Jump to content

Redmi Note 9 Pro

highland1
 Κοινοποίηση

Ως κάτοχοι θα προτείνατε το Redmi Note 9 Pro σε κάποιον και γιατί;  

211 members have voted

1. 1. Ως κάτοχοι θα προτείνατε το Redmi Note 9 Pro σε κάποιον και γιατί;

• ΝΑΙ - Γιατί τη θεωρώ οικονομική συσκευή
    • ΝΑΙ - Γιατί εμπιστεύομαι την Redmi (Xiaomi)
    • ΝΑΙ - Γιατί τα τεχνικά χαρακτηριστικά της με καλύπτουν
    • ΝΑΙ - Για όλα τα παραπάνω
    • ΟΧΙ - Γιατί δε με ικανοποιεί η εγγύηση της Xiaomi
    • ΟΧΙ - Γιατί βρίσκω σφάλμα/-τα λογισμικού - (bug(s))
    • ΟΧΙ - Γιατί με απογοήτευσε η εμπειρία χρήσης
    • ΟΧΙ - Για όλα τα παραπάνω

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Σημαντική η βοήθειά σου!
Τίποτα,να ξέρεις όμως σε κάθε αναβάθμιση θα πρέπει να τις ξανασβήνεις.

Τίποτα,να ξέρεις όμως σε κάθε αναβάθμιση θα πρέπει να τις ξανασβήνεις.

Ας είναι, μέχρι να βαρεθώ να σβήνω σε κάθε αναβάθμιση και να το ρουτάρω στο τέλος :lol:

Κάτι άλλο. Προφανώς ο φίλος @mol θα βοηθήσει που είναι δική του ανακάλυψη η gcam που έχει. Προσπάθησα να περάσω αυτή την ίδια έκδοση, και κολλάει η κάμερα, προφανώς για να δουλέψει θέλει το αρχείο xml, το οποίο το κατέβασα κι αυτό.

Το εν λόγω αρχείο, ο προγραμματιστής, ζητάει να εγκατασταθεί στην /storage.

Η οποία διαδρομή όμως για να εμφανιστεί στον es file Explorer, χρειάζεται ρουτ. Προσπάθησα να φτιάξω φάκελο για να περάσω εκεί το αρχείο, αλλά μάταια βέβαια.

Πώς το πέρασες φίλε @mol το αρχείο xml; σου δουλεύει η gcam που έχεις; εμένα ανοίγει η κάμερα στην εφαρμογή, αλλά κολλάει.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πρόσεχε γιατί κάποιες είναι απαραίτητες για το miui, δεν ξέρω ποιες αλλά κάπου το διάβασα αυτό.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ευχαριστώ, ναι προσέχω πολύ, θα απεγκαταστήσω εφαρμογές που δεν είναι του λειτουργικού, δηλαδή έχει περασμένο μέσα Chrome, ταινίες play, Gmail.. Αυτά θέλω να φύγουν.

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

Ας είναι, μέχρι να βαρεθώ να σβήνω σε κάθε αναβάθμιση και να το ρουτάρω στο τέλος :lol:

Κάτι άλλο. Προφανώς ο φίλος @mol θα βοηθήσει που είναι δική του ανακάλυψη η gcam που έχει. Προσπάθησα να περάσω αυτή την ίδια έκδοση, και κολλάει η κάμερα, προφανώς για να δουλέψει θέλει το αρχείο xml, το οποίο το κατέβασα κι αυτό.

Το εν λόγω αρχείο, ο προγραμματιστής, ζητάει να εγκατασταθεί στην /storage.

Η οποία διαδρομή όμως για να εμφανιστεί στον es file Explorer, χρειάζεται ρουτ. Προσπάθησα να φτιάξω φάκελο για να περάσω εκεί το αρχείο, αλλά μάταια βέβαια.

Πώς το πέρασες φίλε @mol το αρχείο xml; σου δουλεύει η gcam που έχεις; εμένα ανοίγει η κάμερα στην εφαρμογή, αλλά κολλάει.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε ευχαριστώ, ναι προσέχω πολύ, θα απεγκαταστήσω εφαρμογές που δεν είναι του λειτουργικού, δηλαδή έχει περασμένο μέσα Chrome, ταινίες play, Gmail.. Αυτά θέλω να φύγουν.

Στον φάκελο της gcam μέσα στα libs θα περάσεις τα corfings ,μετά πας στην κάμερα πατάς σε ένα κενό και τα αποθηκεύεις.Τα έκανες αυτά;

Πήγαινε file manager-internal storage. Εκεί δημιούργησε φάκελο GCam. Μέσα σε αυτόν φάκελο onfire. Και στον onfire βάλε το xml.

Έπειτα πας στην εφαρμογή της GCam, πατάς στο (μαύρο) κενό δίπλα απ' το shutter button, φορτώνεις το xml και είσαι οκ.

Δε χρειάζεται ρουτ για το παραπάνω.

Δυστυχώς δεν έβγαλα πολλές φωτός με την GCam. Αλλά η εφαρμογή δε κολλάει. (Κολλούσε ΠΡΙΝ φορτώσω το xml)

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Στον φάκελο της gcam μέσα στα libs θα περάσεις τα corfings ,μετά πας στην κάμερα πατάς σε ένα κενό και τα αποθηκεύεις.Τα έκανες αυτά;

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πήγαινε file manager-internal storage. Εκεί δημιούργησε φάκελο GCam. Μέσα σε αυτόν φάκελο onfire. Και στον onfire βάλε το xml.

Έπειτα πας στην εφαρμογή της GCam, πατάς στο (μαύρο) κενό δίπλα απ' το shutter button, φορτώνεις το xml και είσαι οκ.

Δε χρειάζεται ρουτ για το παραπάνω.

Δυστυχώς δεν έβγαλα πολλές φωτός με την GCam. Αλλά η εφαρμογή δε κολλάει. (Κολλούσε ΠΡΙΝ φορτώσω το xml)

Edit: Το έφτιαξα! Επιτέλους λειτουργεί! Ευχαριστώ παιδιά! Σύντομα θα σας έχω αποτέλεσμα με φώτος!

Edited by Vasileios26

Ναι, για δείξε μας, γιατί αν περιμένετε από μένα καηκατε :lol:

Λοιπόν, εντός του σπιτιού και με επαρκή φωτισμό, η stock κάμερα έχει μικρότερο θόρυβο, αποδίδει καλύτερα. Μέχρι στιγμής δε βλέπω διαφορά. Να σημειώσω ότι δεν έχω επαγγελματικές φωτογραφικές γνώσεις, έχω όμως σταθερό χέρι και ακρίβεια, και εγώ είδα ότι η gcam έχει έναν επιθετικό τονισμό, είναι πιο κορεσμένα τα χρώματα, και είναι λίγο πιο φωτεινές, αλλά με μεγαλύτερο θόρυβο, στο ίδιο ζουμ έκανα δοκιμές. Σε εξωτερικό χώρο δεν την έχω χρησιμοποιήσει.

Εάν συνεχίζω να μη βλέπω ενθαρρυντικες διαφορές, θα πάω σε άλλη gcam για δοκιμή.

Ώπα παιδιά. Στις νυκτερινές σκίζει η gcam. Ανεβάζω φώτο.

Edited by Vasileios26

50030615798_cf41a9e9b3.jpg

50030618123_fb5be9e5e5.jpg

Τα λόγια περιττά.

Πάνω στοκ κάτω GCam???

Ακριβώς. Όμως σε εσωτερικό χώρο με επαρκή φωτισμό, έχει περισσότερο θόρυβο απο την stock.

Έκανε τη νύχτα μέρα!!!!!

Αν θέλεις δοκίμασε και την trcam

Και βέβαια και στις 2 χρησιμοποίησα λειτουργία νύκτας, προσπάθησα όσο μπόρεσα να βάλω κοινές ρυθμίσεις.

Ναι εννοείται θα τη δοκιμάσω αύριο, και θα μεταφέρω εντυπώσεις.

Για όποιον ενδιαφέρεται, η tr κάμερα είναι εδώ για λήψη. Την πέρασα, και εχω τις εξής εντυπώσεις: Η κάμερα είναι εκπληκτική, με πάμπολλες ρυθμίσεις, καλή λεπτομέρεια, δεν την έχω δοκιμάσει στις νυκτερινές αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει κι εκεί καλά. Πλέον θα παραμείνω σε trcam, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, μέχρι να βγει κάτι καλύτερο. Και επειδή σας υποσχέθηκα δοκιμές, θα ανεβάσω αργότερα και φώτο, όμως τώρα θα σας δώσω για όποιον περάσει τη κάμερα, δοκιμαστικές ρυθμίσεις μου: Στο συγκριτικό με όλες τις κάτωθι ρυθμίσεις, μετά απο κάθε επιλογή λογισμικού του φακού, έκανα restart στην εφαρμογή. Η καλύτερη επιλογή για μειωμένο θόρυβο, είναι η εξής:

Settings-> Lib patcher-> Noise reduction model for main lens->imx 363 Google. (Όπως προανέφερα δοκίμασα με όλες τις επιλογές μέσα, και με restart της εφαρμογής μετά απο κάθε επιλογή).

Για το μπροστινό φακό δε δοκίμασα, αλλά πέρασα πάλι την ίδια επιλογή (imx 363) γιατί φαντάζομαι ότι θα ταιριάζει γενικά καλύτερα στο κινητό μας. Θα επανέλθω.

Edit: Χρησιμοποίησα το Bloatware removal tool με επιτυχία, έφυγε εν ριπή οφθαλμού η κάθε άχρηστη εφαρμογή, η εφαρμογή είναι απλή ακόμα και για τον πιο αρχάριο χρήστη, συστήνεται ανεπιφύλακτα, αλλά με προσοχή φυσικά στο τι απεγκαθιστούμε.

Edited by Vasileios26

Όντως είναι πολύ καλή εφαρμογή και έχει γίνει καλή δουλεια...και να φύγει κάτι καταλάθος,το ξαναπερνάς αν χρειαστεί.

Όντως είναι πολύ καλή εφαρμογή και έχει γίνει καλή δουλεια...και να φύγει κάτι καταλάθος,το ξαναπερνάς αν χρειαστεί.

Ακριβώς, λοιπόν πέρασα χειροκίνητα την 11.0.2, και δεν επανεγκαταστάθηκαν οι εφαρμογές που είχα απεγκαταστήσει με την εφαρμογή, κάτι που έκανα όσο είχα ακόμα την 11.0.1.

Μένει να δούμε σε μεγάλο update αν θα ξαναπεράσουν η όχι.Αλλά και να περάσουν 5 λεπτά δουλειά είναι.

Για πείτε ποιες είναι safe για remove.

Καλά λες, να μας πει ο @Vasileios26 ποιες έβγαλε χωρίς να έχει πρόβλημα.

Μας χρωστά και τα συμπεράσματα για stock, trcam, gcam :)

Καλά λες, να μας πει ο @Vasileios26 ποιες έβγαλε χωρίς να έχει πρόβλημα.

Μας χρωστά και τα συμπεράσματα για stock, trcam, gcam :)

Φυσικά παιδιά και θα σας πω ό,τι μπορώ!

Λοιπόν έβγαλα τις εφαρμογές: Google, τις ταινίες play, το Google lens, και τον Chrome. Ελπίζω να μην έχω ξεχάσει καμία που έβγαλα. Για οποιαδήποτε άλλη που θα προσπαθήσει να βγάλει κάποιος και υπάρξει πρόβλημα, δε φέρω ευθύνη. Αυτές σε εμένα απεγκαταστάθηκαν με ασφάλεια, επομένως μπορείτε να τις βγάλετε άφοβα.

Επίσης, όσο αφορά το συγκριτικό των καμερών, η σειρά είναι η εξής: trcam>gcam (του @mol)>stock camera. Κορυφαία όλων η trcam, με pro customization, πολύ πιο καθαρές φωτογραφίες συγκριτικά με τις άλλες δύο.

Η gcam που πέρασε αρχικά ο φίλος mol έχει (πολύ) καλύτερες νυκτερινές απο την stock camera, αλλά έχει πιο πολύ θόρυβο απο την stock! Δηλαδή μόνο οι νυκτερινές είναι το ατού της.

Και έρχεται η trcam, και συμπληρώνει τις άλλες δύο, με λιγότερο θόρυβο συγκριτικά με τις άλλες δύο, και φυσικά εξίσου καλές νυκτερινές. Αυτή είναι η τελική μου επιλογή, και όπως ανέβασα χθες συγκριτικό φωτογραφιών, θα ανεβάσω συγκριτικό φώτο μεταξύ trcam και gcam.

50033247238_ab9f5268a1.jpg

Σκέφτομαι να φορτίσω τη μπαταρία του αυτοκινήτου με αυτό το ενεργειακό κτήνος. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, οι χρόνοι αυτοί έγιναν με ελάχιστα δεδομένα (πάντα ανοικτό το wifi), και χωρίς Bluetooth και gaming. Μόνο με συνεχές browsing, και μια κάρτα sim, με μέτριο σήμα στο σπίτι όπως βλέπετε και απο τις γραμμές του σήματος που φαίνεται.Και μόνιμα ανοικτό το vpn όπως βλέπετε (είναι το adguard), αλλά έχει ελάχιστη κατανάλωση μπαταρίας η εφαρμογή αυτή.

Edited by Vasileios26

Να διευκρινίσω ότι το κινητό μου αρέσει πάρα πολύ αλλά κάποια κολπάκια μου τα κάνει30e7ae9cf849c52f5d400d7d1676a5b8.jpg

εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr

Να διευκρινίσω ότι το κινητό μου αρέσει πάρα πολύ αλλά κάποια κολπάκια μου τα κάνει30e7ae9cf849c52f5d400d7d1676a5b8.jpg

Κάνε αναφορά bug. Θα φτιαχτούν όλα αυτά με αναβάθμιση. Ποια ρομ φοράς; την 11.0.1 ή την 11.0.2; Αν έχεις την πρώτη, πέρασε χειροκίνητα τη δεύτερη.

@Vasileios26 miui εφαρμογές δεν έβγαλες καθόλου?

Sent from my U65GT using Tapatalk

Όχι. Δεν υπάρχει κάποια που να μη χρειάζομαι απο όσες έχω. Όταν έλαβα το κινητό, είχε μέσα άχρηστο Bloatware, το οποίο όμως γινόταν απευθείας απεγκατασταση.

----- προσθήκη μηνύματος 15 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

50033541303_f396b4fecd_z.jpg

Λίγο πριν το βάλω για φόρτιση, στο 9%. Τις φτάνει τις 15 ώρες sot πιστεύω. Ό,τι πρέπει για τροφοδοσία απευθείας στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού. Ενεργειακά το κινητό είναι εκτός συναγωνισμού.

Εγώ είμαι κοντά στο 10ωρο πάντως με μέση/καλή χρήση.

Βέβαια μπορεί να πάει και 8 ώρες, μπορεί και 12. Εξαρτάται κυρίως από το δίκτυο (σήμα)

• The title was changed to Redmi Note 9 Pro - Δεν αναβει η οθονη οταν με καλουν