Jump to content

ISDN σε όλο το σπίτι. ΠΩΣ?

Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια εχω μια ερωτηση για σας και ελπιζω να με βοηθησετε!! (αν δεν ειμαι στο σωστο forum παρακαλω τους mods να το μεταφερουν εκει που πρεπει)

στο σπιτι μου εχω γραμμη isdn.η μονη μπριζα που λειτουργει φυσικα σε ολο το σπιτι ειναι αυτη που ειναι συνδεμενη με το netmod!!! εκει πανω ειναι συνδεμενα και το pc και τηλεφωνικες συσκευες!! υπαρχει τροπος να λειτουργησουν και οι υπολοιπες μπριζες? αν ναι με ποιο τροπο?

δεν ξερω αν φενεται γελεία η αποροια μου αλλα οπου και αν ρωτησα δεν εβγαλα ακρη. :wacko:

Τη λυση που ζητάς την έχω εφαρμόσει και στα δύο σπίτια που έχω μείνει οπότε μπορώ να στην αναλύσω.

Το τηλεφωνικό σήμα του ISDN έρχεται από το ΚΑΦΑΟ στο σπίτι σου, στο κουτί, στην πρώτη πρίζα. Τα "κανονικά" τηλέφωνα δεν αναγνωρίζουν το σήμα, μόνο το netmod το αναγνωρίζει και από αυτό ξεκινούν εκ νέου τα καλώδια του τηλεφώνου σου όπως φαντάζομαι ότι έχεις κάνει.

Αν έχεις βασικές γνώσεις ηλεκτρολογικές μπορείς να το κάνεις και μόνος σου. Αν όχι φώναξε κάποιον ειδικό. Ο ένας τρόπος είναι ο εξής:

Ανοίγεις την πρίζα που έχεις το netmod. Αποσυνδέεις το netmod. Συνδέεις τα δυο καλώδια που φέρνουν το σήμα απ' έξω με τα δύο καλώδια που στέλνουν σήμα στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού. Τώρα μπορείς να συνδέσεις το netmod σε όποια πρίζα θες και σε αυτό να συνδέσεις PC και συσκευές. Οι πρίζες ΔΕΝ θα έχουν αναλογικό σήμα, δεν θα δουλευουν δηλαδή μόνες τους.

Ο άλλος τρόπος είναι να αφήσεις το netmod εκεί που είναι και να συνδέσεις τη μία αναλογική του έξοδο με το καλώδιο που δίνει σήμα στα υπόλοιπα δωμάτια. Δηλαδή το σήμα θα κάνει τη διαδρομή πρώτη πρίζα-netmod-αναλογική έξοδος-πρώτη πρίζα προς δωμάτια. Όλες οι πρίζες του σπιτιού θα έχουν κανονικό (αναλογικό) τηλεφωνικό σήμα.

Ελπίζω να βοήθησα. Οτι έξτρα θες ρώτα.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

να σαι καλα φιλε μου!! ευχαριστω για την απαντηση σου!!

δυστυχως απο μονος μου δεν μπορω να το κανω!! δεν εχω ιδεα απο αυτα, αλλα αφου εχω τη λυση καποιος θα βρεθει :o

μαλλον θα προτιμησω τη δευτερη λυση, αφου δεν με ενδιαφερει να μετακινησω το netmod απλα να εχω σημα εστω και αναλογικο και στις υπολοιπες μπριζες!!(εξαλλου ολες οι μπιζες λειτουργουν και τωρα αν ειναι συνδεμενες με το netmod).

αλλη μια ερωτηση μονο...

για να εφαρμοσω τη δευτερη λυση προυποθετει η μπριζα που χρησιμοποιω τωρα να ειναι αυτη που δεχεται το σημα του ΟΤΕ ή δεν εχει σημασια??

ευχαριστω και παλι!!

Αρχικό Μήνυμα από τον psybill

για να εφαρμοσω τη δευτερη λυση προυποθετει η μπριζα που χρησιμοποιω τωρα να ειναι αυτη που δεχεται το σημα του ΟΤΕ ή δεν εχει σημασια??

ευχαριστω και παλι!!

Εχει σημασία. Η τηλεφωνική εγκατάσταση σε κάθε σπίτι είναι γραμμική. Αν βάλεις το netmod σε άλλη πρίζα από την πρώτη θα έχουν σήμα μόνο οι επόμενες πρίζες και όχι οι προηγούμενες. Αν το αφήσεις στην πρώτη θα έχουν σήμα όλες.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

• 5 months later...

Duo erwthseis:

Pws mporw na 3erw poia einai h prwth priza?! :wacko: einai aparaithta auth pou einai px konta sthn porta?

Anoi3a thn priza kai uparxoun duo zeugh kalwdiwn, to ena profanws erxetai apo e3w kai to allo dinei stis alles prizes, pou 3erw poio einai poio wste na sundesw thn eisodo h thn e3odo tou netmod analoga? :!:

thx!

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα, με αλλαγές όμως στην καλωδίωση, να μοιράσεις στο σπίτι και ISDN σήμα για ISDN τηλέφωνα (να δημιουργήσεις δηλαδή ένα S-bus) αλλά δεν νομίζω ότι είναι πρακτική λύση. Απλά το αναφέρω για να το γνωρίζεις μήπως και θελήσεις να το κάνεις έτσι.

Η λύση που σου προτείνουν τα παιδιά παραπάνω, να βάλεις δηλαδή την εξωτερική γραμμή μόνο στο netmod και την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού να τη συνδέσεις σε μία αναλογική θύρα του netmod είναι η πιο εύκολη και αρκετά λειτουργική λύση!

• 8 months later...

Δείτε και την περίπτωσή μου please.

http://dias.aueb.gr/~p3020118/myFiles/home.JPG

Στην εικόνα είναι ένα σχεδιάγραμμα του σπιτιού μου.

3 όροφοι (Α,Β,Γ). Οι Α,Β είναι οι παλιοί και είχαν ένα κοινό τηλέφωνο (γραμμή 1). Ο Γ είναι μεταγενέστερος και έχει 2 τηλέφωνα (και την γραμμή 1 αλλά και αποκλειστικά δικιά του τη γραμμή 2).

Θέλω να έχω ISDN στο PC μου (δε με νοιάζει με ποιά γραμμή), θέλω ο Γ όροφος να έχει και τις 2 γραμμές και οι όροφοι Α,Β να έχουν μόνο τη γραμμή 1. Αν δε γίνεται να έχω 2 τηλέφωνα με τη γραμμή 2 στον όροφο Γ δεν πειράζει αν και θα το προτιμούσα.

Υπάρχει τρόπος να γίνουν αυτά χωρίς να τραβήξω εκ νέου καλώδια;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα ενώσεις τις δύο γραμμές σε μια ISDN έτσι; Όπως το βλέπω ναί, υπό προϋποθέσεις. Αν το NetMod μπεί στη γραμμή 2 και στον γ' όροφο (στο πράσινο κουτάκι του σχεδιαγράμματός σου), θα συνδέσεις τα τηλέφωνα του α' και β' ορόφου και το ένα του γ' στην μια αναλογική πόρτα του NetMod. Στην άλλη θα βάλεις το άλλο τηλέφωνο του γ' ορόφου και με USB ή σειριακό θα συνδέσεις το PC.

Οι προϋποθέσεις τώρα:

1. To PC σου να είναι κοντά στο πράσινο κουτάκι - τι είναι αλήθεια αυτό στην υπάρχουσα κατάσταση; - ώστε να μην «ρίχνεις» καλώδιο για data σε μεγάλη απόσταση (που ανάλογα τον τύπο φτάνουν μέχρι μερικά μέτρα)

2. Από το πράσινο κουτάκι (το πιθανό NetMod) να μπορεί να μετακινηθεί το υπάρχον καλώδιο από το μωβ κουτάκι (τηλέφωνο - δίγραμμο; - γ' ορόφου) και να πηγαίνει στο κόκκινο κουτάκι (που επίσης θέλω να ξέρω τι είναι).

3. Το δίγραμμο τηλέφωνο του γ' ορόφου (μωβ) να είναι κοντά στο μελλοντικό netmod (πράσινο) ώστε απλά να το συνδέσεις και στις δύο θύρες του netmod. Βέβαια στη 2η γραμμή και στον γ' όροφο θα πρέπει να υπάρχει ακόμα ένα duplex (σαν αυτό που έχεις σαν κόκκινο στο β' όροφο).

Αν έβγαλες νόημα, καλώς. Εγώ που διαβάζω αυτά που έγραψα δυσκολεύομαι πάντως :p. Ένα σχεδιάγραμμα είναι χίλιες λέξεις αλλά δεν έχω που να το κάνω host. Θα προσπαθήσω να βρώ λίγο χρόνο να σου φτιάξω ένα και να σου το στείλω να το δημοσιεύσεις εσύ, αν δεν γίνονται κατανοητά αυτά που γράφω.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Α, ξέχασα, το ISDN στο PC σου δεν είναι εξαρτώμενο από τη γραμμή. Όταν κάνεις σύνδεση καταλαμβάνει το πρώτο ελεύθερο κανάλι που θα βρεί.

Και πάλι ελπίζω να εννοείς ότι οι δύο γραμμές PSTN που έχεις τώρα θα γίνουν κανάλια σε μια γραμμή ISDN... :worry:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Έκανα αλλαγές στο σκίτσο. Τώρα είναι τέλειο:

http://dias.aueb.gr/~p3020118/myFiles/home.JPG

Όπου μπλε κουτί υπάρχει τηλέφωνο. Όπου μωβ κουτί υπάρχουν 2 τηλέφωνα. Με κόκκινο η παλιά γραμμή και με πράσινο η καινούρια. Το κόκκινο και το πράσινο κουτί είναι οι κεντρικές πρίζες των 2 γραμμών.

Αιμίλιε δε με ενδιαφέρει να ενώσω τα 2 νούμερα σε ISDN, με ενδιαφέρει να έχω ISDN στο PC με οποιαδήποτε από τις 2 γραμμές, να μείνουν τα τηλέφωνα στις θέσεις όπου είναι σήμερα και να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες φασαρίες με καλώδια.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ θα μείνω στην υπόθεση του aimilios, να γίνουν οι 2 PSTN ->ISDN καθώς τη θεωρώ πιο συμφέρουσα λύση.

Περίπτωση 1η:

Τοποθετείς το netmod εκεί που είναι τα κουτία. Ο πρώτος όροφος εύκολα έχει τηλέφωνο από μία από τις Pots του netmod. Το ίδιο και ο δεύτερος. Όπως τα έχεις τώρα δηλαδή αλλά πλέον θα πέρνουν από το netmod.

Πάμε για τον τρίτο τώρα. Βλέπω στον τρίτο ανεβαίνουν 2 γραμμές, άρα 4 καλωδιάκια. σωστά;; 4 χρειάζεσαι για να ανεβάσεις γραμμή για ISDN συσκευή πάνω. Οπότε εκεί τοποθετείς αυτήν την καταπληκτική συσκευή που είναι ένα από τα καλύτερα ISDN TA, mini τηλεφωνικό κέντρο και πολλά, πολλά άλλα. Εδώ μπορείς να διαβάσεις ένα review για την προηγούμενη έκδοση της συσκευής.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης είναι:

-> Έχεις ένα άψογο ISDN ΤΑ για το PC.

-> O πάνω όροφος, που απ' ότι κατάλαβα σε ενδιαφέρει περισσότερο θα έχει και τα δύο νούμερα με τον καλύτερο τρόπο. Εφόσον το τηλεφωνό σου θα είναι πάνω στο fritz δεν χρειάζεται να είναι δίγραμμο, ούτε να ανησυχείς εάν κάποια από τα νούμερα είναι κατηλλημένο πριν καλέσεις. Αυτό αξιοποιεί το πρώτο ελεύθερο κανάλι. Ομοίως από κάτω θα μπορόυν να μιλήσουν ανεξάρτητα με το εάν εσύ έχεις ήδη καταλάβει το πρώτο κανάλι.

Περίπτωση 2η (για να αποφύγεις το ΤΑ):

Χρειάζεσαι 2 καλωδιάκια για να ανεβάσεις το netmod πάνω στον 3ο κι έχεις ήδη 4, άρα ok. Έτσι έχεις ISDN στο PC και 2 γραμμές τηλ. (εδώ μάλλον βολεύει δίγραμμο, αν και δεν ξέρω τι ευκολίες προσφέρουν για να πω σίγουρα).

Μένουν οι κάτω όροφοι. Με τα 2 καλωδιάκια που έμειναν κατεβάζεις γραμμή από ενα από τα pots του netmod και στη συνέχεια το δρομολογείς όπως τώρα τη γραμμή 1.

Πλεονεκτημα:

-> Είναι μάλλον οικονομικότερη λύση από τη πρώτη.

Τώρα τί είναι πραγματικά πιο εύκολο από άποψη εγκατάστασης... εξαρτάται και από την καλωδίωση και από τη διαρύθμηση των δωματίων στον πάνω όροφο.

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Ευχαριστώ. :)

Νομίζω ότι κατάλαβα.

1. Άρα πρέπει να μετατρέψω μια γραμμή σε ISDN, να καταργήσω την άλλη και να βάλω τον αριθμό της MSN, σωστά;

Όλα αυτά έχουν μηνιάιο πάγιο το απλό πάγιο για ISDN; (περίπου 15+ΦΠΑ)

2.Από τις εξόδους PΟΤS του netmod βγαίνει μόνο το βασικό νούμερο ή όποιο από τα 2 θέλω;

3. Αν τα καλώδια που φεύγουν από το netmod έχουν μήκος πάνω από 40 μέτρα (μιλάω για το μέγιστο) πειράζει;

Άντε τώρα να πείσω τους γονείς μοπυ ότι αξίζει τον κόπο (βλέπεις δε μένω μόνιμα σε αυτό το σπίτι, μόνο στις διακοπές και όχι πάντα). Ευτυχώς που με αυτόν τον τρόπο το μηνιαίο κόστος μειώνεται σε σχέση με τώρα, είναι ένα καλό επιχείρημα αυτό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (31 Δεκ. 2004 , 11:40)

1. Άρα πρέπει να μετατρέψω μια γραμμή σε ISDN, να καταργήσω την άλλη και να βάλω τον αριθμό της MSN, σωστά;

Όλα αυτά έχουν μηνιάιο πάγιο το απλό πάγιο για ISDN; (περίπου 15+ΦΠΑ)

2.Από τις εξόδους PΟΤS του netmod βγαίνει μόνο το βασικό νούμερο ή όποιο από τα 2 θέλω;

3. Αν τα καλώδια που φεύγουν από το netmod έχουν μήκος πάνω από 40 μέτρα (μιλάω για το μέγιστο) πειράζει;

1. Ναι. Με το multISDN έχεις 1+3 αριθμούς, με +1,5€ το μήνα. Κοίταξε το αλλά νομίζω ακριβώς το ίδιο είναι και για 1+1 αριθμο.

2. Στα pots ορίζεις έως 3 αριθμούς. Ο πρώτος που ορίζεις είναι αυτός που θα φαίνεται στις εξερχόμενες. Εισερχόμενες λαμβάνεις και από τους 3.

3. Λες από τα pots; Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αν πάλι λές για τις ISDN εξόδους κατέβασε το manual του netmod. Έχεις αρκετές πληροφορίες σχετικά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ipparxos (31 Δεκ. 2004 , 12:38)

1. Ναι. Με το multISDN έχεις 1+3 αριθμούς, με +1,5€ το μήνα. Κοίταξε το αλλά νομίζω ακριβώς το ίδιο είναι και για 1+1 αριθμο.

2. Στα pots ορίζεις έως 3 αριθμούς. Ο πρώτος που ορίζεις είναι αυτός που θα φαίνεται στις εξερχόμενες. Εισερχόμενες λαμβάνεις και από τους 3.

3. Λες από τα pots; Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αν πάλι λές για τις ISDN εξόδους κατέβασε το manual του netmod. Έχεις αρκετές πληροφορίες σχετικά.

Σόρι για το πρήξιμο.

2. Δηλαδή μπορώ να ορίσω στις εξόδους POTS οποιονδήποτε από τους αριθμούς θέλω; Kαι αν ορίσω έναν αριθμό (έστω Α) θα χτυπάει το POTS τηλέφωνο ακόμα και όταν με καλούν στον Β; (αυτό δεν το θέλω)

[sIGPIC][/sIGPIC]

lewton,

Για να χτυπάει σε μια έξοδο POTS μόνο το MSN, πρέπει να ξε-ορίσεις το κεφαλικό νούμερο από αυτήν την έξοδο. Έτσι θα χτυπάει μόνο το νούμερο που θέλεις.

...και σιγά με το multi-ISDN :p Από πάντα μπορούσες να ορίσεις μέχρι 8 MSN. Έτσι κι αλλιώς μέχρι 2 κανάλια μπορούν να δουλεύοθν ταυτόχρονα :D :p :p

http://i3.photobucket.com/albums/y54/agrelaphon/fujikura1_foto_sm.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (31 Δεκ. 2004 , 13:57)

Σόρι για το πρήξιμο.

2. Δηλαδή μπορώ να ορίσω στις εξόδους POTS οποιονδήποτε από τους αριθμούς θέλω; Kαι αν ορίσω έναν αριθμό (έστω Α) θα χτυπάει το POTS τηλέφωνο ακόμα και όταν με καλούν στον Β; (αυτό δεν το θέλω)

Σε κάθε έξοδο μπορείς να ορίσεις έως και 3 νουμερα από τα έως και 8 που μπορείς να έχεις σε μία ISDN γραμμή. Ανεξάρτητα έαν κάποιο από αυτά είναι το κεφαλικό ή όλα είναι MSN, για όποια έχεις ορίσει, για αυτά θα χτυπάει το τηλέφωνο που θα συνδέσεις στη συγκεκριμένη είσοδο. Και μόνο για αυτά.

Επισυνάπτω και ένα screenshot από τον netmod configuration manager που νομίζω θα σε βοηθήσει να καταλάβεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος agrelaphon (31 Δεκ. 2004 , 16:04)

lewton,

Για να χτυπάει σε μια έξοδο POTS μόνο το MSN, πρέπει να ξε-ορίσεις το κεφαλικό νούμερο από αυτήν την έξοδο. Έτσι θα χτυπάει μόνο το νούμερο που θέλεις.

...και σιγά με το multi-ISDN :p Από πάντα μπορούσες να ορίσεις μέχρι 8 MSN. Έτσι κι αλλιώς μέχρι 2 κανάλια μπορούν να δουλεύοθν ταυτόχρονα :D :p :p

Ναι, αλλά πλέον έχεις 3MSN στην τιμή που παλιά είχες ένα. Φυσικά δεν είναι κανένα επεναστατικό προϊόν οπως θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλα...

Άρα να κάνω ένα ρεζουμέ.

1. Θα καταργήσω τελείως την παλιά γραμμή, θα μετατρέψω τη νέα σε ISDN και θα της βάλω ΜSN τον αριθμό της παλιάς.

2. Στη μια αναλογική έξοδο ορίζω αριθμό μόνο τον παλιό και στέλνω το καλώδιο στους κάτω ορόφους όπου το συνδέω με το υπάρχον δίκτυο.

3. Την ψηφιακή έξοδο τη συνδέω με το δίκτυο του πάνω ορόφου, οπότε και τα 2 τηλέφωνα θα χτυπάνε και στα 2 νούμερα.

Σωστός;

Αυτό θα κάνω και τελικά θα πληρώνω και λιγότερα στον ΟΤΕ! :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (31 Δεκ. 2004 , 20:16)

Άρα να κάνω ένα ρεζουμέ.

1. Θα καταργήσω τελείως την παλιά γραμμή, θα μετατρέψω τη νέα σε ISDN και θα της βάλω ΜSN τον αριθμό της παλιάς.

2. Στη μια αναλογική έξοδο ορίζω αριθμό μόνο τον παλιό και στέλνω το καλώδιο στους κάτω ορόφους όπου το συνδέω με το υπάρχον δίκτυο.

3. Την ψηφιακή έξοδο τη συνδέω με το δίκτυο του πάνω ορόφου, οπότε και τα 2 τηλέφωνα θα χτυπάνε και στα 2 νούμερα.

Σωστός;

1. Ναι. πρόσεξε λίγο στην συννενόηση σου με τον OTE. Να βεβεωθείς ότι κατάλαβαν τι θες μην τρέχεις μετά.

2-3. Ε;; Δεν κατάλαβα τίποτα :confused: . Το netmod που σκέφτεσαι να το βάλεις;;

Ψηφιακή έξοδο;; Τις RJ-45 του netmod εννοείς φαντάζομαι. Αυτές είναι μόνο για ISDN συσκευές. Όχι για τα απλά τηλέφωνα! Τι εννοείς "Την ψηφιακή έξοδο τη συνδέω με το δίκτυο του πάνω ορόφου";

EDIT: Να πω και αυτό μήπως βοηθήσει. Τα όσα είπαμε για το πως ρυθμίζεις τους αριθμούς και το screnshot που ανέβασα αφορούν τα POTS (RJ-11).

Ότι αφορά τις RJ-45 οι ρυθμίσεις γίνονται από τις ίδιες τις συσκευές που συνδέεις πάνω!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ipparxos (31 Δεκ. 2004 , 20:42)

1. Ναι. πρόσεξε λίγο στην συννενόηση σου με τον OTE. Να βεβεωθείς ότι κατάλαβαν τι θες μην τρέχεις μετά.

2-3. Ε;; Δεν κατάλαβα τίποτα :confused: . Το netmod που σκέφτεσαι να το βάλεις;;

Ψηφιακή έξοδο;; Τις RJ-45 του netmod εννοείς φαντάζομαι. Αυτές είναι μόνο για ISDN συσκευές. Όχι για τα απλά τηλέφωνα! Τι εννοείς "Την ψηφιακή έξοδο τη συνδέω με το δίκτυο του πάνω ορόφου";

Το netmod θα μπει δίπλα στο PC.

2. Στη μια αναλογική έξοδο θα συνδέσω τα τηλέφωνα των κάτω ορόφων. Πρέπει να συνδέσω σε άλλη έξοδο κάθε τηλέφωνο;

3. Αυτό με το δίκτυο που λέω, εννοώ ότι θα συνδέσω την μια έξοδο RJ-15 με το πράσινο τετράγωνο στο σχεδιάγραμμά μου, οπότε θα βγαίνει στις 2 πρίζες που έχω στον πάνω όροφο το ψηφιακό σήμα, σωστά;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (31 Δεκ. 2004 , 20:50)

Το netmod θα μπει δίπλα στο PC.

2. Στη μια αναλογική έξοδο θα συνδέσω τα τηλέφωνα των κάτω ορόφων. Πρέπει να συνδέσω σε άλλη έξοδο κάθε τηλέφωνο;

3. Αυτό με το δίκτυο που λέω, εννοώ ότι θα συνδέσω την μια έξοδο RJ-15 με το πράσινο τετράγωνο στο σχεδιάγραμμά μου, οπότε θα βγαίνει στις 2 πρίζες που έχω στον πάνω όροφο το ψηφιακό σήμα, σωστά;

2. Εάν τις συνδέσεις στην ίδια θύρα θα είσαι ακριβώς όπως τώρα. Δεν θα μπορούν δηλαδη να μιλάνε ταυτόχρονα. Αν έχεις περιθώριο από την καλωδίωση ίσως μπορείς να κάνεις και κάτι καλύτερο. (Λίγο σπαζοκεφαλιά...)

3. Πάλι δεν κατάλαβα γιατί μου μπαστάρδεψες τις RJ-45 με τις RJ-11 και μου έβγαλες μία RJ-15 :) . Και με το "ψηφιακό σήμα" με μπερδεύεις. Αγαπητέ συνάδελφε, στην ISDN είναι όλα ψηφιακά. Η σχεδόν όλα...

Γενικά η κατάσταση έχει ώς εξής: Από το netmod έχεις

-2 RJ-11(Απαιτούν 2 καλωδιακια). Αυτές έχουν συμπεριφορά όμοια με την απλή γραμμή που έχεις τώρα, με μόνη διαφορά ότι μπορούν να υποστηρίξουν παραπάνω από 1 αριθμούς. Κάνε λοιπόν το σχεδιασμό σου σα να είναι 2 απλές PSTN γραμμές που ξεκινούν από το σημείο που θα τοποθετήσεις το netmod.

-2 RJ-45 (Απαιτούν 4 καλωδιακια). Σε αυτές μπορόυν να συνδεθούν ΜΟΝΟ συσκευές ISDN. (Πχ. Ένα ISDN τηλέφωνο ή τo fritz που σου πρότεινα πιο πάνω που μεταξύ άλλων σου δίνει 4 ακόμα POTS.)

-Μια θύρα επικοινωνίας με το PC.

Αυτά είναι όλα. Καμιά απορία; Αν όχι, νομίζω μπορείς να αποφασίσεις τι σε εξυπηρετεί καλύτερα.

ΟΚ σόρι που μπερδεύω την ορολογία. :o

Ένα πράγμα δεν έχω ακόμα ξεξαθαρίσει. To καλώδιο που βγαίνει από μια RJ-11 μπορώ να το χωρίσω στη συνέχεια σε 2 τηλέφωνικές συσκευές ή πρέπει για κάθε συσκευή να τραβήξω διαφορετικό καλώδιο από το netmod;

Τέλος τι εννοείς "δε θα μπορούν να μιλάνε ταυτόχρονα"; Εννοείς ότι σε μια συνδιάλεξη δε θα μπορούν να συμμετέχουν και οι 2 συσκευές; Αυτό διορθώνεται κάπως;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton ( 1 Ιαν. 2005 , 01:32)

To καλώδιο που βγαίνει από μια RJ-11 μπορώ να το χωρίσω στη συνέχεια σε 2 τηλέφωνικές συσκευές ή πρέπει για κάθε συσκευή να τραβήξω διαφορετικό καλώδιο από το netmod;

Τέλος τι εννοείς "δε θα μπορούν να μιλάνε ταυτόχρονα"; Εννοείς ότι σε μια συνδιάλεξη δε θα μπορούν να συμμετέχουν και οι 2 συσκευές; Αυτό διορθώνεται κάπως;

Απλά θέλω να πω πως ότι συσκευές συνδέονται στο RJ-11 έξοδο μοιράζονται το ίδιο Β κανάλι -Οι ISDN έχει 2 Β κανάλια- υποχρεωτικά και άρα δεν μπορούν να γίνουν 2 κλησεις ταυτόχρονα. Όπως δηλαδή και τώρα που τις έχεις πάνω σε απλή γραμμή.

Εάν καταφέρεις κάθε συσκευή να πέφτει σε άλλη έξοδο φυσικά έχεις άλλη ευεληξία και αξιοποιείς καλύτερα τις δυνατότητες της ISDN. Αλλά δε νομίζω ότι σε αφορά στην πρώτη φάση, αφού για κάτι τέτοιο μάλλον θα χρεαστείς επιπλέον εξοπλισμό. (Κοίταζα για ISDN τηλέφωνο που θέλω να πάρω και είναι όλα πολύ ακριβά και κακόγουστα :mad: . Και γενικά δυσεύρετα)

Λοιπόν διαβάζοντας τα links σου αλλά και άλλες πηγές που βρήκα διαπίστωσα ότι το ISDN μου δίνει πολλές δυνατότητες.

Ευχαριστώ πολύ. :)

Μου έμεινε κάτι χαζό για διευκρίνηση. Τα ίδια καλώδια κάνουν και για PSTN και για ΙSDN, σωστά; Απλά αλλάζει η έξοδος από RJ-11 σε 45 και αντίστροφα και είμαι ΟΚ.

[sIGPIC][/sIGPIC]