Jump to content

Ακουστικά χωρίς Κάρτα Ήχου

dj_aris
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά, ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω ακουστικά (όχι με μικρόφωνο, δε με ενδιαφέρει) τα οποία να συνδέονται σε USB και να αναγνωρίζονται από τον υπολογιστή σαν ξεχωριστή κάρτα ήχου; Είναι βασικό να λειτουργούν παράλληλα με την κάρτα ήχου, δηλαδή σαν να έχω δύο διαφορετικές κάρτες ήχου ταυτόχρονα.

Thanxx!

Το βασικό είναι να κατάλαβω τι θέλεις να κάνεις. Μήπως θές να ακούς την μουσική που παιζεις "λιγο πιο νωρις" βγει στα ηχεία , κάτι σαν το monitor που έχουμε στα dexx?
LIVE TO DIVE , DIVE TO LIVE!

βασικά λοιπόν, θέλω να ακούω κάτι άλλο εκτός από αυτό που ακούγεται από τα ηχεία του υπολογιστή σαν, να είχα μια δεύτερη κάρτα ήχου. Αυτό με βολεύει για να κάνω μίξεις (παίζω μουσική με τον υπολογιστή). Αυτό που θέλω λέγεται "προακρόαση" για όσους ασχολούνται με dj-ing.

Καμιά ιδέα;

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια δεύτερη κάρτα ήχου ή μια από τη σειρά Live ή Audigy της Creative που έχει δεύτερη έξοδο ήχου. Με αυτήν, τους drivers που έχει μαζί της και ένα πρόγραμμα όπως το Traktor, μπορείς να κάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

1) πρόκειται για laptop, συνεπώς ξεχνάμε την εσωτερική κάρτα ήχου

2) επίσης, την λύση της εξωτερικής κάρτας ήχου της έχω σκεφτεί, αλλά θέλω κάτι μικρό σε όγκο και διαστάσεις (η εξωτερική Audigy είναι ένα κουτί που δε βολεύει να το έχει μαζί με laptop).

Παράλληλα, η εξωτερική κάρτα ήχου είναι και σχετικά ακριβή. Εγώ θέλω κάτι απλό. Δηλαδή όπως υπάρχουν ηχεία σε USB που να μην απαιτούν κάρτα ήχου, εγώ θέλω το ίδιο σε ακουστικά. Με τη διαφορά ότι θέλω κάποιος να μου εξασφαλίσει ότι τα Windows θα τα βλέπουν σαν ξεχωριστή κάρτα ήχου. Υποθέτω ότι έτσι γίνεται και με τα ηχεια USB αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ξέρει κανείς να πει σίγουρα τι παίζει;;;

thnx

Τα laptops επειδή ακριβώς δεν έχουν δυνατότητα για δύο κάρτες ήχου (ή τουλάχιστον είναι πιο δύσκολο) δεν είναι ότι καλύτερο για να κάνεις τέτοια δουλειά. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις μια εξωτερική κάρτα ήχου USB, που θα την βλέπει σίγουρα σωστά το πρόγραμμα για mixing που θα χρησιμοποιήσεις. Τα υπόλοιπα, μπορεί να σου δημιουργήσουν περισσότερους μπελάδες παρά καλό.

Το θέμα δεν είναι να αλλάξω υπολογιστή, αλλά να κάνω να δουλέψει μια διάταξη σε αυτόν που έχω :)

Εν πάσει περιπτώσει, αν ξέρει κάποιος πως αναγνωρίζονται τα ηχεία USB από τα Windows ας μου πει, αυτό πιστεύω θα με βοηθήσει, γιατί τα ακουστικά θα είναι πανομοιότυπα, λογικά.

thnxx

Βάλε μια κάρτα ήχου σε PCMCIA καρτούλα. Κάνε μια αναζήτηση και θα βρείς αρκετές. Είναι αρκετά οικονομικές και θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά.. :)
Phantom Of The Opera