Jump to content

Πρόβλημα με Linksys WRT54GS

WassUp
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγόρασα πριν 1-2 μέρες το wireless router Linksys WRT54GS. Σήμερα σύνδεσα τα δύο PC του σπιτιού (ενσύρματα) όπως και το modem της DSL στο router.

Ενώ και τα δύο PC μπορούν να μπουν στο internet και μπορώ να κάνω ping το ένα PC από το άλλο και να έχω ping reply, δεν μπορώ να ενωθώ από το ένα στο άλλο PC, δηλαδή δεν μπορώ να κάνω share files. Τα Windows δίνουν το error "\\pcname is not accessible. You might not have permission to use this network resource. κλπ..." Και τα δύο PC ανήκουν στο ίδιο workspace και όλα τα firewalls είναι ανεπεργοποιημένα.

Καμιά εισήγηση;

Ευχαριστώ.

Πρέπει να κάνεις και κάποιον φάκελο share...

αυτό γίνεται με δεξί κλίκ, ιδιότητες και το sharing είναι το τελευταίο tab στα αριστερά νομίζω...

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις το simple file sharing (είναι στο folder options) και να βάλεις passwords στα μηχανήματα. Μετά κάνε share κάποιο folder και δες αν φαίνεται από το άλλο μηχάνημα.

Αφού έχεις κάνει share κάποιο directory όπως είπαν οι παραπάνω, αντί για \\PCname βάλε \\ip

Δηλαδή

Start, Run, \\192.168.0.1\

π.χ.

Όταν λες workspace εννοείς workgroup να υποθέσω. Μπορεί να έχει prob το DNS και γι'αυτό λες 'Τα Windows δίνουν το error "\\pcname is not accessible.'

Πάντως το συγκεκριμένο wrt54g με περασμένο firmware Satori4-Turbo5 δουλεύει άψογα ώς switch, AP. Το έχω εδώ και 3 μήνες στο σπίτι μου και εκτός από τα PCίδια μου, συνδέομαι με το τηλέφωνό μου και με laptop με pcmcia cisco lmc342 WiFi από οποιαδήποτε μέρος του σπιτιού μου και έχω κατευασμένη την ισχύ στα 0mw.

ONikosEimai

Πάντως το συγκεκριμένο wrt54g με περασμένο firmware Satori4-Turbo5 δουλεύει άψογα ώς switch, AP. Το έχω εδώ και 3 μήνες στο σπίτι μου και εκτός από τα PCίδια μου, συνδέομαι με το τηλέφωνό μου και με laptop με pcmcia cisco lmc342 WiFi από οποιαδήποτε μέρος του σπιτιού μου και έχω κατευασμένη την ισχύ στα 0mw.

Πάντως ένα τέτοιο που είχα εγκαταστήσει στο παρελθόν, μόλις σύνδεα το καλώδιο από το spliter του netmod στην θύρα DSL του Linksys, νέκρωνε όλο το netmod και φυσικά δεν είχα ούτε τηλέφωνα, ούτε internet. Αναγκάστηκα και σύνδεσα ένα απλό DSL modem σε μια πόρτα του Linksys (αφού το είχα σετάρει το modem με την κατάλληλη IP και τους κωδικούς του provider) για να καταφέρω να δω Internet.

Έχει κανείς αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα;