rostropol Δημοσιεύτηκε December 19, 2019 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 19, 2019 NETWORK Technology GSM / HSPA / LTE LAUNCH Announced 2019, September Status Available. Released 2019, September BODY Dimensions 159 x 75.1 x 8.9 mm (6.26 x 2.96 x 0.35 in) Weight 188 g (6.63 oz) Build Front glass, plastic body SIM Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by) DISPLAY Type Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors Size 6.4 inches, 100.5 cm2 (~84.2% screen-to-body ratio) Resolution 1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio (~403 ppi density) 420 nits max brightness PLATFORM OS Android 9.0 (Pie); One UI Chipset Exynos 9611 (10nm) CPU Octa-core (4x2.3 GHz Cortex-A73 & 4x1.7 GHz Cortex-A53) GPU Mali-G72 MP3 MEMORY Card slot microSD, up to 1 TB (dedicated slot) Internal 64GB 4GB RAM, 128GB 6GB RAM UFS2.1 MAIN CAMERA Triple 48 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF 8 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm 5 MP, f/2.2, (wide), 1/5.0", 1.12µm, depth sensor Features LED flash, panorama, HDR Video 2160p@30fps, 1080p@30fps, gyro-EIS SELFIE CAMERA Single 16 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/3.1", 1.0µm Features HDR Video 1080p@30fps SOUND Loudspeaker Yes 3.5mm jack Yes Active noise cancellation with dedicated mic Dolby Atmos sound COMMS WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot Bluetooth 5.0, A2DP, LE GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS Radio FM radio, RDS, recording USB 2.0, Type-C 1.0 reversible connector FEATURES Sensors Fingerprint (rear-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass BATTERY Non-removable Li-Po 6000 mAh battery Charging Fast battery charging 15W MISC Colors Opal Black, Sapphire Blue, Pearl White Models SM-M307F/DS, SM-M307F, SM-M307FN SAR 0.47 W/kg (head) Παρέλαβα από Amazon Ισπανίας το Μ30s με ισπανικό CSC PHE (219 €) https://www.amazon.es/Samsung-Galaxy-M30s-Smartphone-Exclusivo/dp/B07XTBXHPC/ref=sr_1_2?__mk_es_ES=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1Z6S7BHY63DXP&keywords=m30s&qid=1576761804&smid=A1AT7YVPFBWXBL&sprefix=m3%2Caps%2C220&sr=8-2 Απλά εξαιρετικό,NFC,Dual Sim+MicroSD,AOD,ραδιόφωνο, δακτυλικο αποτύπωμα πίσω πολύ γρήγορο που δουλέυει σωστά πάντα (όχι σαν το άθλιο του Α50). One UI 1.5 και αναμένεται One UI 2.0 τον 4/2020, ηχείο δυνατό και πιο ποιοτικό από το Α50. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. December 25, 2019 Author Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2019 https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_m30s-review-2049.php Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hurin Δημ. December 26, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2019 Έχουμε καμία ενημέρωση πότε θα έρθει Ελλάδα; Στο αγγλικό και γερμανικό Amazon έχει την έκδοση 4/64 και όχι την 6/128 που περιμένω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. December 26, 2019 Author Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2019 Πιστεύω πως θα αργήσει λίγο να έρθει Ελλάδα γιατί ακόμα είναι αποκλείστικα στα ευρωπαϊκά Amazon. η έκδοση 6/128 δεν νομίζω πως θα ερθει επίσημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellion13 Δημ. January 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2020 Καλησπέρα. Καλή χρονιά! Έχει notification led; Το One UI τί λέει; Έχει πολύ σαβούρα από Samsung Apps; Παράθεση There are 10 kinds of people: Those who can read binary and those who can't... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. January 4, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2020 Δεν έχει notification led, έχει always on display. Σε σχέση με τα άλλα πχ. Α50, Α70 είναι πιο απαλλαγμένο από περιττό λογισμικό, δηλαδή δεν έχει το Bixby οπότε για μένα είναι πιο καλό αυτό. Το one ui στο M30s είναι στην έκδοση 1.5 και θα πάρει μέχρι τον Απρίλιο την έκδοση 2.0 με Android 10. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellion13 Δημ. January 4, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2020 Ευχαριστώ! Χμμ, θα ήθελα να έχει notification led, δεν το έχω δουλέψει το AOD και δεν ξέρω αν θα με βολέψει. Βασικά πήρα δώρο στη γυναίκα μου ένα Xiaomi Redmi 7 και γλυκάθηκα κι εγώ για καινούργιο κινητό. Κοίταζα κάτι σε Android One (μάλλον το Xiaomi Mi A3), αλλά το συγκεκριμένο Samsung μου κίνησε την περιέργεια με την μπαταριούκλα του. Πώς τα πάει η Samsung με τα Android updates; Ισχύει ότι είναι καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν και ότι πλέον δίνει updates για 2 χρόνια σε major Android εκδόσεις συν 1 χρόνο security updates;; Αν ναι, τότε ψήνομαι ακόμα παραπάνω για το συγκεκριμένο Samsung, αν και με χαλάει κάπως ο Exynos για μελλοντικά AOSP φλασαρίσματα. Θα προτιμούσα να είχε Qualcomm. Παράθεση There are 10 kinds of people: Those who can read binary and those who can't... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. January 5, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2020 Ευχαριστώ! Χμμ, θα ήθελα να έχει notification led, δεν το έχω δουλέψει το AOD και δεν ξέρω αν θα με βολέψει. Βασικά πήρα δώρο στη γυναίκα μου ένα Xiaomi Redmi 7 και γλυκάθηκα κι εγώ για καινούργιο κινητό. Κοίταζα κάτι σε Android One (μάλλον το Xiaomi Mi A3), αλλά το συγκεκριμένο Samsung μου κίνησε την περιέργεια με την μπαταριούκλα του. Πώς τα πάει η Samsung με τα Android updates; Ισχύει ότι είναι καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν και ότι πλέον δίνει updates για 2 χρόνια σε major Android εκδόσεις συν 1 χρόνο security updates;; Αν ναι, τότε ψήνομαι ακόμα παραπάνω για το συγκεκριμένο Samsung, αν και με χαλάει κάπως ο Exynos για μελλοντικά AOSP φλασαρίσματα. Θα προτιμούσα να είχε Qualcomm. Θα δώσει σίγουρα 2 major αναβαθμίσεις λειτουργικου αλλά για τα φλασαρίσματα δεν βλέπω ακόμα πολύ κίνηση στο xda πχ.,τα περισσότερα μοντέλα της Samsung φοράνε exynos πάντως,πολύ λίγα φοράνε Qualcomm. Προσωπικά εγώ δεν θα ασχοληθω με τέτοια θέματα γιατί με πάνε χρόνια πίσω και βαριέμαι απίστευτα να περιμένω κάθε μήνα και βάλε τις διορθώσεις των developers κλπ.,αρκούμαι στο One UI που τέλικα με βολεύει πολύ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellion13 Δημ. January 5, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2020 (edited) Θα δώσει σίγουρα 2 major αναβαθμίσεις λειτουργικου αλλά για τα φλασαρίσματα δεν βλέπω ακόμα πολύ κίνηση στο xda πχ.,τα περισσότερα μοντέλα της Samsung φοράνε exynos πάντως,πολύ λίγα φοράνε Qualcomm. Προσωπικά εγώ δεν θα ασχοληθω με τέτοια θέματα γιατί με πάνε χρόνια πίσω και βαριέμαι απίστευτα να περιμένω κάθε μήνα και βάλε τις διορθώσεις των developers κλπ.,αρκούμαι στο One UI που τέλικα με βολεύει πολύ. Δε διαφωνώ και το έχω δει και στο ZUK Z1 που έχω βγάλει από το συρτάρι και χρησιμοποιώ εδώ και κάνα χρόνο (μετά από 3-4 δοκιμές κατέληξα σε AOSP Extended με Android 9 που και πάλι έχει ένα θέμα με το GPS, το οποίο όμως παλεύεται). Όταν γράφω για φλασαρίσματα εννοώ μετά την περίοδο της υποστήριξης (γενικά κρατάω τα κινητά που αγοράζω για καιρό). Σε καινούργιο κινητό δεν έχει νόημα από τη στιγμή που υπάρχει καλή υποστήριξη. Πάντως διαβάζω πως η Samsung μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ίσως να έχει έτοιμο το M31. Γενικά δεν καίγομαι οπότε ίσως να περιμένω 1-2 μήνες μήπως πέσει η τιμή του M30s αλλά και σε περίπτωση που κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη την έκδοση με 6GB RAM. Edited January 5, 2020 by hellion13 Παράθεση There are 10 kinds of people: Those who can read binary and those who can't... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. January 5, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2020 Πολύ σωστά θα κάνεις να περιμένεις, ποτέ δεν έχασε κάποιος που έκανε υπομονή. Εγώ το πήρα γιατί βαρέθηκα τα Honor και είπα να γυρίσω σε Samsung και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος σε όλα από το M30s. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. January 10, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2020 (edited) Μόλις μου έβγαλε αναβάθμιση λογισμικού μέσω smartswitch,patch Νοεμβρίου και κάτι προσθήκες στην κάμερα...:) https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_m30s_could_be_getting_android_10_sooner_than_expected-news-40974.php Ίσως έρθει και νωρίτερα το One ui 2... Edited January 10, 2020 by rostropol Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
frastgr Δημ. January 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2020 @rostropol, NFC έχει σίγουρα; όπου διαβάζω specs δεν το αναφέρει. Παράθεση frastgr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. January 13, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2020 (edited) Εννοείται έχει Nfc και είναι Dual sim + micro SD. M307FN/DS είναι η έκδοση που πουλάει στα ευρωπαϊκά Amazon. Σε σχέση με τις συσκευές της σειράς Α (πχ. Α50) και ως προς την έκδοση one ui το Μ30s (όπως και το Μ20 που πουλιέται Ελλάδα) φοράει την έκδοση one ui core 1.5 και του λείπουν το knox και το Bixby, αν και είδα στις εφαρμογές συστήματος κάτι σχετικό με το knox. Edited January 13, 2020 by rostropol Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. January 15, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2020 (edited) Edited January 15, 2020 by rostropol Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellion13 Δημ. January 19, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2020 Με πλήρη φόρτιση πόσες μέρες σε βγάζει; Παράθεση There are 10 kinds of people: Those who can read binary and those who can't... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. January 19, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2020 Με πολλή χρήση και τα πάντα ανοιχτά 2 μέρες μου βγάζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellion13 Δημ. February 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2020 (edited) Με πολλή χρήση και τα πάντα ανοιχτά 2 μέρες μου βγάζει. Μπορείς να το διευκρινήσεις αυτό; Πολλή χρήση όπως συνέχεια στο internet, youtube, fb, πολλές κλήσεις, κτλ και τα πάντα ανοιχτά (δεδομένα, wifi, bluetooth). Επίσης, μπορείς να δεις αν το κινητό είναι συμβατό με αυτή την εφαρμογή; https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.gov.HomeOffice.ho1&hl=en_GB Μπορείς να ανεβάσεις screenshot από τα settings του NFC; Ευχαριστώ! Edited February 2, 2020 by hellion13 Παράθεση There are 10 kinds of people: Those who can read binary and those who can't... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. February 2, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2020 https://i.postimg.cc/kg99jsm8/Screenshot-20200202-192902-Settings.jpg Δύο μέρες τις έχω με όλα ενεργά εκτός από BT και γύρω στις 8-9 ώρες sot. Η εφαρμογή εφόσον χρειάζεται το Nfc πιστεύω θα δουλέψει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellion13 Δημ. February 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2020 Ευχαριστώ! :) Παράθεση There are 10 kinds of people: Those who can read binary and those who can't... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellion13 Δημ. July 30, 2020 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2020 Επανέρχομαι στο θέμα μετά από μήνες μια και μάλλον ήρθε η ώρα για καινούργιο κινητό (το ZUK Ζ1 έχει αρχίσει να έχει θέμα με τη μπαταρία). Από επιδόσεις τί λέει το M30s; Βλέπω ότι γενικά τα mid-tier κινητά της Samsung έχουν θεματάκια με lag κάποιες φορές. Κοιτάζω το νεώτερο M31 (έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το M30s, αλλά περισσότερη RAM). Οι απαιτήσεις μου είναι συγκεκριμένες και οι εφαρμογές που με ενδιαφέρουν γενικά δεν είναι τίποτα βαρύ (Brave browser, WhatsApp/Viber/Skype/Zoom, Nine email/Gmail/Protonmail και κάποιες για τα monitoring software της IT υποδομής που έχουμε στη δουλειά). Είμαι μεταξύ του Μ31 και του Xiaomi Redmi Note 9 Pro (το πρώτο κερδίζει στην οθόνη, ενώ το δεύτερο στον Qualcomm επεξεργαστή που σημαίνει περισσότερες επιλογές στο λειτουργικό όταν η Xiaomi το παρατήσει). Παράθεση There are 10 kinds of people: Those who can read binary and those who can't... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
newcell Δημ. October 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2020 Υπάρχει νημα για το Μ31? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. March 1, 2021 Author Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2021 Εδώ και δυο μέρες το M30s μου πήρε την One UI 3.0(Android 11) με τις δυνατότητες που προστέθηκαν κσι την αίσθηση που δίνει πλέον σαν να είναι νέα συσκευη. Προστέθηκε το double tap για κλείσιμο οθόνης,τα Edge panels, Edge lighting για τις ειδοποιήσεις ,η εφαρμογή Καιρός επιτέλους είναι πιο καλή και γενικά σε όλες τις εφαρμογές και ρυθμίσεις το background είναι τελείως μαύρο(με ενεργό το dark mode) και όχι το διαβαθμισμένο σκούρο γκρι που ήταν πριν και δεν μου άρεσε. Μπαταρία τώρα καλύτερη και η διαχείρηση καλύτερη με την ίδια χρήση που έκανα με One UI 2.0, κάμερα και αυτή βελτιωμένη ειδικά στο βίντεο. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσω πως θα παίρνει για άλλα δυο χρόνια security patches μιας που το αγόρασα το Δεκέμβριο 2019 μπορώ να είμαι παραπάνω από ευτυχής ,μπράβο στην Samsung ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts