Jump to content

Διπλοπυρηνοι επεξεργαστες

Tomorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μα αυτός συγκρίνεται μόνο με τον FX...

Και σε επεξεργαστική ισχυει αλλά και σε τιμή!!!!

Μπορείς να καταλάβεις το πόσο περιοριστικό είναι για την ίδια την Intel ο όλος σχεδιασμός της; (Δηλαδή ο τρόπος λειτουργίας του επεξεργαστή με το υπόλοιπο σύστημα εξαρτάτε σημαντικά από το chipset)

Σκέφτηκες γιατί η Intel αναγκάστηκε να βγάλει τα 945 και 955 chipset; Που σε επιδόσεις δεν διαφέρουν από τα 915 και 925 που και αυτά με την σειρά τους δεν διαφέρανε με τα 865 και 875. Προσοχή μιλάω για επιδόσεις και όχι για τεχνικά χαρακτηριστικά!!!!

Μπορείς να καταλάβεις ότι η Intel εγκαταλείπει τον Pentium 4. Αυτό φαίνεται πρωτ’απ’όλα από την ονοματολογία της, μονό την σειρά 9xx μπορεί να κυκλοφορήσει ως ανώτερα επεξεργαστικά…

Μακάρι η σειρά 9xx να μην χρειάζεται άλλο chipset…

the show must go on...

Καταρχην δεν ειμαι εκπροσωπος της Ιντελ.Δευτερον ο Πεντιουμ 4 κυκλοφορει πανω απο 2 χρονια.Λογικο δεν ειναι να θελει νεα τσιπσετς? πιστευω οτι οι μητρικες του Χ2 δεν ειναι τοσο καλες και συντομα θα βγουν νεες μητρικες που θα εκμεταλευονται καλυτερα τον Χ2.

Η Ιντελ παντως απο οτι εχω διαβασει θα βγαλει νεους επεξεργαστες με νεα αρχιτεκτονικη.Αλλα οπως σου ειπα θα βγουν νεοι επεξεργαστες και για το 955Χ.

Τελος ολοι οι επεξεργαστες συγκρινονται μεταξυ τους.Αναλογως τι συγκριση θελει να κανει ο καθενας.Απλα οπως σου ειπα καποιοι υποστηριζουν πως ο εξτριμ ειναι καλυτερος απο τον Χ2 4400+.Σημασια δεν εχει μονο το το μεγεθος αλλα η πραγματικη ισχυς.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

Η Intel αυτή την στιγμή κυκλοφορεί τους παρακάτω επεξεργαστές για 775 (μέσα στις παρενθέσεις είναι οι αντίστοιχοι τις AMD):

Intel Pentium Extreme Edition σειρά 8xx (AMD Athlon FX)

Intel Pentium Dσειρά 8xx (AMD Athlon64 x2)

Intel Pentium 4 σειρά 5xx και 6xx (AMDAthlon64)

Intel Celeron D (AMD Sempron)

Οι P4 κυκλοφορούν από το 2000, έχουν αλλάξει 3 socket (423, 478, 775) και τρέχουν από τα 1,3GHz (αν θυμάμαι καλά) και ως τα 3,8GHz (πιο πάνω δεν πήγαν ουτε θα πάνε)

Ετσι για την ιστορία

Έχεις δίκιο για τον Extreme ξεχνάς όμως ότι πρέπει να δώσεις και τα διπλάσια λεφτά για την απόκτησή του…

Σημασία έχει να αγοράσεις ένα προϊόν που θα σου κάνει απόσβηση τα χρήματα που θα δώσεις όσον το δυνατόν ποιο γρήγορα. Τι να τα κάνω τα GHz όταν την ίδια δουλειά, στον ίδιο χρόνο, χωρίς προβλήματα και με λιγότερα χρήματα την κάνει ένας επεξεργαστής με τα 2/3 της ταχύτητας του πρώτου;

Επειδή το κουράσαμε φίλε μου και πρέπει να πάω σπίτι μου… κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός. :)

the show must go on...

επειδη ο εξτριμ ειναι ακριβος για αυτο προσανατολιζομαι η σε καποιον απο Χ2 3800+/Χ2 4200+ η στον 830 με 955Χ τσιπσετ και 667αρα μνημη(η 800αρα )

Παντως ενω ο Χ2 4200+ αξιζει ο 3800+ εχει διαφορετικο πυρηνα απο οτι διαβασα και σε επιδοσεις εχει αρκετη διαφορα.

Οποτε θες φιλε μου τα λεμε.Η ποιος αλλος φιλος να πει την γνωμη του ελευθερα.

το ιδανικο για μενα θα ηταν οι Χ2 αλλα με 667/800 μνημη και υποστηριξη και για σατα 2.Για αυτο λεω πως απο αποψη μητρικων οι για ιντελ ειναι πιο προηγμενες.

Mallon pantos pao gia X2 3800+.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650