Jump to content

Moto One Action


Theoprofil
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κάτοχος του τηλεφώνου εδώ και 5 ημέρες. Ανοίγω το θέμα αυτό να συζητάμε για το συγκεκριμένο τηλέφωνο.

Μετά από το Xiaomi Mi A2 με Android One συνεχίζω πάλι με Android One αυτή τη φορά με μια εταιρεία που δεν παράγει κάθε μήνα μια συσκευή αλλά ελάχιστες ανά χρόνο. Ίσως αυτή η εταιρεία είναι πιο σοβαρή από την Xiaomi που έβλεπε το Android One project σαν ένα αναγκαίο κακό. Το υιοθέτησε μόνο για να έχει επιπλέον ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα της κερδοφορίας της. Μια συσκευή που είχε εξαιρετική κάμερα και τίμιο επεξεργαστή αλλά δεν έπαιρνε αναβαθμίσεις ποτέ αν δεν έκανες 10 πατέντες και πάντα μέσω vpn. Στο τέλος δεν έπαιρνε ούτε με πατέντες αναβάθμιση. Ως εκ τούτου είχα κολλήσει σε μια αναβάθμιση Ιουλίου 2019 γεμάτη bugs και έκανε τον χειρισμό του κινητού μια δραματική εμπειρία. 1000 φορές να είχα MIUI αντί για Android One.

Αλλά το θέμα μας είναι το One Action και όχι το M2. Αποφάσισα να επενδύσω τα δύσκολα κερδισμένα χρήματα μου αυτή τη φορά σε ένα άλλο κατασκευαστή αλλά ίσως για τελευταία φορά (ίσως και όχι) στο Android One project. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να βγάλω συμπέρασμα για τη συσκευή αλλά επειδή η καλή και η κακή μέρα από την αρχή φαίνονται θα πω ότι τα δύο κινητά μολονότι έχουν ίδιο επεξεργαστή και ίδιο λογισμικό Android One pie , το Motorola δεν έχει τα κομπιασματα και τα στιγμιαία κολλήματα του Xiaomi. Κάνω ακριβώς την ίδια χρήση και τρέχω ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές.

Με το που του έκανα το αρχικό boot πήρε άμεσα τις δύο αναβαθμίσεις ασφαλείας Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου χωρίς πατέντες και χωρίς γιατροσόφια. Τις κατέβασε έκανε μια επανεκκίνηση μόνο του για την πρώτη και το ίδιο για τη δεύτερη.

Αλλά όπως έγραψα δεν ενθουσιάζομαι και θα το κρίνω σε βάθος χρόνου.

Πάμε τώρα στα δύο στοιχεία που κάνουν το κινητό σπάνιο έως και μοναδικό. Δύο στοιχεία που από την πρώτη στιγμή κάνουν αισθητή την παρουσία τους εντυπωσιάζοντας το μεν πρώτο υπερθετικα το δεύτερο θετικότατα.

1. Ο ήχος του. Το καλύτερο μονοφωνικό κινητό (με ένα ηχείο) σε ποιότητα και σε ένταση που είχα ποτέ στην κατοχή μου. Καμία παραμόρφωση, εξαιρετική ένταση με ΠΟΙΌΤΗΤΑ . Ο ήχος δεν βγαίνει μέσα από τενεκέ αλλά έχει ζεστό ηχοχρωμα τηρουμένων των περιορισμών ενός μικρού ηχείου κινητού. Είναι άψογος ο ήχος του. Η δε ακρόαση με ακουστικά είναι εξαίρετη και αντίστοιχης ποιότητας με iPod classic . Εξαιρετικά δυνατός ήχος, πρώτη φορά τέτοια ένταση σε κινητό και με ενσωματωμένο το σπανιότατο σε κινητό σύστημα της Dolby Labaratories "Dolby smart audio" να δουλεύει σοβαρά με το ψυχοακουστικο μοντέλο. Δεν πρέπει να υπάρχει κινητό με καλύτερο ήχο σε αυτά τα χρήματα με ακρόαση ενσύρματων ακουστικών.

2. Ο λόγος αναλογίας πλευρών οθόνης που είναι Ultra Wide 21:9 όπως τα ultra Wide monitor υπολογιστών της LG που είναι και το κινηματογραφικό φορμά. Αυτό σημαίνει όχι άλλες μαύρες μπάρες πάνω κάτω σε παρακολούθηση ταινιών που έχουμε περάσει στο κινητό μας. Στο Netflix επειδή δεν υποστηρίζει προβολή 21:9 αλλά προβολή με πετσοκομμένο κάδρο τηλεοπτικού φορμά 16:9 η οθόνη δεν γεμίζει ολόκληρη. Το ίδιο συμβαίνει και με το YouTube. Αλλά προφανώς επειδή ελάχιστοι παρακολουθούν ταινίες στο κινητό τους μικρό το κακό. Οπότε η οθόνη αυτή είναι εξαίρετη για chrome , Facebook, και άλλα ειδησεογραφικά apps πχ sport24 . Διαβάζεις πολύ κείμενο με λιγότερο scrolling. Τέλος το τηλέφωνο ενώ είναι ψηλό παραμένει λεπτό σε πλάτος λόγο της αναλογίας πλευρών του. Έτσι έχει πολύ ωραίο grip ακόμα και από μικρές γυναικείες παλάμες με κοντά δάχτυλα.

Από όσο γνωρίζω είναι αυτό και ένα Sony που έχουν προς το παρόν αυτή την αναλογία πλευρών.

Τέλος ένα καλό bonus είναι ότι οι προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google που είναι άχρηστες σε εμένα όπως το Google movies μπορούν να απεγκατασταθούν.

Για όσους θέλουν να πειραματιστούν με Google Cam η κάμερα το επιτρέπει διότι έχει τα κατάλληλα δικαιώματα. Επίσης έχει widevine L1 αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο το Netflix το βλέπει ως L3!

Το Μi A2 δεν υποστηρίζει Google Cam ούτε L1. Είναι βέβαια φθηνότερο με ίδια μνήμη και ίδιο επεξεργαστή. Έχει δε και μικρότερη οθόνη.

Η θήκη σιλικόνης που συνοδεύει τη συσκευή δεν είναι της πλάκας όπως στο Mi A2 και στο redmi note 6 αλλά έχει λόγο ύπαρξης. Είναι μιας κανονικοτατης ποιότητας θήκη σιλικόνης.

Πρόβλημα λογικά θα υπάρξει με προστατευτικά τζαμακια λόγω σπανιότητας του μοντέλου. Universal είναι αδύνατο να ταιριάξει γιατί έχει αναλογία πλευρών 21:9. Οπότε ας ευχηθούμε μέχρι να βρω τζαμακι να μη σπάσει η οθόνη.

Εύχομαι να βοήθησα.

Edited by Theoprofil
I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κάτοχος του τηλεφώνου εδώ και 5 ημέρες. Ανοίγω το θέμα αυτό να συζητάμε για το συγκεκριμένο τηλέφωνο.

 

Έχω το One Vision...Από μπαταρία τι λέει;;;

Η κάμερα του σε έχει ικανοποιήσει;;;Από που το πήρες το έκδοση και σε τι τιμή;;;

Link to comment
Share on other sites

Αν θες διάβασε πάλι το πρώτο ποστ μου γιατί έκανα edit. Μπαταρία μια ημέρα . Το αγόρασα 245 ευρώ από Αθήνα. Κατάστημα δεν θυμάμαι αλλά μπορώ αν σε ενδιαφέρει να βρω τι τιμολόγιο και να σου πω. Ρωτα ότι άλλο θες.
I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

Αν θες διάβασε πάλι το πρώτο ποστ μου γιατί έκανα edit. Μπαταρία μια ημέρα . Το αγόρασα 245 ευρώ από Αθήνα. Κατάστημα δεν θυμάμαι αλλά μπορώ αν σε ενδιαφέρει να βρω τι τιμολόγιο και να σου πω. Ρωτα ότι άλλο θες.

 

Όπως έγραψα έχω το One Vision,με ίδια αναλογία οθόνης,που εμένα μου αρέσει,είχα και εγώ το Α2,και αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήγα σε Α3,δεν είχα κουράγιο να ξαναπεράσω τα ίδια...VPN για αναβαθμίσεις, κολλήματα,διαφορετικές μνήμες,διαφορετικοι αισθητήρες δακτυλικου,διαφορετικές οθόνες,ήταν σαν παζλ να βρεις το κινητό με τα σωστά κομμάτια...

Εμένα η κάμερα μου αρέσει,η μπαταρία δεν με.εχει ενθουσιάσει καθόλου,μιας και από τις 08:00-19:00 με μόνο 4G,mails κλήσεις γύρω στην μια ώρα,ακουστικό Bluetooth,είχε φτάσει στο 34% με 2:45 οθόνη... Πιστεύω να στρώσει...Ακόμα ένα θετικό η ύπαρξη NFC,OIS στην κάμερα,και πιστεύω ότι μετά από μερικές μέρες χρήσης θα στρώσει η μπαταρία...Ακόμα ότι είναι splash proof είναι ακόμα ένα θετικό...Σε σχέση με το Action είναι παρόμοια με ελάχιστες διαφορές...

 

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Ένα ακόμα θετικό β γρήγορη φόρτιση που από 34% φτάνει στο 60% πολύ γρήγορα...

 

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Έχεις βρει τρόπο να έχεις το play store , Instagram σε σκούρο χρώμα...Έχω σκούρο το μενού ρυθμίσεων,και τις εφαρμογες...

Link to comment
Share on other sites

Οι κάμερα του one vision έχει ois του one action έχει eis. Τέλος το action έχει την ευρυγώνια action camera και διαφορετικό υλικό στην πλάτη του κινητού. Νομίζω το vision έχει γυαλί το action έχει πολυμερές πλαστικό. Σε κάθε περίπτωση συμφωνούμε και οι δύο για τα προβλήματα του Mi A2 . Σχετικά με τη μπαταρία εφόσων βγάζει μια ημέρα είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία των χρηστών. Το vision έχει 18watt φορτιστή έναντι 10watt του action. Έχω δοκιμάσει φορτιστή quick charge από άλλο κινητό και φορτίζει πιο γρήγορα από ότι με τον μαμά φορτιστή. Και μάλιστα πολύ γρήγορα. Στο YouTube είδα ένα βίντεο που σύγκρινε τις κάμερες των δύο κινητών και έβγαζε καλύτερη του one action γιατί έχει πολύ γρήγορο και σωστό focus. Το vision κάποιες φορές δεν κάνει σωστή εστίαση και θέλει manual mode σύμφωνα με τον reviewer. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η καμερα γιατί είναι αποδεκτή και πολύ καλή για τα δεδομένα τιμής του. Προφανώς δεν είναι ούτε DSLR ούτε iPhone. Αλλά είναι μια από τις καλύτερες στα 250 ευρώ. Εξίσου καλή κάμερα είχε και το Mi A2 . Αλλά με μια μόνο κάμερα δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα τηλέφωνο καλό. Πρέπει να είναι όλο το πακέτο καλό και εδώ η Motorola δειχνει να έχει κάνει καλύτερη δουλειά. Ένα πράγμα που δεν μου αρέσει είναι ο αισθητήρας οθόνης όταν τον δουλεύεις στο αυτόματο. Είναι πολύ ευαίσθητος και την παραμικρή αλλαγή θέσης στο κινητό σκουραίνει ή φωτίζει η οθόνη ξαφνικά. Έτσι προκαλείται οπτική διατάραξη στο χρήστη. Είναι άχρηστο το αυτόματο mode.

Το sliding typing με Google keyboard (swipe typing) είναι άψογο. Καθόλου διακοπές ή κομπιασματα.

Σχετικά με το Instagram και το Google play δεν ξέρω αν γίνεται να σκουραίνουν οι εφαρμογές. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς επειδή αυτό το mode δεν το χρησιμοποιώ. Έκανα μια δοκιμή σκουραίνει το background του app drawer και οι φάκελοι με τα apps στον launcer αποκτούν μαύρο background. Τι ακριβώς πρόβλημα έχεις δεν καταλαβαίνω.

I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

Το OIS είναι για τις φωτογραφίες,το EIS είναι για το βίντεο...

Σωστά το Vision έχει γυαλί πισω το Action πλαστικό...

Και η φόρτιση όπως τα γράφεις....

Δύσκολη μέρα δεν νομίζω να την βγάλει,αν δεν επιλέξω στο τέλος εξοικονόμηση ενέργειας...

Για την κάμερα δεν πιστεύω ότι έχουν μεγάλες διαφορές...

Μαύρο φόντο θα προτιμούσα και σε μερικές εφαρμογές,και όπως γράφεις έχω Μαύρο φόντο στον app drawer,όπως και στην notification bar...Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα μιας και δεν είναι amoled η οθόνη για να έχει επίπτωση στην μπαταρία, απλά δείχνει καλύτερα σε μένα το μαύρο φόντο...

Παντος σε γενικές γραμμές μου αρέσει η συσκευή,και θα δεις του χρόνου σχεδόν όλες οι εταιρείες θα υιοθετήσουν αυτην την αναλογία οθόνης...

Link to comment
Share on other sites

Ως προς την φωτεινότητα θα συμφωνήσω...Ο αισθητήρας αυξομειώνει την φωτεινότητα σε κάθε αλλαγή θέσης...Πιο πολύ για bug μου κάνει...
Link to comment
Share on other sites

Εδώ και 4 χρόνια δουλεύω σε οθόνες LG ultra Wide 21:9 . Συγκεκριμένα έχω 4. Επίσης κάνω gaming στις ίδιες οθόνες. Μετά το ψέμα που μας πασαρανε οι κατασκευαστές κινητών με τις χωρίς νόημα οθόνες 4Κ που μόνο μπαταρία κατανάλωναν, και εφόσον πλέον δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν καινούργιο, δώσανε αυτό το aspect ratio που θα έπρεπε να είχανε δώσει προ 4ετιας.

Δεν αρκεί όμως μόνο το hardware αλλά και το software. Πολλοί υπολογιστές πάτωσαν τη δεκαετία του 80 λόγω ελλείψεως software π.χ. NEC computers. Όσοι είναι μεγάλοι σε ηλικία καταλαβαίνουν τι εννοώ. Πρέπει να ακολουθήσει το Netflix , YouTube, Amazon tv , για να μπορέσει να καθιερωθεί το συγκεκριμένο aspect ratio.

Εμένα η μπαταρία μου βγάζει ημέρα γιατί αυτή Bluetooth 25 , λεπτά την ημέρα και έχω την εξοικονόμηση ενέργειας μονίμως ανοιχτή.

Υ.Γ. δόξα και τιμή στην Phillips που έχει παράγει την πρώτη συσκευή τηλεόρασης το 2009 σε φόρμα 21:9. Ήταν μια 48αρα ή 56αρα με σύνδεση στο δίκτυο. Πολλά χρόνια μπροστά στα πάνελ ήταν τότε η Phillips. https://www.philips.gr/c-p/56PFL9954H_12/cinema-219-lcd-tv-with-ambilight-spectra-3-and-perfect-pixel-hd-engine

Edited by Theoprofil
I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Τελη Οκτωβριου ήρθε και το scurity update του Οκτωβριου. Δοκιμασα και το PS4 remote play και λειτουργει κανονικα αλλα μολονοτι το dual shock συνδεεται κανονικα με το τηλεφωνο δεν λειτουργει στο ps4 reomte play app. Στο youtube ειδα ενα βιντεο που ενας δοκιμαζε διαφορα android και ενα παλιο iPad και τελικα δε λειτουργουσε με καμια συσκευη εκτος απο το τελευταιο iphone. Το 21:9 πολυ βολικο στο κρατημα με ενα χερι , αλλα το netflix δεν το υποστηριζει σαν εφαρμογη to 21:9 οποτε βλεπεις σε 16:9. Τελος επειδη το android one ειναι pure android δεν κανει το λειτουργικο scalling στις εφαρμογες σε 21:9 εκτος αν το κανει η εφαρμογη π.χ. youtube. . Τα sony κανουν αλλα τα sony δεν εχουν pure android.
I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Volte και Wifi calling έχει; Η Cosmote στο vision το υποστηρίζει κανονικά.

 

Επίσης γνωρίζουμε πότε θα πάρει το android 10;

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω cosmote. Αλλα 100% θα εχει αφου εχουν ιδιο λογισμικο. Για 10αρι δεν ξερω . Παντως καθε 25 του μηνα περνει το security update του μηνα.

Facebook:https://www.facebook.com/MrTheoprofil

YouTube:http://www.youtube.com/user/MrTheoprofil

Pinterest:http://www.pinterest.com/theoprofil

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω cosmote. Αλλα 100% θα εχει αφου εχουν ιδιο λογισμικο. Για 10αρι δεν ξερω . Παντως καθε 25 του μηνα περνει το security update του μηνα.

Δυστυχώς δεν έχει WiFi calling και Volte το Action. Ήρθε χθες από Amazon. Είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία από την Cosmote στη γραμμή μου αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει το Action..

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν έχει WiFi calling και Volte το Action. Ήρθε χθες από Amazon. Είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία από την Cosmote στη γραμμή μου αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει το Action..
Για δοκίμασε μήπως τα ενεργοποιήσεις με

*#*#86583#*#* VOLTE code

*#*#869434#*#* VOWIFI code

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil:
Link to comment
Share on other sites

Για δοκίμασε μήπως τα ενεργοποιήσεις με

*#*#86583#*#* VOLTE code

*#*#869434#*#* VOWIFI code

 

Τα δοκίμασα και τα δύο έκανα και επανεκκίνηση το κινητό δυστυχώς δεν λειτουργεί τίποτα. Προφανώς για κάποιο λόγο αναγνωρίζει το δίκτυο μόνο το vision για αυτές τις λειτουργίες. Είναι κρίμα καθώς είναι πολύ χρήσιμες λειτουργίες και οι δύο.

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικα παραξενο αφου το λογισμικό είναι ίδιο!

Facebook:https://www.facebook.com/MrTheoprofil

YouTube:http://www.youtube.com/user/MrTheoprofil

Pinterest:http://www.pinterest.com/theoprofil

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Χθες κοιμήθηκα με 90% μπαταρία και ξύπνησα με 0%

 

Η κοιμήθηκα κανένα μήνα ή κάτι κόλλησε στο κινητό.

Link to comment
Share on other sites

Προβλήματα εγω δεν εχω, μια φορα κολλησε, ηρθε με επανεκκινηση. Φοβερο κινητο, ωραια μπαταρια, δεν ζεστιαντεται, γρηγορο. Ολα καλά. Ανβαθμίσεις μια χαρα.

Facebook:https://www.facebook.com/MrTheoprofil

YouTube:http://www.youtube.com/user/MrTheoprofil

Pinterest:http://www.pinterest.com/theoprofil

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Έχει πάρει android 10; Eντυπώσεις..

Citizen AW5000-24E | Creek A50i R | Dual CV-1160 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | JBL T110 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | Legend | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | ONYX BOOX Nova 2 | Pioneer PD-S602 | QED XT Evolution | Xiaomi Redmi Buds 4 Active    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Link to comment
Share on other sites

Ναι εχει παρει εδω και 15 ημερες περιπου. Στην αναβαθμιση ολα δουλεψαν απροβληματιστα και γρηγορα. Το τηλεφωνο νομιζω με το νεο λογισμικο εγινε λιγο πιο αργο, αφου το νεο λογισμικο μαλλον θελει περισσοτερους πόρους. Γενικα δεν υπαρχουν προβληματα ή κολλήματα.
I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Moto One Action

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...