Demon Δημοσιεύτηκε July 17, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 17, 2005 Ξέρει κάποιος την φθηνότερη μέθοδο μετατροπής συναλλάγματος από Ευρώ σε Λίρες Αγγλίας; Τον Σεπτέμβρη θα βρίσκομαι Αγγλία λόγω πανεπιστημίου και αναζητώ την πιο συμφέρουσα μέθοδο. Πριν απί 1-2 χρόνια νομίζω ότι στην Αlpha Bank αν είχες λογαριασμό έβγαζες από ΑΤΜ της Αγγλίας με την cashcard χρήματα από τον λογαριασμό σου με 1% fee. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό και τώρα; Είναι νομίζω από τις καλύτερες λύσεις. 'Η μήπως τα ανταλλακτήρια στην Ομόνοια που κάνουν συνάλλαγμα χωρίς προμήθεια αλλά σε χαμήλότερη τιμή συμφέρει καλύτερα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. July 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2005 αν δε φοβασαι να ταξιδεψεις με μεγαλο ποσο στη τσεπη σου, τα ταχυδρομεια στην Αγγλια εχουν το καλυτερο rate και δε χρεωνουν προμηθεια. (Τουλαχιστον ετσι ηταν τα πραγματα μεχρι πριν 1 χρονο) Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dikk Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 akoma pio sigekrimena, to marks & spenser exei to kalitero rate me diafora apo OLES tis alles trapezes ;) Παράθεση altnews.gr slang.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. July 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 akoma pio sigekrimena, to marks & spenser exei to kalitero rate me diafora apo OLES tis alles trapezes ;) Και τι εστί marks & spenser; Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Η καλυτερη λυση για μενα την οποια εφαρμοζω κι εγω ειναι με Ελληνικη cash card να τραβας χρηματα απο την Αγγλια. οι χρεωσεις απο τραπεζα σε τραπεζα παιζουν, η alpha bank ειναι σχετικα ακριβη μου εβγαινε περιπου 4.5 Ευρω η αναληψη, με την Εθνικη βγαινει απο 3 μεχρι 4.5 αναλογως το ποσο, οποτε καθε φορα θα φροντιζεις να κανεις αναληψη 400-500 λιρες ωστε να σε συμφερει. Επισης ειναι ο καλυτερος τροπος λογω ευκολιας, την ιδια στιγμη που θα καταθετουν τα χρηματα στο λογαριασμο σου μπορεις να τα παρεις απο την Αγγλια. Αυτο ειναι πολυ καλο στη περιπτωση που θα "μεινεις" καποια στιγμη απο χρηματα, ειδικα τωρα με την καταθεση χωρις φακελο στα ΑΤΜ της Εθνικης ακομα και Κυριακη μπορεις να εχεις χρηματα ενω με το εμβασμα θα πρεπει να περιμενεις γυρω στις 7-10 μερες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PeiramatoZwo Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Ένας λογαριασμός σε τράπεζες όπως HSBC που είναι ξένες και έχουν δίκτυο στο εξωτερικό δεν συμφέρει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Εκτος εαν κανεις αυτο που εκανα εγω. Ανοιγεις εναν Ελληνικο λογαριασμο στην HSBC. (Warning: Mην ακους τι θα πουνε για το νεο λογαριασμο που εχουν, το U START, ειδικο για φοιτητες στην Αγγλια, μπλα μπλα...). Σε μια εβδομαδα σου στελνουν την καρτα αναληψης και τον κωδικο. Πας σε οποιαδηποτε HSBC τραπεζα στην Αγγλια, και τραβας μεχρι 1.500ευρω χωρις προμηθεια, χωρις επιπλεον αξια. Φυσικα τα χρηματα βγαινουν σε λιρες! Ετσι, οι γονεις σου θα μπορουν να σου βαζουν λεφτα στον Ελληνικο τραπεζικο λογαριασμο χωρις να πληρωνουν τιποτα παραπανω. Σσ. Σε περιπτωση που θα τους ζητησεις να βαλουν λεφτα σε Αγγλικο λογαριασμο θα χρεωθουν 15-20ευρω και 6λιρες αφαιρουντε και απο τον δικο σου λογαριασμο. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Πιαδες δε ξερω αν εχουν αλλαξει τοσο πολυ τα πραγματα, αλλα το να τραβας με ελληνικη Cash card ειναι οτι χειροτερο. Κατι σα το ροαμινγ με το κινιτο. Αν τα εχεις τα χρηματα τα παιρνεις μαζι σου ολα φευγοντας..... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Και τι εστί marks & spenser; Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; :O Marks & Spenser: Πολυκατάστημα, η μάλλον πολυεθνική εταιρεία με πολυκαταστήματα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (στην Αιόλου). Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Εκτος εαν κανεις αυτο που εκανα εγω. Ανοιγεις εναν Ελληνικο λογαριασμο στην HSBC. (Warning: Mην ακους τι θα πουνε για το νεο λογαριασμο που εχουν, το U START, ειδικο για φοιτητες στην Αγγλια, μπλα μπλα...). Σε μια εβδομαδα σου στελνουν την καρτα αναληψης και τον κωδικο. Πας σε οποιαδηποτε HSBC τραπεζα στην Αγγλια, και τραβας μεχρι 1.500ευρω χωρις προμηθεια, χωρις επιπλεον αξια. Φυσικα τα χρηματα βγαινουν σε λιρες! Ετσι, οι γονεις σου θα μπορουν να σου βαζουν λεφτα στον Ελληνικο τραπεζικο λογαριασμο χωρις να πληρωνουν τιποτα παραπανω. Σσ. Σε περιπτωση που θα τους ζητησεις να βαλουν λεφτα σε Αγγλικο λογαριασμο θα χρεωθουν 15-20ευρω και 6λιρες αφαιρουντε και απο τον δικο σου λογαριασμο. Aυτό μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή, και αυτό θα κάνω τώρα που πάω ένα εξάμηνο Γαλλία για Erasmus (με την BNP-Paribas). Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dikk Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Εκτος εαν κανεις αυτο που εκανα εγω. Ανοιγεις εναν Ελληνικο λογαριασμο στην HSBC. (Warning: Mην ακους τι θα πουνε για το νεο λογαριασμο που εχουν, το U START, ειδικο για φοιτητες στην Αγγλια, μπλα μπλα...). Σε μια εβδομαδα σου στελνουν την καρτα αναληψης και τον κωδικο. Πας σε οποιαδηποτε HSBC τραπεζα στην Αγγλια, και τραβας μεχρι 1.500ευρω χωρις προμηθεια, χωρις επιπλεον αξια. Φυσικα τα χρηματα βγαινουν σε λιρες! Ετσι, οι γονεις σου θα μπορουν να σου βαζουν λεφτα στον Ελληνικο τραπεζικο λογαριασμο χωρις να πληρωνουν τιποτα παραπανω. Σσ. Σε περιπτωση που θα τους ζητησεις να βαλουν λεφτα σε Αγγλικο λογαριασμο θα χρεωθουν 15-20ευρω και 6λιρες αφαιρουντε και απο τον δικο σου λογαριασμο. nai ginetai fisika, mono pou gia ti metatropi euro se lires i HSBC krataei sxetika polla. Toulaxiston se sigrisi me to M&S pou to exo psaksei. To pio simfertiko an kai isos ligotero euelikto einai na pareis mazi sou apo ellada ena gero poso euro, na to allakseis sto M&S kai na baleis tis lires sto logariasmo sou stin Agglia, ap'opou tha mporeis na travas apo ta 1000ades ATM's, na grafeis checks, na plironeis me karta k.o.k, xoris fisika extra kostos ;) Παράθεση altnews.gr slang.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Εκτος εαν κανεις αυτο που εκανα εγω. Ανοιγεις εναν Ελληνικο λογαριασμο στην HSBC. Και με Citibank ξέρω πολλούς που κάνουν το ίδιο. Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Ξέρει κάποιος την φθηνότερη μέθοδο μετατροπής συναλλάγματος από Ευρώ σε Λίρες Αγγλίας; Τον Σεπτέμβρη θα βρίσκομαι Αγγλία λόγω πανεπιστημίου και αναζητώ την πιο συμφέρουσα μέθοδο. Πριν απί 1-2 χρόνια νομίζω ότι στην Αlpha Bank αν είχες λογαριασμό έβγαζες από ΑΤΜ της Αγγλίας με την cashcard χρήματα από τον λογαριασμό σου με 1% fee. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό και τώρα; Είναι νομίζω από τις καλύτερες λύσεις. 'Η μήπως τα ανταλλακτήρια στην Ομόνοια που κάνουν συνάλλαγμα χωρίς προμήθεια αλλά σε χαμήλότερη τιμή συμφέρει καλύτερα; Πόσο καιρό σκοπεύεις να μείνεις στην Αγγλία και τι χρήματα θα σου στέλνουν κάθε μήνα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. July 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Η καλυτερη λυση για μενα την οποια εφαρμοζω κι εγω ειναι με Ελληνικη cash card να τραβας χρηματα απο την Αγγλια. οι χρεωσεις απο τραπεζα σε τραπεζα παιζουν, η alpha bank ειναι σχετικα ακριβη μου εβγαινε περιπου 4.5 Ευρω η αναληψη, με την Εθνικη βγαινει απο 3 μεχρι 4.5 αναλογως το ποσο, οποτε καθε φορα θα φροντιζεις να κανεις αναληψη 400-500 λιρες ωστε να σε συμφερει. Επισης ειναι ο καλυτερος τροπος λογω ευκολιας, την ιδια στιγμη που θα καταθετουν τα χρηματα στο λογαριασμο σου μπορεις να τα παρεις απο την Αγγλια. Αυτο ειναι πολυ καλο στη περιπτωση που θα "μεινεις" καποια στιγμη απο χρηματα, ειδικα τωρα με την καταθεση χωρις φακελο στα ΑΤΜ της Εθνικης ακομα και Κυριακη μπορεις να εχεις χρηματα ενω με το εμβασμα θα πρεπει να περιμενεις γυρω στις 7-10 μερες. Πάντως στην τράπεζα Πειραιώς που ρώτησα σήμερα έχει ως εξής: Η προμήθεια είναι 1% επί του ποσού ανάληψης. Το minimum που χρεώνουν είναι 1,10 ευρώ και το maximum 3 ευρώ ανά ανάληψη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. July 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Εκτος εαν κανεις αυτο που εκανα εγω. Ανοιγεις εναν Ελληνικο λογαριασμο στην HSBC. (Warning: Mην ακους τι θα πουνε για το νεο λογαριασμο που εχουν, το U START, ειδικο για φοιτητες στην Αγγλια, μπλα μπλα...). Σε μια εβδομαδα σου στελνουν την καρτα αναληψης και τον κωδικο. Πας σε οποιαδηποτε HSBC τραπεζα στην Αγγλια, και τραβας μεχρι 1.500ευρω χωρις προμηθεια, χωρις επιπλεον αξια. Φυσικα τα χρηματα βγαινουν σε λιρες! Ετσι, οι γονεις σου θα μπορουν να σου βαζουν λεφτα στον Ελληνικο τραπεζικο λογαριασμο χωρις να πληρωνουν τιποτα παραπανω. Σσ. Σε περιπτωση που θα τους ζητησεις να βαλουν λεφτα σε Αγγλικο λογαριασμο θα χρεωθουν 15-20ευρω και 6λιρες αφαιρουντε και απο τον δικο σου λογαριασμο. Μπορείς να πεις συνοπτικά τι ακριβώς σου είπαν για το U START; Επίσης τι ακριβώς εννοείς όταν λες ότι αν ζητήσω στους γονείς να βάλουν λεφτά σε Αγγλικο λογαριασμο θα χρεωθούν 15-20 ευρώ και 6 λίρες αφαιρούνται και απο τον δικό σου λογαριασμό; Πως θα μπορούσε να γίνει να γίνει να βάλουν χρήματα σε Αγγλικό λογαριασμό από την Ελλάδα; :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Noμίζω ότι η φοιτητική πιστωτική κάρτα της Eurobank δε χρεώνει τίποτα απολύτως ( :!: ) για αναλήψεις στο εξωτερικό. Είναι πολύ καλή περίπτωση, αρκεί να ξεχρεώνουν οι γονείς σου άμεσα ότι λεφτά βάζεις και δε θα έχεις ούτε τόκους ούτε τίποτα άλλο. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. July 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Marks & Spenser: Πολυκατάστημα, η μάλλον πολυεθνική εταιρεία με πολυκαταστήματα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (στην Αιόλου). Και υπάρχει στο πολυκατάστημα αυτό στην Αιόλου δυνατότητα να κάνεις συνάλλαγμα; :confused: Και αν γίνεται αυτό γίνεται χωρίς προμήθεια στην τιμή πώλησης της λίρας; Διότι αν είναι έτσι τότε δεν προσφέρει και τίποτα καλύτερο από ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Ομόνοια με συναλλαγές χωρίς προμήθεια αλλά πάντα στην τιμή πώλησης της λίρας που είναι μικρότερη από την μέση τιμή κλεισίματος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. July 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 nai ginetai fisika, mono pou gia ti metatropi euro se lires i HSBC krataei sxetika polla. Toulaxiston se sigrisi me to M&S pou to exo psaksei. To pio simfertiko an kai isos ligotero euelikto einai na pareis mazi sou apo ellada ena gero poso euro, na to allakseis sto M&S kai na baleis tis lires sto logariasmo sou stin Agglia, ap'opou tha mporeis na travas apo ta 1000ades ATM's, na grafeis checks, na plironeis me karta k.o.k, xoris fisika extra kostos ;) Τελικά στοιχίζει η μετατροπή από ευρώ σε λίρες ή όχι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. July 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Πόσο καιρό σκοπεύεις να μείνεις στην Αγγλία και τι χρήματα θα σου στέλνουν κάθε μήνα; Σκοπεύω να μείνω 2 χρόνια (who knows... :) ) και δεν θα μου στέλνουν χρήματα. Όταν περιστασιακά θα έρχομαι Ελλάδα θα παίρνω κάποια μαζί μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Για κοίτα με αγγλικό λογαριασμό και κατάθεση μέσω webbanking. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VarX Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Προτινω να βγαλεις νεο απλο καταθετικο λογαριασμο με 2 δικαιουχους,ετσι ωστε να εχεις 2 καρτες.Την μια θα την παρεις εσυ στην Αγγλια και την αλλη θα την εχουν οι δικοι σου,ωστε να εχουν την δυνατοτητα να καταθετουν χρηματα μεσω ΑΤΜ (ειτε μεσω Alphabank,ειτε HSBC). Τα χρηματα θα σου ερχονται την 3η εργασιμη ημερα αφου στα καταθεσουν απο Ελλαδα. Παράθεση The Future Belongs To The Brave Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PeiramatoZwo Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Υπάρχει και η εταιρεία western union... τι πάιζει, νομίζω ότι είναι αρκετά φθηνή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Προτινω να βγαλεις νεο απλο καταθετικο λογαριασμο με 2 δικαιουχους,ετσι ωστε να εχεις 2 καρτες.Την μια θα την παρεις εσυ στην Αγγλια και την αλλη θα την εχουν οι δικοι σου,ωστε να εχουν την δυνατοτητα να καταθετουν χρηματα μεσω ΑΤΜ (ειτε μεσω Alphabank,ειτε HSBC). Τα χρηματα θα σου ερχονται την 3η εργασιμη ημερα αφου στα καταθεσουν απο Ελλαδα. Τα χρηματα ερχονται την ιδια στιγμη, εκτος αν εννοεις τις 2-3 μερες που θελουν για να μετρησουν τα χαρτονομισματα. Πλεον η εθνικη εχει ενα συστημα στα ατμ'ς που μετραει εκεινη την ωρα τα χρηματα και μπαινουν στο λογαριασμο σου αμεσα οτι ωρα και αν ειναι! Υπάρχει και η εταιρεία western union... τι πάιζει, νομίζω ότι είναι αρκετά φθηνή Πανακριβη ειναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. July 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2005 Και υπάρχει στο πολυκατάστημα αυτό στην Αιόλου δυνατότητα να κάνεις συνάλλαγμα; :confused: Και αν γίνεται αυτό γίνεται χωρίς προμήθεια στην τιμή πώλησης της λίρας; Διότι αν είναι έτσι τότε δεν προσφέρει και τίποτα καλύτερο από ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Ομόνοια με συναλλαγές χωρίς προμήθεια αλλά πάντα στην τιμή πώλησης της λίρας που είναι μικρότερη από την μέση τιμή κλεισίματος. Μάλλον όχι, ο φίλος που το ανέφερε μάλλον έχει υπόψη τα M&S στην Αγγλία. Άλλωστε το είπε. Παίρνεις πολλά ευρώ μαζί σου, τα αλλάζεις στα M&S και μετά καταθέτεις τις στερλίνες σε τράπεζα στην Αγγλία ;) Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. July 19, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2005 Για κοίτα με αγγλικό λογαριασμό και κατάθεση μέσω webbanking. Έχει και αυτό προμήθεια. Αλλά μου έδωσες μια άλλη ιδέα. Μέσω paypal. Να μπαίνουν δηλαδή τα χρήματα στο paypal και να τα κάνω απόσυρση στον Αγγλικό λογαριασμό μου τραπέζης. Πάντως και το σύστημα της Εθνικής είναι πολύ καλό αφού πλέον τα περισσότερα ΑΤΜ τα μετράνε εκείνη τη στιγμή τα χρήματα και είναι άμεσα διαθέσιμα (δεν το ξέρω αυτό αλλά η λογική αυτό λέει). Όμως επειφή δεν θα μου στέλνουν χρήματα αλλά θα έχω τα δικά μου στην άκρη και όποτε χρειαστεί θα παίρνω, δεν βολεύει τόσο πολύ όσο αυτό με το paypal αν δεν κρατάει προμήθειες. Δεν θυμάμαι όμως να κρατάει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts