Jump to content

250E max -> Μοναδικό κριτήριο η κάμερα

yorgos00
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με χαλάει η ανάλυση του να σου πω την αλήθεια... Για 2019 περιμένεις κάτι καλύτερο δεδομένου ότι δεν αλλάζουμε και κινητά τόσο συχνά (εγώ στα 2-3)

Το v30 το είχα αρχικά στη λίστα αλλά κάπου κολλάω με την LG. Είχαμε ένα παλιά και έβγαζε κουλά προβλήματα το h/w και η υποστήριξη ήταν τραγική!

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ε ναι! Είναι εμφανής η διαφορά! 'Αρα στο Mi9 μπαίνει η gcam τότε ε; Αξίζει εκεί ή είναι ήδη αξιοπρεπή το μαμίσιο s/w?

Δες το απο κοντά λ αποκλείσε το

Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας . Εγώ από mi 8 πήγα σε mi a3 κ δεν μου λείπει καθόλου

Έχεις δει το mi9t?

Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά σαν συσκευή είναι πιο καινούργια και με καλύτερες προδιαγραφές από το rn7.

Τα σπάει φίλε! Το είχα δει και απο κοντά. Η οθόνη εντυπωσιακή. Αλλά τωρα ειναι στα 300 δε θέλω να ανέβω εκεί, μετά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Λογικά σε 1-2 μήνες θα έχει πέσει λιγο ακόμα πάντως.

Ε ναι! Είναι εμφανής η διαφορά! 'Αρα στο Mi9 μπαίνει η gcam τότε ε; Αξίζει εκεί ή είναι ήδη αξιοπρεπή το μαμίσιο s/w?

Ναι μπαίνει και στο mi9 se. Όσον αφορά το mi9, εξαρτάται τις συνθήκες και τις προτιμήσεις. Μπορεί για παράδειγμα να βάλεις στη gcam τέτοιες ρυθμίσεις όπου να έχεις περισσότερη λεπτομέρια αλλά να έχεις και περισσότερο θόρυβο. Προσωπικά προτιμούσα την gcam. Και αυτό μόνο νύχτα. Μέρα προτιμούσα στοκ.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύαν και σε mi9t και k20 pro φίλων. Απλά μάλλον ο Samsung αισθητήρας του rn7 συνεργάζεται καλύτερα με την gcam από ότι ο sony imx 582/586. Βέβαια παίζει να είναι και διάφορες στα libraries. Γενικά είναι τζόγος το πόσο καλά θα κάτσει η gcam στη κάθε συσκευή.

Edited by Antretng

Αντρέα ένα μπράβο σε σένα ρε φίλε. Λίγοι θα αφιερωσουν τόσο χρόνο για να κατατοπισουν έναν άγνωστο που ψάχνει κινητό.

Να πω κι εγώ ότι αφού η gcam μπαίνει σε δευτερόλεπτα και χωρίς μοντες στο rn7 (το χω δουλέψει κι εγώ) τότε για μένα δεν υπάρχει λόγος να ψάχνει άλλο ο φίλος. Ειδικά για φώτο παιδιών. Και σ αυτά τα χρήματα

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Αντρέα ένα μπράβο σε σένα ρε φίλε. Λίγοι θα αφιερωσουν τόσο χρόνο για να κατατοπισουν έναν άγνωστο που ψάχνει κινητό.

Να πω κι εγώ ότι αφού η gcam μπαίνει σε δευτερόλεπτα και χωρίς μοντες στο rn7 (το χω δουλέψει κι εγώ) τότε για μένα δεν υπάρχει λόγος να ψάχνει άλλο ο φίλος. Ειδικά για φώτο παιδιών. Και σ αυτά τα χρήματα

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ναι ένα μεγάλο :respect: στον φίλο Ανδρέα. Κάποιοι σαν εσάς κρατάνε ζωντανό ένα τόσο χρήσιμο φόρουμ και εμάς τους λίγο μεγαλύτερους να επαναρχόμαστε περιοδικά όταν χρειαζόμαστε συμβουλές :)

Για να μη κουράζω άλλο... Κατέληξα με τη βοήθεια σας στα rn7 και Μι9 SE. Περιμένω να δω λιγο το στοκ και την τιμή του δεύτερου γιατί αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένο την επόμενη εβδομάδα και θα αποφασίσω. Αν το βρω κοντά στα 250 (παραπάνω δε δίνω για αυτό γιατί λίγο πιο πάνω παίρνω το καλύτερο mi8) από skroutzoμάγαζο ίσως το χτυπήσω λόγω μεγέθους (νομίζω για τα μικρά χέρια της γυναίκας μου θα είναι πιο βολικό) αλλιώς θα πάρω σίγουρα το rn7. Θα σας γράψω τις εντυπώσεις της. Αν μου το φέρει στο κεφάλι :vava: θα τα ρίξω σε εσάς :lol:

Ευχαριστώ και πάλι :up:

Edited by yorgos00

Με χαλάει η ανάλυση του να σου πω την αλήθεια... Για 2019 περιμένεις κάτι καλύτερο δεδομένου ότι δεν αλλάζουμε και κινητά τόσο συχνά (εγώ στα 2-3)

φιλαρακι μοναδικο κριτηριο γραφεις μονο η καμερα...κι εδω περα λες οτι σε χαλαει η αναλυση της οθονης???

Ετσι, να απολογηθεί αμέσως, και να του προτεινουμε καμμιά καλή DSLR :)

Χαχαχα ΟΚ ζητώ συγγνώμη δεν ήταν καλή η διατύπωση :). Εντάξει όταν υπάρχουν αρκετά κινητά με καλή κάμερα σε αυτό το range τιμών πλέον πρέπει κάπως με την αφαιρετική μέθοδο να καταλήξεις κάπου οπότε θα κοιτάξεις και κριτήρια δευτερεύουσας σημασίας. Αλλιώς θα ρωτούσα σε φόρουμ φωτογραφίας. Αφήστε που η οθόνη σχετίζεται με τις φωτογραφίες αφού πλέον εκεί τις χαζεούμε περισσότερο και δεν εκτυπώνουμε αβέρτα ούτε ανοίγουμε το μεγάλο pc μας κάθε φορά που βγάζουμε για να τις δούμε (τουλάχιστον εγώ).

Χαχαχα ΟΚ ζητώ συγγνώμη δεν ήταν καλή η διατύπωση :). Εντάξει όταν υπάρχουν αρκετά κινητά με καλή κάμερα σε αυτό το range τιμών πλέον πρέπει κάπως με την αφαιρετική μέθοδο να καταλήξεις κάπου οπότε θα κοιτάξεις και κριτήρια δευτερεύουσας σημασίας. Αλλιώς θα ρωτούσα σε φόρουμ φωτογραφίας. Αφήστε που η οθόνη σχετίζεται με τις φωτογραφίες αφού πλέον εκεί τις χαζεούμε περισσότερο και δεν εκτυπώνουμε αβέρτα ούτε ανοίγουμε το μεγάλο pc μας κάθε φορά που βγάζουμε για να τις δούμε (τουλάχιστον εγώ).

Βέβαια οι διαφορές φωτογραφικά δεν είναι τόσο μικρές. Σκεψου οτι στο συγκριτικό υπήρχε παντού φως.... αν υπήρχαν σκιες αυτές θα ειχαν ακόμα περισσοτερο θορυβο/παστελιασμα. Δηλαδη θα άνοιγε και άλλο η ψαλίδα.

Κατα τα άλλα, μολονότι συμφωνώ ότι θα τις βλέπεις πιο απολαυστικά σε amoled, δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο ισχύει στο mi9se που εχει μικρότερη οθόνη. Γνώμη μου, να θυμάσαι ότι παίρνεις κινητό για γυναικα. Χωρίς να θέλω να είμαι σεξιστης, οι περισσότερες μόνο χρώμα και κάμερα κοιτάνε άντε και αυτονομία :lol:

αναμεσα σε αυτα τα δυο κινητα το xiaomi redmi 7. και το xiaomi mi9se. να προτιμησετε το πρωτο. διοτι το δευτερο εχει πολυ μικρη μπαταρια. 3070 mh.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Λοιπόν της πήρα δώρο τη Παρασκευή το Mi9 SE στα 250Ε. Για όποιον είναι σε αυτό το range τιμής θα γράψω τη γνώμη μου για να βοηθήσω.

- Η κάμερα που ήταν το βασικό ζητούμενο είναι αξιοπρεπέστατη. Και σίγουρα πολύ καλύτερη από το Moto G5s plus που είχε. Τη δοκίμασα λίγο το ΣΚ αλλά σίγουρα θα το κάνω περισσότερο. Με ΑΙ ενεργοποιημένο (χωρίς HDR) σε συνθήκες ημέρας βγάζει πολύ καλά και ειδικά σε πορτραίτα. Δε μου άρεσε στην παραλία που όταν είχε πολύ ήλιο στο κάδρο μερικές φορές έκανε overexpose και έβγαινε πολύ "άσπρη" η φωτογραφία. Θα δοκιμάσω το night mode και θα σας πω. Θα βάλω και gcam όταν βρω χρόνο. Ενδεχομένως από δείγματα που είχα δει το RN7 να είναι καλύτερο. Προφανώς άλλοι εδώ θα σας πουν περισσότερο για τις κάμερες, δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία.

- Το βασικό προτέρημα όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων με τα λεγόμενα της γυναίκας μου ήταν το μέγεθος. Της άρεσε πολυ που ήταν "μαζεμένο" σε μέγεθος και ελαφρύ. Παρόλο που δεν στην αρχή δεν την ένοιαζε όπως έλεγε μετά ήταν ενθουσιασμένη γιατί το χειριζόταν άψογα με το ένα χέρι. Το RN7 ίσως να μην ήταν τόσο βολικό από ατή την άποψη.

- Η οθόνη εντάξει ότι περιμένεις από μια amoled... Της άρεσε πολυ το ambient display που έχει και δεν το είχε στα προηγούμενα τηλέφωνα.

- Η μπαταρία μέτρια (1-1.5 μέρα με μέτρια χρήση). Το σώζει που είναι μικρό σε μέγεθος και φαίνεται να κάνει καλή διαχείρηση (καλύτερη απο το δικό μου Huawei mate 10 pro).

Αυτά ελπίζω να βοήθησα και εγώ από τη μεριά μου. Νομίζω ότι για γυναίκα το συγκεκριμένο είναι μια πολύ καλή επιλογή. Λογικά θα πέσει και άλλο η τιμή του.