Jump to content

Αγορά καινούργιου laptop!

bagit
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω ένα καινούριο λάπτοπ για την δουλειά μου. Λόγω και απαλλαγής από ΦΠΑ δεν θέλω να ξοδέψω παραπάνω από 400 ευρώ (άντε να φτάσω στα 450 αν βρώ κάτι που θα κάνει τρομερή διαφορά). Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα κατέλειξα σε αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/18205768/HP-250-G7-i5-8265U-8GB-256GB-FHD-No-OS.html?from=recommendations#specs . Το προηγούμενό μου λάπτοπ είναι acer 5739g και έχει κλέισει 10ετια. Μου έπασε ο κύλινδρος που ανοίγει η οθόνη αλλά είπα αντί να τον επισκευάσω να πάρω καινούριο μιας και τον τελευταίο καιρό δεν ήταν και τόσο λειτουργικός.

Η βασική μου εργασία στο laptop είναι word, internet (κυριως youtube), μουσική, καμια επεξεργασία video. Δεν θα είχα θέμα όμως αν μπορούσα να φόρτωνα και κανένα stategy game όπως το Rome II Total War. (είδα βέβαια ότι η κάρτα γραφικών του συγκεκριμένου μπορεί να σηκώσει και το gta v με fps γύρω στα 24)

Ερωτήσεις:

Είναι η HP αξιόλογη εταιρεία;

Είναι τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου laptop ικανοποιητικά για την δουλειά μου (το παλιο μου με ssd ανοίγει σε 10 δευτερα και κλείνει ακαριαία θέλω κάτι ανάλογο).

Μπορώ να μεγαλώσω μελλοντικά την ραμ ή τα 8gb είναι ικανοποιητικα;

Σαν ποιότητα κατασκευής η HP προσφέρει καλή αίσθηση;

Σε αυτά τα λεφτά μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο;

Όταν λέει πως ο επεξεργαστής μπορεί να φτάσει μεχρι 3.90ghz τί ακριβώς εννοεί και πως γίνεται;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Nokia 3200 ---> Sony Ericsson W810i ---> Sony Ericsson W995i ---> Huawei Honor 2 ---> Huawei Mate 7 ---> Xiaomi Mi A1 ---> Xiaomi Mi 9 SE ---> Realme 9 Pro+

Κοίτα επειδή είμαι του χώρου απλά για ενημέρωση

Καλά είναι τα hp όσα είναι από 900 και πάνω το ίδιο και Dell κλπ στα φτινα μόνο Lenovo κάτι λει

Κοίτα επειδή είμαι του χώρου απλά για ενημέρωση

Καλά είναι τα hp όσα είναι από 900 και πάνω το ίδιο και Dell κλπ στα φτινα μόνο Lenovo κάτι λει

δηλαδή αυτό εδώ που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το hp είναι καλύτερο; γιατί;

https://www.skroutz.gr/s/18495152/Lenovo-ideapad-330-15IKBR-i5-8250U-8GB-256GB-FHD-No-OS.html#specs

Nokia 3200 ---> Sony Ericsson W810i ---> Sony Ericsson W995i ---> Huawei Honor 2 ---> Huawei Mate 7 ---> Xiaomi Mi A1 ---> Xiaomi Mi 9 SE ---> Realme 9 Pro+

δηλαδή αυτό εδώ που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το hp είναι καλύτερο; γιατί;

https://www.skroutz.gr/s/18495152/Lenovo-ideapad-330-15IKBR-i5-8250U-8GB-256GB-FHD-No-OS.html#specs

Ένα και μοναδικός λόγος

Καλύτερη κατασκευή, συστημα ψάξεις κλπ

Το ότι έχει ίδια μηχανή ενα αυτοκινιτο με ενα άλλο δεν τα κάνει ταυτόχρονα ίδια..

Hp τελευταία χρόνια έχεις ρίξει τρελλα την ποιότητα στα φτινα μοντέλα (under 900)

Α ναι ότι και να πάρεις να είναι με ssd με μηχανικό δίσκο windows 10 δεν παίζουν καθόλου καλά

Και εγώ στο ύψος των χρημάτων που διαθέτεις σε Lenovo θα πήγαινα.

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Ένα και μοναδικός λόγος

Καλύτερη κατασκευή, συστημα ψάξεις κλπ

Το ότι έχει ίδια μηχανή ενα αυτοκινιτο με ενα άλλο δεν τα κάνει ταυτόχρονα ίδια..

Hp τελευταία χρόνια έχεις ρίξει τρελλα την ποιότητα στα φτινα μοντέλα (under 900)

Α ναι ότι και να πάρεις να είναι με ssd με μηχανικό δίσκο windows 10 δεν παίζουν καθόλου καλά

καλά αυτό το ξέρω. επομένως από τα δυο εσύ θα πήγαινες σε lenovo ε; την κάρτα γραφικών πως την βλέπεις;

καλά αυτό το ξέρω. επομένως από τα δυο εσύ θα πήγαινες σε lenovo ε; την κάρτα γραφικών πως την βλέπεις;

την κάρτα γραφικών σε αυτά τα λεφτά όπως και διποτε να κοιτάς να εχει ΜΟΝΟ ενσωματωμένη και γενικός αν δεν υπάρχει λογος να εχεις δυνατή κάρτα δεν κοιτάς ποτε για ξεχωριστο chipaki (πψ nvidia)

δυο λόγοι

1.αυτονομία

2. αντοχή στο χρόνο για το μηχάνημα

τώρα αν θέλεις να παίζεις παιχνιδάκια σε αυτα τα λεφτα μάλλον έβαλες πολύ λάθος τιμή

το μηχάνημα που δείχνεις είναι οτι καλύτερο σε αυτα τα λεφτα

Edited by egodemis

την κάρτα γραφικών σε αυτά τα λεφτά όπως και διποτε να κοιτάς να εχει ΜΟΝΟ ενσωματωμένη και γενικός αν δεν υπάρχει λογος να εχεις δυνατή κάρτα δεν κοιτάς ποτε για ξεχωριστο chipaki (πψ nvidia)

δυο λόγοι

1.αυτονομία

2. αντοχή στο χρόνο για το μηχάνημα

τώρα αν θέλεις να παίζεις παιχνιδάκια σε αυτα τα λεφτα μάλλον έβαλες πολύ λάθος τιμή

το μηχάνημα που δείχνεις είναι οτι καλύτερο σε αυτα τα λεφτα

είχα ψηθει για hp αλλά τώρα μου άλλαξες γνώμη. τώρα έχω εναν acer με intel t6600 2.2ghz, 4 gb ram, ssd και nvidia gt240m πάει σφαίρα τα windows 10 απλά κολλάει ακόμα και σε 720p βιντεο του youtube. Αυτό που θέλω να πάρω (το lenovo) θα είναι ακόμα πιο γρήγορο στην λειουργεία; επιπλεον επιδέχεται να αναβαθμίζω ραμ μελλοντικά;

Το μηχάνημα που έχεις δεν θα έπρεπε να κολλάει στο YouTube.

Το νιώθεις ζεστό; Μήπως πρέπει να πας απλώς για καθαρισμό και νέες θερμοαγώγιμες πάστες; Το έχεις καθαρίσει ποτε;

Sent from my iPad using Tapatalk

είχα ψηθει για hp αλλά τώρα μου άλλαξες γνώμη. τώρα έχω εναν acer με intel t6600 2.2ghz, 4 gb ram, ssd και nvidia gt240m πάει σφαίρα τα windows 10 απλά κολλάει ακόμα και σε 720p βιντεο του youtube. Αυτό που θέλω να πάρω (το lenovo) θα είναι ακόμα πιο γρήγορο στην λειουργεία; επιπλεον επιδέχεται να αναβαθμίζω ραμ μελλοντικά;

άλλο μηχανήματα του τότε αλλά του τώρα

παλιά έπαιρνες ενα acer (πχ στην περίπτωση σου) τα οποία ήταν τα χειρότερα της αγοράς και σου έβγαζε 10 και χρόνια τώρα για να μεγιστοποιήσουν το κερδώος όλοι κατεβάζουν ποιότητα στον πάτο ειδικά πλαστικά είναι τόσο χάλια που με παραμικρή πίεση τα παιρνεις στο χερι

4gb ram ειναι λίγη θα κάνεις μεγάλη έκπτωση στο τι κανεις ταυτόχρονα ασχέτως που προορίζεις μηχάνημα για λίγα πράγματα 8 θα ηταν οκ

Το νιώθεις ζεστό; Μήπως πρέπει να πας απλώς για καθαρισμό και νέες θερμοαγώγιμες πάστες; Το έχεις καθαρίσει ποτε;

έχω να το καθαρίσω πολύ καιρο. επιπλέον μου έσπασε ένα κομματι προχθες uGHKusy.jpg με αποτέλεσμα να πιέζεται το πλαστικό πλαισιο την οθόνης και με τον καιρό θα σπάσει. το ανοίγω με χειρουργηκες κινήσεις. είναι καλό μηχάνημα; έχει μια δεκαετία, βίντεο σε 1080p δεν τρέχει καν και λέω να πάω σε αντικατάσταση με κάτι καλυτερο όπως το lenovo Που μου λες. επισκευάζεται αυτό που έχω και αν ναι τι θα κοστισει;

core 2 duo mobile ειναι αν βαλεις 720 σε καποπιο συγχρονο browser πχ τελευταιο chrome η τελευταίο youtube να δεις ενα σερνομα....

αν βαλεις κανα w7 και παλιοτερες εκδωσεις browser κατι γινεται

Όχι ρε συ, έχω δώσει στην πεθερά μου ένα HP Probook με Core2Duo και 4gb ram.

Κάνει κάτι σπασίματα μέχρι να κάνει full screen το video, αλλα στα 720 παίζει χωρίς να κάνει κιχ

Δες οταν βλεπεις youtube αν ανεβαζει πολυ CPU.

Κανε install στον Chrome το extension h264ify

και δες ξανα.

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Τέτοια μου έκανε το προηγούμενο 5ετιας HP λάπτοπ μου το 2014 και κάποια στιγμή κλαταρε. Να το περιμένεις στα πολύ κοντινά.
Ι need a six month vacation, twice a year.

δεδομένου ότι έχω απαλαγγή ΦΠΑ προτείνεται να μαζέψω κανα 300αρι ακόμα να πάω σε κάτι καλύτερο με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Θέλω κάτι να με βγάλει σε βάθος δεκαετίας.

δεδομένου ότι έχω απαλαγγή ΦΠΑ προτείνεται να μαζέψω κανα 300αρι ακόμα να πάω σε κάτι καλύτερο με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Θέλω κάτι να με βγάλει σε βάθος δεκαετίας.
Όχι ανεξάρτητη ναι μεν ποιο δυνατή κάρτα είναι για παιχνίδια και επεξεργασία εικόνας, αλλά πολύ μικρότερη αντοχή στο βάθος χρόνου

Όπως τα λέει ο egodemis

Αν δεν σκοπεύεις να παίζεις παιχνίδια στο λαπτοπ, μείνε μακριά από ξεχωριστές κάρτες γραφικών. Η ενσωματωμένη της intel/amd είναι επαρκέστατη για βίντεο και browsing κλπ και δεν θα χαλάσει ΠΟΤΕ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

μέχρι 700 ευρώ με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών για gaming τι προτεινετε;

τίποτα αν θέλεις gaming βάλε χέρι πολύ βαθιά στιν τσέπη η αλιος άστο

ξεκινας απο 1500 και upppppppppppp

δλδ απο κατι τετοι ξεκινας (χωρις να ειναι κατι super duper ενα μετριο gaming)

https://www.skroutz.gr/s/16201229/Asus-Rog-Strix-Scar-GL703GM-DS74-i7-8750H-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html

Edited by egodemis

Gaming και λαπτοπ δεν πάνε μαζί. Ή πάνε με 2 χιλιάρικα σχεδόν.

Αν θέλεις παιχνίδια, καλύτερα δες desktop

Gaming και λαπτοπ δεν πάνε μαζί. Ή πάνε με 2 χιλιάρικα σχεδόν.

Αν θέλεις παιχνίδια, καλύτερα δες desktop

https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342323_363863_481053_734500_762877_789316/SSD-Intel-Core-i7-toulachiston-17-0-Nvidia-Gaming-32GB.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

:lol::lol::lol:

Εγώ θα έβλεπα Lenovo.

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

καλά δεν ειμαι και τρελος gamer. Να βάλω κανα gta v σε νορμαλ γραφικά ή κανενα rome ii total war σκέφτομαι κι αν. Βασική χρήση θα είναι τα office.

καλά δεν ειμαι και τρελος gamer. Να βάλω κανα gta v σε νορμαλ γραφικά ή κανενα rome ii total war σκέφτομαι κι αν. Βασική χρήση θα είναι τα office.

δεν παιζει ρόλο..... απο την στηγμη που θα τρέχεις image intensive graphics αυτόματα πας σε τέρατα (οχι τπτ άλλο για να αντέξουν και να μην το πάρεις στο χερι μετά απο καμια 3 χρονάκια )