Jump to content

στην εκκίνηση.....

ginalovu
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ενω εχω αφαιρεσει τον ενα απο τους δυο δισκους μου ( εχω και στους δυο win xp pro) εξακολουθει να μου βγαζει την επιλογη του λειτουργικου (που το βρισκει το δευτερο;;; :worry: ) τι να κανω για να μην με ρωταει;

Πήγαινε στο δίσκο του λειτουργικού [πχ C:\ , όπου C το γράμμα του δίσκου] και άνοιξε το αρχείο boot.ini:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect

=====================================

Θα πρέπει να δεις ένα κείμενο περίπού ίδιο με το παραπάνω... σβήσε τη γραμμή ''multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect'' και αποθήκευσε...

PS: Σε περίπτωση που δεν βρεις το boot.ini, πήγαινε Πίνακας Ελέγχου> Επιλογές Φακέλων> και στη καρτέλα ''Προβολή'' κάνε uncheck τo box : ''Απόκρυψη των αρχείων του λειτουργικού συστήματος'', επίσης τσέκαρε και τη προβολή κρυφών αρχείων και φακέλων... reboot

Vriskw kai tis 2 apantiseis poliplokes..

apla pigene sto START - RUN grapse MSCONFIG pata OK kai meta:

http://img58.imageshack.us/img58/4913/easy5yc.th.jpg

... μου γράφει:

Το αρχείο BOOT.INI δεν ειναι έγκυρο

Εκκίνηση λειτουργίας απο C:\windows\

Να υποθέσω οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Δέν έχω ιδέα απο τέτοια.

Πώς μπορώ να το λύσω;

Demis_CY πήγα στο START - RUN έγραψα MSCONFIG πάτησα OK αλλα στο βοηθητικο πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων εμφανίζονται μόνο οι καρτέλες:

Γενικά, SYSTEM.INI, Win.ini, Υπηρεσίες, Εκκίνηση

Καρτέλα: BOOT.INI δεν υπάρχει

Χρησιμοποιώ αυθεντικά WINDOWS XP HOME

...

Αυτό σου το γράφει γιατί, μάλλον υπάρχει κάποιο λάθος στο αρχείο boot.ini που τροποποίησες...΄άνοιξε το boot.ini, σβήσε ότι γράφει μέσα και κάνε copy /paste αυτό:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional Edition" /fastdetect

σε περίπτωση που πάλι δε λειτουργήσει, ξανα σβήσε τα περιεχόμενα του boot.ini και κάνε copy /paste αυτό:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional Edition" /fastdetect

Αυτό σου το γράφει γιατί, μάλλον υπάρχει κάποιο λάθος στο αρχείο boot.ini που τροποποίησες...΄άνοιξε το boot.ini, σβήσε ότι γράφει μέσα και κάνε copy /paste αυτό:

Πώς το τροποποίησα;

Δέν πείραξα κάτι.

Ούτε που βρίσκεται ξέρω, ούτε τι κάνει.

Αρχάριος είμαι, κατατοπίστε με περισσότερο παρακαλώ.

:fool: :O

Καταρχήν πώς ανοίγω το boot.ini;

...

Πήγαινε:

Έναρξη> Πίνακας Ελέγχου> Επιλογές Φακέλων> Και στη καρτέλα ''Προβολή'' επέλεξε ''Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων'' και απενεργοποίησε την επιλογή ''Απόκρυψη προστετευμένων αρχείων του λειτουργικού συστήματος''.

Μετά πήγαινε:

Ο Υπολογιστής μου> Τοπικός δίσκος C> και άνοιξε το αρχείο boot που είναι εκεί [με διπλό κλικ]. Μετά κάνε copy /paste αυτά που σου έγραψα παραπάνω και κάνε restart. Σε περίπτωση που πάλι δε το βρείς, ίσως να έχει χαθεί. Δώσε ένα e-mail να σου στείλω ένα αρχείο boot.ini και να το τοποθετήσεις στον δίσκο C:\

Πήγαινε:

Έναρξη> Πίνακας Ελέγχου> Επιλογές Φακέλων> Και στη καρτέλα ''Προβολή'' επέλεξε ''Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων'' και απενεργοποίησε την επιλογή ''Απόκρυψη προστετευμένων αρχείων του λειτουργικού συστήματος''.

Μετά πήγαινε:

Ο Υπολογιστής μου> Τοπικός δίσκος C> και άνοιξε το αρχείο boot που είναι εκεί [με διπλό κλικ]. Μετά κάνε copy /paste αυτά που σου έγραψα παραπάνω και κάνε restart. Σε περίπτωση που πάλι δε το βρείς, ίσως να έχει χαθεί. Δώσε ένα e-mail να σου στείλω ένα αρχείο boot.ini και να το τοποθετήσεις στον δίσκο C:\

Μόνο ένα αρχείο Bootfont.bin έχει στον C:\

Το mail μου είναι: salonicafan_TASOSpapakipathfinder.gr

...

Σου το έστειλα σε zip γιατί το pathfinder απ ότι φαίνεται δε δέχεται ini αρχεία... αποσυμπίεσεσε το με το WinZip και τοποθέτησε το αρχείο που έχει μέσα στον δίσκο C:\ και κάνε reboot.

Προσοχή: Είναι κρυφό αρχείο... θα πρέπει να έχεις κάνει τις παραπάνω ρυθμίσεις που σου υπέδειξα απο το Πίνακα Ελέγχου.

Σου το έστειλα σε zip γιατί το pathfinder απ ότι φαίνεται δε δέχεται ini αρχεία... αποσυμπίεσεσε το με το WinZip και τοποθέτησε το αρχείο που έχει μέσα στον δίσκο C:\ και κάνε reboot.

Προσοχή: Είναι κρυφό αρχείο... θα πρέπει να έχεις κάνει τις παραπάνω ρυθμίσεις που σου υπέδειξα απο το Πίνακα Ελέγχου.

Ωραίος :)

Να ξανα κρύψω κρυφά αρχεία και να ενεργοποιήσω πάλι προστασία αρχείων συστήματος;

Αλήθεια τι άλλαξε που εκκινει απαυτό;

...

Ωραίος :)

Να ξανα κρύψω κρυφά αρχεία και να ενεργοποιήσω πάλι προστασία αρχείων συστήματος;

Αλήθεια τι άλλαξε που εκκινει απαυτό;

Απλά, το αρχείο boot.ini, είναι ένα απο τα πρώτα αρχεία που εντοπίζει ο υπολογιστής μόλις ανοίξει, και οδηγεί σε ποιο λειτουργικό σύστημα να τον προωθήσει... [σε περίπτωση που είχες 2 λειτουργικά συστήματα, θα μπορούσες τροποιποιώντας αυτό το αρχείο, να επιλέγεις πιο θέλεις να εκκινήσεις... η διαφορά είναι ότι, το σύστημα δε΄έβρισκε αυτό το αρχείο, και τα windows, για ασφάλεια, εκκινούσαν με άλλον τρόπο, χωρίς να έχει άλλη διαφορά... αν τα xp δε είχαν αυτή την εναλλακτική λύση [για προστασία], δε θα ήταν δυνατή η εκκίνηση των windows..

Όσον αφορά την αππόκρυψη των αρχείων... καλύτερα να την ξανα ενεργοποιήσεις.. δεν υπάρχει λόγος να φαίνονται αυτά τα αρχεία...

Απλά, το αρχείο boot.ini, είναι ένα απο τα πρώτα αρχεία που εντοπίζει ο υπολογιστής μόλις ανοίξει, και οδηγεί σε ποιο λειτουργικό σύστημα να τον προωθήσει... [σε περίπτωση που είχες 2 λειτουργικά συστήματα, θα μπορούσες τροποιποιώντας αυτό το αρχείο, να επιλέγεις πιο θέλεις να εκκινήσεις... η διαφορά είναι ότι, το σύστημα δε΄έβρισκε αυτό το αρχείο, και τα windows, για ασφάλεια, εκκινούσαν με άλλον τρόπο, χωρίς να έχει άλλη διαφορά... αν τα xp δε είχαν αυτή την εναλλακτική λύση [για προστασία], δε θα ήταν δυνατή η εκκίνηση των windows..

Όσον αφορά την αππόκρυψη των αρχείων... καλύτερα να την ξανα ενεργοποιήσεις.. δεν υπάρχει λόγος να φαίνονται αυτά τα αρχεία...

Ευχαριστωωωω

...