supernet Δημοσιεύτηκε October 25, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 25, 2003 Έκανα λοιπόν σήμερα format. Από WinXp σε WinXp. Με το που τελειώνει η εγκατάσταση των windows και χωρίς να μου εμφανίσει ότι βρήκε modem κλπ (δεν μας ενδιαφέρει αυτό), είπα να μπω στο 192.168.1.1 για να δω τις ρυθμίσεις του Jetspeed 500i. Aνοίγω τον Internet Explorer προκειμένου να εισάγω την αριθμητική αυτή IP. Επειδή ήταν από format, λογικό ήταν να έχει αποθηκευμένη ως Current Homepage την www.msn.com ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ είδα ότι ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ την σελίδα!!! http://smilies.jeeptalk.org/contrib/geno/3st.gif Για να καταλάβω τι γίνεται, πληκτρολόγησα 2-3 web διευθύνσεις!! Και ΠΑΛΙ τις άνοιγε. Πάω στα Νetwork Connections ...προκειμένου να δω τα TCP/IP Properties.... μήπως είχε κρατήσει τίποτα (μετά από formatttt??? :wacko: ) ΚΑΙ ΤΙ ΒΛΕΠΩ? Δεν υπήρχαν τιμές, ούτε στην IP Address , ούτε στο Subnet Mask , ούτε και στο Default Gateway Και πως έμπενεεεε?!?!?! http://burns.thefinaldimension.org/contrib/edoom/cussing.gif Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα ότι στου modem τις ρυθμίσεις, στο Status: Ethernet (ethernet-0) , στο Bridged interface κρατιούνται οι ρυθμίσεις που εισάγετε στο Local Area Connection (!!!!!)........ οπότε μην ανησυχείτε αν μετά από format σκέφτεστε να πέρνετε τα Helpdesk τηλέφωνο, για τις νέες ρυθμίσεις :D Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. October 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2003 Το δικό σου το μηχανάκι (το PC), τι IP είχε πάρει? Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. October 26, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον sigmacom Το δικό σου το μηχανάκι (το PC), τι IP είχε πάρει? Πήρε κανονικά από την Tellas την IP του. Όπως πέρνει πάντα. Μυστήριο ε? :D :wacko: :lol: Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. October 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2003 Συγνώμη, λάθος μου! Δεν το διατύπωσα σωστά: Ήθελα να μάθω τι IP πήρε η κάρτα δικτύου σου, δηλαδή αν βαρέσεις ipconfig /all τι IP σου έδινε? Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. October 26, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον sigmacom Συγνώμη, λάθος μου! Δεν το διατύπωσα σωστά: Ήθελα να μάθω τι IP πήρε η κάρτα δικτύου σου, δηλαδή αν βαρέσεις ipconfig /all τι IP σου έδινε? Explain this plz? :blink: Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. October 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2003 Ουΐ... Όπως και να το κάνεις, πάντα η κάρτα δικτύου σου παίρνει κάποιο ΙΡ (είτε την έχεις ορίσει εσύ, είτε το έχεις βάλει στο αυτόματο). Για να δείς τι ΙΡ έχει, σε ένα DOS prompt δίνεις την εντολή ipconfig /all. Αυτό ήθελα να μάθω! :) Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. October 26, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον sigmacom Ουΐ... Όπως και να το κάνεις, πάντα η κάρτα δικτύου σου παίρνει κάποιο ΙΡ (είτε την έχεις ορίσει εσύ, είτε το έχεις βάλει στο αυτόματο). Για να δείς τι ΙΡ έχει, σε ένα DOS prompt δίνεις την εντολή ipconfig /all. Αυτό ήθελα να μάθω! :) Δυστυχώς τώρα είναι δώρο άδωρο να πω ότι έχει πάρει την IP που θα πρέπει. To κοίταξα. Αλλά πλέον, έχω περάσει manually στο Lan Area Connection, τις ρυθμίσεις. Να το ξερα να το βλεπα αμέσως μετά τo format! :o Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. October 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2003 Anyway, ευχαριστώ που ασχολήθηκες να μου απαντήσεις και συγνώμη αν σε ταλαιπώρησα! Είχα πολύ μεγάλη περιέργεια! :) Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. October 26, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2003 Eγώ να δεις!!! Ακόμα δεν μπορώ να το εξηγήσω...πως κρατιούνται οι ρυθμίσεις οι συγκεκριμένες για τον ISP στο modem. Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. October 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2003 Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου... με ποιο τρόπο έχεις συνδέσει το pc με το modem? Μιλάς για ethernet όπου το pc πάει πάνω σε hub/switch και το modem επίσης? Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, όσα λες μου φαίνονται λίγο κουλά. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HitMan Δημ. October 31, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2003 Απ'ότι ξέρω [επειδή έχω και γω το ίδιο modem-router] το JetSpeed 500i έχει ενσωματομένο DCHP server... μήπως είναι αυτή η λύση; :o Παράθεση <?="Hello Myphone";?> Pura Vida ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. November 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον VaradeRo Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου... με ποιο τρόπο έχεις συνδέσει το pc με το modem? Μιλάς για ethernet όπου το pc πάει πάνω σε hub/switch και το modem επίσης? Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, όσα λες μου φαίνονται λίγο κουλά. Νο Switch/No Hub :wacko: :wacko: Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maxitis Δημ. November 22, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2003 POIA DIAFORA EXEI TO JETSPEED 500 APO TO 500i? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. November 22, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον maxitis POIA DIAFORA EXEI TO JETSPEED 500 APO TO 500i? Tο jetSpeed 500 ενσωματώνει (επιπλέον του 500i) λειτουργίες DHCP client και server καθώς επίσης και λειτουργίες NAT και RIP, οι οποίες μετατρέπουν το μόντεμ από μια απλή συσκευή σύνδεσης με το Διαδίκτυο, σε ένα δρομολογητή (router) με πολλές δυνατότητες. Jetspeed Helpdesk Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts