Jump to content

Είδη αγάπης; ή Μία είναι η αγάπη;

woudoulis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχουμε και λέμε

Αγάπη φιλική

Αγάπη συναδελφική

Αγάπη ανθρώπου προς άνθρωπο

Αγάπη ερωτική

Αγάπη εξαρτημένη

Αγάπη συγγενική

Τι στο καλό παίζει ?

Η Αγάπη είναι μία ? χωρίς να θέλω να το πάμε στο θρησκευτικό , απλά σαν όμορφο ποιήμα θα σας θυμίσω ένα σημείο από τον ύμνο της Αγάπης του Ευαγγελιστή Ιωάννη

1."Εάν μιλώ τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, έγινα χαλκός που δίνει ήχους ή κύμβαλο που βγάζει κρότους.

2. Και αν έχω χάρισμα προφητείας και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση και αν έχω όλη τη πίστη, ώστε να μεταθέτω βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, δεν είμαι τίποτε.

3. Και αν μοιράσω σε ελεημοσύνες όλη μου την περιουσία και αν παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά δεν έχω αγάπη, καμιά ωφέλεια δεν έχω.

4. Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι γεμάτη από ευμένεια, η αγάπη δεν είναι ζηλότυπη, η αγάπη δεν καυχιέται, δεν είναι υπερήφανη,

5. δεν κάνει ασχήμιες, δεν ζητά το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δεν λογαριάζει το κακό,

6. δεν χαίρεται για το κακό, αλλά συγχαίρει στην αλήθεια,

7. όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, ελπίζει για το κάθε τι, υπομένει το κάθε τι.

8. Η αγάπη ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει.Αν είναι προφητείες, θα καταργηθούν. Αν είναι γλώσσες, θα παύσουν. Αν είναι γνώση, θα καταργηθεί.

9. Γιατί μερική γνώση έχουμε και μερική προφητεία.

10. Αλλά όταν έλθει το τέλειο, τότε το μερικό θα καταργηθεί.

Το θέμα δεν είναι θρησκευτικό οπότε μην ξεκινήσουν κάποιοι αντιδράσεις

Δείτε το σαν ένα ΥΠΕΡΟΧΟ κείμενο ανεξαρτήτως θρησκευτικών σας πεποιθήσεων ίσως.

Αγάπη λοιπόν

Τι από τα παραπάνω μπορεί να ταιριάξει σε μια σχέση ανθρώπινη ?

Εγώ από τα παραπάνω καταλαβαίνω πως η αγάπη είναι μία

Ας μιλήσουμε λοιπόν για αγάπη

Μη μιλάς άλλο γι αγάπη, η αγάπη είναι παντού

Στην καρδιά μας, στη ματιά μας, τρώει τα χείλη, τρώει το νου

Κι όταν θα ’χουμε υποφέρει, καλημέρα θα μάς πει

Θα μάς φύγει, θα ξανάρθει, κι όλο πάλι απ’ την αρχή ;)

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Αυτό πάει πχ στην ερωτική αγάπη .Διότι η αγάπη πχ της μάνας δεν φεύγει ποτέ ( χαχαχαχα εδώ σε θέλω , άντε να βρεις άκρη που πάει το τραγούδι )

Η αγάπη είναι μία και μοναδική. Δεν κάνει διακρίσεις και δεν έχει σημασία αν το άλλο άτομο είναι η μανά ή ο αδελφός ή ο φίλος ή ο σύντροφος… Ουσιαστικά όταν αγαπάς, αγαπάς τους πάντες και τα πάντα, δεν διαχωρίζεις κανέναν και τίποτα. Μην ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που βγαίνει από “μέσα” μας και δεν χρειάζεται εξωτερικά ερεθίσματα.

Τα υπόλοιπα είδη αγάπης (όπως η φιλία, η συγγένεια, ο έρωτας) τα θεωρώ ομόκεντρους κύκλος που ως κέντρο (και κατά συνέπεια ως ουσία) έχουν την αγάπη.

Την μόνη εξαίρεση που κάνω, είναι η αγάπη της μάνας προς το παιδί που την θεωρώ κάτι πάρα πολύ ιερό.

the show must go on...

Την μόνη εξαίρεση που κάνω, είναι η αγάπη της μάνας προς το παιδί που την θεωρώ κάτι πάρα πολύ ιερό.

Η αγάπη της μάνας είναι για μένα η αμέσως επόμενη μετά την αγάπη Του Θεού για τον άνθρωπο

Η αγάπη της μάνας είναι κάτι απίστευτο.

( δεν μιλάω για τις 7 πεθερές ) :lol:

Είδα ένα άλλο θέμα με ερώτηση "έχει φύλλο η αγάπη ? "

Ωραίο θέμα κι αυτό .Δεν ξέρω αν πρέπει να ενωθούν τα δύο θέματα αν και έχουν και τα δύο θέματα δημοσκόπηση.Το συγκεκριμένο είναι πιο γενικό , το άλλο παρέπεμπε σε συγκεκριμένου είδους σχέση προφανώς

Η αγάπη σ'αγγίζει στην καρδιά σε χτυπάει

πολλά σου θυμίζει μα λίγα ξεχνάει

Η αγάπη τρελλαίνεται μιλάει και φαίνεται

Η αγάπη σου πάει

Η αγάπη θυμώνει μα ποτέ δεν τελειώνει

Η αγάπη σου πάει

«Έφυγα,ψάχνοντας το σήμερα...και χάθηκα....

»

Η αγάπη τρελλαίνεται μιλάει και φαίνεται

Η αγάπη σου πάει

Η αγάπη θυμώνει μα ποτέ δεν τελειώνει

Η αγάπη σου πάει

Και η απαντηση στη pop εκδοση της αγαπης απο το ελληνικο ροκ :

"Η αγαπη ειναι ενας σκυλος απ'την κολαση". :worry:

Διαφανα Κρινα. :shifty:

Ετσι απλα :p

Η αγάπη δεν θυμώνει

Διαφωνώ με τον στιχουργό ;)

Μη κολλάς στις λέξεις... :) ;)

Όταν αγαπάς κάποιον σημαίνει ότι τον/ην νοιάζεσαι και τον/ην πονάς. Γίνεσαι κομμάτι του/ης οπότε κάτι που θα κάνει και θα είναι λάθος θα το πεις για το δικό του/ης καλό... Δεν σημαίνει ότι θα σε πιάσουν οι κανιβαλισμοί. :D

Την αγάπη ο καθένας μας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Διαφέρει ο τρόπος έκφρασης και αλλάζει η μορφή συναισθήματος... Αλλιώς αγαπάμε τους γονείς μας και αλλιώς την κοπέλα μας σε μια ενδεχόμενη σοβαρή σχέση. Ή ακόμα και την αγάπη προς τους κολλητούς μας φίλους...

Η αγάπη είναι κάτι θεωρητικό που πλανάται στον αέρα και παίρνει σάρκα και οστά καθημερινά αποδεικνείοντας την με τις πράξεις προς τα άτομα που μας ενδιαφέρουν και έχουμε άμεση επαφή. :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

"Κάτι σαράβαλες καρδιές

Στο τσίρκο της αγάπης..

Κάτι σαράβαλες καρδιές

Στο τσίρκο της αγάπης.."

Τι μου θύμησες τώρα!!!

the show must go on...

αγριευτηκα!κατι ποιο ρομαντικο δεν εχεις?

«Έφυγα,ψάχνοντας το σήμερα...και χάθηκα....

»

αγριευτηκα!κατι ποιο ρομαντικο δεν εχεις?

Πιο πολυ χιουμοριστικο ηταν το post, καθως με τα στιχακια που ειπωθηκαν παραπανω θυμηθηκα τους στιχους αυτους που ερχονται καπως σε αντιθεση με τα συνηθισμενα και ξαφνιαζουν.

OK, γενικα τα Διαφανα κρινα εχουν μελαγχολικους στιχους, βαθυστοχαστους ομως.

Πρωτη φορα ακουω Αγάπη συναδελφική, Αγάπη συγγενική...

ξεχασατε την Αγαπη για το κατοικιδιο, Αγαπη για το αυτοκινητο:rolleyes::whistle:

Ζηστε το συναισθημα και μην καταπιεζετε τον εαυτο σας με το να βαλετε αυτο που νιωθετε σε καποια κατηγορια!!

Ημαρτον δηλαδη! Αγαπαμε:love:, δεν παιζουμε τηλεοπτικο παιχνιδι για να διαλεξουμε κατηγορια Αθλητικα ή Γεωγραφια!:p

Έτσι με την αγάπη μου, το δρόμο - δρόμο ως πάω,

την υπερκαλωσύνη μου ροδόφυλλα σκορπάω!

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Σωστός!

Τρομερά τα Διάφανα με πολύ μελαγχολικό αλλά ψαγμένο στίχο.

(Έγινε η απώλεια συνήθεια μας,Λιώνοντας μόνος,Ρίξτε τις καρδιές σας στα σκυλιά κ.α) :O :cry:

εγώ πιστεύω ότι υπάρχει η αγάπη η φιλική, η ερωτική και η αγάπη από την οικογένεια.όλα τα άλλα τα ακούω τζάμπα...

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

ego pisteuo oti i le3i agapi ine klismeni se giali i an8ropi exoun 4eudes8isis agapis. vriskomaste se ena planitin me ekatomiria xiliades kosmo.apo ti stigmi pou den gnorisoume olo ton kosmo pos mporoume na 3eroume pios in o katallilos/llili gia mas apla an ta pragmata er8oun tixera leme oti agapaw to filo mou ti fili mou i to sisigo mou apo4i mou agapi simera pai na pi -exoume arketa kina pername poli oraia

gia na ipar3i agapi den prepi na iparxoun mistika den prepi na iparxi prodosia distixos vriskomaste se atixia!! :mad:

:innocent:

Εγω παλι δεν πιστευω στην αγαπη...!

Το να αγαπας καποιον/α τι κερδιζεις???

Ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ!!!!

ολες οι αγαπες που υπαρχουν για μενα ειναι "Ψευτικες" !!!!!

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~

Livas_D βάλε κράνος και τσίγκινο , θα πέσουν να σε φάνε τώρα. :p

Γιατί πρέπει να έχεις να κερδίσεις κάτι? Δεν καταλαβαίνω αυτό το ανταποδοτικό σε θέματα όπως η αγάπη. Δεν νομίζεις ότι σε ανυψώνει πνευματικά , σε κάνει καλύτερο άνθρωπο να προσφέρεις χαρά και όμορφα συναισθήματα σε άλλους χωρίς να περιμένεις να "έχεις κάτι να κερδίσεις" από αυτούς?

Με προβλημάτισες τώρα. Ειδικά η ηλικία σου.

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Bre sy liva :) mhpws exeis dyxasmenh prwsopikotita?Pws syndeeis thn upografh sou me auta pou les...H agaph den einai pseftikh,pseftikoi einai oi an8ropoi h agaph einai ali8inh alla poly spania eidika stis meres mas,otan thn breis omws einai sa na briskese ston paradeiso,kai ase tous allous kai tis alles na gyrnoun apo louli se louli,giati osa loulia kai na alaksoun pote de 8a ikanopoih8oun :baby:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ!!!!

χμ...να πω ησουν μεγαλος σε ηλικια και εζησες πολλα..ok...:Xθα ελεγα μιλαει εκ πειρας!:rolleyes:

Αλλα σε αυτην την ηλικια, ειναι κριμα τοση απαισιοδοξια, μιζερια και αχαριστια!:worry:

Οι γονεις σου δεν σε αγαπανε??:confused: ...δωσε στους γυρω σου την ευκαιρια να σε αγαπησουν και να σου το δειξουν...γινε, αν θελεις, λιγο πιο διαλλακτικος!

Βεβαια, καλα εκανες και ειπες την αποψη σου, σεβαστη απολυτα!;)

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Τρίτο παρόμοιο θέμα. ΜΑ... που ξεφυτρώνουν; Ελεος!!!!!!!!!!!!!!

Τέλος πάντων. Η πιο δυνατή αγάπη ειναι η ερωτική. Μόνο που δεν κρατάει συνήθως για πολύ. Καλύτερα να το αναλύσω σωστότερα. Η συγκεκριμένη αγάπη διαρκεί, αλλα οι παρτενέρ αλλάζουν.