Jump to content

Κακή ποιότητα στον ήχο των εναλλακτικών.

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άκουσα οτι η ποιότητα του ήχου στις κλήσεις μέσω εναλλακτικών παρόχων και προεπιλογής φορέα δεν είναι καλή σε μεγάλο βαθμό. Η φωνή ακούγεται από μακρυά και ακούγονται παράσιτα και βόμβοι.

Έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με αυτό;

Για κάποιους εναλλακτικούς η ποιότητα είναι περισσότερο κακή από κάποιους άλλους. Για κλήσεις αστικες-υπεραστικές-διεθνείς ποιότητα όπως toy ΟΤΕ έχουν σίγουρα οι: Q, Tellas

Στις αστικές,υπεραστικές κλήσεις η ποιότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι εξαιρετική, ίδια με του ΟΤΕ(πχ Telepassport,Tellas,Q αν και η τελευταία παρέχει αστικές μόνο αν κατοικείς σε νομό Θεσσαλονίκης,Αττικής).

Από την άλλη, στις κλήσεις προς κινητά, υπάρχουν αποκλίσεις στην ποιότητα, όταν αυτές δεν δρομολογούνται από διασύνδεση αλλά από FCTs(δηλαδή όταν δεν υπάρχει αναγνώριση).Αν επιλέξεις να υπάρχει αναγνώριση κλήσεων σε αυτόν που καλείς,τότε και εκεί η ποιότητα είναι εξαιρετική,χωρίς παράσιτα,θορύβους(αρκεί ο άλλος με το κινητό να έχει καλό σήμα) και η σύνδεση είναι άμεση.

Στις αστικές,υπεραστικές κλήσεις η ποιότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι εξαιρετική, ίδια με του ΟΤΕ(πχ Telepassport,Tellas,Q αν και η τελευταία παρέχει αστικές μόνο αν κατοικείς σε νομό Θεσσαλονίκης,Αττικής).

Εγώ αν και τη χρησιμοποιώ καιρό, έχω πρόβλημα σε υπεραστικές προς Ηράκλειο. Με ακούνε πάντα με διακοπές.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Από την άλλη, στις κλήσεις προς κινητά, υπάρχουν αποκλίσεις στην ποιότητα, όταν αυτές δεν δρομολογούνται από διασύνδεση αλλά από FCTs(δηλαδή όταν δεν υπάρχει αναγνώριση).Αν επιλέξεις να υπάρχει αναγνώριση κλήσεων σε αυτόν που καλείς,τότε και εκεί η ποιότητα είναι εξαιρετική,χωρίς παράσιτα,θορύβους(αρκεί ο άλλος με το κινητό να έχει καλό σήμα) και η σύνδεση είναι άμεση.

Αυτό που λες (να επιλέξεις να φαίνεται ο αριθμός και τότε θα έχεις καλή ποιότητα) ισχύει μόνο στην Τelepassport. Mην το γενικεύεις σαν κανόνα.

Πάντως η Q έχει ποιότητα ΟΤΕ σε όλες τις κλήσεις, και κανείς δεν έχει γράψει εδώ μέσα ότι είχε πρόβλημα με την Q ή ότι βρήκε κάπου αλλού καλύτερη ποιότητα.

Επίσης η Q έχει και έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς τιμοκαταλόγους αν το δεις γενικά, μόνο αν έχεις πολύ συγκεκριμένες ανάγκες μπορείς να βρεις κάτι φθηνότερο.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ αν και τη χρησιμοποιώ καιρό(σ.σ. Telepassport), έχω πρόβλημα σε υπεραστικές προς Ηράκλειο. Με ακούνε πάντα με διακοπές.

Πάρε τηλέφωνο να διαμαρτυρηθείς. :!: Την χρησιμοποιείς καιρό και όλον αυτόν τον καιρό έχεις πρόβλημα στα υπεραστικά από Πάτρα προς Ηράκλειο?Απαράδεκτο!Μην το αφήσεις έτσι! :!:

Εγώ πάλι, για να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρεία(η μάλλον της μητέρας μου :p ),στα υπεραστικά,μιλώντας 2-3 ώρες το μήνα στους δικούς της προς Ημαθεία&Κοζάνη δεν έχει αναφέρει το παραμικρό πρόβλημα :) .Επίσης εγώ δεν έχω πρόβλημα στα αστικά,αντιθέτως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος(ποιότητα ίση του ΟΤΕ) :) .

Φίλε lewton να σε ρωτήσω κάτι που δεν γνωρίζω.Άντε με Telepassport πλέον η ποιότητα είναι άψογη και η σύνδεση άμεση(έχω επιλέξει αναγνώριση προς κινητά,αλλά δεν μιλάμε και πολύ, λόγω του ρυθμού χρέωσης :whistle: ).Σε Forthnet,Tellas,Cosmoline που υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης κλήσεων,το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο; :confused:

H Cosmoline παρέχει αναγνώριση κλήσης μόνο προς vodafone-cosmote

Στον επίσημο τιμοκατάλογο της Cosmoline σε αρχείο pdf (http://www.cosmoline.gr/Pricelist/Residential.pdf) στην 16 σελίδα αναφέρει γενικά, ότι η χρέωση για την αναγνώριση καλούντος είναι +0,0030 ,εννοώντας προφανώς και προς τα 4 δίκτυα κινητής. ;)

Πάρε τηλέφωνο να διαμαρτυρηθείς. :!: Την χρησιμοποιείς καιρό και όλον αυτόν τον καιρό έχεις πρόβλημα στα υπεραστικά από Πάτρα προς Ηράκλειο?Απαράδεκτο!Μην το αφήσεις έτσι! :!:

Θα τους ενημερώσω έτσι κι αλλιώς, αλλά ήδη γράφτηκα και στην Altec :) .

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Έτσι υποθέτεις εσύ. Εγώ πάντως σου λέω τι ισχύει.

Αν έχεις αμφιβολία πάρε 13803 ρώτα και μετά πες μας τι σου είπαν

Αφού το λες εσύ από πρώτο χέρι, πάω πάσο :) .Εγώ, όπως και ο οποιοσδήποτε που θα ήθελε να ενημερωθεί για την Cosmoline μέσω του site, καταλαβαίνει(δεν υποθέτει) ότι η αναγνώριση ισχύει και προς τα 4 δίκτυα κινητής και όχι μόνο προς vodafone-cosmote. Προφανώς μάλλον ξέχασαν( :lol: ) να το αναφέρουν στο site. Όπως και να'χει ειναι παραπληροφόρηση. :mad:

Παρεπιπτόντως και για την τελλας έχω αμφιβολίες ως προς το αν παρέχει αναγνώριση κλήσης και προς τα 4 δίκτυα αλλά αυτό θέλει διευκρίνηση.

• 2 weeks later...