Jump to content

Επέκταση δικτύου wifi


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής πρόβλημα, θέλω να φέρω wifi σε γραφείο από wifi hotspot το οποίο βρίσκεται γύρω στα 30 μέτρα από μένα αλλά δεν έχω οπτική επαφή ούτε παράθυρο προς τα εκεί, μιλαμε μόνο για αναμετάδοση wifi και όχι σύνδεση ρουτερ με υπολογιστή. Έχω το access point D-LINK DAP-2020 και 2 ρούτερ, το θέμα είναι ότι για να πιάσω το σήμα από το wifi hotspot πρέπει :

α) Nα συνδέσω εξωτερική κεραία στο d-link από το γραφείο μου με περίπου 10 μέτρα καλώδιο για να έχει οπτική επαφή με του hotspot

β) Να τοποθετήσω το d-link σε άλλο γραφείο που το παράθυρό του βλέπει τη κεραία του Hotspot και να δώσω ενσύρματα ή ασύρματα το wifi σε ένα άλλο ρουτερ που θα έχω στο γραφείο μου και εκείνο να μου δώσει wifi.

Αν παίξω με την πρώτη περίπτωση πιστεύω ότι λόγω του μήκους του καλωδίου για την εξωτερική κεραία θα έχω τεράστια απώλεια σήματος με συνέπεια να λαμβάνω σχεδόν τίποτα, αν παίξω με τη δεύτερη περίπτωση την οποία δε ξέρω και πως γίνεται θα χρειαστώ και εκεί μακρύ καλώδιο δικτύου και επίσης δεν ξέρω αν γίνεται να γίνει ασύρματη αναμετάδοση d-link με ρουτερ και στη συνέχεια να δώσει αυτό wifi. Τι μου προτείνεται να κάνω? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...