Jump to content

Αυτοκινητο

Zoiz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα οποιος ξερει.. συγγενεις μου εχει ενα αυτοκινητο 1000αρι παλιο μοντελο τουλαχιστον 10ετιας κ θελει να το μεταβιβασει στο ονομα μου.. εδω και ενα μηνα ειμαι ανεργη.. στην φορολογικη δηλωση θα πληρωσω πολλα σε περιπτωση που γινει η μεταβιβαση;; υπαρχει περιπτωση λογω ανεργιας να μν χρειαστει να πληρωσω;

Θα πληρώσεις κανονικά τη μεταβίβαση και φυσικά θα επιβαρύνεσαι με όλα όσα ακολουθούν ένα αυτοκίνητο (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, κάρτα καυσαερίων, ΚΤΕΟ κλπ). Το ποσό της μεταβίβασης (και όλων όσων προανέφερα) εξαρτάται από τα κυβικά (και την ηλικία κάποια) και όχι από το εισόδημα, δεν παίζει κανένα ρόλο το ότι είσαι άνεργη. Ρώτα για τα ποσά αυτά σε μια σχολή οδηγών η σε κάποιο ΚΕΠ. Επίσης, πριν το μεταβιβάσεις, δες μήπως σου δημιουργεί πρόβλημα τεκμηρίων διαβίωσης η στο πόθεν έσχες. Δύσκολο βέβαια να δημιουργηθεί πρόβλημα γιατί είναι μικρό και παλιό, αλλά καλύτερα να είσαι σίγουρη. Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Για την μεταβίβαση το κόστος είναι γύρω στα 135€ (έκδοση άδειας +παράβολα)

Ασφάλεια μπορεί να βρεις ετήσια με 150€-200€.

Τέλη 120€

Τέλος αυτό που σε ενδιαφέρει στη δήλωση κάθε χρόνο είναι ένα τεκμήριο διαβίωσης που πλέον θα σου προστίθεται, που ανέρχεται (αν είναι πάνω από 10ετιας) στα 2000€ ή 2600€ (αν είναι 5-10 ετών).

Πηγή http://mobile.tanea.gr/Article.aspx?Id=5496067

Στάλθηκε από το S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστω παρα πολυ
Γενικά πάντως επειδή τώρα είδα πως ρωτάς για την φορολογική δήλωση. Στην ουσία δεν πληρώνεις κάτι για την φορολογική σου. Απλά, επειδή είναι αυτοκίνητο θα πρέπει να δηλώσεις την αγορά του (και αντίστοιχα η θεία σου την πώληση του) με ένα ποσό το οποίο θα συμφωνήσετε και οι εννοείται ότι θα μπορείς να δικαιολογήσεις στην επόμενη δήλωση του 2019 (για τα εισοδήματα του 2018).

Σαν τεκμήριο είναι πολύ χαμηλό ναι δε νομίζω να σε προβληματίσει καθόλου, αλλά αυτό θα το δει καλύτερα ο λογιστής.

Καλησπερα οποιος ξερει.. συγγενεις μου εχει ενα αυτοκινητο 1000αρι παλιο μοντελο τουλαχιστον 10ετιας κ θελει να το μεταβιβασει στο ονομα μου.. εδω και ενα μηνα ειμαι ανεργη.. στην φορολογικη δηλωση θα πληρωσω πολλα σε περιπτωση που γινει η μεταβιβαση;; υπαρχει περιπτωση λογω ανεργιας να μν χρειαστει να πληρωσω;

Οπως σου εξηγησαν αναλυτικα και τα αλλα παιδια, αν δεν ειναι απολυτως αναγκαιο, καλυτερα να μην κανετε τη μεταβιβαση. Αστο στο ονομα του συγγενη σου και οδηγα το εσυ οσο θελεις. Δεν σε εμποδιζει κανεις. Απλα πληρωσε την ασφαλεια του.

Εκτος και θελεις να δωσεις (εντελως) τζαμπα χρηματα στο κρατος, και μεσω της μεταβιβασης (απαξ) και μεσω του τεκμηριου διαβιωσης (ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ).

Υπάρχει και ένα θέμα αν δεν γίνει μεταβίβαση .Μπορεί να μπλέξεις τον ιδιοκτήτη σε ατύχημα,ζημιά που δεν καλύπτει η ασφάλεια και οτιδήποτε άλλο που αφορά ιδιοκτησία.

Υπάρχει και ένα θέμα αν δεν γίνει μεταβίβαση .Μπορεί να μπλέξεις τον ιδιοκτήτη σε ατύχημα,ζημιά που δεν καλύπτει η ασφάλεια και οτιδήποτε άλλο που αφορά ιδιοκτησία.

Ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες

Το εξηγείς λίγο αυτό που λες πχ με παράδειγμα ;

Το εξηγείς λίγο αυτό που λες πχ με παράδειγμα ;

Μου δίνεις το αμάξι σου, πάω κάνω ληστεία... Εσένα θα πάνε μέσα..

Μου δίνεις το αμάξι σου, πάω κάνω ληστεία... Εσένα θα πάνε μέσα..

Σιγά... θα σε δώσω ΣΤΕΓΝΑ !!! :lol::lol::lol:

Σιγά... θα σε δώσω ΣΤΕΓΝΑ !!! :lol::lol::lol:

Οτι και να κανεις πρωτος εσυ θα βρεις το μπελα σου... Θα παραδεχτω εγω οτι το εκανα ? με το αμαξι σου εγινε... Δεν ειναι τοσο απλο...

Nόμιζα ότι μιλάγαμε σοβαρά! :rolleyes::rolleyes:

Γιατί ποιος δε μιλάει σοβαρά; πάμε άλλο παράδειγμα..

Παίρνω το αμάξι σου, περνάω 5-6 κόκκινα, τρέχω με 190 στην Αττική οδό και πάω και παρκάρω κάπου που πιο παράνομα πεθαίνεις.... Οι κλήσεις όλες θα έρθουν στο όνομα σου.... Της Αττικής ίσως έρθουν στο οδηγό...

Τέλος πάντων... Μπορείς πολύ εύκολα να βρεις το μπελά σου αν κάνει άλλος λαλακια με το αμάξι σου... Πολύ εύκολα όμως...

Παράνομο παρκάρισμα;;; όχι απλά καθημερινό.......... Ακόμα και ποδήλατο παράνομα το παρκάρουμε στην Ελλάδα...

Κόκκινο φανάρι;;;; το πορτοκαλί δε θέλω σημαίνει πατάμε γκάζι;;; ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΧΙ;

Τέλος πάντων.. Το αμάξι δε το δίνεις εύκολα σε κάποιον... Όταν δε θέλεις να το χαρίσεις η να το δώσεις για χρόνια πχ, απλα το μεταβιβάζεις και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..

Οτι και να κανεις πρωτος εσυ θα βρεις το μπελα σου... Θα παραδεχτω εγω οτι το εκανα ? με το αμαξι σου εγινε... Δεν ειναι τοσο απλο...

Αν κάνεις ληστεία, εύκολα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν ο ιδιοκτήτης αλλά εσύ. Σε δίνει ο ιδιοκτήτης, αποτυπώματα, μάρτυρες, κάμερες, παράπλευρες κάμερες... δόξα το θεό, κάμερες υπάρχουν παντού πλέον. Για παραβάσεις του ΚΟΚ έχεις κάποιο δίκιο, αλλά αν δεν σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, πολύ απλά, δεν θα σου δώσω το αυτοκίνητο μου.

Nόμιζα ότι μιλάγαμε σοβαρά! :rolleyes::rolleyes:

Το σοβαρό τελείωσε στο ποστ της Zoiz που ευχαρίστησε για τις απαντήσεις. :)

Παιδιά επειδή το ξεχειλωσαμε. Εννοείται ότι είναι εντελώς λάθος να παραχωρήσεις μόνιμα το αμάξι σου καπου, ακόμη κι αν πρόκειται για συγγενή σου, χωρίς να γίνει μεταβίβαση. Τα πάντα μπορούν να γίνουν, και να τρέχεις χωρίς να φταις. Προσωπικά δε θα το έκανα, ούτε θα το πρότεινα, ούτε είναι σοβαρή πρόταση να γίνεται σε κάποιον.