Jump to content

Μια βοηθεια για ενοικιο

tarirs
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα και καλο μηνα,εχω νοικιασει ενα σπιτι,το 2016 εκανα 1 χρονο συμβολαιο,και το 2017 εκανα αλλον 1 χρονο και ληγει το 2018 Σεπτεμβρη...

Το θεμα ειναι οτι επειδη δεν εχω και την καλυτερη σχεση,με τον ιδιοκτητη,ειχα λογοφερει ασχημα,μπορει να μην αναενωση το συμβολαιο και να χρειστει να μετακομισω....??

Θα ειχα φυγει νωριτερα,αλλα η εργασια μου ειναι πολυ κοντα απο την οικια και με βολευει.....

Υγ. Μπορει να γινει ανανεωση συμβολαιου μεσω taxis και να ζητησει παραπανω χρηματα...??? Αν δεν μπορω να πληρωσω το ενοικιο...???

Παρακαλω την βοηθεια σας για να ενεργησω καταληλα,χωρις να εκτεθω,θα πηγαινα σε δικηγορο αλλα δεν υπαρχουν χρηματα...

android or ios or wm......who cares.....???

Δεν μπορώ προσωπικά να σε βοηθήσω ΑΛΛΑ επειδή όπως λες οι σχέσεις είναι τεταμένες και δεν θα σου ανανεώσει, ψάξε για το καλό το δικό σου πρώτα από όλα να βρεις κάτι εκεί τριγύρω.. Υπάρχουν τόσες αγγελίες.. Η βγες και σε καμία πολυκατοικία εκεί κοντά και ρώτα αν ενοικιάζεται τίποτα.. Αν θέλεις βοήθεια δώσε περιοχή με PM να ψάξω και εγώ τίποτα

Δεν μπορώ προσωπικά να σε βοηθήσω ΑΛΛΑ επειδή όπως λες οι σχέσεις είναι τεταμένες και δεν θα σου ανανεώσει, ψάξε για το καλό το δικό σου πρώτα από όλα να βρεις κάτι εκεί τριγύρω.. Υπάρχουν τόσες αγγελίες.. Η βγες και σε καμία πολυκατοικία εκεί κοντά και ρώτα αν ενοικιάζεται τίποτα.. Αν θέλεις βοήθεια δώσε περιοχή με PM να ψάξω και εγώ τίποτα

ευχαριστω για την ανταποκριση και καλο μηνα,δεν εινα για 3 ετη ( δηλαδη συμφνα με τον νομο, 2+1 ετος δηλαδη 3 χρονια )η δεν ισχυει διοτι καναμε σθμβολαιο 1 χρονο και μετα ξανακαναμε για αλλον ενα...???

Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει...το συμβόλαιο αυτός το ορίζει...επειδή νοικιάζω σπίτι σε κάποιον, πρέπει να μιλήσεις μαζί του...μπορεί αν θέλει να πάψει το συμβόλαιο.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει...το συμβόλαιο αυτός το ορίζει...επειδή νοικιάζω σπίτι σε κάποιον, πρέπει να μιλήσεις μαζί του...μπορεί αν θέλει να πάψει το συμβόλαιο.

Δηλαδη αν δεν κανει ανανεωση,δεν ισχυει ο νομος....?(επιμενω διοτι η εργασια μου ειναι ακριβως απεναντι απο την οικια !!!! )

Στο συμβόλαιο μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε, αλλά κανένα συμβόλαιο δε μπορεί να υπερβεί το νόμο.

Έχω την εντύπωση ότι η τριετία είναι νόμος, αλλά ένας δικηγόρος θα σε κατατοπίσει πολύ καλύτερα, αν περιμένεις λίγο, λογικά κάποιος θα εμφανιστεί εδώ.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Στο συμβόλαιο μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε, αλλά κανένα συμβόλαιο δε μπορεί να υπερβεί το νόμο.

Έχω την εντύπωση ότι η τριετία είναι νόμος, αλλά ένας δικηγόρος θα σε κατατοπίσει πολύ καλύτερα, αν περιμένεις λίγο, λογικά κάποιος θα εμφανιστεί εδώ.

Αυτό ακριβώς ξέρω και εγώ. Μπορεί να υπογράψεις για ένα ή δύο έτη αλλά ειδικά κατοχυρωμένος για τριετία.

Αυτό ακριβώς ξέρω και εγώ. Μπορεί να υπογράψεις για ένα ή δύο έτη αλλά ειδικά κατοχυρωμένος για τριετία.

Αν μπορεί κάποιος/α να με βοηθήσει...θα του είμαι ευγνώμων...

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν μου βάλει στο taxis ποιο πανω ποσο απο οτι έχει συμφωνηθεί,πρεπει να συνενεσω? Η τριετία ισχυει και χωρίς την συνένωση μέσω taxis ? Μπορεί να παει σε δικηγόρο...?

Edited by tarirs

Πρέπει να δώσεις το ΟΚ εσύ από το ταχις.Για την 3ετία η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω...

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Πρέπει να δώσεις το ΟΚ εσύ από το ταχις.Για την 3ετία η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω...

Αν δεν δώσω το οκ,μπορεί να μου κανει κάτι...?

Αν δεν δώσω το οκ,μπορεί να μου κανει κάτι...?

Eπισης τι εννοει δεν το καταλαβα....

Αν ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης έχει καθορισθεί μικρότερος της τριετίας και δεν υπάρχει συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος για τον υπόλοιπο χρόνο το καταβαλλόμενο μίσθωμα αυξάνεται ....... ετησίως κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του τιμάριθμου του κόστους ζωής, όπως αυτό έχει καθορισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος για τους αμέσως προηγούμενους δώδεκα (12) μήνες ( άρθρ. 2, παρ. 1 Ν. 1703/1987, όπως αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.5 του άρθρου 1 του Ν.2235/1994 ).

Αν δεν δώσεις το ΟΚ από το ταχις συμβόλαιο δεν υπάρχει...άρα μπορεί να σε βγάλει.Όσο για το νόμο καταλαβαίνω ότι αν δεν οριστεί 3τες συμβόλαιο τότε μπορεί να αυξηθεί το μίσθωμα βάσει κάποιου μεγέθους της ΤτΕ...που μάλλον έχει να κάνει με την ανάπτυξη της χώρας και των εισοδημάτων ή κάτι τέτοιο..

Eπισης τι εννοει δεν το καταλαβα....

Αν ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης έχει καθορισθεί μικρότερος της τριετίας και δεν υπάρχει συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος για τον υπόλοιπο χρόνο το καταβαλλόμενο μίσθωμα αυξάνεται ....... ετησίως κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του τιμάριθμου του κόστους ζωής, όπως αυτό έχει καθορισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος για τους αμέσως προηγούμενους δώδεκα (12) μήνες ( άρθρ. 2, παρ. 1 Ν. 1703/1987, όπως αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.5 του άρθρου 1 του Ν.2235/1994 ).

Ο τιμάριθμος είναι κοντά στο 0 ή και αρνητικός. https://www.texnologistiki.com/site/images/entypa/sintelestes-etous-2018.pdf απο το https://www.texnologistiki.com/site/lows/anaprosarmogi-misthomaton/item/854-anaprosarmogi-misthomaton-2018

Αν έχεις τσακωθεί μαζί του καλύτερα ψάξε άλλο σπίτι,όσο τυπικός και να είσαι δεν θα του είναι δύσκολο να σου κάνει το βίο αβίωτο ,αν θέλει .

Ο τιμάριθμος είναι κοντά στο 0 ή και αρνητικός. https://www.texnologistiki.com/site/images/entypa/sintelestes-etous-2018.pdf απο το https://www.texnologistiki.com/site/lows/anaprosarmogi-misthomaton/item/854-anaprosarmogi-misthomaton-2018

Αν έχεις τσακωθεί μαζί του καλύτερα ψάξε άλλο σπίτι,όσο τυπικός και να είσαι δεν θα του είναι δύσκολο να σου κάνει το βίο αβίωτο ,αν θέλει .

Μάλλον θα αρχίσω να κοιταω για αλλου,αλλά έτσι για το γαμ@το και για να προσεξω και στο άλλο σπίτι τι μπορεί να μου κανει,αν στο ενοιξκιο το δίνω στην ωρα του,όταν δεν τον ενοχλω για βλάβες επειδή τις επισκευαζω,και δεν κάνω καθόλου φθορές,αντιθέτως....

Οπως τα γράφεις δεν τον συμφέρει να φύγεις. Αντιθέτως θα έλεγα!

Καλό θα ήταν να μιλήσεις μαζί του και να συνεννοηθείτε για το "κοινό μέλλον".

Μάλλον θα αρχίσω να κοιταω για αλλου,αλλά έτσι για το γαμ@το και για να προσεξω και στο άλλο σπίτι τι μπορεί να μου κανει,αν στο ενοιξκιο το δίνω στην ωρα του,όταν δεν τον ενοχλω για βλάβες επειδή τις επισκευαζω,και δεν κάνω καθόλου φθορές,αντιθέτως....

Αν είσαι εντάξει, δε μπορεί να κάνει τίποτα. Ο νόμος μπορεί να σε καλύπτει για την τριετία, αλλά ποτέ δεν καλύπτει κάποιον μονομερώς. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα καλύπτει και τον ιδιοκτήτη, πρόσεξε μη μπλέξεις από την άλλη μεριά...

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...