kostassl45i Δημοσιεύτηκε October 21, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 21, 2003 Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2003 έστειλα το ακόλουθο μέιλ στη micorsoft με αφορμή ένα πρόβλημα που είχα με το tv tuner της ατι και το οποίο οφείλονταν σε ένα "ελατωματικό" αρχείο της direct x 9,ob και συγκεκριμένα το kstvtune.ax: Γεια σας. Έχω μια ati all in wonder 9700 pro και χρησιμοποιώ ελληνικά windows xp professional (αυθεντικά). Το πρόβλημα μου είναι ότι μετά την εγκατάσταση του directx9,0b δεν έχω σήμα από το tv tuner της all in wonder 9700 pro. Ψάχνοντας στη γνωσιακή γνώση της microsoft και στο F.A.Q. της ati βρήκα που οφείλεται το πρόβλημα κάτι που αναλύεται εδώ: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q825116 και ανήκει στη γνωσιακή βάση της microsoft Q825116. Το πρόβλημα μου είναι ότι το επιδιορθωτικό αρχείο ΔΕ διατίθεται στην ελληνική γλώσσα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να το εγκαταστήσω (τα αρχεία των άλλων γλωσσών ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να εγκατασταθούν στα ελληνικά windows xp). Θα σας παρακαλούσα αν είναι δυνατό να βγει αυτό το αρχείο και σε ελληνική έκδοση για να μπορεί να εγκατασταθεί και στα ελληνικά windows xp. Αν αυτό δεν είναι δυνατό παρακαλώ να με ενημερώσετε με ποια άλλη μέθοδο μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Σημείωση: Σας επισυνάπτω 2 εικόνες όπου στην πρώτη εμφανίζονται οι γλώσσες στις οποίες είναι διαθέσιμο το αρχείο και στη δεύτερη το μήνυμα που παίρνω όταν πάω να εγκαταστήσω την αγγλική έκδοση του αρχείου. Παρ' όλο που έστειλα μέιλ, δοκίμασα να λύσω μόνος μου το πρόβλημα και τελικά το έλυσα με τον εξής "ανορθόδοξο" τρόπο: Χρησιμοποίησα command lines μέσω της έναρξης / εκτέλεσης, έδωσα τη διαδρομή του αρχείου και μετα την παράμετρο " /? " που μου έβγαλε τη λίστα με τα διαθέσιμα command parameters. Έτσι είδα ότι αυτή η παράμετρος "/x - Extract the files without running Setup. " κάνει απλά extract τα περιεχόμενα του patch. Έτσι μπόρεσα να πάρω το αρχείο kstvtune.ax και το έκανα copy paste στο system32 και όπου αλλού υπήρχε το προβληματικό αρχείο. Το πρόβλημα με το tuner διρθώθηκε τελείως και μάλιστα χωρίς να δημιουργηθεί καμία επιπλοκή στην dx9. :) :) :D :D :cool: Μετά από λίγες μέρες έλαβα απάντηση από τη microsoft που έλεγε ότι δεν είναι δυνατό να βγει ελληνική έκδοση και να επικοινωνήσω μαζί τους για να δούμε πως θα λύναμε το πρόβλημα. Και ρωτώ τώρα είναι δυνατόν να μπόρεσα εγώ ο απλός χρήστης να λύσω το πρόβλημα και οι σούπερ-προγραμματιστές του ελληνικού τμήματος της m$ να μηυ μπορούσαν να βοηθήσουν; :eek: :wacko: Και επίσης αδυνατώ να καταλάβω από που κι ως που είναι αδύνατο να βγει ελληνική έκδοση του patch τη στιγμή μάλιστα που το μόνο που θα πρεπε να εξελληνίσουνε είναι τα παράθυρα διαλόγου και όχι το διορθωμένο αρχείο. :mad: :mad: Μάλλον το μόνο που τους νοιάζει είναι να παίρνουν τα λεφτά μας και είναι εντελώς ανικάνοι να υποστηρίξουν τους κατόχους ελληνικών windows :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. October 21, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2003 Η αλήθεια είναι ότι κάθε hardware έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν τέτοιες ασυμβατότητες μεταξύ hardware και software. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για software της Microsoft :p Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. October 21, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον kostas@sl45i Μάλλον το μόνο που τους νοιάζει είναι να παίρνουν τα λεφτά μας και είναι εντελώς ανικάνοι να υποστηρίξουν τους κατόχους ελληνικών windows :mad: Αααααααααα τι είπες κακεντρεχή πελάτη για την καημένη και πάνω απ'ολα ανιδιοτελή μάικροσοφτ, πιπέρι στο στόμα τώρα!!! :p :p :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. October 21, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2003 Αυτό που με εξοργίζει δεν είναι το bug αυτό καθεαυτό, αν και πιστέβω είναι απαράδεκτο να βγαίνει τέτοια directx που να "ακυρώνει" ουσιαστικά τόσα πολλά tuners όχι μόνο της άτι αλλά όπως λέει και στο λινκ πολλών κατασκευαστών, αλλά με εξοργίζει η υποστήριξη του ελληνικού τμήματος και πιο αναλυτικά: -ενώ το patch περιέχει ένα και μόνο αρχείο που είναι κοινό για όλες τις εκδόσεις τον xp σε όλες τις γλώσσες, το ελληνικό τμήμα ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να βγάλει το patch και σε ελληνική έκδοση (ουσιαστικά να εξελληνίσει μόνο τα παράθυρα διαλόγου) και έτσι αφήνει τους τυχαίους έλληνες κατόχους τέτοιων tuner στα κρυα του λουτρού. :worry: -επίσης θα μπορούσαν κάλλιστα να μου απαντήσουν οδηγώντας με στο να λύσω το πρόβλημα με τον τρόπο που το έκανα. Δηλαδή εγώ είμαι πιο έξυπνος από αυτούς; Μάλλον δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το μέιλ ή να ψάξουν το πρόβλημα.. :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. October 21, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2003 Ορίστε και το μήνυμα που βγαίνει όταν προσπαθεί κάποιος να τρέξει την αγγλική ή οποιαδήποτε άλλη έκδοση του patch στα ελληνικά xp. Και αυτό το screenshot ήταν attached με το μέιλ που τους έστειλα μπας και φιλοτιμηθούν να με βοηθήσουν...(λέμε τώρα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaTRiX57 Δημ. October 22, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2003 M-S kiss our ASS... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
airspirit Δημ. October 22, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2003 Φίλε Κώστα, χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω για την ελληνική πραγματικότητα σου αναφέρω το εξής ελληινκό παράδοξο: στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών πολλών μεγάλων εταιρειών δουλεύουν άτομα που είναι άσχετα με το γνωστικό αντικείμενο, και το μόνο τους προσόν είναι ότι έχουν μια καλή φωνή, ή καλούς τρόπους επικοινωνίας. Μαντεύω ότι ένα τέτοιο άτομο θα απάντησε στο μέιλ σου, και σου είπε κάτι που ήδη ξέρεις, ενώ για το πραγματικό ερώτημα, σε παρέπεμψε σε απευθείας επικοινωνία μαζί τους, προκειμένου να μιλήσεις με ένα προγραμματιστή, που μπορεί να μη γράφει ευγενικά μέιλ, αλλά ίσως σε βοηθούσε να βρείς τη λύση. Αλλά από την άλλη τι τους χρειάζεσαι πλέον; Αφού κατάφερες να τη βρεις μόνος σου, και να αποδείξεις άλλη μια φορά τι σημαίνει ελληνικό δαιμόνιο!!!!!! Η γιαγιά μου έλεγε, "αν κάτι μπορείς να το κάνεις μόνος σου, μη θυμώνεις που οι άλλοι δε σε βοηθούν" Πάντως εγώ θα έστελνα ένα μέιλ στην ελληνική ΜΣ:" Πάρτε μια έξυπνη λύση για τώρα ρε π@π@ρες και για την επόμενη φορά στείλτε μου μέιλ, να σας μαζέψω εγώ το αστρονομικό ποσό που χρειαζόσαστε για τη μετάφραση!" Συγγνώμη αλλά εκνευρίζομαι όταν υποβαθμίζεται η ελληνική γλώσσα έτσι! Συγχαρητήρια άτιμε, που κατάφερες να νικήσεις τη Μηχανή! :-) Παράθεση Το site της Eπίσημης Aγαπημένης: http://www.pelargoi.gr Εθνική Μπάσκετ θα σε ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!! Περνάω κρίση έλλειψης Εθνικής :mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. October 22, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον airspirit Φίλε Κώστα, χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω για την ελληνική πραγματικότητα σου αναφέρω το εξής ελληινκό παράδοξο: στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών πολλών μεγάλων εταιρειών δουλεύουν άτομα που είναι άσχετα με το γνωστικό αντικείμενο, και το μόνο τους προσόν είναι ότι έχουν μια καλή φωνή, ή καλούς τρόπους επικοινωνίας. Μαντεύω ότι ένα τέτοιο άτομο θα απάντησε στο μέιλ σου, και σου είπε κάτι που ήδη ξέρεις, ενώ για το πραγματικό ερώτημα, σε παρέπεμψε σε απευθείας επικοινωνία μαζί τους, προκειμένου να μιλήσεις με ένα προγραμματιστή, που μπορεί να μη γράφει ευγενικά μέιλ, αλλά ίσως σε βοηθούσε να βρείς τη λύση. Αλλά από την άλλη τι τους χρειάζεσαι πλέον; Αφού κατάφερες να τη βρεις μόνος σου, και να αποδείξεις άλλη μια φορά τι σημαίνει ελληνικό δαιμόνιο!!!!!! Η γιαγιά μου έλεγε, "αν κάτι μπορείς να το κάνεις μόνος σου, μη θυμώνεις που οι άλλοι δε σε βοηθούν" Πάντως εγώ θα έστελνα ένα μέιλ στην ελληνική ΜΣ:" Πάρτε μια έξυπνη λύση για τώρα ρε π@π@ρες και για την επόμενη φορά στείλτε μου μέιλ, να σας μαζέψω εγώ το αστρονομικό ποσό που χρειαζόσαστε για τη μετάφραση!" Συγγνώμη αλλά εκνευρίζομαι όταν υποβαθμίζεται η ελληνική γλώσσα έτσι! Συγχαρητήρια άτιμε, που κατάφερες να νικήσεις τη Μηχανή! :-) Έγραψες φίλε/φίλη airspirit! Όντος από τη στιγμή που το έλυσα μόνος μου έχω την άνεση/χαρά να τους καταγγέλω χωρίς να τους χρειάζομαι! :) Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ενώ το μέιλ το έστειλα στις 10 Οκτωβρίου και την απάντηση την έλαβα μέσα σε 5 μέρες διάλεξα να το δημοσιεύσω στο φόρουμ τώρα, αφού βεβαιώθηκα ότι το πρόβλημα έχει λυθεί οριστικά χωρίς ...παρενέργειες :whistle: Είναι από τις λίγες φορές που μπόρεσα να λύσω ένα τέτοιας σοβαρότητας πρόβλημα μόνος μου και όσο να 'ναι ενθουσιάστικα :cool: Έχεις δίκιο για την εξυπηρέτηση πελατών αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι με αυτή τη συμπεριφορά του ελληνικού τμήματος είναι σα να μας τιμωρούν που αγοράσαμε ελληνικά windows. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. January 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Επειδή τελευταία όλο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα, τι θα λέγατε να στέλναμε ένα ομαδικό μέιλ στο ελληνικό τμήμα της microsoft διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη υποστήριξη απέναντι στους χρήστες των ελληνικών windows; (με αφορμή το συγκεκριμένο bug για το οποίο ακόμα δεν έχει βγει κι ούτε πρόκειται να βγει μάλλον, έκδοση του πατς στην ελληνική γλώσσα) :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Gi auto den leei na foras ellhniko leitourgiko. Apofeugeis tetoia problhmata kai exeis to kefali sou hsuxo... :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Ακριβώς. Αγγλικά Windows και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Οι μη αγγλικές εκδόσεις των Windows αιωνίως κολλάνε, βγάζουν προβλήματα, είναι ασύμβατες με όλα τα patches και service packs και γενικά τρέχεις και δεν φτάνεις. Όμως δεν είναι εύκολο για όλους να έχουν αγγλικά Windows και είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει υποστήριξη για τα Windows άλλων γλωσσών από την ίδια τη Microsoft... Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ng78 (29 Ιαν. 2004 , 10:34) Όμως δεν είναι εύκολο για όλους να έχουν αγγλικά Windows και είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει υποστήριξη για τα Windows άλλων γλωσσών από την ίδια τη Microsoft... Λειτουργεί και ανάποδα αυτό όμως. Πολλοί που ξεκινούν να χρησιμοποιούν υπολογιστή με ελληνικά windows μετά μπορούν με δυσκολία να κάνουν έστω και τα βασικά σε αγγλικό λειτουργικό. Προσωπικά δεν βάζω ποτέ ελληνικές εκδόσεις λειτουργικών/προγραμμάτων σε δικά μου μηχανήματα ή φίλων. Μου φαίνεται ότι έτσι πάει κανείς γυρεύοντας για προβλήματα. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. January 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (29 Ιαν. 2004 , 11:54) Λειτουργεί και ανάποδα αυτό όμως. Πολλοί που ξεκινούν να χρησιμοποιούν υπολογιστή με ελληνικά windows μετά μπορούν με δυσκολία να κάνουν έστω και τα βασικά σε αγγλικό λειτουργικό. Προσωπικά δεν βάζω ποτέ ελληνικές εκδόσεις λειτουργικών/προγραμμάτων σε δικά μου μηχανήματα ή φίλων. Μου φαίνεται ότι έτσι πάει κανείς γυρεύοντας για προβλήματα. Πάντως δε θα πρεπε να ναι έτσι, να υπάρχουν δηλαδή τόσα μπαγκς για το αυτονόητο: εξελληνισμένα windows... :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts