jteacher Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Παιδια ολοι οι διπλωματικοι κυκλοι (και οι ελληνικοι ασχετα αν δεν το λενε ανοιχτα) θεωρουν δεδομενο οτι το τουρκοκυπροακο ψευδοκρατος οδηγειται ταχυτατα σε ενα καθεστως διεθνους αναγνωρισης τυπου Ταιβαν οπου μονο θεωρητικα δεν θα αναγνωριζεται αλλα θα εχει ολα τα δικαιωματα και τις δυνατοτητες που εχουν και τα υπολοιπα. Αυτο σημαινει οτι μετα απο μερικα χρονια θα εκλειψουν οι λογοι που οδηγησαν σε καθυστερηση το βορειο και σε ευμαρια το νοτιο τμημα. Αν λαβουμε υποψιν και τις επιπροσθετες πληθυσμιακες και οικονομικες αλλαγες η διχοτομηση θα πρεπει να θεωρειται δυστυχως δεδομενη. Δεν ειναι η ωρα να για ναπουμε ποιος εφταιξε (πολλοι παραμετροι δεν ειναι γνωστοι στο ευρυ κοινο) γι αυτη την καταληξη αλλα αν δεν υλοποιηθει το αιτημα του ΑΚΕΛ για επαναλειψη του δημοψηφισματος στην Κυπρο η εννοποιηση της Κυπρου θα μεινει ενα ονειρο που θα ξεθωριασει. Θα θυμησω μονο οτι καποτε δινοταν ολη η Κυπρος πλην καποιων βασεων στην Ελλαδα αλλα οι Ελληνες πολιτικοι φοβηθηκαν να μη χαρακτηριστουν ...προδοτες και ειπαν ενα "υπερηφανο" ΟΧΙ. Συνεχισαν να υπαρχουν σχεδια που φυσικα συνεχως χειροτερευαν και τα υπερηφανα ΟΧΙ (μη χαθουν και τιποτα ψηφοι) συνεχιστηκαν. Το σχεδιο Αναν φυσικα απορριφτηκε κι αυτο κι ας ειμασταν εμεις που παρακαλουσαμε τον ΟΗΕ ΕΕ κλπ να επιλυσει το προβλημα. Δυστυχως και το επομενο σχεδιο αν υπαρξει δεν προκειται να ειναι καλυτερο απο τα προηγουμενα. Μακαρι να διαψευστω αλλα φοβαμαι οτι η διχοτομηση ειναι πλεον το πιο πιθανο σεναριο για το μελλον της Κυπρου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr s Δημ. July 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 j teacher Δεν με νοίαζουν οι πολιτικοί θεωρώ πως οι περισσότεροι είναι πουλιμένοι και οι αποφάσει που κάνω όπως και ο περισσότερος κυπριακός λός πιστεύω δεν ψηφίζει βάση δογμάτων κάποιων πολιμένων ή για να πάρουν περισσότερες ψήφοι κάποιοι πολιτικοί. Ο πολίτης είπε το όχι και όχι οι πολιτικοί , η απάντηση για όχι ήταν τόσο δικαιολογημένοι όπου και οι περισσότεροι πολιτικοί είπαν όχι. Και όσο για το υπερίφανο όχι εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ειρωνέυεσαι τον Ελληνοκυπριακό λαό για την απόφασή του και ναί νομίζω πως ήταν υπερήφανο το όχι . Μακάρι να πούμε και άλλα όχι στους άλλους αντίχρηστους . Και όχι μόνο να νοίωθουμε ενοχλημένοι από την παρουσία τους αλλά να τους δίωξουμε μιλώ φισικά για τις αγγλικές βάσεις που για κάποιον λόγο κολίονται και δεν προχορούν οι "πολιτικοί". Το όχι του λαού είναι υπερήφανό γιατί ήταν όχι στην δικτατορία όχι στον έλεγχό της Κύπρου και άλλο από τους ξένους όχι στην δίαλυση της Κύπρου εντελώς (όταν η οικονομία διαλιέται αρχίζουν να ξεπροβάλουν άλλα προβλήματα) λόγο της μη ενιαίας οικονομίας όταν οι Έλληνοκύπριοι δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα στον βορά όταν οι περισσότεροι έποιοκόι παραμένουν όταν οι Αγγλικές βάσεις μεγαλώνουν σε θάλασα, γη και αέρα και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι πόρους βρόυν . (Εϊναι σίγουρό πως κοντά στην Κύπρο στην Θάλασσά υπάρχουν παιτρελοπηγές) ¨Οταν η γη μας δεν θα επιστραφεί ποτέ έγκυρα και όταν η Τουρκία έχει και πάλι δικαιώματα εισβολής στην Κϋπρό τότε το όχι είναι υπερύφανό. Και ξέρεις γιατί είναι υπερήφανό γιατί ταυτόχρονά ζητώ να μην τα παρατήσουμε ποτέ να αγωνιστούμε δικαια για μια δίκαια λύση δεν είμαι έτοίμος να αφήσω τα όπλα αν εσύ νοίαζεσαι για το μέλλον της Κύπρου θα πρέπει να είσαι έτοιμη να μας βοηθίσεις , αν από την άλλη ταυτίζεται η άποψη σου από την προδοτική στάση των Ελλήνων "πολιτικών" τότε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με αυτούς που είναι έτοιμοι να βοηθίσουν. Ενα να ξέρεις δεν αφήνουμε τα όπλα γιατί ο εχθρός είναι τεράστιος και ανήθικος δεν συμβιβαζόμαστε και όπως έδειξέ και ο Κυπριακός λαός σαν πραγματικοί Ελληνες δεν συμβιβαζόμαστε θέλουμε το δίκαιο όχι την αδικεία να μας γεμίζει αυτός είναι ό δρόμος που επειλέξαμε λειπόν ελπίζω να είμαστε έτοιμοί να αγωνιστούμε για αυτόν όπως το 1821 δεν συμβιβάστικε κανείς έτσι και τώρα αν η στάση των Ελλήνων "πολιτικών" είναι αυτή λυπάμαι αλλά είναι έσχατή προδοσία , το μόνο που χρείαζεται η Κύπρος έιναι συμαχούς . Ο δρόμος επιλέχτικε είναι ο πιο δύσκολος να τον διαβείς αλλά ο μόνος που σε φτανει στον προορισμό σου είστε έτοιμοι να μας δώσεται λίγο νερό λίγη βοήθεια στην πορεία ή δεν θα κάνεται τίποτε λόγο μη αρέσκειας σας της επιλογής μας αν είναι αυτό είναι εσχάτη προδοσία γιατί εχτές είσασταν οι καλύτεροι μας φιλοί. Εγώ ελπίζω πως θα μας βοηθίσετε στον δικαίο αγώνα μας αν όχι τότε δεν προδώνεται την Κύπρο μόνο αλλά ολόκληρο τον Ελληνισμό . Εσύ τι επιλέγεις προδοσία ηή ένα πανδύσκολό αγώνα ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jteacher Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Νομιζω οτι το να κατηγορειται ο Ελληνικος πολιτικος κοσμος και προφανως και η πλειοψηφια του Κυπριακου πολιτικου κοσμου για εσχατη προδοσια επειδη διαφωνουν με την πολιτικη Παπαδοπουλου ειναι τουλαχιστον παραλογο.. Οταν ο Βενιζελος λιγο καιρο μετα τη μικρασιατικη καταστροφη τολμησε και εκανε ανοιγμα στην Τουρκια επισκεπτομενος τη γειτονα ειχε πει οτι τοξερω οτι θα με πουν προδοτη αλλα εγω θα παω ουτε δειλος ουτε προδοτης ηταν . Το αντιθετο. Εκανε αυτο που νομιζε οτι ηταν συμφερον κοντρα στο πολιτικο κοστος και την ψηφοθηρια που για αλλους πολιτικους μπορει να ειναι ο μπουσουλας. Δεν εχω καμμια διαθεση για αντιπαραθεσεις αλλα ας μην νομιζουμε οτι εχουμε το αλαθητο και οποιος διαφωνει με εμας ειναι ......προδοτης! Σε ενα τετοιο πλαισιο διαλογου δεν μπορω να εκθεσω επιχειρηματα. Ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr s Δημ. July 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Δεν πιστέυω πως όποιος διαφωνεί μαζί μου έιναι προδότης επειδή διαφωνεί μαζί μου το να χρεάζεσαι βοήθεια και να μην σου την δείνουν ή να προσπαθούνα να χειροτερέψουν την κατάσταση είναι προδοσία για εμένα . Όπως σου είπα έχουμε διαλέξει τον δρόμο και δεν συμβιβαζόμαστε στην αδικία . Το να νικήσουμε αμφίβολό γιατί όσο υπάρχεί η Κύπρος θα υπάρχουν και ξένα συμφέροντα πραγματική λύση με δύσκολά θα επέλθει. Διαφορετικό το ενά και το άλλο ο Ε. Βενιζέλος επίσης έλεγε η Κϋπρος και τα επτάνησα να μην κάνουν πόλεμο γιατί η Ελλάδα ανάπνεε με πνέυμονες αγγλικους . Ότι πάρουν από τις μεγάλες δυνάμεις να το δεχθούν και να είναι ευχαριστιμένοι , πρέπει να πω πως σε γενικά πλαίσια αν όλη η πολιτική του εφαρμοζόταν θα ήταν για το καλό της Ελλάδας τι συμβαίνει για την Κύπρο όμως ; Με την πολιτική του Βενιζέλου όμως η Κύπρος ποτέ δεν θα ελεθερωθεί εφόσον θα υπάρχουν πάντα μεγάλα ξένα συμφέροντα στην Κύπρο. Φυσικά ο Ε. Βενιζέλος ίσως να προσπαθούσε και να αγωνιζώταν με κάποιον τρόπο αλλά εφόσο η γνωστή του πολιτική είναι αυτή του συμβιβασμού λύση δεν θα υπήρχε ποτέ στην Κύπρο. Τελιώνω με όσοι διαφωνούν με μένα δεν είναι προδότες όσοι διαφωνούν με το 75% τών Ελλήνων της Κύπρου δεν είναι προδότες , όσοι Ελληνες Κύπριοι και μη δεν είναι σε θέση να αποδεχτούν / σεβαστούν αυτη την απόφαση να βοηθίσουν την Κύπρο και μένουν στο παρελθόν και ευσεινήδειτα κολισιεργούν προδώνουν την Κύπρο γιατί η αγάπη στην ανάγκη φαίνεται Όσο για το πρώτο ποστ σου όπου λες πως η διχοτόμηση αφού δημοκρατίκα επιλέξαμε το όχι είναι ο μόνος δρόμος πράγμα και που οι Ελληνικοί πολιτικοί λες γνωρίζουν , σου λέγω πως λογαρίαζουν χωρίς τον ξενοδόχο , θέλω να πιστέυω πως δεν ρίξαμε τα όπλα και επειδή δεν θέλω να κολισιεργώ και να χάνω ώρα με το ποιος είναι προδότης και ποιος όχι και θέλω η συζήτιση να κατευθηνθει στο τι μπορούμε να κάνουμε για να καλητερέψουμε το μέλλον της Κύπρου με βάση την απόφασή του 75% των Ελλήνων της Κύπρου και πιστέυω πως πολλά μπορούμε να γράξουμε για αυτά. Πες μου τι μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της Κύπρου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Δεν μπορώ να καταλάβω όσους λένε πως η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίζει την Κύπρο σε όλα τα μέτωπα-θέματα. Ξεχνάτε πως και εμείς έχουμε συμφέροντα. Και σε αυτά δεν συγκαταλέγεται η αντιπάθεια των "σύγχρονων μεγάλων δυνάμεων" η οποία σίγουρα θα εκδηλωνόταν σε περίπτωση που η Ελλάδα πχ. απέρριπτε το σχέδιο Αναν... Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jteacher Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Χαιρομαι που βαζεις ετσι το ζητημα. Τι να κανουμε για το μελλον της Κυπρου. Δυστυχως δεν μπορουμε να γυρισουμε το ρολοι της ιστοριας πισω. Η λυση που μπορει να υπαρξει ειναι ή ομοσπονδη δικοινωτικη....(Αναν ή καπως διαφορετικα) ή 2 ξεχωριστα καρτη (διχοτομηση). Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Η στρατιγικη μεχρι τωρα Ελλαδας και Κυπρου ηταν υπερ της πρωτης. Αν επιμενουμε σε αυτη θα πρεπει να πιεσουμε μηπως και υπαρξουν καποιες βελτιωσεις για μας (δυσκολο να το αποδεχτει και η αλλη πλευρα) και ξαναγινει δημοψηφισμα. Παντως οπως εδειξε η ιστορια αλλα και οι αντικειμενικες συνθηκες σημερα ο χρονος λειτουργει γενικα εις βαρος μαςΑν επιλεγει η δευτερη λυση θα πρεπει η Κυπριακη ηγεσια να το πει ανοιχτα και εφοσον ο Κυπριακος λαος συμφωνει να γινει μια προσπαθεια για τα οσο το δυνατον περισσοτερα οφελη (εδαφη) με ανταλλαγμα την αναγνωριση. Εννοειται οτι θα ηθελα να υπαρχουν και αλλες λυσεις. Αν εχεις καποια ιδεα προτεινε την . Παντως δεν εχει ακουστει τα τελευταια χρονια κατι αλλο. Απο αυτες τις 2 σαφως προτιμω την πρωτη. Και κατι αλλο. Μη νομιζεις οτι εμενα δε με νοιαζει- αν ηταν θα ασχολιομουν με τα μπανια .Καταλαβαινω τον καημο σου . Η διπλωματια ομως και μαλιστα στη σημερινη εποχη εχει συμβουλο το ρεαλισμο και οχι το συναισθηματισμο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jteacher Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Η επισημανση του shodanjr_gr δεν ειναι λαθος. Δυστυχως ετσι οπως εγιναν τα πραγματα ειναι πολυ πιθανον να βρεθουμε στη δυσαρεστη θεση Ελλαδα και Κυπρος να βρεθουν σε αντιθεση ακομα και στην ΕΕ σε ζητηματα οπως η εισοδος της Τουρκιας οπου η θεση ολου του πολιτικου κοσμου της Ελλαδας (το ΚΚΕ ειναι γενικα κατα της ΕΕ) ειναι υπερ, ενω η θεση της Κυπρου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jteacher Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Χμμ τελικα -οχι βεβαια επειδη το θεμα δεν ειναι σοβαρο- θα σας αποχαιρετισω γιατι απο αυριο θα ασχοληθω και με τα μπανια. Αν δε τα ξαναπουμε ευχομαι να υπαρξει η καλυτερη δυνατη λυση για την Κυπρο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr s Δημ. July 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Η θέση της Κύπρου είναι πως δεν θα βάλει βέτο και δεν θα είναι αυτή που θα δυσκολέψη την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη. Δεν συμφωνώ με αυτό γιατί ως τώρα η Τουρκία έχει μεγάλα συμφέροντα στην Κύπρο έχει τώρα και συμφέρον της να μπεί στην Ευρώπη ίσως να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό . Από την άλλη οι Τουρκοαμερικανοαγγλοι θα το χρησιμοποιήσουν εναντίων μας ενώ οι Γάλλοι είναι σίγουρο πως δεν θέλουν την Τουρκία άρα το βέτο θα είναι άχρηστο από εμας . Δεν ξεχνώ πως η Ελλάδα έχει συμφέροντα και δεν έχω πρόβλήμα αν αυτά είναι αντίθετα από της Κύπρου , το Κυπριακό πρόβλήμα δεν είναι πράγμα συμφέροντος έιναι πράγμα ζωτικής σημασίας για την Κύπρο , το να πάει ενάντια η Ελλάδα με τις μεγάλες δυνάμεις έιναι δύσκόλο στα δύσκολά όμως φαίνεται η συμπαράσταση ενώ αυτό θα συμβεί μόνο στο Κυπριακό για παράδειγμα αν υπάρχει ένα ψήφισμά απόφασή για το κυπριακό η Ελλάδα δεν μπορεί να μην ψηφίσει για το μελλόν της Κύπρου η Κύπρος ή τουλάχιστον οι Κυπραίοι υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στην συνείδηση μας εξαρχής. Το καλύτερο για Ελλάδα και Κύπρο και ολόκληρο τον Ελλήνισμό είναι υποστήριξη κατά της αδικίας σε αυτούς . Τώρα για το μέλλον διχοτόμηση κανένας δεν θέλει στο νησί , κάποιοι Έλληνες πολιτικοί θέλουν από τι άκουσα και θεωρούν καλύτερη λύση αυτή. Εγώ και οι πλειοψηφεία των ελληνοκυπρίων πιστέυω δεν θέλουμε λύση για τους ξένους που να έχει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά και να πολά (χωρίς εισαγωγικά) στους ξένους την Κύπρο . Λύση ομοσπονδίας δεν με πειράζει όσο δεν χάνει την δημοκρατικότιτα της ενώ ίσως να είναι ό μόνος τρόπος να υπάρχουν και οι Τουρκοκύπριοι στην εξουσία αλλά δεν θέλω στύλ δεν συμφωνούμαι αποφασίζει ξένος δικαστής. Θέλω το δίκαιο στην Κύπρο. Πως γίνεται να έρθει το δίκαιο από άδικους παράγοντες . Πιστέυω πως κάθε προσπάθεια για λύσης του Κυπριακού για να υπάρχει 1% περίπτωση να αποδεχτεί πέπει να ξεκινά από την Κύπρο και να τελείωνει σε αυτή , για την Κύπρο , από την Κύπρο. Μια αρχή είναι τα τοπικά μέτρα χλωμό να αποδεκτούν από την Τουρκία αλλά όσο πιο δικαία είναι και όσο πιο πολλά είναι συμαίνει πως υπάρχουν πολλες περιπτώσεις να εφαρμοστούν . Αυτή η αρχή αν αναπτηχθεί θα θέσει περισσότερα θεμέλια θα είναι πιο δημοκρατική ενώ θα αυξησει την επικοινωνία με τους Τουρκοκυπρίους . Άρα όσο περισσότερο αποφσίζουν οι Κύπριοι για την Κύπρο τόσο πιο δίκαια θα είναι η λύση Χαίρεται λοιπόν , jteacher θα ασχοληθώ και εγώ με τα μπάνια εδώ στην Κύπρο που έχει και πολύ καλες παραλίες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zippo Δημ. July 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Θεωρώ ότι αυτοί οι οποίοι το παίζουν... σκληροί είναι και οι πρώτες και χειρότερες κότες αν τελικά χρειαστεί να αποδείξουν τον... αντρισμό τους! Αυτά τα ολίγα σχετικά με μερικά μηνύματα που διάβασα στην πρώτη σελίδα. Για το θέμα της Κύπρου μόνο ντροπή θα έπρεπε να αισθάνεται κανείς αν είναι ελλαδίτης. Οι βασικοί υπεύθυνοι ήμασταν εμείς όπως το καταλαβαίνω. Για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την Κύπρο... ακόμη και ο πιο κυνικός θα όφηλε να παραδεχτεί ότι υπάρχει ζωτικότατο ενδιαφέρον των ελληνικών συμφερόντρων στην Κύπρο, εκτός του συναισθηματικού δεσμού. Δυστυχώς μερικές φορές αυτό το "ενδιαφέρον" είναι που φέρνει την καταστροφή. Από την άλλη, πάλι όσο καταλαβαίνω, υπήρχε διακής πόθος για ένωση με την Ελλάδα και εάν δεν υπήρχαν έξωθεν παράγοντες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Αμερική, εντελώς δημοκρατικά, αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει. Αυτά τα ολίγα. Και καλως σας βρήκα! :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zippo Δημ. July 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Για το θέμα της ΕΕ, νομίζω ότι απλώς η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά ότι κανείς δεν θέλει την Τουρκία στην Ευρώπη και γι'αυτό έχει την πολυτέλεια (και οξυδέρκεια αν και ολίγον τι υποκριτική η στάση μας) να λέει ναι στην είσοδο της Τουρκίας υπό προϋποθέσεις. Για να βρεθεί Η Ελλάδα μαζί με τη Βρετανία να λένε ναι και να βρεθεί η Κύπρος μαζί με Γαλλία, Γερμανία και καμιά ντουζίνα άλλες χώρες να λένε όχι να δούμε ποιός θα υπερισχύσει ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr s Δημ. July 30, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Η Κύπρος δεν θα εμποδίσει την Τουρκία λένε οι "Πολιτικοί ", η Κύπρος δεν θα ζητήσει να φύγούν οι βάσεις των Άγγλων λένε οι Πολιτικοί . Συμφωνώ ζιππο με όσα είπες δυστηχώς και η Ελλάδα έχει διαφορετικά συμφέροντα από την Κύπρο στο Κυπριακό η επιλογή είναι ή να μην κάνει τίποτε όπως ο Καραμανλής ή να έχει πολιτική του να πουλήσουμε την Κύπρο όπως ο Μιτσοτάκης ή να έχει φιλοτουρκοαμερικάνική πολιτική όπως τον Παπανδρέου . Τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου αλληλοεπιδρούν και στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς και πάρα πολλές φορες συνγκλίνωντε . Για το Κυπριακό πάντως πιστέυω πως είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους τους Έλληνες με πανελληνισμό δεν πρέπει να το βλέπουμαι ως πρόβλημα συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου αλλά ως πρόβλημα του Ελληνισμού ,πρόβλημα της Κύπρου. Για αυτό θεωρώ υποστίρηξη της Ελλάδας ως την μόνη επιλογή στο Κυπριακό , όχι στα άλλα θέματα αλλά στο Κυπριακό πιστέυω πως είναι το μόνο δίκαιο , ηθικο και σωστό να γίνει. Η Κύπρος είναι πολύ μικρή στην Ευρώπη η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη και πιο ισχυρή με 6 (ίσως 5) μόνο Ευρωβουλευτές η Ελλάδα ίσως ΄να είναι ο πιο συμαντικός σύμαχος που έχουμε εκτός άπό την Ρωσία η οπία έχει καθαρά αντιτουρκικά συμφέροντα και είναι η μόνη που ανοιχτά βοηθά λόγο αυτών σε όλες τις περιπτώσεις την Κύπρο. Τι θεωρείτε (όλοι) πως σε περιπτώσεις τόσο κύριες όσο το Κυπριακό πρέπει να γίνεται στη περίπτωση Ελλάδας και Κυπρου υποστίρηψη των άδικων συμφερόντων για τους άλλους ή αληθινή βοήθεια . Αν για παράδειγμα αν η Κύπρος έιχε συμφέροντα με το "νεό κράτος της Μακεδονίας" να πάει εναντίων της Ελλάδας σε αυτό το θέμα . Εγώ πιστέυω όχι δεν είναι ηθικά αλλά και αντικειμενικά σωστό. Η Ελληνική φυλή δεν πουλά τον εαυτό της μέρη της για άσχετά συμφέροντα μόνο κάτι αποβράσματα που θέλουν εξουσία και δεν νοίαζονται για το δίκαιο τουλάχιστον σε έτσι θέματα αυτοί είναι οι πολιτικοί με τα εισαγωγικά ο πραγματικός Έλληνας δεν προδώνει τον συνάθρωπό του , αλλά όσο την εξουσία έχουν αυτοί τίποτε δεν προοδεύει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. July 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2004 Φυσικά και το κυπριακό είναι πρόβλημα της Ελλάδας και πρέπει να στηρίξουμε όσο μπορούμε την Κύπρο. Όταν όμως οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι ψηφίζουν όχι στην επανένωση του νησιού (και αυτό λόγω της δυσφήμισης που έκαναν συγκεκριμένα συμφέροντα που επωφελούνται από την ισχύουσα κατάσταση) τότε υπάρχει πρόβλημα. Τεσπα, η ζωή συνεχίζεται, τα συμφέροντα κατάφεραν να περάσουν την άποψή τους για μια ακόμη φορά, αλλά ακόμα και έτσι η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλείψει την Κύπρο. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. July 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2004 Nέο θέμα για το Κυπριακό; Το δικό κου παραγκωνίστηκε; Κρίμα. Νά'στε καλά. Ελπίζω πάντως να εξελληνισθεί πλήρως μια ημέρα το αγαπημένο μας νησί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
atsalakwtos Δημ. July 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2004 Γεια χαρα σε ολους :) Αφορμη για να παρεμβω στην κουβεντα ειναι η αναφορα στην πολιτική του Ελευθεριου Βενιζελου. Κατα ένα παράξενο τρόπο οι υποστηρικτές του 'Ναι' χρησιμοποιουν το επιχειρημα πως η λαική επικυρωση του σχεδιου Αναν ειναι συμφερουσα διοτι αναλογως (υποχωρητικά) ειχε κινηθει και ο,αναμφισβητητα, μεγαλυτερος ηγετης της συγχρονης Ελλαδας,Ελευθεριος Βενιζελος. Το ακουγα ,το ξανακουγα......Σε καποια φαση αναρωτηθηκα, ρε μπας κι εχω διαβασει αλλη ιστορια εγω?Ειμαι τοσο λάθος?Φερνοντας τα πραγματα στο μυαλό μου και φιλτράροντας οτι ακουγα η λογική με έβγαλε από αυτο το μπερδεμα. Ειπα μεσα μου, ποιος εξοπλισε λιγο πριν το ξεσπασμα των βαλκανικων το πολεμικό μας ναυτικό με 3 συγχρονα αντιτορπιλικα(Βελος) και το Θωρηκτό Αβερωφ( φονική σαιτα για την εποχη σε σχεση με τον αντίπαλο),ποιος αναδιοργανωσε το στρατό και τον επανέφερε στο αξιομαχο,ποιος ενθουσιαστηκε με το αεροπλάνο τόσο που σε μια εμβρυική εποχη για την αεροπορία τολμησε να εφοδιασει το ναυτικό με αεροσκάφος ναυτικής αναγνωρισης και 'αεροπροσβολής' ? Ο Βενιζελος Ποιος διπλασιασε την Ελλάδα(εντολη καταληψης Θεσαλλονικης,Ελληνοβουλγαρικός πόλεμος,διπλωματικές επιτυχίες),ποιος αναδειχτηκε στον πολιτικό αγώνα για την ένωση της Κρητης και ανέβηκε μετα το κίνημα στο Γουδί στην μητρόπολη οπότε και αναγνώρισε την ανεξαρτησία της? Ο Βενιζέλος Ποιος τασσόταν υπέρ της αμεσης εμπλοκής της Ελλάδας στον Α παγκόσμιο με πολλά ανταλλάγματα για την χωρα(επαιζε δυνατα και η κυπρος αν θυμαμαι καλα),ποιος πετυχε τη συνθηκη των Σεβρών(φανταστείτε την Ελλάδα ετσι ε... ονειρο!) Ο Βενιζελος Δηλαδη με δυο λόγια τι έκανε?Ηταν υπέρ της ενεργητικότητας( δεν έτρεχε σαν ευνουχος σε Οηεδες να ζητάει προστασία και 'δικαιώματα').Χωρις αυτόν τον άνθρωπο σήμερα (που διάφοροι τον λένε για μασωνο για έτσι,για αλλιως) η Ελλάδα μάλλον θα ήταν ένα ηπειρωτικό κρατίδιο μέχρι τον Σπερχειο!!Το αντιλαμβανόμαστε τι κατάφερε?Πραγματικά! Κι ερχόμαστε στο δια ταύτα.Μετα το 22 παιρναμε την κάτω βόλτα.Τα παιχνίδια γενικώς είχαν τελειώσει.Γενικά όλη η Ευρωπαική ήπειρος έγλειφε τις πληγές της.Περίοδος οπου η οικονομική και πολιτική σταθερότητα ήταν όνειρο και σκοπός. Τι θα έκανε λοιπόν ένας σοφός ηγέτης?Τη σταθερότητα δε θα επιζητούσε για τη χώρα του?Κι αυτό επιδίωξε ο Βενιζέλος.Δεν χρειαζόταν να ενεργήσει κι άλλο.Το είχε κάνει και με το παραπάνω.Πλέον θα μεταλασσόταν σε ηγέτη της ''Διατήρησης του Στατους Κβο''.Διατήρηση στα ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ.Γι αυτό και οι φιλίες με τη γείτονα,γι'αυτό και οι συμφωνίες,το 'ηπιο κλίμα' που λέμε. Ας μη τα ανακατεύουμε όλα λοιπόν.Αλλο ''Ελληνοτουρκική Φιλία'' το 35 αλλο σήμερα ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. July 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2004 Ο Βενιζέλος ζούσε σε μία εποχή που επικρατούσε η πολιτική αστάθεια. Που όλα τα σύνορα κρατών ήταν απόλυτα ρευστά και άλλαζαν κάθε λίγα χρόνια. Αυτή η εποχή πέρασε, πλέον δεν υπάρχουν οι ευκαιρίες για ανακατανομή εδαφών και γενικά για αλλαγή στο διεθνές στερέωμα που υπήρχαν παλιά. Ούτως ή άλλως σκεφτείτε το και αλλιώς. Ο Βενιζέλος πέτυχε ότι πέτυχε γιατί πήγε με τους δυνατούς, με αυτούς που είχαν πιθανότητα να νικήσουν τον πόλεμο. Δεν νομίζω η Κύπρος να μπορεί σήμερα να νικήσει οποιονδήποτε πόλεμο (είτε διπλωματικό, είτε κανονικό ) Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr s Δημ. July 31, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2004 To να νικήσει η Κύπρος είναι το θέμα . Ο Βενιζέλος (μεταξύ άλλων της μεγάλης του προσφοράς) χρησιμοποιούσε τις μεγάλες δυνάμεις , ταυτίζονταν έτσι τα συμφέροντα της Ελλάδας με αυτά ι η Ελλάδα είχε μεγάλη υποστήριξη και πετύχαινε τους σκοπούς της ενώ ηταν στο στρατόπεδο των νικητων . Το ίδιο κάνει σήμερα και ίσως τοτε και η Τουρκία μόνο με ένα πολύ πιο άδικο τρόπο. Το να νικήσουμε είναι δύσκολό αλλά για να βγείς από ένα αγώνα πρέπει να νικήσεις η να παραδωθείς , εμείς διαλέξαμε να αγωνιστούμε και χρειαζόμαστε όλη την Βοήθεια που μπορούμαι να έχουμε. Το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα συμφερόνρων για αυτο δεν λίετε . Και σε όσους μου λένε μην ζητάς βοήθεια, δικαιοσύνη δεν δεχτήκατε το προηγούμενο σχέδιο του λέω νοιάστου για την Κύπρο , μην υποκρίνεσαι ποιος κερδίζει με αυτό και έτσι για να μήν γελίομαστε υπήρχαν νεα μέτρα για τους Τουρκοκυπρίους άπο την Κυπριακή κυβέρνηση μέτρα που έχουν καλύτερο μέλλον από οποιοδήποτε μάρκα καφέ ανανά. http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=334&id=268656 Και επαληθέυει αυτό που είπα όσο η αλλάγες γίνονται στη Κύπρο γία την Κύπρο τόσο καλύτερα. Αν φέυγαν και οι βάσεις ίσως να μιλούσαν λιγότερο και οι Αγγλοι δυσκολό να σιωπήσουν οι τυχοδιώκτες που δημιουργούν προβλήματα στην Κύπρο. Άρα το να κατηγορέιτε και να μην βοηθάτε , αν νοιάζεστε για το νησί όχι σαν τόπο συμφερόντων όπως οι ξένοι είναι υποκριτικό . Το καλό είναι πως βλέπω την Ελλάδα να υποστηρίζει την Κύπρο στα λόγια μπορεί να την υποστιρίξει εκεί που την Χρειάζεται περισσότερο , θα δείξει αλλα νομίζω μπορεί και πρέπει . Πολοί μιλήσαν για μέλλον και για παρελθόν (μεταξύ αυτών και εγώ) , το να ανησυχείς για το μέλλον βλέποντας το παρελθόν είναι σωστό δεν είναι σωατό να ανησυχείς για το μέλλον μη βλέποντας το παρόν και μην προσπαθόντας να το αλλάξεις γιατί μέλλον παρελθόν και παρόν μπορείς μόνος σου να τα αλλάξεις άρα όσο δεν τα παρατάμε δεν τα παρατά και η ελπίδα για το μέλλον όσο υπάρχει ένας στρατιώτης να πολεμά δεν χάσαμε τον πόλεμο. Στον άδικό κόσμο των συφερόντων ή πέζεις το παιχνίδη αυτών ή μάχεσαι για το δίκαιο ή κάνεις και τα δύο μειόνωντας το καθένα. Η πολιτική του Βενιζέλου είναι παρελθον , πόσο οφέλεισε την Ελλάδα μπορούμε να την κάνουμε παρόν και μέλλον πως. Μια δηχοτοημένη Κύπρος είναι μελλον ; Πως μπορεί κάποιος να το ξέρει , μήπως εμείς οι Κύπριοι δεν αλλάζουμε το μέλλον της Κύπρου , δεν επιδρούμε στο νησί και σας λέω δεν θα αφήσουμε αυτό να συμβεί Πιο είναι το καλύτερο μέλλον για την Κύπρο μπορεί κάποιος να με ρωτούσε αυτό που φτίαχνουν οι ανθρώποι που νοιάζονται για την Κύπρο και το μέλον της και κοπίαζουν για το δίκαιο των άλλων και αγαπούν την Κύπρο με όλη τους την καρδιά . Και ποιοι είναι αυτοί μπορεί να με ρωτούσε , θα του έλεγα τα παιδία που κάνουν διαδηλώσεις , η μάνα του αγνοούμενού που με κάθε προσπάθεια αγωνίζεται για το δίκαιο της πατρίδας οι πρόσφυγες οι οποίοι αγωνίζωντε για το δίκαιο και απλοί άνθρω΄ποί σαν εσένα που αγωνίζωνται όλοι τους την ζωή για το μέλλον , το μέλον τους ανήκει όπως και το παρελθόν . Πως μπορεί κάποιος που αγαπά την Κύπρο να αγωνιστεί θα με ρωτούσε. Οπως η καρδία του θέλει θα του έλεγα . Πως μπορώ να γνωρίζω τι μου λέει η καρδία μου θα μου έλεγε. Πάντα γνώριζες τώρα πρέπει να την ακούσεις. Οι αντίπαλοι έιναι γίγαντες πολαπλάσιοι μας σε μποι και σε αριθμό πως θα τους πολεμήσουμε θα μου λεγέ . Θα του λεγα άκουν την καρδία σου σκεψου το παρόν και σκέψου πόσο άλαζει η καθε ημέρα σου πρόσεξε ποσο αλάζει και πες μου με την απραξία όλων μας ΄ποσο μπορούμε να αλάξουμε το παρόν όπως το θέλουμέ εμείς. Νικήσαμε τίτανες και εαν είαστε ενωμένοι τίποτα δεν μας νικά , γιατί ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για την πατρίδα του σαν το πιο σημαντικό θα αγωνιστή περισσότερο από τον άλλον . Ο αγώνας είναι η επιλογή μας και μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πολοί μπορούμε να νικήσουμε. Τι θα συμβει αν χάσουμε. Μην σε απασχολεί ο φόβος να χάσεις να σε απασχολεί αν θα πολεμήσεις ο πολεμιστής της πατρίδας του ποτέ δεν χάνει αν είναι έτοιμος να την υπερασπίσει χωρίς αγώνα έχουμε χάσει ήδη με τον αγώνα δεν θα χάσουμε ποτέ γιατί το παρόν, μέλλον , παρελθόν μας ανήκει μην σε απασχολεί λοιπόν τοσο το μέλον παρότι τι μπορει να κάνεις για το παρόν. Το δίκαιο φωνάζει εσυ ακούς Και αυτό είναι το μήνυμα μού Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zippo Δημ. July 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2004 Αλλοίμονο αν δεν παλέψεις γι'αυτά που πρέπει. Το θέμα είναι να αναγνωρίσεις που έσφαλες στο παρελθόν και να διδαχθείς από αυτό εάν μπορείς. Δεν νομίζω ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν «παραδωθεί» ή χειρίζονται το Κυπριακό σαν «βάρος». Όταν έλεγα ότι υπάρχουν τεράστιας σημασίας ελληνικά συμφέροντα αυτό εννοούσα: ότι είναι σημαντικό συμφέρον της Ελλάδας να υποστηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία πάντοτε. Και νομίζω ότι αυτό και συμβαίνει, άσχετα με το τι πράττουν δημόσια και λένε δημόσια οι εκάστοτε πολιτικοί. Εάν η Κύπρος «πέσει», δηλαδή το status quo θεωρηθεί δεδομένο και γίνει αποδεκτό και δεν υπάρχουν άλλες προσπάθειες επίλυσης του, νομίζω ότι αυτό θα βλάψει, βέβαια τα Κυπριακά συμφέροντα, αλλά το ίδιο και περισσότερο τα ελληνικά (ελλαδήτικα) συμφέροντα. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπήρχαν τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου πριν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο... Έγιναν, από ό,τι ξέρω, τεράστια, βλακώδη λάθη από την Ελληνική «κυβέρνηση», δηλαδή τους χουντικούς, την εποχή της δικτατορίας. Έγιναν και λάθη από Κυπριακές ηγεσίες. Δεν έγινε «αυτόματα» η εισβολή. Και όταν έχεις να αντιμετωπίσεις πολύ δυνατότερους αντιπάλους τα λάθη πληρώνονται πάντα ιδίως εάν είσαι τόσο αφελής να κινήσε αλόγιστα χωρίς να έχεις προετοιμάσει και τις αμυντικές σου ικανότητες στο επίπεδο που πρέπει. Το ένα λάθος πάνω στο άλλο δηλαδή. Πάντως πιστεύω ότι αυτοί οι χειρισμοί ανήκουν στο παρελθόν και εξηγούνται βάσει του ποιοί «διοικούσαν» την Ελλάδα τότε. Η γεωπολιτική κατάσταση και οι συσχετισμοί δυνάμεων σήμερα δεν έχουν αλλάξει, παραμένουν δύσκολοι, αλλά τουλάχιστον θέλω να ελπίζω ότι λάθη τεράστια που έγιναν στο παρελθόν δεν θα επαναληφθούν. Για παράδειγμα, θεωρώ την προσχώρηση της Κύπρου στην ΕΕ πολύ σημαντικό επίτευγμα και καθόλου εύκολο. Και έπεται και συνέχεια αρκεί οι κατάλληλοι και ικανοί άνθρωποι να βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
atsalakwtos Δημ. August 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2004 Επειδη το ποστ μου για τον Ελευθεριο Βενιζελο λιγο πιο πανω ίσως παρερμηνευτηκε από κάποια παιδια λέω απλά να κοιτάξουν πως κλεινω.Ασφαλώς και σήμερα τα πράγματα είναι πιο στέρεα από οτι στις πρωτες δεκαετιες του 20ου αιώνα.Αυτό το αντιλαμβάνεται κι ο πλέον αδαης! Ηθελα να επισημάνω το υφος της πολιτικής Βενιζέλου.Κι οτι προτίμησε τους ήπιους τόνους όταν πλέον έιχε καταφέρει να κερδίσει αυτά τα 'ολιγα' για τη χώρα μας Μα και πως να αντιδράσεις τη σημερον ημέρα λένε πολλοι.Η σταθερότητα στο διεθνές σκηνικό δε επιτρέπει ακροβατικά.Τι θα πουν και πως θα αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας? Κι εγώ λέω πως παρόμοια σταθερότητα επικρατούσε και το ΄55 όταν 200000 Ελληνες εκδιώχθηκαν από την Πόλη κατά παράβαση κάθε συνθήκης.Αλήθεια πιστεύετε πως κάποιο από τα σημερινά ευρωπαικά κράτη έχοντας υποστεί ότι πάθαμε εμείς οι Ελληνες τα τελευταία 50 χρόνια από την Τουρκία θα είχε την ίδια αντίδραση με εμάς? Το Οχι είναι η απάντηση χωρίς δεύτερη σκέψη. Τι φταίει άραγε σε μας?Γιατί δεν ανταποδώσαμε το '74?Ποια σταθερότητα διαφυλάτταμε αραγε όταν ένα κομμάτι γης που υπό κανονικές συνθήκες κατέληγε στην ένωση με τον κορμό,δεχόταν εισβολή από το γνωστό μπελά εξ ανατολών? Και γιατί οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ακολουθησαν την χουντική πολιτική κοκοκο? Γιατί μπολιάζουμε το μυαλό του Ελληνα με την ηττοπάθεια και μάλιστα την ιδεολογικοποιουμε?Ενας υγιής οργανισμός αντιδρά στις επιθέσεις των μικροβίων.Ο ελληνικός δεν αντέδρασε. --Μα καλά θα κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία?Τι λέει ο τρελός! Δεν το υποστηρίζω αυτό σαν αυτοσκοπό.Να πως θα πρέπει να αντιδράσουμε : Στρώνουμε ποπο και δημιουργούμε αμυντική βιομηχανία Κάνουμε το Ενιαίο Αμυντικό Δογμα πράξη. Καλλιεργούμε την ενότητα και την ομοψυχια μεταξύ ελλαδιτών και κυπραίων,ενα έθνος είμαστε στο κάτω κάτω Χέζουμε προς το παρόν πατόκορφα τον ΟΗΕ και λοιπούς 'ειρηνοποιούς'. Αποκτούμε πνεύμα ελληνικό,ο Ελληνισμός είναι το κέντρο του κόσμου,είναι η ιδεολογία μας,ειναι η κ@υλ@ μας,η τρέλλα μας! Δινουμε στους Τουρκοκυπρίους να καταλάβουν πως τους γουστάρουμε(αρκει να μας πανε πραγματικά και αυτοί) Κλείνουμε συμφωνίες με αμερικάνους για τα αιγαιακά κοιτάσματα πετρελαίου(υπάρχουν?),επεκτείνουμε στα 12 μιλια,όπως αλλωστε δικαιούμαστε,τα χωρικά μας υδατα-εναέριο χώρο Δηλώνουμε ανοικτά πως οποιαδηποτε παραβιαση της τουρκικής αεροπορίας θα μας υποχρεώσει να πράξουμε τα δέοντα,αντιστρέφοντας το δικό τους κάζους μπέλι (πληροφοριακά στον αέρα σε λίγο καιρό αποκαθίσταται ισορροπία). Με δυο λογια?Θα πρέπει να τους δημιουργήσουμε φοβίες ανάλογες με αυτές που δημιουργουν εκεινοι σε μας.Αν συνεχίσουμε να φοβόμαστε τον ισκιο μας ξεχαστε τα όλα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr s Δημ. August 1, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2004 Συγνώμη που δεν απάντησα λόγο διακόπων . Πόλυ σωστά αυτά που λες ατσαλακοτε. Είναι αλήθεια το ποσο ξένες κυβερνήσεις θέλουν να μειώσουν τον Έλληνα , να αυξήσουν την ανόχη του και να νοίωθει πως δεν αξίζει. Κάποιοι θα μου πουν δεν κάναμε και εμείς λάθη θα τους πω για αυτώ προσπαθώ να επανορθώσω για αυτά . Δεν γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε , αλλά ο χειρότερος τρόπος είναι η απραξία. Ας δούμε τι έκανε ό Ερτογάν . Εκβίαζει και χρησιμοποιεί τους Αμερικανόάγγλους ενώ και εκείνοι των χρησιμοποιούν έκανε με ανταλάγες συμφερόντων Τουρκίας και κάποιων κρατών να έχει την δική τους υποστήριξη . Με κινητικότητα έγραξε με τους Αμερικάνους και άλους το σχέδιο Αννάν το οποίο αν απορίπτονταν (που ήταν σίγουρο) θα το χρησιμοποίουσε ο ¨Ερτογάν και το ρομπότ του ο Τάλατ γία να μην αλλάξουν την κατάστασή να αναβαθμίσουν το τουρκοκυπριακό καθεστός να γίνει καλύτερή η προόπτική της Ευρώπης για την Τούρκια και να ελέγχουν περίσσότερο το νησί , να μην ξεχάσουμε την θέση του. Είναι γέγονος πως ό ισχύρος΄κάθε επόχης έλεγχε την Κύπρο . Αύτο τί μας διδάσκει πως η απράξια δεν είναι επίλογη αν θέλουμε η Κύπρος να ελέγχεται από τους Κύπριους . Εκτός από τους Ελλήνοκύπριος ζουν στο νησί και οι Τουρκοκύπριοι και αυτό είναι το μύστικό χαρτί της Τουρκίας για να μην αλλάξει η κατάσταση. Αρα δείχνουμε στους Τουρκοκύπριους συνεχώς βοήθεια και με συννέχης ενέργειες κάλύτερέυουμέ την κάτάστασή από την Κύπρο . Μέ διάφορά μέτρα. Η καλύτερή ίδεα είναι να βρούμε τρόπους γία να συνεργάζόμαστε και να έχουμε όλοι κέρδος. (¨Ολοι οι Κύπρίοι). Ενώ στό εξωτερίκο να βούμε συμμάχους και να δημιουργήσουμε κάταστάσεις να απείλησουμε τους Αμμέρικανούς σε ζητίματά τους ενώ να βρούμε ισλάμικές χώρες και Ευρώπαίκες που αντιτίθονται στην Τουρκία και να τούς Χρησιμόποιήσουμε . Και εάν η Τουρκία δεν έχει εχθρούς έχει η ΑμερικοΒρετάνια πχ Κούβα . Να φτίαξουμε μία διεθνή υποστήριξη για την Κύπρο ενώ να΄κάνουμε ενοποίητικά μετρά στο σπίτι μας. Με διάφορες δηλώσεις και με μία συνεχή πολιτική και κινητικότητα μπορούμε να αλλάξουμε τις κατάστασεις. Η απράξια συμβαίνει από αυτούς που δεν θέλουν πρόοδο ή ζουν στην άγνοια . ή και τα δύο. Ετσί , το πρόβλημα δεν είναι πως δεν υπάρχει λύση , το πρόβλήμα είναι πως δεν υπάρχει κάποιος να την εφαρμόσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. August 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2004 Επίσης ο Βενιζέλος είχε πει για την Ελλάδα των 3 Ηπείρων και 5 θαλασσών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. August 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mr s ( 2 Αύγ. 2004 , 00:05) Είναι αλήθεια το ποσο ξένες κυβερνήσεις θέλουν να μειώσουν τον Έλληνα , να αυξήσουν την ανόχη του και να νοίωθει πως δεν αξίζει. Αυτό από που προκύπτει; Από συστάσεώς του το ελληνικό κράτος ζει κυριολετικά με δάνεια Άγγλων, Αμερικανών και τώρα της ΕΕ. Αν δεν μας είχαν βοηθήσει αυτές οι 'κακές' δυνάμεις δεν θα είχε ιδρυθεί ποτέ η Ελλάδα. Για δες και από την πλευρά των Τούρκων πως βλέπουν την επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων το 1821, στους βαλκανικούς και στους παγκόσμιους πολέμους υπέρ της Ελλάδας. Από την άλλη όμως, όσο έχει κάποιος απλωμένο το χέρι και ζητουλεύει δάνεια και οικονομικές βοήθειες, καλό θα ήταν να κάνει κράτει στην εθνική του περιφάνεια και να εύχεται να μην του την κόψουν την βοήθεια και πεθάνει στην ψάθα. Κατά τη γνώμη μου υπήρξαμε και συνεχίζουμε να υπάρχουμε εξαιτίας των 'κουτόφραγκων' που αν δεν παρείχαν αφιδώς υποστήριξη και χρήμα δεν θα διαφέραμε και πολύ από το Ιρακ, αν βέβαια θεωρήσουμε ότι θα ήμασταν ανεξάρτητο κράτος. Όχι ότι το έκαναν αφιλοκερδώς, αλλά για σκέψου να συντηρείς 180 χρόνια έναν φίλο σου και όταν του ζητάς 'χάρες' να σου κάνει κόνξες. Όσο ζητάς, θα πρέπει και να δίνεις. Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr s Δημ. August 3, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2004 Κάταρχην νοίωθω λύπη που βλέπεις το θέμα έτσι , εκτός και αν κάνω λάθος Ελληνικό κράτος . Άγγλοι . Βοήθεια . Χάρη . Κυπριακό . Φιλοι. Αγγλοι. Τουρκία Αμερικάνοι Κυπρος . Αγγλοι . Ελλάδα . Ελληνισμος. Βοήθεια .Υποκρισία . Ελληνισμός Αγγλία . Χάρες .Κυριαρχία . Αντίκτιπο. Ιστορία . Ελληνισμός ¨Αγγλοι. Κύπρος . Σκεφτου αυτές τις λέξεις. Η δράση των /Άγγλων/Αμερικάνων/ πάντα σε σχεση με των ελλήνισμο ήταν πάντα ο έλεγχος του. Μολις σήμερα (υπάρχει πάντα μια αρνήτικη είδηση για τους Άγγλους) οι Άγγλοι αθέτοντας τις γράπτες τους συμφωνίες ενέργοποίησαν ακόμα δυο πάνισχυρες κεραίες στην βάση τους στη Κύπρο , η σύμφωνία ήταν να λείτυργεί μόνο πια , πιο πρόσφατά οι Αμέρικανοι είπαν πως είναι νόμιμα τ(χιλίαδες) Άμερικάνικα όπλα που χρεισίμοποίησαν οι Τουρκοι στην εισβόλη και υπάρχουν στην Κύπρο τώρα ενώ τα Κυπριακά όχι. Χάρες σε σχέση με την Κύπρο. Το Κυπριακό είναι το θέμα δεν είναι. Τι θέλουν πραγμάτικα οι ¨Αγγλοι για την Κύπρο. Δεν γνώριζα πως κάποιοι Έλληνες έιχαν αυτές τις ανιστόριτες άδικες και προσβλητικές στα βιώματα εμπειρίες γνώσεις απόφαση αλλά και του δίκιου σαν ένια αλλά και του δίκαιου αγώνα μας ενω παράβλέπουν γεγόνοτα . Αυτες οι απόψεις προσβαλουν και το κυπριακό λαό και τον ελλήνισμογενικότερα. Και τελίωνω πως το Κύπριακό πρόβλημα δεν λίνετεαι με χάρες πάρα με αγώνα . Δεν δεχόμαστε την άδικία και όσοι την ΄δεχονται ασχέτο με πόσοι είναι , αυτοί είναι οι άδικοι και οι μη ελέυθεροι εμεις που πόλεμάμε για το δίκαιο δεν έχουμε λόγο να ντρέπομαστε . Η δικαιόσυνη χάρες δεν χώρα η συνείδηση μας είναι ενέργη. Δεν αγόράζεται και δεν εξουσίαζεται άδικοι . Θα το πω και στα αγγλίκα για να δώσω το μύνημά που αρμόζει στον κυπρίακό λαό στον ελλήνισμο γενίκοτερα αλλά και στον κόσμο. Οur conciense can not be bought immorals it is the message of Your unfair rule over this war is over because we cgoose to fight it. aceept it or help it it has been awaken. Inside us . Humans Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. August 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2004 Εγώ δεν ανέφερα πουθενά ότι είναι δίκαιη η κατάσταση στην Κύπρο ή και οπουδήποτε αλλού. Αυτό που είπα είναι ότι λόγω αδυναμίας της Ελλάδας, καλό θα ήταν να προσπαθεί να συμβαδίζει με τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων (στις οποίες οφείλει την ίδια την ύπαρξή της). Μιας και επί του Κυπριακού ο λόγος, εγώ πάντα ήμουν αρνητικός ως προς την συγκεκριμένη λύση, αφού ήταν καταφανέστατα (κατά την προσωπική μου άποψη) άδικη. Από εκεί και πέρα, το νταϊλίκι με τα ξένα λεφτά δεν περνάει πλέον. Μόνο με συνεχή αναζήτηση συμμαχιών μπορεί να επιβιώσει η Ελλάδα και με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ λύνουν και δένουν καλό θα ήταν να μην αποξενώνεται από την μοναδική υπερδύναμη. Πάντως όλα αυτά ξεκίνησαν από το σχόλιό μου ότι δεν υπάρχουν ανθέλληνες και δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι όλοι οι άλλοι είναι κακοί και απεργάζονται τον αφανισμό μας. Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr s Δημ. August 3, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2004 Τότε λάθως κάτελάβα εγώ.Πάντως οι χάρες στο θέμα Κυπρίακο δεν μεου αρέσει. Κάποιος μπορεί να δώσει διαφόρετική σημάσια στο ποστ σου από την πραγμάτική. Εγώ δεν ζώ στην Ελλάδα δεν γνώριζω τι συμωαίνει με την ξένη βοήθεια εκεί αλλά στην Κύπρο το αντίθετο συμβαίνει νταίλικη και προσβόλη από τους "μεγάλους" με κάθε τρόπο στον κύπριακό λάο. ¨Οχι μόνο οίκονομίκα. Πάντως χάρες προς τους ξένους και Κύπρος δεν ταιρίαζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts