Jump to content

Κυπριακό

mr s
 Κοινοποίηση

Ποια νομίζετε ότι είναι η καλύτερη λύση για το Κυπριακό  

91 members have voted

1. 1. Ποια νομίζετε ότι είναι η καλύτερη λύση για το Κυπριακό

• Διχοτόμηση, δύο κράτη
      35
    • Επανένωση, συνδιακυβέρνηση με τους Τούρκους
      27
    • Αλλη - Αναφέρετε ποιά.
      29

Recommended Posts

Νησί πικρό νησί γλυκό νησί τυραγνισμένο

κάνω τον πόνο σου να πω και προσκύνω και μένω

Εσύ της θάλασσας ρυθμός ολάνθιστο κλωνάρι ,

πως σου μάδησαν τ΄άνθια σου διπλοί τριπλοί βαρβάροι

Τι θλιβερά που σέργιαναν τριγύρω σου τα ψάρια -

κ΄οι αντίχρηστοι να παίζουνε την τύχη σου στα ζάρια

Κούραγιο μικροκόρη μας που μας εγίνεις μάνα

ύμνος και θρήνος για της ζωής και ανάστασης καμπάνα

Γίανης Ρήτσος

Καταρχήν για σας φίλοι μου.

Έχουνε περάσει 30 χρόνια από τότε που ήχησαν οι καμπάνες και ο εφιάλτης άρχισε όπου και μετά το πραξικόπημα από την Χούντα των αθηνών όπου η τουρκία είχε τις κατάληλες συνθήκες για να πετύχει αυτό πόυ πάντα ήθελε έλεγχος του βορείου τμήματος του νησιού και της Κύπρου γενικότερα. 30 χρόνια όπου η Κύπρος έχει διχοτομηθεί σε δύο κομάτια από τον Τουρκικό στρατό .Ευτηχώς δεν είμουν γεννημένος για να νοιώσω την φρίκη του πολέμου και της πατρίδας μου.

Δυστηχώς δεν νίωθω έκπληψη όταν ακούω πως Βρετανοί , Αμερικάνοι , Ηνωμένα εθνη και ο ελληνικός στρατός (κάποια σχέση έχουν και οι Αμερικάνοι)δεν έκαναν τίποτε για να την αποτρέψουν.

Αλήθεια όμως πότε η Κύπρος έμεινε ήσυχη από τους Κατακτητές βλέπετε πάντα ήμασταν μικροί , έτσι μας ήθελαν και έτσι μας θέλουν γιατί η δικαιωσύνη όπως και τότε έτσι και σήμερα έυκολα παραβλέπεται από τον δυνατό και είναι γεγονος πως όλοι αγαπάμε την ελευθερία κανείς όμως δεν αγαπάει τους άλλους άρα στις εγωιστικές εποχές που ζούμε το μονάκριβο νησί μας δύσκολα θα μείνει ελέυθερό γιατί πάντα θα υπάρχει ένας Τουρκος , Αμερικάνος , Βρετανός για να καταλήσει την ελευθερία μας.

Όμως εγώ πάντα πίστευα και ακόμα πιστεύω πως μόνοι μας φτίαχνουμε την μόιρα μας και το κακό και η αδικία υπάρχει όσο το αφήνουμε να υπάρχει και όσο συμβιβαζόμαστε σε αυτό σαν κάτι φυσικό .

Φυσικά χρείαζεται πολύ θάρος ο αγώνας , αλλά όσο κάποιος αγωνίζεται και δεν συμβιβάζεται στην αδικία με κάποιο τρόπο θα βγεί νικητής γιατί

Νίκη χωρίς αγώνα δεν υπάρχει γιατί αν παραδεχθούμε πως είμαστε μικροί

και αδύνατοι για αυτό και δεν μπορόυμε να αγωνιστούμε είναι σαν να παραδεχόμαστε πως δεν αξίζουμε την ελεύθερια πράγμα που πιστέυω όλος ο κόσμος αξίζει

φυσικά το Κυπριακό είναι ένα πολιτικό πρόβλημα κάποιος θα λεγε και δεν μπορει να αντιμετωπιστει από τους απλόυς πολίτες. Άλλα ο καθένας μας έχει τους τρόπους του και η Κύπρος αποτελείτε από τους πολίτες τις για αυτό δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστούμε με την αδικία και εάν προκαλέσαμε εμείς ποτέ αδικία να προσπαθήσουμε να μήν συνεχιστεί.

Με αυτά τα λίγα φανερώνεται πως το Κυπριακό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα γι΄αυτό ποτέ δεν πρέπει να σταματήσουμε να αγώνιζωμαστε γιατί όσο δίκαιος και εάν είναι ο σκοπός μας αν δεν αγωνιστόυμε δεν θα τον πετύχουμε γιατί κανείς δεν θα αγωνιστεί για μας.

Ας πάμε στό τωρινο πρόβλημα και όμως τόσο ειρωνικά διαχρονίκο και το οποίο επισφραγίστηκε από το 1974 .Ας το εξετάσουμε με βάση της εξελίξεις και με βάση το παρελθόν για να καταλάβουμε το μέλλον καλύτερα.

Το τωρινό Κυπριακο πρόβλημα άρχισε όταν η Τουρκία έβαλε στο μάτι την

Κύπρο και τα συμφέροντα τους μαζί με των Αγγλων άρχισαν στην Κύπρο και ακόμα τα ίδια συμφέροντα υπάρχουν ...

Δέν γνωρίζω αν από την αρχή 1957 οι συνγκρόυσεις με τους Τουρκοκυπρίους ήταν αποτέλεσμα ενέργειας τρίτων γνωρίζω πως μετά το 60 παρόλο που και οι δύο κοινότητες φταίνε για αυτό που συνέβηκε

είναι γνωστό και από δηλώσεις Αγγλών στρατηγών πως δεν ήθελαν να σταματήσουν την κατάσταση συμφέροντα της Αγγλίας ήταν στο Νησι και την κυριαρχία της πράγμα που από την σημερινή της στάση φαινεται πως παραμένουν η Τουρκία απ΄την άλλη χρησιμοποιούσε τους Τουρκοκύπριους συνεχίζοντας τις διαμάχες και "υπερασπίζωντας" τους αποσκοπόυσε να ελέγχει την Κύπρο ή τουλάχιστον το βόρειο τμήμα του νησιού πράγμα που κάνει και σήμερα μόνο που μετά το δειμοψήφισμα

προσπαθεί να δικαίωλογησει την είσβολη στην απόφαση των Ελήνοκυπρίων να ψηφίσουν όχι σε ένα ετερόβαρες σχέδιο το οπόιο σχεδιάστικε να καλύπτει τα συμφέροντα των αναμιγμένων Αγγλία , Τουρκία , Αμερικη (τι σχέση έχει αυτή) με το Κυπριακό το οποίο ήταν σχεδιασμένο να αποριφθεί δημιουργόντας μια κατάσταση ετεροβαρής για την Κύπρο. Βλέπωντας το παρελθόν και πόσο μπροστά μπορεί να σχεδιάζει η Τουρκία η σημερινή κατάσταση με φοβίζει βλέπωντας την ανικανότητα των πολιτικών μας και την υποκρισία τους φοβάμε περισσότερο μήπως το σχέδιο της Τουρκίας επητύχει εντελώς.

• Απαντήσεις 304
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Η Τουρκία όμως συνεχίζει να παίζει το ίδιο παιχνίδι όπως και παλίωτερα

συνεχίζει να κοροιδέυει του Κυπραίους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους . Σαν δηθεν υπερασπιστής των Τουρκοκυπρίων η Τουρκία η οποία ελέγχει το βόρειο τμήμα του νησίου μη αφήνωντας την δημοκρατία να λειτουργήσει προσπαθεί να ελέγξει και συνηδειτά τους Τουρκοκύπριους οι οπίοι μαζί με τον χιλίαδες στρατό είναι το κλειδί της κυριαρχίας της στην Κύπρο. Υπερασπίζοντας τους τάχα σπέρνει την διχόνεια με σκοπό τους κάνει να μήν εμπιστεύονται τους Ελληνοκύπριους να φταίουν την μη λύση σε αυτους και να συνεχίζει ένα φάυλο Κυκλο αντιπαραθέσεων ,φέυγωντας έτσι την ευθήνη από πάνω της χωρίς να γίνεται καμία πρόοδος για λύση . Αυτή είναι η πολιτική του Ταλάτ του λεγόμενου "πρωθηπουργου" των κατεχομένων ο οποίος δεν νοιαζεταί καθόλου για λήση ούτε για τους Τουρκοκύπριους παρόλο για τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Πώς μπορούμε να βγούμε από αυτή την δυσμενή κατάσταση άραγε ;

Το πρώτο βήμα είναι η επικοινωνία με τους Τουρκοκύπριους αλλά αληθινή επικοινωνία με διατύπωση των θέσεων μας και Τουρκοκύπριοι δεν είναι μόνο ο Ταλατ. Μέτρα που θα βοηθόυν και τις δύο κοινότητες

πράγμα που ήδη έκανε η κυβέρνηση τις Κύπρου πιστεύω όμως πως ακόμα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα σε αυτό τον τομέα δεν θα πώ τι θα μπορουσαμε να κάνουμε όμως αλλά τι να κάνουμε. Άρα 1ο βήμα είναι τα μέτρα δέυτερο η επικοινονία με τους Τουρκοκύπριους.

Δεν έχει και η κυπριακή Δημοκρατία συμμάχους

Δεν γίνεται ολόκληρος ο κόσμος να έχει ταυτίζουσα συμφέροντα με την Τουρκία . Από τους καλύτερους συμμάχους που έχουμε είναι η Ρωσία η

οποία σαν μέρος του συμβουλίου ασφαλίας αρνήθηκέ πολλές μεδοδέυσεις των Αγγλοαμερικανών για δικούς τις λόγους . Η Γαλία είναι ενάντια στην ένταξη της Τουρκίας στη Ευρωπαίκη Ενωση ενώ σίγουρα θα βρούμε και άλλες χώρες που αντιτίθωνται στα συμφέροντα της Τουρκίας θα είναι δύσκολό να το πετύχουμε αλλά πρέπει να βρούμε και εμείς συμάχους στον αγώνα μας αν ΄θέλουμε να προφτάσουμε την Τουρκια στον αγώνα του τρεξίματος και να μην τερματίσουμε τελευταίοι

Καλημέρα!

Δεν εχω απαιτηση απο κανενας να καταλαβει τι θα πω... Ειναι ομως η προσωπικη μου αποψη!

Αν ηθελε ο λαος της Κυπρου ελευθερο νησι, 30χρονια τωρα θα τα ειχε καταφερει απεναντι σε ενα φαντασμα! Γιατι για παραδειγμα αν σκοτωσεις ενα φαντασμα, δε πας φυλακη... εισαι αθωος γιατι δε σκοτωσες τιποτα! Αν πολεμουσατε και προσπαθουσατε (το 2ο πλυθυντικο απευθυνεται στο λαο της Κυπρου) οπως για παραδειγμα οι Παλαιστηνιοι τοτε το ανυπαρκτο ψευδοκρατος του Ντενκτας που δεν ηταν αναγνωρισμενος απο κανεναν οργανισμο, οργανωση κλπ θα το ειχατε στειλει για βρουβες... το μονο ομως που προσπαθει ο λαος της Κυπρου τα τελευταια 30χρονια ειναι να φτιαξει 3οροφες βιλες να στεγασει τις κορες του, να αγορασει 3 τζιπ και 2 διπλοκαμπινα και να εχει και ενα καλο διαμερισματακι στην Αγ. Ναπα να το νοικιαζει σε Αγγλους τουριστες!

Ντρεπομαι για το τροπο που χειριστηκε η Χουντα το θεμα της Κυπρου εκεινη τη περιοδο, αλλα ηταν Χουντα. Μιλουσες; Σε σκοτωνων! Εσεις τοσα χρονια δημοκρατια εχετε, και ο μονος που μιλουσε ηταν ο Νταλαρας! Και εκει δε πηγαινατε για να διαμαρτυρηθειτε... για να ακουσετε Νταλαρα πηγαινατε!

Συγγνωμη! Πραγματικα συγγνωμη, αλλα στα δικα μου ματια, και μετα απο την επισκεψη μου στο νησι, αυτη ειναι η εικονα που σχηματισα!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Δεν λέω.. σαν λαός ακμάσαμε οικονομικά μετά το 74΄ ... βρήκαμε λεφτά τη ήθελες να κάναμε; Εξάλλου μη ξεχνάς ότι πίσω απο την εισβολή δεν κρυβόταν μόνο η Τουρκία αλλά και άλλη μια μεγάλη δύναμη.. η Αμερική.
It's what you do to me..

Δε λεω αυτο...

Απλα, ειναι θεμα προτεραιωτητων... Ο λαος της Κυπρου ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΝ με την κατασταση! Μοναδικο μελημα ηταν να βγαλουν λεφτα και οχι να δουν τη χωρα τους ελευθερη ενωμενη!

Δεν υπάρχει λόγος να θυμόμαστε το παρελθόν αλλα να δούμε τι θα κάνουμε για το μέλλον..

Και ξαφνικά όλοι έγιναν συναισ8ιματίες σήμερα.. :mad:

Μια άλλη ερώτηση.. η Ελλάδα που ηταν τόσο καιρό; Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα..

Και κρίμα που μας συσχετίζεις με τους Παλαιστίνους κτλπ.. Παλι καλά που καταφέραμε σαν λαός να βρούμε τα πόδια μας δε λες; Anyway.. αν ήσουν στη θέση μας θα καταλάβενες..

Τι ενωμένο νησί ρε.. εδώ μας μαύρισαν την ψυχή.. Τούρκους θελουν να μας κάνουν, ας μη μιλήσω για συμφωνίες Μακαρίου κτλπ..

Αχ ρε Κύπρος γιατι να τα τραβάς όλα εσύ; .. Όλοι αυτοί που ξεπούλησαν τη Κύπρο είναι στο χώμα και υποφέρουμε εμεις [έστω κιαν δεν φαίνεται..]

Εμένα το σπίτι μου είναι 5 λεπτά απο την πράσινη γραμμή.. απ το παράθυρο μου βλέπω καθημερινά την πολή φάντασμα με τις χρυσές αμμουδιές.. λες να με ενδιαφέρουν περισσότερο τα χρήματα; δεν νομίζω..

Ο λαός της Κύπρου θέλει λύση.. φτανει να μας δικαιώνει [κατι που δεν θα γίνει ποτέ..]

Φιλικά

Ανδρέας

It's what you do to me..

Και τι εκανες για αυτο; Δε μιλαω προσωπικα για εσενα;

Μιλαω για τον καθε Χ, Ψ που μου λεει οτι το σπιτι του φαινεται απο τη πρασινη γραμμη!

Και;

Αυτοι που ειχαν τα @@ και λατρευαν τη πατριδα τους, ορμισαν πριν απο μερικα χρονια στη φωλια του "λυκου" και πεθαναν για τη πατριδα!

Το ιδιο τοτε, ΟΛΟΙ επρεπε να κανετε! Οχι 2 παλικαρια, ο ενας ΜΟΝΟΣ του στη μεση του πουθενα με 10 "λυκους" και ο αλλος επισης μονος του να κρεμεται απο εναν ΙΣΤΟ και να προκαλει να τον σκοτωσουν...

Τι κανετε εσεις τοτε; Στη μια περιπτωση ΟΥΤΕ 1 το τονιζω ουτε ενας δε πηγε να βοηθησει αυτον που τον σκοτωνων με πετρες 5-10 ατομα! Υπαρχει ευτυχως ακομα το βιντεο! Ηταν διαδηλωση με 10.000 κοσμο και ενας σκοτωθηκε απο 5-10 ατομα! Οι υπολοιποι 9.999 απλα κοιταζαν! Κανενας δε πηγε να θυσιασει το τομαρι του!

Οσο για αυτον που πεθανε ΜΑΓΚΑΣ με τσιγαρο στα χειλη, οι υπολοιποι του λεγαν τι κανεις! Μη πας! Εισαι τρελος! Αντι να γινεται 1000τρελοι και να τρεξετε ΟΛΟΙ μαζι! Τοτε τι θα εκαναν!; θα σας σκοτωναν ολους; Ποιος θα σας σκοτωνε; Ο στρατος που επισημα δεν υπηρχε; Δυστυχως ηλεκτρονικα δε λυνεται το προβλημα! Μονο με πραξεις γενναιες!

Οσο για τον ελληνικο λαο και τους πολιτικους! Για τον λαο, εμεις πλεον δε μπορουμε να κανουμε τιποτα, οταν ταυτοχρονα εσεις δε θελετε να κανετε τιποτα! Και για τους πολιτικους; Δεν ειπαμε; βολευονται με τη κατασταση...

Gnikolai Το πρόβλημα της Κύπρου όπως πρεπει να καταλάβεις δεν δημιουργήθηκε από τον λαό της Κύπρου αλλά από την Τουρκία.

Ποιους να πάμε να πολεμήσουμε τους τουρκοκύπριους , δεν νομίζω ,έχεις δίκιο μας λείπει το θάρος και εγώ πιστεύω πως πρέπει να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο αλλά με τον τρόπο που πρέπει.

Αυτό που από την αρχή ζήτησα ήταν και είναι να μην συμβιβαστούμε στην

κατάστασή .

Όχι οπώς πολοί αναφέρουν δεν φταίμε μόνο εμείς για την κατάσταση αλλά περισσότερο οι Τουρκία και οι σύμμαχοι της.

Για αυτό φοβάμαι πως όπως ανέφερε κάποιος που παρακολουθούσε την κατάστασή από που άρχισε πως όσο η Τουρκία έχει συμφέροντα στην Κύπρο δεν θα υπάρχει λύση. Αλλά εγώω λέω να μήν συμβιβαστόυμε και να αγωνιστούμε όπως μπορούμε με σκληρή δουλεία για να πετύχουμε τους στόχους μας . Οπώς η εθνική Ελάδας μόνο που εκείνοι ήταν ενωμένοι σε ένα σκοπό ,δεν σκεφτόνταν τίποτε άλλο εκτός τον αγώνα για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο - μόνο που τότε η μπάλα ήταν στρογγυλή- μόνο που τότε οι αντίπαλοί τους ήταν σε ισάξιος αρίθμος 11 παίχτες

Η δική μας νίκη δυστηχώς δεν θα παιχτεί με σωστους διαιτητές με στρογγυλή μπάλα και με ισάξιο αριθμό αντίπαλων. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πετύχες

Και όσο για την Ελλάδα δυστηχώς για μια άλλη φορά απογοητεύτηκα και δεν περιμένω μεγάλη υποστήριξη των πολιτικών από την Ελλάδα , ακόμη περισσότερο απογοητεύτηκα όταν σε pols που είχαν κάνει βρήκαν το 45% των Ελλήνων της Ελλάδας να συμφωνεί στο σχέδιο αννάν αλλά είμαι σίγουρος πως δεν είναι αυτή η άποψη των φίλων μας από την Ελλάδα. Πιστέυ όμως πως Αυτή η άποψή είναι περισσότερο αντιπροσοπευτηκή του κανάλιου το οποίο την δημοσίευσε το οποίο ητάν καθαρά υπέρ του συμβιβασμού της αδικίας.

Δεν αρχίσα όμως αυτό το θέμα για να μαλώσουμε αλλά για να βρούμε λύσεις , συμπεράσματα η συζήτηση με αντιπαραθέσεις δεν πάει πουποτέ

Τί μπορούμε εμείς να κάνουμε και τι πρέπει να κάνει η κυπριακή κυβέρνηση τι σχεδιάζει η Τουρκία και πως να τα αντιμετωπίσουμε γνωρίζωντας τις προθέσεις της.

Εδώ θέλω να οδηγηθεί η συζήτηση

gnikolai: Θα θέλα να δώ αν βρισκόσουν σ'εκέινη τη θέση των 9999 .. τι θα λεγες.. σίγουρα θα σκοτωνόσουν ε;

Μη λέμε βλακίες ..σε παρακαλώ μελέτησε αντικειμενικά το θέμα της Κύπρου.. δεν σου λεω να μας βρεις ελαφρυντικά αλλα τουλάχιστο σεβάστου για το πως μιλάς .. μονο να μας βρίσεις έμεινε.. Και να σου πώ κάτι; Αυτοί που σκοτώθηκαν για τη πατρίδα, τα τελεφταία 8 χρόνια.. δεν νομίζω να το κάναν για αγάπη προς τη πατρίδα [λέω εγώ τώρα, μπορεί να μαι τρελλός]

Μην μας κατακρίνεις χωρίς να ξέρεις.. και μην μαρχίσεις ποστ τύπου "Εγώ θα σκοτωνόμουν για τη πατρίδα όχι οπως εσεις!" κτλπ..

Γιατι εσύ ποτέ δεν θα βρισκόσουν σ'αυτή τη θέση..

Ααα και κάτι άλλο.. εσείς με την Κωνσταντινούπολη γιατί δεν πολεμήσατε; γιατί δεν πολεμάτε; :angry: Τα θελες.. τ'άκουσες!

Δε λέω, επιθετικό το πόστ μου αλλά δεν χαροποιήθηκα με τους χαρακτήρισμους και ισχυρισμούς του "αδελφού" gnikolai..

It's what you do to me..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος `trapped (20 Ιούλ. 2004 , 14:59)

Ααα και κάτι άλλο.. εσείς με την Κωνσταντινούπολη γιατί δεν πολεμήσατε; γιατί δεν πολεμάτε; :angry: Τα θελες.. τ'άκουσες!

Η Κωσταντινούπολη δεν ήταν Ελληνικη στο άμεσο παρελθόν. Είναι μια πολή με 10 εκατομμύρια Τουρκους κατοίκους που ζούν εκεί λόγω ιστορικών γεγονότων όπως ακριβώς εγώ ζω σήμερα στην Αθήνα. Ούτε το σπίτι μου είναι εκεί, ουτε μου σκότωσαν τον αδερφο, τη μητερα, το πατερα. Δεν βλέπω κανεναν απολύτως λόγο να πολεμήσω μαζι τους. Όπως δεν έχω κανενα λογο να πολεμήσω με Ιταλούς για τη Σικελια, Αλβανούς για 5 χωρια κτλ κτλ.

Δυστυχώς η ευτυχώς κάποιες καταστάσεις έχουν διαμορφωθεί ότι και να λέμε εμείς απο τα ωραία μας πληκτρολόγια. Πιστεύω πως κέρδος εχουμε όλοι να το καταλάβουμε αυτό και να δουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα στο μελλον. Και το περισσότερά δεν αναφέρεται στο εδαφικό, είναι πια outdated, οικονομικη είναι η διήσδηση που μετρα σήμερα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος `trapped (20 Ιούλ. 2004 , 14:59)

Ma kala, ti asxeto einai afto? Tin Kon/poli tin exoun oi Tourkoi 550 xronia. To idio einai? :wacko:

Αφενως μεν με καλυψε ο papajohn!

Ας γινει κατι στη Θεσσαλονικη και τοτε το συζηταμε. Μπορει τωρα να στα ειπα εκ του ασφαλους, αλλα δυστυχως ετσι ειναι φιλε μου... τουλαχιστον αυτη ειναι η αποψη μου!

Δεν ηθελα ουτε να σε προσβαλω ουτε τιποτα! Δεν υπαρχει τιποτα πιο προσβλητικο απο αυτο που εκαναν οσοι μπηκαν και εβαζαν βενζινη απο τα κατεχωμενα, οταν ο Ντενκτας ανοιξε για μερικες ωρες και μερες τα συνορα περσυ αν δε κανω λαθος! Ο απολυτος εξεφτελισμος του πλουσιου Κυπριου με τις πολυκατοικιες και τα διπλοκαμπινα να πηγαινει να βαζει βενζινη απο τα κατεχωμενα για να κερδισει μερικα Σεντ το Λιτρο...

Δε λεω... Μπορει να μην ετρεχα και εγω μαζι με εκεινον και να με φανε οι "λυκοι" αλλα το δικο μου σπιτι ειναι στη θεση του και μενουν ακομα οι γονεις μου... αν γινει κατι αλλο δε ξερω αν θα ελεγχω τον εαυτο μου!

Και δε σου ειπε κανεις να πολεμησεις με τους Τουρκοκυπριους! Με τους Γκριζους Λυκους και το @@ που πυροβολησε αυτον που ανεβαινε στον Ιστο ομως ησουν υποχρεωμενος να πολεμησεις! Αν δε πολεμησεις τοτε για αυτο ποτε περιμενεις; οταν θα παρει η Κυπρος το ευρωπαικο;

Στο ειπα και στην αρχη! Δε θα σου αρεσει η αποψη μου, αλλα αυτη ειναι, ετσι ειναι!

Well, αν βλέπεις τους Κύπριους αφ'υψηλού, ότι είμαστε κότες κτλπ.. πρόβλημα σου.. οπως είπα όταν βρεθέις στη θέση μου [δεν σου το ευχομαι προς Θεου] θα καταλάβεις και τι μπέρδεμα.. προς το παρόν συνέχισε να κρίνεις και να μιλάς απο κεί πάνω που σε..

Και το παράδειγμα της Κων/πολης το πα για να δείξω πως και οι δικοί σας πρόγονοι πολέμησαν αλλά δεν τα κατάφερα.. Οταν με το καλό έχουμε απόγονους, μετα απο 600 χρόνια συζητούν σε ένα χώρο όπως αυτό, θα λένε :

"Μα εκείνο το κομμάτι της Κύπρου το χουν οι Τούρκοι εδώ και 550 χρόνια!"

Δεν έυχομαι να το λένε.. αλλά για σκέψου, το ίδιο δεν είναι;

Απ'ότι κατάλαβα gnikolai πιστέυεις πως εμέις η Κύπριοι χαιρόμαστε που είμαστε υπο κατοχή.. και ποιος ΕΛΛΗΝΑΣ θα πίστευε κάτι τέτοιο; Δεν σημαίνει επειδή έτυχε να γνωρίσεις άτομα που να μην τα νοιάζει, ότι όλοι οι Κύπριοι είναι έτσι..

Κάτι τέτοιοι σαν και σένα κάνουν κάτι websites ότι η Κύπρος είναι Τούρκικη .. [ναι βρήκα site στα Ελληνικά που λέει πως οι Κύπριοι φέρθηκαν αισχρά στους Τούρκους. Τι ήθελες ρε; να τους στρώσουμε και κόκκινο χαλί; Ελεος :mad:]

Kρίμα.. δεν τα είπα όλα αυτά για να σου αλλάξω τη γνώμη, δικαίωμα σου να πιστέυεις ό,τι μα ό,τι θέλεις.. φτάνει να έχεις αρκετές αποδείξειες ότι ειναι σωστά ουτοσώστε να μη θίγεις τα αδέλφια σου [και τι αδέλφια τους έκανες τώρα..] τους Κύπριους..

Αχ ξεθύμανα :)

It's what you do to me..

gnikolai δεν μου αρέσει η τροπή που παίρνει η συζήτηση ας επικεντρωθούμε με προτάσεις πως θα καλυτερέψουμε την σημερινή κατάσταση.

Εμείς οι Κύπριοι έχουμε πολύ πληρώσει την τουρκική εισβολή και δεν υπάρχει κανείς μα κανείς που δεν θέλει την ελευθερία αυτόν των εδαφών όπως είπα δεν πρέπει να συμβιβαστούμε στην αδικία , αλλά όπως σέβομαι τον πρόσφυγα ο οποίος δεν δίχνει την ταυτότητα/ διαβατήριο του

για να περάσει στον τόπο του σέβομαι και τον πρόσφυγα που επισκέφτετε το σπίτι του δεν σέβομαι αυτόυς που πάνε για τουρισμό όμως νοίωθωντας σαν τουρίστες δεν σέβομαι αυτούς που πάνε για εμπορικούς σκοπους .

Αγώνας δεν σημαίνει μόνο ένοπλή σύνγκρουση αυτό που λές δεν είναι εφικτό γιατί οι καταστάσεις είναι πολύπλοκες αλλά είναι αρχή για εισήγηση για τον αγώνα της Κύπρου. Αν συνεχίσεις με αντιπαραθέσεις δεν βλέπω να πηγαίνουμε πουθενά ... Τουλάχιτον συμφονούμε πως πρέπει να αγωνίζεσαι για τους σκοπούς σου το μόνο πρόβλημα ειναι πως δεν καταλαμβαίνω πως να είναι εφικτό και συνγκρόυσεις μόνο προβλήματα στη τωρινή κατάσταση θα προκαλέσουν.

Θα αρχίσω με δικές μου ιδέες για τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι Κύπριοι για την πατρίδα μας όπως λεέι και οι υπογραφή σου.

1) Πιστέυω πως πρέπει να υπάρχουν διαδηλώσεις που να καταδηκάζουν τις μεθοδευσεις των ξένων για να στήλουμε το μύνημα πως ο Κυπριακός λαος δεν δέχεται την αδικία

2) Προσπάθεια επικοινωνίας με Τουρκοκυπριους και Ελληνοκυπρίους μαζι

καταδικάζωντας την αδικεία

3)Προσπάθεια να ελευθερωθούμε από τα δεσμα μας και να καταδικάσουμε την αδικία

4) Προσπάθεια επικοινωνίας με πολίτες άλλων Χωρών δίχνωντας τους την αλήθεια αν είναι αλιθηνοί και ε¨λέυθεροί θα καταλάβουν

Ζητώ περαιτέρω ιδέες από τα μέλη του φορουμ να δωθούν ζητώ για πράγματα που ο καθένας μπορεί να δώσει

Επίσης ζητώ η αντιπαράθεση του τύπου δεν αξίζεται γιατί δεν προσπαθήτε να σταματήσει και να σκεφτούμε τρόπους για να προσπαθήσουμε επειδή πάντα αξίζαμαι.

Δεν είναι αυτό το θέμα το οποίο αναφέρεται το πολ το θέμα το οποίω εγώ θιγώ...

Σήμερα κατα την επίσκεξη του Ερτογάν στο Παρίση υπήρχε μια μεγάλη διαδήλωση αποτελούμενη από τους Αρμένιους Ελλήνες και Ελλήνοκυπρίους Αυτό με τους συμμάχους μας και τα συμφέροντα φαίνεται να επαλιθέβεται ας αρχίσουμε όλοι μαζί στον αγώνα .

Πρόσφυγες της Αμμόχωστου επισκέφθηκαν το Ευρωπαικό κοινοβόυλιο όπου συγκινιμένος ο νεοεκλεγής πρόεδρος του είπε σιγκινημένος να τον εμπιστεφθούν και πως είναι συγκινημένος ο Ισπανός πρόεδρος του Ευροκοινοβουλίου .

http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=334&id=266548

Βλέπεται πως όταν αγωνίζεσαι βλέπεις ανταπόκριση ακόμα και εαν ο αγώνας είναι δύσκόλος γιατί όπως φαίνεται πολλά αντίπαλα συμφέροντα συνγκλίνοντε http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=334&id=266447

άρα θα πρέπει να βρούμε και εμείς συμμάχους στον δίκαιο αγώνα μας .

:mad: :mad: :mad: Μόλις είδα τα αποτελέσματα του πολ ,αυτοί που μας αποκαλούν πονοκέφαλο θα έπρεπε να ντρέποντε δεν ξέρω αν δεν μας θεωρούν Έλληνες οι αν για αυτούς τους χαλούμε τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας αλλά τους συγχωρώ γιατί πρέπει να έχουν άγνοια για το νησί για να έχουν αυτες τις απόψεις . Για να μην χαλάσει το θέμα δεν συνεχίζω :mad: :mad: :mad:

Επίσης ζητώ να φύγει το πόλ γιατι δεν προσφέρει κανένα σκοπό εκτός από να γίνουν αντιπαραθέσεις και αυτη την ημέρα δεν νομίζω πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλέι το κυπριακό πονοκέφαλό για την Ελλάδα γι΄αυτό και δεν πρέπει να ασχολούμαστε , γατί το πρόβλημα παραμένει άρα το να παραμείνει αυτό το πολ δεν θα είναι μόνο προσβλητικό και υβριστικό για την Κύπρο αλλά και για τον Ελληνισμό γενικότερα . Ζητώ το θέμα του πολ να τελίωσει εδώ και τώρα

e re pedia afou kserete malakes yparxoun pantou!!pantws to 1 kai teleutaio poll einai idio re pedia diladi ti apanthseis sto 1 ti sto teleutaio to idio kanei.Twra oso gia kapoious pou milane gia kotes xexe edw sthn ellada exoume gemisei kotes pou kanoun tous kokores kai otan doun ta skoura arxizoun ta ko ko ko,auto exw na pw epi toutou tou 8ematos tis kotas ;)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Στην Αγγλία έγινε μεγάλη διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας από την Ελληνική παρικοία (υπάρχουν 250 χιλίαδες Ελληνοκύπριοι στην Αγγλία). Λόγο την στάση της Βρετανίας στο Κυπριακό συζιτιέτε η απομάκρυνση των Βασεών από την Κύπρο , μόνο που δεν εμπισέυομαι πως οι πολιτικοί θα καταφέρουν τίποτε .

Μαζί στον αγώνα λοιπόν φίλοι μου

[19:54:17] <Fotis> elpizo na min argisei i mera pou oi grizoi likoi tha apokefalisoun olous tous kiprious k tha kaspoun ta kefalia tous..Denktas dolofonise tous k kane tin kipro afto pou einai..tourkia.Gia na isixasei k i elladara mas..

[19:54:21] * `Infrared sets mode: +b *!*@athei53-c-426.otenet.gr

:whistle:

It's what you do to me..

pedia mhn bgazete tetoia posts edw giati 8a to kleidwsoun kai den 8a exoun kai adiko!osoi diafonoun as diafonoun pantou yparxoun kai oi @@res ta eipame auta!!ase pou pote den ksereis me pion milas apo net etsi kai ti soi einai h akoma kai an einai oti ysirizete oti einai!Auta ta atoma eks alou akoma kai na legonte ellhnes eiai h legomenes KOTES pou elega pio prin,kakarizoun kai kompazoun kai otan er8ei h wra kai doun ta dyskola trexoun sa ousthdes na fygoun :rolleyes: loipwn as einai edw ta post epikodomitika gia to 8ema kai oxi na to kanoume maxh,kai na kleidw8ei einai krima...
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Σας φαίρνω νεα ευχάριστα , τελικά δικαιόθηκε η Κύπρος στον αγώνα της και δεν αναβαθμίστικε το παράνομμο τουρκοκυπριακό καθεστός που δημιουργήθικε μετά την τουρκική εισβολή αλλά διατρίθηκε και αναγνωρίστικε από την Ευρώπη η Κυπριακή δημοκρατία για το εμπόριο με τα κατεχόμενα . Οι Κυπριακές θεσεις δικαιόθικαν από τους περισσότερους Ευρωπαίους φυσικά οι Βρετανοι παρέμεναν δυσαρεστιμένοι. http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=334&id=267010