Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για συσκευές Sony Ericsson

gbil
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να επανέλθω λίγο στο θέμα μας; :)

Τις τελευταίες μέρες, η SE ανακοίνωσε τα εξής μοντέλα:

K630

K660

και πιθανότατα σύντομα και το W890.

Σχόλια;

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ειλικρινά δεν βρίσκω λογική σ' αυτό.

Φυσικά και μπορείς να τελειώσεις οποιαδήποτε μπαταρία θες.

Αλλά επίσης φυσικά και υπάρχει η καλύτερη μπαταρία και η χειρότερη μπαταρία. Είτε με σκληρή χρήση είτε με πολύ σκληρή χρήση. :)

Για να θεσω καπως καλυτερα αυτο που ηθελα να πω .

Τα περισσοτερα SE εχουν μαι σωστη διαχειριση της διαθεσιμης ενεργειας απο την μπαταρια , εχουν και καλες μπαταριες με σωστη ροη ενεργειας και μπορουν να δωσουν αρκετα καλους χρονους απολυτης αναμονης .

Αν ομως παρεις ενα SE με χρονο απολυτης αναμονης κατα 40% μεγαλυτερο απο ενα Ν95 (αν και με την μπαταρια που εχει το Ν95 το 40% ειναι λιγο ) και το χρησιμοποιησεις εντατικα , πολυ εντατικα παρα πολυ εντατικα , η διαφορα αυτη της απολυτης αναμονης θα μειωθει στο 10-15% υπερ του SE στην καλυτερη περιπτωση .

Εχει μεγαλη διαφορα η διαχειριση της διαθεσιμης ενεργειας σε idle με την διαχειριση της κατα την ομιλια και την αποστολη και ληψη δεδομενων και SMS .

Στην δευτερη περιπτωση οσο καλη δουλεια και να κανει ενας κατασκευαστης , μεγαλο ρολο παιζουν τα χαρακτηριστικα των δικτυων που "απαιτουν" την ιδια συμπεριφορα απο ολες τις συσκευες .

Εδώ θα διαφωνήσω.Τουλάχιστον μέχρι το k800 που ήταν το τελευταίο που άνοιξα εσωτερικά τουλάχιστον είναι πολύ μπροστά.Το συγκεκριμένο μαζί με το k750 παίζει να είναι και τα πιο ανθεκτικά κινητά τις διετίας που μας πέρασε.Και ανθεκτικά δεν μιλάω μόνο για πτώσεις (που εδώ τα N series ηττούνται κατά κράτος )αλλά και στην υγρασία που μαζεύουν μέσα ...

Για το k850 θα με συγχωρήσεις αλλά δεν σκοπεύω να το ανοίξω τώρα για ευνόητους λόγους :P

Εχει μεγαλη διαφορα το τι φαινεται εμφανισιακα με το τι ισχυει στην πραξη . Το να δεις μια πιο "χοντρη" θωρακιση σε ενα SE απο οτι σε ενα Νοκια δεν σημαινει οτι και το ιδιο το ολοκληρωμενο καθεται το ιδιο σταθερα στην θεση του .

Οπως επισης σε επιπεδο τεχνολογιας κατασκευης δεν μπορεις με το ματι να δεις αν ο 2420 εχει 325 "ποδαρακια" ή μπαλες επαφης καλυτερα και αν στα SE εχουν λιγοτερα και τι μοναδες συναρμολογησης απαιτει το καθενα .

Οσο για θεμα κακομεταχειρισης κλπ δεν υπαρχει "κανονας" και δεν υπαρχουν συνθηκες μετρησης καθημερινης χρησης για να μπορει καποιος να βγαλει αντικειμενικα συμπερασματα για το τι και πως αντεχει καθε συσκευη .

Δεν ειναι κριτηριο αντοχης το αν πεφτει μια συσκευη στο πατωμα .

Δες στο προσφατο παρελθον τα "ανθεκτικα" κινητα της Siemens που οι πτωσεις δεν προκαλουσαν καμια εξωτερικη ζημια , δεν εσπαγε η οθονη , η συσκευη ομως αποκτουσε προβλημα στην ασκηση μηχανικης πιεσης , ο EGOLD βρισκοταν ο μισος στον αερα , το ιδιο και η FLASH μνημη και η συσκευη εσβηνε με την παραμικρη πιεση .

Ωστόσο, τόσα χρόνια :p δεν έχεις καταλάβει ότι εγώ δεν είμαι όλη μέρα με το κινητό στο χέρι, άρα υπολογίζω ΚΑΙ τις ώρες αναμονής όταν αναφέρομαι στην αυτονομία ενός κινητού.

Αυτή την στιγμή έχω το Κ530. Έχει 950άρα μπαταρία, θεωρητικά ίδιας χωρητικότητας με αυτήν του Ν95 σου. Μιλάω κατά μέσο όρο μισή ώρα την ημέρα, τα βράδια το κλείνω κτλ (την ξέρεις την χρήση που κάνω). Φόρτιση χρειάζεται κάθε 5-7 μέρες. Το Ν95 θα κρατήσει τόσο;

Να σου δωσω το νουμερο μου (το WIND :p ) για δυο μερες να δεις που θα βρεθεις και εσυ με αυτο ολη μερα στο χερι ? :)

Μην το ξαναπω , το δικο σου 5-7 μερες δεν ειναι τοσο , ειναι το μισο περιπου γιατι την μιση ημερολογιακη μερα η συσκευη ειναι κλειστη .

Αθροιστικα η συσκευη σου αντεχει περιπου 70 ωρες ανοιχτη στην καλυτερη περιπτωση .

Οχι φυσικα σε καμια περιπτωση το Ν95 δεν μπορει να βγαλει 70 ωρες αναμονης στα χερια μου (συνεχομενες γιατι δεν το κλεινω ποτε ) αλλα δεν μιλας ουτε το μισο απο οτι εγω καθε μερα (πληρωνε ρεεεεε) .

Στα δικα σου χερια το μεγιστο που θα μπορουσες να δεις ειναι 50ωρες αναμονης ή περιπου 4 δικες σου μερες . Ε , ενταξει η διαφορα ειναι υπαρκτη αλλα η διαφορα αναμεσα στο Ν95 και το Κ530 ειναι εκτυφλωτικη :lol:

Να επανέλθω λίγο στο θέμα μας; :)

Τις τελευταίες μέρες, η SE ανακοίνωσε τα εξής μοντέλα:

K630

K660

και πιθανότατα σύντομα και το W890.

Σχόλια;

Τι σχόλια να κάνουμε φίλε μου; Ότι ακριβώς λένε και τα υπόλοιπα παιδιά στο topic που έχεις κάνεις link. Μια από τα ίδια.

Ελπίζω εκεί στην SE να ετοιμάζουν κάτι καλό και να είναι αυτή η αιτία που προς το παρόν ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια διαφορετικά...

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

tin apantisi tha tin deis pantou, to n95 exei 1 mera me kanoniki xrisi, gia auto kai to neo tha exei 1250.

Ta se einai 2-3 meres.

Px to z1010 itan apo ta prota 3g kai eixe mpataria 1260

Nokia 3210, 6510

Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher

Sharp 703SH LG Arena

SONY XPERIA M4 AQUA

tin apantisi tha tin deis pantou, to n95 exei 1 mera me kanoniki xrisi, gia auto kai to neo tha exei 1250.

Ta se einai 2-3 meres.

Px to z1010 itan apo ta prota 3g kai eixe mpataria 1260

Μπορω να αναφερω αρκετες συσκευες των οποιων η ονομαστικη χωριτηκοτητα της μπαταριας δεν ειναι ενδεικτικη της πραγματικης αναμονης τους , ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο .

Και γενικα οι αριθμοι απο την πραξη συνηθως διαφερουν απο λιγο εως πολυ .

Οσο για το τι μπορω να διαβασω στο ιντερνετ θα μου επιτρεψεις καποια site και ειδικα το myphone να μην τα θεωρω αξιοπιστες πηγες πληροφορησης σε τετοια θεματα και οχι μονο .

Ασε που δεν το χρειαζομαι γιατι εχω 8 στις 10 συσκευες για τις οποιες γινεται συζητηση ... :)

Μπορω να αναφερω αρκετες συσκευες των οποιων η ονομαστικη χωριτηκοτητα της μπαταριας δεν ειναι ενδεικτικη της πραγματικης αναμονης τους , ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο .

Και γενικα οι αριθμοι απο την πραξη συνηθως διαφερουν απο λιγο εως πολυ .

Οσο για το τι μπορω να διαβασω στο ιντερνετ θα μου επιτρεψεις καποια site και ειδικα το myphone να μην τα θεωρω αξιοπιστες πηγες πληροφορησης σε τετοια θεματα και οχι μονο .

Ασε που δεν το χρειαζομαι γιατι εχω 8 στις 10 συσκευες για τις οποιες γινεται συζητηση ... :)

Ego anaferome sto oti otan ena kinito xrisimopoiei kiklomata auksimenis kanatanalosis theloun megaliteres mpataries.

Ta 3G protis genias itan poli energovora kai to z1010 mou eixe 1260mAh mpataria gia auton to logo kai pali den ktarouse poli, ligotero apo ton meso oro ton SE, oute to P900 den eixe toso megali mpataria.

Paradeigma einai kai to N95 me tin 950ara kai ta samsung me tis 650ares exoun mikri autonomia.

Gia auto i SE prosexei na exei toulaxiston 2-3 meres automia me kanoniki xrisi (xwris na to kleineis to vradi)

Nokia 3210, 6510

Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher

Sharp 703SH LG Arena

SONY XPERIA M4 AQUA

Ego anaferome sto oti otan ena kinito xrisimopoiei kiklomata auksimenis kanatanalosis theloun megaliteres mpataries.

Ta 3G protis genias itan poli energovora kai to z1010 mou eixe 1260mAh mpataria gia auton to logo kai pali den ktarouse poli, ligotero apo ton meso oro ton SE, oute to P900 den eixe toso megali mpataria.

Paradeigma einai kai to N95 me tin 950ara kai ta samsung me tis 650ares exoun mikri autonomia.

Gia auto i SE prosexei na exei toulaxiston 2-3 meres automia me kanoniki xrisi (xwris na to kleineis to vradi)

Mαλλον περιπου το ιδιο πραγμα λεμε με αλλα λογια .

Υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στην καταναλωση ενος ολοκληρωμενου οταν ειναι idle και οταν εκτελει καποια εργασια .

Επισης μπορει να εχει και διαβαθμισεις ισχυς αλλα και καταναλωσης αναλογα με την εργασια που εκτελει .

Σε αυτον τον τομεα ειναι που τα SE "χανουν" την καλη εικονα που εχουν για την μπαταρια τους αφου η διαφορα υπερ τους σε χρονους απολυτης αναμονης συγκριτικα με αλλους κατασκευαστες παραμενει μεν υπαρκτη , μειωνεται ομως αισθητα στην περιπτωση της "σκληρης χρησης"

Η περιπτωση των WCDMA κινητων πριν μερικα χρονια ειναι αρκετα διαφορετικη . Τα ιδια τα διαθεσιμα δικτυα ηταν διαφορετικα ρυθμισμενα και με ιδιαιτερα αραιη καλυψη .

Στις συσκευες τωρα , οι απαιτουμενες εργασιες για την πραγματοποιηση κλησεων αλλα ειδικα για την μεταφορα δεδομενων δεν μπορουσε να γινει απο ενα ολοκληρωμενο αλλα απαιτουσε περισσοτερα "dedicated" , σε καποιο τμημα της συνολικης λειτουργιας , ολοκληρωμενα τα οποιια φυσικα αυξαναν την συνολικη καταναλωση .

Ακομα και η επεξεργαστικη ισχυς σε MHz που απαιτουνταν και τοτε και τοτε επιρρεαζε το αποτελεσμα αφου οι τοτε επεξεργαστες δικτυου δεν μειωναν σχεδον καθολου την καταναλωση τους κατα την αναμονη .

Ακομα και σημερα , το επιπεδο "απλοποιησης" της Νοκια με χρηση ενος επεξεργαστη δικτυου (φτιαγμενο απο την ιδια ) και ενος Application Proccesor (φτιαγμενο απο την ΤΙ ή την Freescale και με διαφορετικες δυνατοτητες αναλογα με την συσκευη ) η SΕ δεν το εχει αφου διαχωριζει σε ακομα περισσοτερα τμηματα τα κινητα της .

Και οι δυο μαζι ομως δεν φτανουν την Qualcomm σε αυτον τον τομεα , που στις τελευταιες λυσεις της (οπως ο MSM7200 του ΤΥΤΝ ΙΙ ) συγκεντρωνουν ολα τα απαραιτητα τμηματα (εκτος απο το RF ) σε ενα μονο ολοκληρωμενο .

Φυσικα η αυξημενη ισχυς αλλα και οι δυνατοτητες καταναλωνουν μεγαλα ποσα ρευματος . Σε καμια περιπτωση οτι και να κανει η Νοκια , δεν μπορει π.χ. να κανει το Ν95 να εχει την ιδια καταναλωση κατα την εγγραφη βιντεο σε 640x480 με 30fps με ενα Κ800 που γραφει σε 176x144 και 15FPS . Τα ποσα ενεργειας που απαιτουνται ειναι σαφως μεγαλυτερα . Το αν ειναι "καλο" να εχει και ξεχωριστο ολοκληρωμενο για την επεξεργασια φωτογραφιων απο αποψη καταναλωσης ειναι σχετικο .

Και τελος , η συγκριση γενικα των SE με το Ν95 και γενικα τα smartphones και μονο της Νοκια ειναι μαλλον "αδικη" αφου σαν συσκευες απαιτουν περισσοτερα για να προσφερουν περισσοτερα .

Αν η συγκριση γινει με τις UIQ συσκευες της SE τοτε τα UIQ εχουν τοσα πολλα μειονεκτηματα (με πρωτο και καλυτερο την ταχυτητα τους) που οι αυξημενοι χρονοι αναμονης ειναι "αδιαφοροι"

Φυσικά υπάρχουν ενεργοβόρα και λιγότερα ενεργοβόρα κινητά.

Αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το θέμα που συζητάμε. Το παλιό καλό μου Κ750, μετά από 2,5 χρόνια, με φυσιολογική χρήση και χωρίς να κλείνει ποτέ το βράδυ, θα μου βγάλει 3 μέρες το λιγότερο. Με λιγότερη χρήση μου βγάζει 5. Αυτό είναι το πραγματικό γεγονός. Είπες πριν ότι μιλάς πολύ στο τηλέφωνο. Άρα η μπαταρία σου τελειώνει από την φυσιολογική χρήση του κινητού και όχι αντικαθιστώντας την βιντεοκάμερα με το κινητό.

Στα παραπάνω βλέπω μια μεγάλη αντίφαση. Όπως έχεις ήδη πει, το κινητό σου παίρνεις φωτιά από τις κλήσεις καθημερινά. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω για κάποιον που μιλάει τόσο πολύ, ποιο άλλο κριτήριο επιλογής κινητού μπορεί να έχει εκτός από την αυτονομία. Ακόμα και αν αν κερδίζει μόνο 10% από την αυτονομία του κινητού.Για μένα έτσι και αλλιώς η αυτονομία μαζί την φορητότητα είναι τα πρώτα 2 κριτήρια επιλογής. Οι υπόλοιπες δυνατότητες θα είναι πάντα δευτερεύουσες.

Και μια που θυμηθήκαμε παραπάνω το Τ28 και το copy/paste, το τελευταίο κινητό που είχα με την αυτονομία περίπου του Ν95, ήταν το Τ28. Κρατούσε 1,5-2 μέρες. Με φυσιολογική χρήση. Αλλά τότε, πριν από 7-8 χρόνια, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Τώρα δεν διανοούμαι ότι μπορεί να ξαναδώ κάτι τέτοιο. Και αν χάριν της αυτονομίας θα πρέπει να στερηθώ μερικά καλούδια στην συσκευή ευχαρίστως να τα στερηθώ.

Εκτός αν έχω το Ν95 ως γκάτζετ πολυτελείας, βιντεοσκοπήσεις, GPS και ένα κινητό για την φυσιολογική χρήση που υποτίθεται ότι προορίζεται το κινητό. Έτσι και αλλιώς έχουμε πει πολλές φορές ότι για κάθε μια από τις έξτρα δυνατότητες που μας προσφέρουν τα κινητά, υπάρχουν πολύ πιο εξειδικευμένες συσκευές

Οι συνηθισμένες δικαιολογίες που ακούμε αυτό τον καιρό, κυρίως από τους κατόχους του Ν95, νομίζω ότι είναι αστείες. Υπάρχει λέει η δυνατότητα να το φορτίζουμε κάθε μέρα, άρα γιατί να μην το κάνουμε. :p Ευτυχώς εσύ δεν είπες κάτι τέτοιο.

Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μόνιμα να ευλογούμε τα γένια μας. Προσωπικά εκεί που πρέπει να βρίζω την SE, την βρίζω. Και σίγουρα αν μου πουλούσε τώρα ένα κινητό που έχει αυτονομία 1,5-2 μέρες με φυσιολογική χρήση, θα την έβριζα.

Ενδεικτικά οι χρόνοι μπαταρίας N95 Vs P1 που είναι τα αντοιστοίχα smartphones εδώ.Και πάλί το SE ξεφεύγει τελείως ακόμα και με μικρότερη μπαταρία από το 8Gb...

http://www.esato.com/phones/index.php?phone=253&cp=302&cp2=273

Φυσικά υπάρχουν ενεργοβόρα και λιγότερα ενεργοβόρα κινητά.

Αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το θέμα που συζητάμε. Το παλιό καλό μου Κ750, μετά από 2,5 χρόνια, με φυσιολογική χρήση και χωρίς να κλείνει ποτέ το βράδυ, θα μου βγάλει 3 μέρες το λιγότερο. Με λιγότερη χρήση μου βγάζει 5. Αυτό είναι το πραγματικό γεγονός. Είπες πριν ότι μιλάς πολύ στο τηλέφωνο. Άρα η μπαταρία σου τελειώνει από την φυσιολογική χρήση του κινητού και όχι αντικαθιστώντας την βιντεοκάμερα με το κινητό.

Στα παραπάνω βλέπω μια μεγάλη αντίφαση. Όπως έχεις ήδη πει, το κινητό σου παίρνεις φωτιά από τις κλήσεις καθημερινά. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω για κάποιον που μιλάει τόσο πολύ, ποιο άλλο κριτήριο επιλογής κινητού μπορεί να έχει εκτός από την αυτονομία. Ακόμα και αν αν κερδίζει μόνο 10% από την αυτονομία του κινητού.Για μένα έτσι και αλλιώς η αυτονομία μαζί την φορητότητα είναι τα πρώτα 2 κριτήρια επιλογής. Οι υπόλοιπες δυνατότητες θα είναι πάντα δευτερεύουσες.

Και μια που θυμηθήκαμε παραπάνω το Τ28 και το copy/paste, το τελευταίο κινητό που είχα με την αυτονομία περίπου του Ν95, ήταν το Τ28. Κρατούσε 1,5-2 μέρες. Με φυσιολογική χρήση. Αλλά τότε, πριν από 7-8 χρόνια, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Τώρα δεν διανοούμαι ότι μπορεί να ξαναδώ κάτι τέτοιο. Και αν χάριν της αυτονομίας θα πρέπει να στερηθώ μερικά καλούδια στην συσκευή ευχαρίστως να τα στερηθώ.

Εκτός αν έχω το Ν95 ως γκάτζετ πολυτελείας, βιντεοσκοπήσεις, GPS και ένα κινητό για την φυσιολογική χρήση που υποτίθεται ότι προορίζεται το κινητό. Έτσι και αλλιώς έχουμε πει πολλές φορές ότι για κάθε μια από τις έξτρα δυνατότητες που μας προσφέρουν τα κινητά, υπάρχουν πολύ πιο εξειδικευμένες συσκευές

Οι συνηθισμένες δικαιολογίες που ακούμε αυτό τον καιρό, κυρίως από τους κατόχους του Ν95, νομίζω ότι είναι αστείες. Υπάρχει λέει η δυνατότητα να το φορτίζουμε κάθε μέρα, άρα γιατί να μην το κάνουμε. :p Ευτυχώς εσύ δεν είπες κάτι τέτοιο.

Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μόνιμα να ευλογούμε τα γένια μας. Προσωπικά εκεί που πρέπει να βρίζω την SE, την βρίζω. Και σίγουρα αν μου πουλούσε τώρα ένα κινητό που έχει αυτονομία 1,5-2 μέρες με φυσιολογική χρήση, θα την έβριζα.

Mα δεν μπορει να ειναι μονο ο χρονος αναμονης το κριτηριο μου .

Τσαμπα φωνη , τσαμπα μηνυματα , τσαμπα data εχω οποτε ειναι φυσιολογικο απο την στιγμη που τα χρησιμοποιω ολα αυτα καθημερινα να χρειαζομαι μια συσκευη που να τα προσφερει και μαλιστα καλα .

Το συνολο των προσφερομενων δυνατοτητων του Ν95 και των περισσοτερων S60 συσκευων μαζι φυσικα με τις εγκατεστημενες εφαρμογες που εχω δεν μπορει να μου το προσφερει κανενα SE (τα UIQ δεν ειναι καν ανταγωνιστικα ετσι οπως ειναι πλεον ) .

Ακομα και τον web server χρησιμοποιω για να δουν οι αλλοι τις φωτογραφιες που βγαζω χωρις να χρειαζεται να τις στειλω με MMS .

Μια μερα αναμονη με ολα αυτα μου ειναι υπερ αρκετη .

Οσο για το αν μπορουν εξειδικευμενες συσκευες να μου προσφερουν τα ιδια , ναι μπορουν και μαλιστα σχεδον ολα , αλλα το να τα συνδιασεις σε μια συσκευη , να εχεις και προσβαση στον εξω κοσμο απο αυτη και οχι μονο για φωνη ειναι πλεονεκτημα .

Οσο για το "τι να την κανουμε την αναμονη αφου μπορουμε να το φορτιζουμε καθε μερα" δεν θα συμφωνησω με αυτη την λογικη .

Ειναι μειονεκτημα που εχω ενα φορτιστη σπιτι , ενα στο αυτοκινητο , ενα στην δουλεια και ενα στην τσαντα του λαπτοπ για να ειμαι σχετικα καλλυμενος , αλλα ειναι ενα μειονεκτημα που εγω προσωπικα αναγνωριζω δεχομαι οτι ειναι σημαντικο αλλα επιλεγω να ζησω με αυτο για να μπορω να εκμεταλευτω τα υπολοιπα .

Ασε που εχω σπιτι Ρ1 , W960 , ειχα το Κ850 και το επεστρεψα , το Κ800 το χαρισα , το Ν93 επισης , οπως και το Ν76 και το Ν73 μαζι με πολλα ακομα .

Και επειδη δεν εχω πληρωσει κανενα απο ολα αυτα οπως και πολλα αλλα , διαφερω λιγο απο οσους εχουν αγορασει μια συσκευη και προσπαθουν με καθε τροπο να δικαιολογησουν τα στραβα που εχει .

Εγω αν και εχω την δυνατοτητα να βγαλω την SIM μου απο το Ν95 και να την βαλω σε περισσοτερες απο μια συσκευες με πολυ καλυτερη αναμονη , δεν το κανω απο επιλογη .

Ακομα και το Ε51 π.χ. που μου προσεφερε ολα τα υπολοιπα εκτος απο την καμερα , το αφησα και αυτο στο συρταρι οταν εβαλα την καρτα μνημης του Ν95 και δεν μπορουσε να παιξει τα βιντεο που ειχα βγαλει με αυτο .

Δεν ειναι θεμα καλου και κακου SE και ποσο καλυτερο ειναι το Ν95 απο αυτα .

Καλο θα ειναι ομως απο την μια να παραδεχομαστε ( και εγω προσωπικα το κανω) οτι το Ν95 καιει ρευμα με το GPS εν λειτουργια , θα ηταν επισης ομως καλο να το συγκρινουμε με καποιο SE οταν αυτη βγαλει μια συσκευη με την αναλογη δυνατοτητα και καλυτερη καταναλωση .

Οπως ειναι το GPS ενα παραδειγμα υπαρχουν και αλλα .

Αλλοι οι συνολικα καλυτεροι χρονοι αναμονης και αλλο η γενικευση ασχετα απο τις εκαστοτε δυνατοτητες του καθενος .

Ενδεικτικά οι χρόνοι μπαταρίας N95 Vs P1 που είναι τα αντοιστοίχα smartphones εδώ.Και πάλί το SE ξεφεύγει τελείως ακόμα και με μικρότερη μπαταρία από το 8Gb...

http://www.esato.com/phones/index.php?phone=253&cp=302&cp2=273

Ειναι αντιστοιχα σε τι? :confused:

Mα δεν μπορει να ειναι μονο ο χρονος αναμονης το κριτηριο μου.

Σαφώς και δεν μπορεί να είναι μόνο η αυτονομία το κριτήριο. Δεν είπα αυτό. Είπα ότι είναι προτεραιότητα.

Και ειδικά δε όταν υπάρχει λόγος:

Να σου δωσω το νουμερο μου (το WIND :p ) για δυο μερες να δεις που θα βρεθεις και εσυ με αυτο ολη μερα στο χερι ? :)

Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έψαχνα πρωτίστως.

Τα υπόλοιπα και κατά πόσο οι δυνατότητες του Ν95 μπορούν να συγκριθούν με το οποιοδήποτε SE δεν μας απασχόλησαν εδώ. Και δεν θα ανοίξουμε (ακόμη ένα) τέτοιο άστοχο διαξιφισμό.

Εκεί που δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ, απ' ότι βλέπω, είναι εδώ:

Αλλοι οι συνολικα καλυτεροι χρονοι αναμονης και αλλο η γενικευση ασχετα απο τις εκαστοτε δυνατοτητες του καθενος .

Για μένα πρέπει να υπάρχει γενίκευση εδώ. Φυσικά και θα ήθελα άπειρες δυνατότητες στο κινητό αρκεί να δουλεύουν σωστά και χωρίς να ψάχνω μόνιμα για πρίζα.

Σαφώς και δεν μπορεί να είναι μόνο η αυτονομία το κριτήριο. Δεν είπα αυτό. Είπα ότι είναι προτεραιότητα.

Και ειδικά δε όταν υπάρχει λόγος:

Για μένα πρέπει να υπάρχει γενίκευση εδώ. Φυσικά και θα ήθελα άπειρες δυνατότητες στο κινητό αρκεί να δουλεύουν σωστά και χωρίς να ψάχνω μόνιμα για πρίζα.

Μα οι προτεραιοτητες του καθενος μπορει να ειναι διαφορετικες .

Για εμενα προσωπικα ειναι οι δυνατοτητες εστω και εις βαρος της αυτονομιας .

Μα δεν μπορει η γενικευση να ειναι ασχετη με το τι προσφερει η καθε συσκευη οπως δεν ειναι ασχετη η καταναλωση αναλογα με την λειτουργια που χρησιμοποιεις .

Δεν μπορεις π.χ. να πεις οτι σε ενα Κ850 ακουω 5 ωρες μουσικη και δεν μενει απο μπαταρια γιατι μονο τοσα τραγουδια χωραει η καρτα και σε ενα W960 ακουω 15 ωρες μουσικη γιατι χωραει περισσοτερα αλλα δεν αντεχει τοσο η μπαταρια αρα το Κ850 εχει καλυτερη αναμονη .

Αυτο που λεω ειναι οτι η συγκριση στην αντοχη της μπαταριας καλο ειναι να γινεται παντα με κριτηριο την ιδια εργασια καθε φορα οταν μπορουν να την πραγματοποιησουν και οι δυο συσκευες με τον ιδιο τροπο .

Πως π.χ. μπορουμε να πουμε οτι ενα Κ850 εχει 3 ωρες συνεχομενης ομιλιας και ενα Ν95 εχει 2 (που σιγα μην αντεξει και τοσο ) , ετσι δεν ειναι δυνατον να λεμε οτι το GPS καταναλωνει γρηγορα την μπαταρια σε ενα Ν95 αρα το Ρ1 ειναι καλυτερο σε αναμονη χωρις ομως το Ρ1 να διαθετει αναλογο χαρακτηριστικο για να μπορει να γινει αμμεση συγκριση .

Ή σαν να πουμε οτι στο browsing μεσω WLAN δικτυου το Ν95 αντεχει μια ωρα και κατι , ενω το Κ750 σε GSM αντεχει 4 , με διαφορετικο τυπο συνδεσης δηλαδη .

Σαφως και το Ν95 συγκεκριμενα δεν εχει καθολου μα καθολου καλη μπαταρια , το χρησιμοποιω ομως σε τοσα ποστ σαν μετρο συγκρισης και αναφορας γιατι ειναι απο τις λιγες συσκευες που συνδιαζει αυτον τον αριθμο δυνατοτητων .

Αν τωρα θελει καποιος να συγκρινει το συνολο τους με αλλη συσκευη , γιατι να μην το συγκρινουμε με το ΤΥΤΝ ΙΙ π.χ. που προσφερει σχεδον τα ιδια και ναι συνολικα εχει καλυτερους χρονους αναμονης ?

Σαφως και η Νοκια θα κριθει αρνητικα σε οτι εχει να κανει με την μπαταρια αυτης της συσκευης και το πως συνδιαζεται με τις δυνατοτητες της , αλλα γιατι και η SE να κριθει μεν θετικα για την καλυτερη αναμονη αλλα να μην κριθει αρνητικα για την τεραστια διαφορα στις δυνατοτητες?

Σαφως και η Νοκια θα κριθει αρνητικα σε οτι εχει να κανει με την μπαταρια αυτης της συσκευης και το πως συνδιαζεται με τις δυνατοτητες της , αλλα γιατι και η SE να κριθει μεν θετικα για την καλυτερη αναμονη αλλα να μην κριθει αρνητικα για την τεραστια διαφορα στις δυνατοτητες?

Κανένας δεν κρίνεται αρνητικά. Απλά ο καθένας σταθμίζει τί θέλει από το κινητό του και ανάλογα επιλέγει.

Κανένας δεν κρίνεται αρνητικά. Απλά ο καθένας σταθμίζει τί θέλει από το κινητό του και ανάλογα επιλέγει.

Ε οχι και κανεις δεν κρινει αρνητικα ...

Ολο το thread ασχολειται με μια προσπαθεια να φανουν τα πλεονεκτηματα της SE υπερ της Νοκια , να συζητηθουν αυτα τα πλεονεκτηματα , να συζητηθουν τα μειονεκτηματα της Νοκια και να "αγννοηθουν" τα επισης υπαρκτα προβληματα της SE σε μια προσπαθεια να κρυφτουν ολα πισω απο την καλη αναμονη... :confused:

Ολο το thread ασχολειται με μια προσπαθεια να φανουν τα πλεονεκτηματα της SE υπερ της Νοκια , να συζητηθουν αυτα τα πλεονεκτηματα , να συζητηθουν τα μειονεκτηματα της Νοκια και να "αγννοηθουν" τα επισης υπαρκτα προβληματα της SE σε μια προσπαθεια να κρυφτουν ολα πισω απο την καλη αναμονη... :confused:

Βασικός σκοπός του θέματος είναι να ασχοληθούμε με τα κακώς κείμενα της SE και να πούμε τί θα θέλαμε να αλλάξει.

Έχεις ένα δίκαιο αλλά θα χαιρόμουν αν αναγνώριζες ότι εσύ έκανες ακριβώς το αντίθετο. Αν δεν αναγνωρίζεις ότι πόσταρες εδώ ΚΥΡΙΩΣ για να υποστηρίξεις την επιλογή σου και μεγάλη σου αγάπη το Ν95 και τη Νόκια, τότε μάλλον χάνεις το δίκαιο σου.

Έχεις ένα δίκαιο αλλά θα χαιρόμουν αν αναγνώριζες ότι εσύ έκανες ακριβώς το αντίθετο. Αν δεν αναγνωρίζεις ότι πόσταρες εδώ ΚΥΡΙΩΣ για να υποστηρίξεις την επιλογή σου και μεγάλη σου αγάπη το Ν95 και τη Νόκια, τότε μάλλον χάνεις το δίκαιο σου.

καλά αν το ν95 είναι η μεγάλη του αγάπη τότε θα το είχε και ως avatar!!!;)

Hip Hop.

καλά αν το ν95 είναι η μεγάλη του αγάπη τότε θα το είχε και ως avatar!!!;)

O R.I.P. επιλέγει τα avatars του κυρίως για χιουμοριστικούς λόγους...

Παρόλαυτά, επειδή ξέρω τον Κώστα (R.I.P.) προσωπικά μιας και είμαστε στενοί φίλοι, μπορώ να σου πω geofil πως ό,τι λέει δεν το λέει για να υποστηρίξει το Ν95. Απλά λέει αυτό που θεωρεί σωστό και τίποτα άλλο. :)

TN97 κάνεις καλά και υποστηρίζεις τον φίλο σου αλλά δεν νομίζω ότι το χρειάζεται.

Το ποστ του RIP είναι η μισή αλήθεια για το παρόν τόπικ. Το είπα ήδη. Η άλλη μισή αλήθεια είναι αυτό που έγραψα παραπάνω για τα δικά του σχόλια. Δεν μπορούσα να μην απαντήσω σε κάτι που απευθυνόταν κυρίως σε μένα. Ανταπέδωσα την αλήθεια. Και δεν νομίζω ότι ήμουνα προσβλητικός. Καθόλου μάλιστα.

ΥΓ Κανείς μας δεν είναι απόλυτα αντικειμενικός. Σχεδόν ποτέ.

Αλλά πιστεύω ότι το να το αναγνωρίζουμε είναι προτέρημα.

TN97 κάνεις καλά και υποστηρίζεις τον φίλο σου αλλά δεν νομίζω ότι το χρειάζεται.

Το ποστ του RIP είναι η μισή αλήθεια για το παρόν τόπικ. Το είπα ήδη. Η άλλη μισή αλήθεια είναι αυτό που έγραψα παραπάνω για τα δικά του σχόλια. Δεν μπορούσα να μην απαντήσω σε κάτι που απευθυνόταν κυρίως σε μένα. Ανταπέδωσα την αλήθεια. Και δεν νομίζω ότι ήμουνα προσβλητικός. Καθόλου μάλιστα.

ΥΓ Κανείς μας δεν είναι απόλυτα αντικειμενικός. Σχεδόν ποτέ.

Αλλά πιστεύω ότι το να το αναγνωρίζουμε είναι προτέρημα.

Δεν υποστηρίζω τον R.I.P., κάθε άλλο, μπορεί και ο ίδιος να σου πει πόσο τα χώνει ο ένας στον άλλο live, και πόσο έχει σπάσει ο ένας τα νεύρα του άλλου :p Επίσης, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχει ανάγκη την υποστήριξή μου όπως πολύ σωστά λες.

Απλά ο Κώστας έχει ένα στυλ γραφής που εύκολα παρεξηγείται από τους άλλους, όταν δεν τον ξέρουν. Του το έχω πει πολλές φορές, αλλά τι να κάνουμε, ουδείς τέλειος. ;)

Σου ξαναλέω πάντως, ποτέ ο R.I.P. δεν λέει κάτι για να υποστηρίξει μία εταιρεία ή συσκευή. Τόσα χρόνια που τον ξέρω, έχει συμβιώσει με συσκευές από όλες τις εταιρείες και, αν μη τι άλλο, μπορώ να πιστοποιήσω πως ό,τι γράφει εδώ το γράφει απλά και μόνο ως κατάθεση γνώμης. Χομπίστας είναι, όπως εσύ, όπως και εγώ. Και ειδικά για το Ν95, δεν το υποστηρίζει επειδή έχει κάποιο συμφέρον.

Στα πλαίσια αυτά, έχει την γνώμη του με την οποία συχνότατα και εγώ διαφωνώ. Όλα αυτά τα χρόνια για παράδειγμα, εγώ προσπαθώ να τον πείσω πόσο cool είναι να έχει κανείς μία απλή συσκευή, και αυτός εμένα πόσο χρήσιμο είναι να χάνει κανείς την ώρα του με τα smartphones (πλάκα κάνω :p).

Ωστόσο δεν μπορείς να πεις ότι δεν επιχειρηματολογεί, ούτε πως δεν έχουν ενδιαφέρον τα λεγόμενά του. Και στο κάτω κάτω, για αυτό υπάρχει το φόρουμ, να λέμε την γνώμη μας. :)

Να σου πω την αληθεια παλαιοτερα προσπαθουσα να πεισω τον αλλο οτι δεν υποστηριζω καποια εταιρεια συγκεκριμενα αλλα πλεον δεν το προσπαθω .

Εχει πλακα να διαβαζεις τετοια σχολια και να βλεπεις οτι μπορει καποιος να πιστευει οτι υπαρχει χρησιμοτητα και λογικη και κερδος απο το να υποστηριξεις μια εταιρεια σε ενα φορουμ στο ιντερνετ (γιατι αυτο ειναι το Myphone και τιποτα περισσοτερο ) .

Ποσο μαλλον απο την στιγμη που λεφτα δεν κερδιζω απο αυτο , ουτε απο την Νοκια ουτε απο την SE ουτε απο καμια απο αυτες .

Περα απο αυτη την απλη κοινη λογικη , οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ , οχι μονο δεν ακολουθω αλλα δεν καταλαβαινω και την λογικη του να υποστηριζει καποιος την συσκευη που εχει επιλεξει και πληρωσει σε μια "υποσυνειδητη" αναγκη να δικαιολογησει αυτο που εκανε ειδικα στην περιπτωση που καποιος αναφερει κατι στραβο για αυτη .

Και ειδικα ξαναλεω σε ενα φορουμ στο ιντερνετ (που οσο και να προσπαθησω δεν μπορω να γραψω σε κειμενο το ποσο απαξιωτικα το λεω αυτο)

Και συγκεκριμενα να ξαναπω οτι το Ν95 το χρησιμοποιησα σαν αναφορα σε συνολο δυνατοτητων σε μια συσκευη .

Υ.Γ. Να βγαλω μια φωτογραφια ολα τα SE που εχω σπιτι να δω ποσο μεγαλη αγαπη θα πειτε οτι εχω και για την SE μετα?

Χομπίστας είναι, όπως εσύ, όπως και εγώ. Και ειδικά για το Ν95, δεν το υποστηρίζει επειδή έχει κάποιο συμφέρον.

Στα πλαίσια αυτά, έχει την γνώμη του με την οποία συχνότατα και εγώ διαφωνώ. Όλα αυτά τα χρόνια για παράδειγμα, εγώ προσπαθώ να τον πείσω πόσο cool είναι να έχει κανείς μία απλή συσκευή, και αυτός εμένα πόσο χρήσιμο είναι να χάνει κανείς την ώρα του με τα smartphones (πλάκα κάνω :p).

Τι να το υποστηριξω αφου περιμενω να μου δωθει το 8GB :lol:

Αφου ειναι cool να εχεις μια απλη συσκευη γιατι δεν χρησιμοποιεις εκεινο το βλαμμενο ασπρο SE που εχεις με την CSTN οθονη που δεν θυμαμαι ποιο ειναι ??? :p:p

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για συσκευές Sony Ericsson
  • The topic was locked
  • The topic was unlocked
  • This topic was unpinned and pinned