Jump to content

Κινητο 250 εως300 ευρω help please

giorgiok7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε. 250-300

2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε. Oσο πιο μεγαλη τοσο πιο καλα!!!

3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος; Ελλαδα η Σκρουτζ!!!

4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα) Θα την ηθελα

5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc? Dual ναι ραδιοφωνο αδιαφορο

6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα; Ελληνικο μενου οχι φλασαρισμα ειμαι ασχετος

7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono.

8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία. Ταχυτητα αυτονομια καμερα δεν παιζω ποτε παιχνιδια

9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή. SAMSUNG GALAXY S4

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θα ηθελα μια βοηθεια για να επιλεξω το νεο μου κινητο...Σαν επιλογες εχω δει τα παρακατω.

1 Χiaomi mi max 2

2 huaway mate 10 lite

3 xiaomi redmi note 4x

Πιο κατα τη γνωμη σος ειναι καλυτερο και γιατι? Εχεται να προτεινεται κατι καλυτερο ?

Mi max 2 δεν εχει 800αρα και η κάμερα του αν δεν ρουτάρεις ειναι πολύ μέτρια (ενώ με ρουτ και gcam φτάνει ναυαρχίδες). Από την άλλη εχει πραγματικά μεγάλη οθόνη (16:9 αναλογία), με ποιοτικά χρώματα και τεράστια αυτονομία (μεγαλύτερη από όλα όσα έγραψες).

Το mate 10 lite, η οθόνη του δεν ειναι τόσο μεγάλη όσο υποδηλώνουν οι ίντσες (αναλογία 18:9) και για τα χρώματα του δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα. Απο την άλλη έχει την καλύτερη (στοκ) κάμερα από οσα έγραψες και με μεγαλύτερο content σε σχέση με rn4x αφού εκμεταλλεύεται πλήρως την μπροστινή επιφάνεια του κινητού (τα καλά της νέας αναλογίας) απλά έχει υπόψιν οτι στη πραγματικότητα ειναι 5,5αρη (σε μέγεθος γραμμάτων, εικόνας κλπ).

Το rn4x ειναι τρελό vfm. Σκέψου οτι σε επεξεργαστή δεν υστερεί των άλλων, έχει 800αρα και την δεύτερη μεγαλύτερη αυτονομία. Βέβαια σε κάμερα εχεις το ίδιο πρόβλημα με mi max 2 (με ρουτ πάλι βελτιώνεται αλλά δεν συνεργάζεται τόσο καλά με gcam).

Υ.Γ. Τα xiaomi έχουν επίσημη εγγύηση μόνο αν τα πάρεις από μεγάλη αλυσίδα.

Edited by Antretng

Πολύ δυνατό φαίνεται το HTC U ultra... Το κοίτουσα πριν μέρες, όταν το είδα να αναφέρεται και από άλλους... Σε αυτή την τιμή, είναι δυνατή πρόταση... Το μόνο που με χαλάει προσωπικά είναι αυτό το εξόγκωμα/καρούμπαλο στην κάμερα πίσω + το γεγονός ότι μάλλον δεν έχει περπατήσει πολύ για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και υποστήριξη...

Πολύ δυνατό φαίνεται το HTC U ultra... Το κοίτουσα πριν μέρες, όταν το είδα να αναφέρεται και από άλλους... Σε αυτή την τιμή, είναι δυνατή πρόταση... Το μόνο που με χαλάει προσωπικά είναι αυτό το εξόγκωμα/καρούμπαλο στην κάμερα πίσω + το γεγονός ότι μάλλον δεν έχει περπατήσει πολύ για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και υποστήριξη...

Καλό ειναι λογω επεξεργαστη και οθόνης. Λογικά όμως δεν θα χει και την καλύτερη αυτονομία (υψηλή ανάλυση + snapdragon 821)

Από λιγα δείγματα της κάμερας που ειδα, οκ καλή ειναι αλλά όχι όσο έχει γραφτεί. Κοντά σε iphone 7 plus να την υπολογίζετε (για την ακρίβεια ενα κλικ κατω).

Βέβαια για τις ίντσες του και τα λεφτά του ειναι σούπερ.

Edited by Antretng

Καλό ειναι λογω επεξεργαστη και οθόνης. Λογικά όμως δεν θα χει και την καλύτερη αυτονομία (υψηλή ανάλυση + snapdragon 821)

Από λιγα δείγματα της κάμερας που ειδα, οκ καλή ειναι αλλά όχι όσο έχει γραφτεί. Κοντά σε iphone 7 plus να την υπολογίζετε.

Αν είναι κοντά σε iPhone 7 Plus + τον δυνατό επεξεργαστή + οθόνη + όνομα HTC σίγουρα αξίζει για 300... ;)

Ναι ακριβώς. Ειναι μια καλή επιλογή. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι το πρότεινα για την μεγάλη οθόνη και 800αρα που θέλει ο φίλος.

Βρήκα και κάποια συγκριτικά. Όντως ειναι ενα κλικ κάτω. Πρώτα iphone 7 plus και μετά htc u ultra

33638912476_f5fb2010df_z.jpgiPhone 7 Plus - Night by Lester Chan, on Flickr

33523075422_14e93531c0_z.jpgHTC U Ultra - Night by Lester Chan, on Flickr

33550121911_200b03ab17_z.jpgiPhone 7 Plus - Night by Lester Chan, on Flickr

32836489834_fbb8315546_z.jpgHTC U Ultra - Night by Lester Chan, on Flickr

Από λιγα δείγματα της κάμερας που ειδα, οκ καλή ειναι αλλά όχι όσο έχει γραφτεί. Κοντά σε iphone 7 plus να την υπολογίζετε (για την ακρίβεια ενα κλικ κατω).

Εχει και OIS που νομιζω στα βιντεο κανει σημαντικη διαφορα

Εχει και OIS που νομιζω στα βιντεο κανει σημαντικη διαφορα

Ενδεχομένως ναι. Δηλαδή σίγουρα βοηθάει. Αλλά αν έχει μέτριο EIS μπορεί τελικά να μην έχουν μεγάλη διαφορά.

Τέσπα, μεγάλη συζήτηση. Ας ρίξει μια ματιά και ο φίλος σε κανένα review και βλέπει τι παίρνει. :)

Νομιζω δεν εχει EIS. Παντως στο youtube εχει πληθος βιντεο με συγκρισεις με κορυφαιες συσκευες οπως S7, S8, HTC 11, Pixel, και αναφερουν πολυ καλα λογια. Σιγουρα δεν ειναι πανακεια αυτα τα βιντεο αλλα παιρνεις μια γευση. Γενικα εχουν την καμερα του σε πολυ καλη θεση και σε διαφορα review σαιτ.

Mαλιστα..Εγω να πω την αληθεια θα ηθελα καλυτερα το mi max 2 γιατι με εξιταρουν οι τεραστιες οθονες συν οτι εχει τρομερη μπαταρια...Αυτο που με χαλαει ειναι η πολυ μετρια καμερα του...απο οτι μου λετε αυτη μπορει να βελτιωθει??Τι ειναι η gcam που διαβαζω??Το root ειναι ευκολο??Συγνωμη για τις αφελεις ερωτησεις μου αλλα ειμαι παντελως ασχετος!!!!:lol:

Δες εδώ δείγματα μου (στο τίτλο κάθε φωτογραφίας γράφω αν ειναι με gcam ή stock) Mi Max 2

Κοίτα, υπάρχουν οδηγοί και αν εισαι διατεθειμένος να διαβάσεις και παιδευτείς λιγο δεν ειναι κάτι ακατόρθωτο το ρουτάρισμα. :)

To huaway mate 10 lite εχει την 800αρα?Το ειδα απο κοντα σημερα και μου αρεσε αρκετα...Τελικα η GCAM τι ειναι?Εφαρμογη?

ναι την έχει κανονικά.. είναι ενα .apk που το κατεβάζεις στο pc και το περνάς στη συσκευή μεσω καλωδίου

aka bill_thes

Όταν λέμε gcam δεν μιλάμε για οποιαδήποτε google camera αλλα το port από pixel. Δεν δουλεύει σε όλες τις συσκευές αλλά και σε όσες δουλεύει δεν δουλεύει εξίσου καλά. Πχ στο mate 10 lite δεν δουλεύει. Για περισσότερα δες εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=462218

Πάντως το mate 10 lite κερδίζει μόνο σε αυτονομία (και αυτό το υποθέτω από την ανάλυση και soc). Κατά τα άλλα πολύ ανώτερο το u ultra.

Edited by Antretng

Όταν λέμε gcam δεν μιλάμε για οποιαδήποτε google camera αλλα το port από pixel. Δεν δουλεύει σε όλες τις συσκευές αλλά και σε όσες δουλεύει δεν δουλεύει εξίσου καλά. Πχ στο mate 10 lite δεν δουλεύει. Για περισσότερα δες εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=462218

Πάντως το mate 10 lite κερδίζει μόνο σε αυτονομία (και αυτό το υποθέτω από την ανάλυση και soc). Κατά τα άλλα πολύ ανώτερο το u ultra.

Σε σχέση με το mi max όμως δεν υπερτερεί και σε κάμερα και σε αυτονομία; αυτό το HTC πάντως φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Αν η αυτονομία του είναι καλή νομίζω είναι το απόλυτο vfm σε αυτό το budget, που ήταν ορφανό πολύ καιρό τώρα

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποιο να υπερτερεί σε αυτονομία; Το mate 10 lite εναντι το mi max 2? Νομίζω το μόνο κινητό που ξεπερνά την αυτονομία του mi max 2 ειναι το lenovo p2. Το mi max 2 χωρίς υπερβολές φτάνει 12 ώρες sot (κάτω από 10 δεν ειδα ποτέ).

Όσον αφορά τη κάμερα εξαρτάται αν μιλάμε για ρουταρισμένη ή οχι συσκευή. Στοκ η κάμερα του mi max 2 είναι πολύ μέτρια και πολύ κατώτερη του mate 10 lite. Αν όμως ρουτάρεις και παίξεις με gcam hdr+, φτάνει επίπεδα ναυαρχίδας. Οπότε νομίζω με ρουτ ξεπερνάει το mate 10 lite. Μπορείς να δεις και δείγματα που έβαλα όπου εχω τοσο από στοκ όσο και με hdr+. Να σημειωθεί ότι ο ήχος του βίντεου ειναι χάλια στο mi max 2.

Το htc u ultra με τη τιμη που εχει αυτό το καιρό ειναι ενα εξαιρετικό vfm αν και φοβάμαι οτι θα εχει μέτρια αυτονομία (snapdragon 821, 2K ανάλυση με μπαταρία μόλις 3.000).

Edited by Antretng

Ποιο να υπερτερεί σε αυτονομία; Το mate 10 lite εναντι το mi max 2? Νομίζω το μόνο κινητό που ξεπερνά την αυτονομία του mi max 2 ειναι το lenovo p2. Το mi max 2 χωρίς υπερβολές φτάνει 12 ώρες sot (κάτω από 10 δεν ειδα ποτέ).

Όσον αφορά τη κάμερα εξαρτάται αν μιλάμε για ρουταρισμένη ή οχι συσκευή. Στοκ η κάμερα του mi max 2 είναι πολύ μέτρια και πολύ κατώτερη του mate 10 lite. Αν όμως ρουτάρεις και παίξεις με gcam hdr+, φτάνει επίπεδα ναυαρχίδας. Οπότε νομίζω με ρουτ ξεπερνάει το mate 10 lite. Μπορείς να δεις και δείγματα που έβαλα όπου εχω τοσο από στοκ όσο και με hdr+. Να σημειωθεί ότι ο ήχος του βίντεου ειναι χάλια στο mi max 2.

Το htc u ultra με τη τιμη που εχει αυτό το καιρό ειναι ενα εξαιρετικό vfm αν και φοβάμαι οτι θα εχει μέτρια αυτονομία (snapdragon 821, 2K ανάλυση με μπαταρία μόλις 3.000).

Antretng, γνωριζεις τιποτα απο την καμερα του Lumia 930; Μολις παρελαβα το Htc u ultra :D και το μονο κινητο που εχω για δοκιμη ειναι το 930. Πχ το 930 με ποιο συγκρινετε σημερα; πχ mate 10 lite; Αν γνωριζεις βεβαια.

Δεν έχω ίδέα, αλλά αν έχεις καθόλου δειγματα να δω μπορώ να σου κάνω μια πρόβλεψη.

Εσύ πως το βλεπεις το u ultra σε σχέση με 930 ? (βάλτα στο pc)

Ακομη δεν ξερω, κανω πρωτη φορτηση. Μολις το σεταρω θα παρω κανα δυο φωτο για δειγμα. Γενικα απο το 930 ημουν ευχαριστημενος, αλλα δεν εχω και πολλα δειγματα συγκρισης. Το μονο που ξερω ειναι το sony z ultra που ειναι πολυ πισω απο το 930.

Σημερα ειδα κι εγω απο κοντα mate 10 lite και max2..ασυγκριτα πιο ομορφο το mate,και με 5,9 οθονη που δεν του φαινεται κιολας..το mαx2 πολυ γκουμουτσα μου φανηκε, προσωπικη αποψη παντα..Το ζητημα ειναι η stock καμερα καθε κινητου τι ψαρια πιανει.το ροοτ ειναι μια υποθεση και κατι που δεν μπορουμε/εχουμε τη διαθεση ολοι να ασχοληθουμε..

Αν εστιασεις στην μεγαλη οθονη που σ αρεσει,τοτε πας για max2 ομως..

Edited by Themispower

Σημερα ειδα κι εγω απο κοντα mate 10 lite και max2..ασυγκριτα πιο ομορφο το mate,και με 5,9 οθονη που δεν του φαινεται κιολας..το mαx2 πολυ γκουμουτσα μου φανηκε, προσωπικη αποψη παντα..Το ζητημα ειναι η stock καμερα καθε κινητου τι ψαρια πιανει.το ροοτ ειναι μια υποθεση και κατι που δεν μπορουμε/εχουμε τη διαθεση ολοι να ασχοληθουμε..

Αν εστιασεις στην μεγαλη οθονη που σ αρεσει,τοτε πας για max2 ομως..

Μα για αυτό και αν δεις έχω προτείνει το U Ultra και όχι το mi max 2. Εγώ απλά γράφω τα δεδομένα. :)

Το mate 10 lite ουσιαστικά ειναι 5,5αρη κινητό με καλύτερη εκμετάλλευση της πρόσοψης για περισσότερο content. Δείχνει δηλαδή "περισσότερα" και όχι "μεγαλύτερα". Και ειναι αλήθεια ότι το mi max 2 δεν ειναι για όλους.

Ακομη δεν ξερω, κανω πρωτη φορτηση. Μολις το σεταρω θα παρω κανα δυο φωτο για δειγμα. Γενικα απο το 930 ημουν ευχαριστημενος, αλλα δεν εχω και πολλα δειγματα συγκρισης. Το μονο που ξερω ειναι το sony z ultra που ειναι πολυ πισω απο το 930.

Γενικά τα lumia εχουν καλες κάμερες. Πόσο μάλλον οταν μιλάμε για ναυαρχίδες (σειρα 9).