melampous Δημοσιεύτηκε February 17, 2018 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 17, 2018 Σκέφτομαι να αντικαταστήσω μετά από 2 χρόνια το Motorola moto g 1st με κάποιο καινούργιο. Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 180 ευρώ. Από πλευράς μεγέθους δεν θα ήθελα να ξεπερνά τα 145mm (άρα, μιλάμε για οθόνη 5 ή 5,2"). Το κινητό το θέλω για απλή σχετικά χρήση, δηλαδή browsing, gps, μηνύματα, μουσική, κλπ. Δεν παίζω βαριά παιχνίδια, δεν χρησιμοποιώ viber ή facebook. Με ενδιαφέρει επομένως σαν πρώτη προτεραιότητα να είναι γρήγορο και να μην κολλάει. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η αυτονομία της μπαταρίας και τρίτη προτεραιότητα είναι η κάμερα (απλά θα ήθελα να μην είναι χειρότερη από αυτή που έχω τώρα στο Moto g) Με το σκεπτικό ότι θα το κρατήσω πιθανότατα για 2 περίπου χρόνια (όπως συνέβη και με το Moto G), τι θα μου προτεινατε; Μετά από έρευνα αγοράς που έκανα, έχω ξεχωρίσει τα εξής: 1. Xiaomi redmi 4X (με μεγάλο πλεονέκτημα την τιμή του στα σκρουτζομάγαζα) 2. Motorola Moto G5 (η έκδοση με τα 3gb ram. Μου αρέσει που έχει καθαρό android) 3. Huawei p9 lite ή p10 lite (αν και το τελευταίο είναι λίγο πιο μεγάλο και λίγο πιο ακριβό από τα όρια που έχω θέσει) Δώστε μια βοήθεια ρε παιδιά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antogr Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 P9 lite και rn4x περίπου ίδια κινητά. Καλύτερη κάμερα το πρώτο, μπαταρία το δεύτερο. P10 lite πολύ ανώτερο στα πάντα. Moto πολύ καλό τηλέφωνο, πολύ κακή μπαταρία. Ποιες είναι οι ανάγκες σου και πόσα χρήματα δίνεις; συμπλήρωσε αν θες τον οδηγό Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Antogr αν παίζεις παιχνίδια δεν είναι ίδια. Έχει καλύτερη gpu ο snap625. Αν και μάλλον δεν τον ενδιαφέρει τον φίλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. February 18, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Αναφέρομαι στο Motorola moto g5 (3gb ram, 5"), που φοράει νομίζω τον snapdragon 430. Τις ανάγκες μου τις έγραψα στο πρώτο post: απλή σχετικά χρήση που περιλαμβάνει browsing, μουσική, πλοήγηση και κανένα απλό παιχνιδάκι, τύπου παζλ περισσότερο. Από την κάμερα δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, αρκεί να μην είναι χειρότερη από αυτή που έχω τώρα (moto g 1st). Τα χρήματα που διαθέτω είναι μέχρι 180 ευρώ. Για πείτε γνώμες λοιπόν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Τώρα πρόσεξα ότι έλεγες το r4x το 5αρη. Κοίτα το moto g5 έχει αρκετά μεγάλα μπεζελς ενώ δεν διαφέρει σε soc από το r4x. Εφόσον οι απαιτήσεις σου σε κάμερα είναι χαμηλές τότε όντως αποτελεί καλή επιλογή το redmi. Απλά πρόσεξε να πάρεις το global και να χεις υπόψιν ότι δεν εχει εγγύηση αντιπροσωπείας. Αν ανεβεις σε budget θα σου πρότεινα το huawei nova. Ένα πραγματικά πολύ ποιοτικό και εξίσου μαζεμένο κινητό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. February 18, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Ναι, το έχω δει το Huawei Nova και η αλήθεια είναι ότι με καλύπτει στα πάντα, ξεφεύγουμε όμως στην τιμή. Υπάρχει βέβαια και το Nova Smart αλλά εκεί πλέον μιλάμε για άλλο επεξεργαστή και 2gb ram. Δεν ξέρω ρε γμτ, έχω μπερδευτεί λιγάκι και δεν μπορώ να καταλήξω κάπου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spy14 Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 https://www.skroutz.gr/s/10925916/Meizu-U10-32GB.html κατι τέτοιο; Παράθεση Tcl 20 5g Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasleon40 Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Αφου θες καθαρο λειτουργικο, το moto g5 θα σε βολεψει πολυ.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Ναι, το έχω δει το Huawei Nova και η αλήθεια είναι ότι με καλύπτει στα πάντα, ξεφεύγουμε όμως στην τιμή. Υπάρχει βέβαια και το Nova Smart αλλά εκεί πλέον μιλάμε για άλλο επεξεργαστή και 2gb ram. Δεν ξέρω ρε γμτ, έχω μπερδευτεί λιγάκι και δεν μπορώ να καταλήξω κάπου... Όχι το smart ειναι άλλη συσκευη. Δεν εχει καμία σχέση με το ποιοτικό nova. Κοίτα εφοσον δεν θες να δώσεις πολλά λεφτά, παρε στα 110 ευρώ το redmi 4x (με προσοχη να ειναι global) και είσαι οκ. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 (edited) https://www.skroutz.gr/s/10925916/Meizu-U10-32GB.html κατι τέτοιο; Mικρή μπαταρία βλέπω και MTK επεξεργαστή... Καλύτερη επιλογή το Redmi 4X από Κωτσόβολο στα 179 με εγγύηση νομίζω κανονικά... Αλλιώς από Skroutz ~120... Για βασική χρήση, είναι μια χαρά και είναι αρκετά μαζεμένο ακόμα και για 5άρι (πολύ πιο κομψό σε σχέση με το δικό μου 5άρι Redmi 4 Prime) και πολύ όμορφο... Edited February 18, 2018 by SpyrosR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. February 18, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Κι εγώ νομίζω ότι το Xiaomi 4X είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα χρήματα που κοστίζει (από τα σκρουτζομάγαζα). Από την άλλη, το Motorola G5 έχει καθαρό android και αυτό με τραβάει πολύ (δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το λειτουργικό της xiaomi και δεν ξέρω πώς θα μου φανεί). Να ρωτήσω κάτι άλλο, ο επεξεργαστής του xiaomi (snapdragon 435) είναι ισχυρότερος από αυτόν του Moto G5 (snapdragon 430); Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Κι εγώ νομίζω ότι το Xiaomi 4X είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα χρήματα που κοστίζει (από τα σκρουτζομάγαζα). Από την άλλη, το Motorola G5 έχει καθαρό android και αυτό με τραβάει πολύ (δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το λειτουργικό της xiaomi και δεν ξέρω πώς θα μου φανεί). Να ρωτήσω κάτι άλλο, ο επεξεργαστής του xiaomi (snapdragon 435) είναι ισχυρότερος από αυτόν του Moto G5 (snapdragon 430); Nομίζω ναι, ο 435 είναι ισχυρότερος από τον 430, χωρίς καμιά φοβερή διαφορά... Επίσης αν πάρεις το 4X από Skroutz είναι και καμιά 50αριά φθηνότερο από το Moto G5s... Bέβαια το Moto G5 φαντάζομαι έχει καλύτερη κάμερα από το Xiaomi, έχει και flash μπροστά + το stock Android... Δε θα σε προβληματίσει το MIUI, αλλά όπως και να το δεις το stock Android ειδικά σε mid range συσκευές, δίνει bonus όσον αφορά επιδόσεις/αντοχή στο χρόνο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Για το moto g5 ή το moto g5s μιλάμε; Αν ειναι το πρώτο, η διαφορά ειναι σχεδον 70 ευρώ (111 εχει το redmi 4x και 179 το moto g5). Το g5s και μονο λογο του μεγεθους του δεν θα το συνιστουσα. Μοιαζει με 5,5αρη σε διστάσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Για το moto g5 ή το moto g5s μιλάμε; Αν ειναι το πρώτο, η διαφορά ειναι σχεδον 70 ευρώ (111 εχει το redmi 4x και 179 το moto g5). Το g5s και μονο λογο του μεγεθους του δεν θα το συνιστουσα. Μοιαζει με 5,5αρη σε διστάσεις. Nαι έλα ντε... Υπέθεσα για το S που είναι 3gb ram και φθηνότερο... Αλλά νομίζω πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν με εξαίρεση τη σχετική διαφορά στην τιμή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Πάνω κάτω ναι, αλλά αν ειναι να παει σε μήκος 150mm, γιατί να μην κοιτάξει και κανένα redmi note 4 (snapdragon) ή meizu m6 note ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Πάνω κάτω ναι, αλλά αν ειναι να παει σε μήκος 150mm, γιατί να μην κοιτάξει και κανένα redmi note 4 (snapdragon) ή meizu m6 note ? Βασικά είδα στο αρχικό post μέχρι 5.2, οπότε υπέθεσα ότι είναι ΟΚ το G5S... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Ναι ειναι συχνό μπέρδεμα με τη motorola :lol: . Έχει πολύ μεγάλα μπέζελς και τελικά φτανει το μέγεθος μεγαλύτερων συσκευων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Για το moto g5 ή το moto g5s μιλάμε; Αν ειναι το πρώτο, η διαφορά ειναι σχεδον 70 ευρώ (111 εχει το redmi 4x και 179 το moto g5). Το g5s και μονο λογο του μεγεθους του δεν θα το συνιστουσα. Μοιαζει με 5,5αρη σε διστάσεις. http://www.e-lenovo.gr/smartphones/lenovo-smartphones/lenovo-moto-g5s-5-2-fhd-4g-lte-dualsim-fine-gold.html 159€ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 http://www.e-lenovo.gr/smartphones/lenovo-smartphones/lenovo-moto-g5s-5-2-fhd-4g-lte-dualsim-fine-gold.html 159€ Πρόσεξε λιγο τι έγραψα. Αυτο ειναι το g5s και όχι το g5... Το g5s στο μέγεθος ειναι σαν 5,5αρη κινητό λόγω μπεζελς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Πρόσεξε λιγο τι έγραψα. Αυτο ειναι το g5s και όχι το g5... Το g5s στο μέγεθος ειναι σαν 5,5αρη κινητό λόγω μπεζελς. Και εγώ το έγραψα για την τιμή. Για αυτό και το 159€ .:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 (edited) Το g5 (σκετο) εχει 179. Σε αυτό αναφερόμουνα. :) Το g5S μάλλον δεν ταιριάζει στο φίλο ... αν είναι να ανεβεί σε διαστάσεις υπάρχουν και καλύτερες επιλογές πχ mi a1 (stock android), redmi note 4 snapdragon (130 ευρώ snapdragon 625), meizu m6 note (η καλύτερη κάμερα στα λεφτά) κλπ Edited February 18, 2018 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antogr Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Antogr αν παίζεις παιχνίδια δεν είναι ίδια. Έχει καλύτερη gpu ο snap625. Αν και μάλλον δεν τον ενδιαφέρει τον φίλο.Ok δεκτον. Απλά δεν παίζω ποτέ παιχνίδια Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Το g5 (σκετο) εχει 179. Σε αυτό αναφερόμουνα. :) Το g5S μάλλον δεν ταιριάζει στο φίλο ... αν είναι να ανεβεί σε διαστάσεις υπάρχουν και καλύτερες επιλογές πχ mi a1 (stock android), redmi note 4 snapdragon (130 ευρώ snapdragon 625), meizu m6 note (η καλύτερη κάμερα στα λεφτά) κλπΤο meizu m6 έχει όντως καλή κάμερα; το έχεις δει; έχεις άποψη σε σχέση με τα low budget που είχες; Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 (edited) Κοιτα, στα χέρια μου δεν το χω πιασει, αλλά από τα φωτογραφικά δείγματα που χω δει και συγκριτικά βλέπω ότι Ελλάδα κάτω από 200 ευρώ δεν θα βρεις καλύτερη κάμερα. Ας πουμε σε συγκριτικό με mi a1 και honor 6x ήταν σαφέστατα καλύτερο (δεν εχω ευκαιρο link). Αν και έχει θόρυβο έχει πολύ περισσότερη λεπτομέρια. Δες και εδω μερικά δείγματα (λένε οτι τα τελευταια updates μείωσαν το θόρυβος) . Και γενικά αν σκεφτείς για τι αισθητήρα (1/2.55 με πιξελ 1.4 micron) και τι φακό (f1.9) μιλάμε δεν ειναι περιέργο. Edited February 18, 2018 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. February 18, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις/τοποθετήσεις σας. Απλά να πω, επειδή είδα σε κάποια posts ότι μπερδεύτηκαν κάποιοι, αναφέρομαι στο Motorola moto g5 (ούτε 's', ούτε 'plus'). Οι διαστάσεις του συγκεκριμένου κινητού είναι στα 144mm και η τιμή του στα σκρουτζομάγαζα ξεκινά από τα 171 ευρώ, δηλαδή 60 ευρώ περισσότερα από την χαμηλότερη τιμή για το Xiaomi 4X. Το ερώτημα είναι αν αυτή η διαφορά των 60 ευρώ δικαιολογείται με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, θα είναι το μοτορολα πιο smooth στην καθημερινή χρήση; Η κάμερα είναι καλύτερη; Γιατί μπορεί να με έλκει το καθαρό android αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 60 ευρώ περισσότερα μόνο για αυτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2018 Προσωπικά δεν νομιζω να αξιζει να δώσεις μισα χρήματα έξτρα εκτός και αν σε νοιαζει η εγγυηση αντιπροσωπείας. Στη κάμερα παιζει να ειναι καλύτερη του g5. Θα πρότεινα να τα δεις απο κοντά σε κανένα κατάστημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts