qwertyuiop2 Δημοσιεύτηκε February 10, 2018 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 10, 2018 Αγαπητοί συμφορουμίτες, αναζητώ κινητό, έπειτα από 2 έτη κατοχής του redmi note 3 με τον helio x10. Όταν το πήρα Γενάρη του 2016 έκανε ό,τι ήθελα και αποτελούσε ουσιαστική αναβάθμιση από το xperia neo v που είχα ως τότε. Ωστόσο, πλέον έχει στραπατσαριστεί πολύ, έχει 2 ρωγμές σε γωνίες της οθόνης και υπερθερμαίνεται ανέκαθεν το καλοκαίρι όταν χρησιμοποιείται ως GPS στο αυτοκίνητο. Κρατάω τις 5,5 ίντσες ως πολύ ωραίο τρόπο να διαβάζεις σύντομα κείμενα/άρθρα, την 4000mah μπαταρία που δίνει ακόμα και σήμερα αξιοπρεπή αυτονομία ημέρας και την αξιοπιστία xiaomi που επέτρεψε μετά από 2 χρόνια χρήσης να έχω ένα λειτουργικό (αν και αισθητικά προβληματικό) τηλέφωνο. Πλέον οι ανάγκες μου είναι πιο εξεζητημένες λίγο, γι' αυτό ανεβαίνω και 50-60 ευρώ σε μπάτζετ σε σχέση με τότε. Θέλω κινητό που να κρατάει τα θετικά που προανέφερα (μπαταρία - μέγεθος οθόνης - ποιότητα κατασκευής) αλλά επιπλέον να έχει μία αξιοπρεπέστερη κάμερα από την άθλια του rn3, πιο "κρύα" λειτουργία επεξεργαστή, μεγαλύτερη ισχύ και -αν είναι δυνατό- nfc. Σιχαίνομαι τη μόδα της μίας θύρας εξόδου, οπότε θα ήθελα audiojack. Εννοείται ότι δεν κάνω συμβιβασμούς ως προς τα ήδη κεκτημένα, δηλ. απαιτώ σωστό gps, μικρόφωνο - μεγάφωνο, led ειδοποιήσεων μπροστά κλπ, πράγματα αυτονόητα για συσκευές τέτοιας τιμής. Όσον αφορά τις μπάντες, δεν έχω ιδέα αν η 800άρα μου είναι απαραίτητη. Έχω cosmote whatsup, μένω στην Αθήνα και έχω παντού τέλειο σήμα, αλλά όποτε ταξιδεύω (λ.χ. τρένο Αθήνα - Θεσσαλονίκη) ή μπαίνω σε σπίτι στην επαρχία που περνάω πολύ χρόνο κατ' έτος (1 μήνα στην Κρήτη και άλλον 1 σε άλλα μέρη) , ίντερνετ δεν έχω ούτε για αστείο. Αν αυτό βελτιωθεί σοβαρά με την 800άρα, καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας! 1) Το ποσό που διαθέτουμε: 200 ευρώ, αλλά δεκτές προτάσεις ως τα 250 αν είναι game breakers 2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Μessenger, GPS, PDF Readers, Mozzila FF, PSP + DS emulators - θα ήθελα όμως να μπορώ να παίξω και βαρύτερα παιχνίδια άνετα, αν θελήσω. 3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: Όχι πάνω από 5,5 ίντσες, εκτός κι αν μιλάμε για bezel-less σχεδιασμό, οπότε πάμε και λίγο παραπάνω 4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): Audio Jack οπωσδήποτε, NFC αλλά όχι δεσμευτικά 5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Ναι, έχω το redmi note 3 pro και την έχω μόνο ως λύση ανάγκης. 6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Ναι 7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Όχι 8) Επιθυμούμε την σωστή ROM και την 800αρα μπάντα; Δε με απασχολεί η ΡΟΜ. Για την 800άρα δεν ξέρω τι παίζει, έχω κοσμοτέ αλλά στην επαρχία δεν πιάνω καλά. 9) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; Όχι 10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Όχι 11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Πάρα πολύ, να κρατάει τουλάχιστον μέρα με μέτρια χρήση 12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Ό,τι να'ναι, αρκεί να είναι εντός μπάτζετ 14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Καινούριο Παράθεση We do not let our enemies to have guns, why should we let them have ideas? :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redmanftw Δημ. February 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2018 https://www.skroutz.gr/s/10183106/Huawei-Honor-6X-3GB-32GB.html Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. February 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2018 Θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στο Honor 7X απ' έξω που παίζει κάτω από 200 και είναι αρκετά ολοκληρωμένη συσκευή... Βέβαια δεν έχει NFC... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redmanftw Δημ. February 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2018 Θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στο Honor 7X απ' έξω που παίζει κάτω από 200 και είναι αρκετά ολοκληρωμένη συσκευή... Βέβαια δεν έχει NFC... Η καμερα του ομως ειναι πολυ κακη γιαυτο και προτεινα το 6x Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2018 Η καμερα του ομως ειναι πολυ κακη γιαυτο και προτεινα το 6x Μα το honor 6x δεν εχει καλύτερη κάμερα από το honor 7x. Ίσα ίσα που στα "σημεία" τα πάει καλύτερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
qwertyuiop2 Δημ. February 10, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2018 Σας ευχαριστώ όλους! Κάτι άλλο... επειδή δεν το βιάζομαι πολύ, έχω λειτουργικό κινητό, απλά λίγο ενοχλητικό: Περιμένουμε κάποιο επαναστατικό mid range μοντέλο το επόμενο 2μηνο; Που θα έχει κάποια κλικ πάνω καλύτερο επεξεργαστή πχ, σε παρόμοια τιμή; (200-250) Περιμένω αν είναι. Παράθεση We do not let our enemies to have guns, why should we let them have ideas? :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. February 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2018 Σας ευχαριστώ όλους! Κάτι άλλο... επειδή δεν το βιάζομαι πολύ, έχω λειτουργικό κινητό, απλά λίγο ενοχλητικό: Περιμένουμε κάποιο επαναστατικό mid range μοντέλο το επόμενο 2μηνο; Που θα έχει κάποια κλικ πάνω καλύτερο επεξεργαστή πχ, σε παρόμοια τιμή; (200-250) Περιμένω αν είναι. Χμμ δεν έχει ακουστεί κάτι για κάποιο φοβερό mid range, αλλά αυτά αλλάζουν γρήγορα και χωρίς να πάρουμε χαμπάρι, έτσι όπως έχει γίνει η αγορά... Από τα υπάρχοντα εκτός του Honor 7X, θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά και στα Meizu M6 Note, Redmi 5 Plus, Le Re 3 και γιατί οχι και στο Redmi Note 4... Κάτω από 200 όλα και αναβάθμιση σε σχέση με το Note 3 με τον Helio... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2018 Αμα παίζει και αγορά από Κίνα, δες και το mi note 3. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. February 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2018 Αμα παίζει και αγορά από Κίνα, δες και το mi note 3. Καλά δεν το συζητάμε, πολύ ανώτερο το Mi Note 3 και προσωπικά δεν το θεωρώ και mid range, αλλά ανώτερο... Αλλά πάει πάνω από 250... Τελευταία φορά που το χα δει, γύρω στα 270-280 το έβρισκα... Αλλά ναι, πιστεύω και εγώ είναι φοβερό τηλέφωνο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2018 Κατά καιρούς παίζει κάτω από 250. Βασικά είναι ενα καλό upper mid range. Απλά όπως και ο 650 τα βάζει με το παλαιότερο 808 χάνοντας βέβαια σε gpu έτσι και ο 660 τα βάζει με τον προηγούμενο 820 χάνοντας πάλι σε gpu. Βέβαια όπως και να το δεις είναι ένα εξαιρετικό vfm σε αυτά τα χρήματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoni90 Δημ. February 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2018 Το Mi note 3 όμως δεν εχει audio jack, ούτε dual sim. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2018 Το mi note 3 είναι dual Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoni90 Δημ. February 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2018 Το mi note 3 είναι dual Α ναι, λάθος μου. Είχα κολλήσει ότι δεν είναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
qwertyuiop2 Δημ. February 12, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2018 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Ομολογώ ότι πήγαινα για rn4, αλλά το le re με έβαλε σε 2ες σκέψεις, γιατί μου έβγαλε τη νοσταλγία της εποχής που ήμασταν geeks παλαβωμένοι και τα κινέζικα ΔΕΝ τα αγόραζε ο κάθε πικραμένος, όπως τώρα, και όλοι τα σκάγανε σαν πρόβατα σε πλαίσια-πάμπλικ, λοιδωρώντας τα ... σιαομί που τώρα η φτώχια τους μόνο σηκώνει. Αγνό, φτηνιάρικο, δεν ξες τι θα σου βγάλει, deal breaker, άγνωστη μάρκα. :lol: Η αλήθεια είναι ότι από 250 και πάνω δεν πάω, είναι το ακριβές thresold πάνω από το οποίο ψιλοκλαις τα λεφτά σου αν χαλάσει - σπάσει - κλαπεί κάτι που το έχεις ΠΑΝΤΑ στην τσέπη σου και πας ΠΑΝΤΟΥ μαζί του, ενίοτε με ΟΛΕΣ τις καιρικές συνθήκες. Καλύτερα τα ποσά αυτά να πηγαίνουν σε pcs, tvs και πιο... ασφαλείς ψυχαγωγικές επενδύσεις. Οπότε τα note 3 , mi max και ιστορίες, απορρίπτονται. :) Παράθεση We do not let our enemies to have guns, why should we let them have ideas? :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2018 Ποια ειναι φτηνιάρικα και άγνωστη μάρκα; Τα xiaomi? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
qwertyuiop2 Δημ. February 13, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2018 Ποια ειναι φτηνιάρικα και άγνωστη μάρκα; Τα xiaomi? Αχ... αυτό κατάλαβες ρε συ; Ξαναδιάβασε το ποστ πλς. Τι feedback έχουμε σε le max 2; Φαίνεται όβερκιλ για τα λεφτά του. Παράθεση We do not let our enemies to have guns, why should we let them have ideas? :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 13, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2018 Τι να σου πω, έτσι όπως το γραψες αυτό κατάλαβα. Για αυτό σε ρώτησα :) Το le max 2 αν δεν σε πειράζει να φλασαρεις κάποια rom, είναι όντως τρελό vfm. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχουν ένα σχετικά υψηλό ποσοστό με ελαττωματικό fingerprint (σε μένα όταν το είχα ήταν οκ). Αλλά και χωρίς δαχτυλικο πάλι κινηταρα είναι. Βέβαια είναι μεγαλύτερο από 5.5 (είναι 5.7) και θα χάσεις και σε μπαταρία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoni90 Δημ. February 13, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2018 249€ απο lightinthebox. 251 gearbest Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
qwertyuiop2 Δημ. February 14, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2018 Ερώτηση τελευταία, είμαι 2 ώρες πριν παραλάβω το κινητό (rn4): Υπάρχει απώλεια εγγύησης αν κάνω root; Πάντα είναι το πρώτο πράγμα που κάνω, για να βάζω πανίσχυρα ad blockers. Δε με ενδιαφέρει η αλλαγή ρομ, έτσι κι αλλιώς γκλόμπαλ παίρνω, θέλω όμως οπωσδήποτε ρουτ! Σε περίπτωση που παύει να ισχύει η εγγύηση με το ρουτάρισμα, αν το αντιστρέψω πριν το δώσω για σέρβις, θα φαίνεται ότι έχει γίνει κάποτε; Παράθεση We do not let our enemies to have guns, why should we let them have ideas? :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. February 14, 2018 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2018 Ερώτηση τελευταία, είμαι 2 ώρες πριν παραλάβω το κινητό (rn4): Υπάρχει απώλεια εγγύησης αν κάνω root; Πάντα είναι το πρώτο πράγμα που κάνω, για να βάζω πανίσχυρα ad blockers. Δε με ενδιαφέρει η αλλαγή ρομ, έτσι κι αλλιώς γκλόμπαλ παίρνω, θέλω όμως οπωσδήποτε ρουτ! Σε περίπτωση που παύει να ισχύει η εγγύηση με το ρουτάρισμα, αν το αντιστρέψω πριν το δώσω για σέρβις, θα φαίνεται ότι έχει γίνει κάποτε; Αν μιλάμε για εγγύηση σκρούτζ, δεν θα φοβόμουν. Αφενώς δεν νομίζω να μπορούν να το δουν αφετέρου δεν έχει και τόσο αξία η εγγύηση τους. Αν πάλι μιλάμε για infoquest, αν και πιστεύω ότι δεν έχει κάποιο τρόπο να το δουνε (πχ μετρητή), δεν μπορώ όμως να στο σιγουρέψω. Πολλοί θα σου απαντήσουν όχι δεν φαινεται αλλά αν τους ρωτήσεις αν χρησιμοποιήσαν ποτέ την εγγυηση σε αυτή τη συσκευή μετα από επαναφορά σε stock το πιθανότερο ειναι να απαντήσουν αρνητικά. Οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts