Jump to content

ΠΟΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΠΑΡΩ?

pjs788
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχει κανεις καποια να μου προτεινει?εγω σκεφτηκα μια της sony me 7.1 mp αλλα μονο σε sony κοιταξα καμμια ιδεα?θελω μια καλη με καλη αναλυση,φλας και αρκετο zoom.ευχαριστω. :)

Αν θελεις να επενδυσεις πραγματικα για μια ψηφιακη μηχανη,τοτε προτινω σφοδρα να αγορασεις μια Nikon,δες το βαλαντιο σου και αγορασε αναλογα με τις αναγκες σου,τα megapixel ειναι απλα ενας αριθμος,ολα τα αλλα εχουν σημασια.

Εχω δει 4mp Nikon που διαλυει τον ανταγωνισμο σε ποιοτητα εικονας ακομα και πολυ "καλυτερες" 7-8 mp digital cameras

The Future Belongs To The Brave

και μην ξεχναμε οτι η nikon-7900 collpix οπου κι εχω απεσπασε φετος το βραβειο της καλυτερης compact μηχανης στα 7mp

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

φιλε μου το zoom της ειναι παρα πολυ καλο και μαλιστα σε φωτογραφιες ημερας στο μαξιμουμ η φωτο ειναι ολοκαθαρη

Δεν είναι και άσχημη η 7900, ΑΛΛΑ (σύμφωνα με το dpreview.com)

-Δυσκολεύεται πολύ να εστιάσει όταν το φωε δεν είναι αρκετό

-Οι φωτογραφίες είναι soft

-Θόρυβος στη φωτογραφία

Το ζουμ της είναι 3Χ, το λιγότερο που υπάρχει στις comact της κατηγορίας.

Θα πρέπει να μας πεις τι θέλεις από τη μηχανή σου: πόσο να κάνει, θέλεις να είναι μικρή; Θέλεις μεγάλο ζουμ; Θέλεις σταθεροποίηση εικόνας; Manual ρυθμίσεις; Video;

Και φυσικά μην ακολουθείς τις γενικεύσεις "οι Χ είναι καλύτερες από τις Υ". Καμίας εταιρίας όλες οι μηχανές δεν είναι καλύτερες από κάποιας άλλης και όλα τα μοντέλα ικανοποιούν κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

εχει ακριβως το ιδιο zoom φιλε μου με την sony p-200 και δεν εχει το λιγοτερο,αληθεια γιατι εγω δεν τα πιστευω τα preview?απλα,γιατι σχεδον παντα ειναι αναληθεστατα

εχει ακριβως το ιδιο zoom φιλε μου με την sony p-200 και δεν εχει το λιγοτερο,αληθεια γιατι εγω δεν τα πιστευω τα preview?απλα,γιατι σχεδον παντα ειναι αναληθεστατα

Δεν είπε κανένας ότι η Sony έχει παραπάνω ζουμ. Απλά είπα ότι στην κατηγορία δεν βρίσκεις μικρότερο.

Ορισμένα sites, όπως το Dpreview, έχουν αποδειχθεί πολύ αξιόπιστα. Άλλωστε για τη συγκεκριμένη μηχανή όλα τα sites συμφωνούν: Μια αξιοπρεπής compact, στα μέτρα της κατηγορίας, με απόδοση στον μέσο όρο και με όλα τα μειονεκτήματα των υπολοίπων. Μια καθώς πρέπει point'n'shoot μηχανή. Όποιος θέλει μια τέτοια, θα μείνει πιστεύω ικανοποιημένος, όπως και με τις περισσότερες του ανταγωνισμού.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Για την Canon Ixus 700 ποια είναι η γνώμη σας? Έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με P 200 και 7900 αλλά απο τα review που στο dpreview φαίνεται να έχει διακριτή διαφορά στην ποιότητα (αυτό είναι υποκειμενική άποψη). Την αναφέρω γιατί την θεωρώ ισορροπημένη επιλογή (μέγεθος-ποιότητα) και για να ακούσω και τις απόψεις σας.

Βέβαια είναι περίπου 50€ πιο ακριβή

χμ και η canon φιλε μου ειναι πολυ καλη παντως ειτε την nikon παρεις ειτε την canon το μονο σιγουρο ειναι οτι θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος κοιταξε στο gallery-members gallery εχω τραβηξει και φωτογραφιες απο την nikon

Δεν είναι και άσχημη η 7900, ΑΛΛΑ (σύμφωνα με το dpreview.com)

-Δυσκολεύεται πολύ να εστιάσει όταν το φωε δεν είναι αρκετό

-Οι φωτογραφίες είναι soft

-Θόρυβος στη φωτογραφία

Το ζουμ της είναι 3Χ, το λιγότερο που υπάρχει στις comact της κατηγορίας.

Θα πρέπει να μας πεις τι θέλεις από τη μηχανή σου: πόσο να κάνει, θέλεις να είναι μικρή; Θέλεις μεγάλο ζουμ; Θέλεις σταθεροποίηση εικόνας; Manual ρυθμίσεις; Video;

Και φυσικά μην ακολουθείς τις γενικεύσεις "οι Χ είναι καλύτερες από τις Υ". Καμίας εταιρίας όλες οι μηχανές δεν είναι καλύτερες από κάποιας άλλης και όλα τα μοντέλα ικανοποιούν κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις.

thelo na min eine poli megali na exi arketo zoom na travaei video na exi polla mp na exi flash kai sxetika arketes dinatotites :O

φιλε μου η την nikon-7900 η την canon ixus-700 οι 2 κορυφαιες compact σε μικρο μεγεθος

thelo na min eine poli megali na exi arketo zoom na travaei video na exi polla mp na exi flash kai sxetika arketes dinatotites :O

Δεν ξέρω κατά πόσο καλή είναι αυτή η μηχανούλα αλλά έχει κάτι που δεν έχουν η προαναφερόμενες , 5Χ οπτικό ζουμ και mpeg4 video,μικρό μέγεθος αλλά όλα αυτά κοστίζουν γύρω στα 450 ευρώ. :O

Η μηχανή είναι η casio exilim EX-P505 δές τα χαρακτηριστικά της στο dpreview.com και κάνε και ένα συγκριτικό με οτι άλλο έχεις υπ'οψιν.

τεραστια ειναι

τεραστια ειναι

Δεν ξέρω πως αξιολογής το τεράστιο αλλά μάλλον τα έχεις μπερδέψει θα σου συνιστούσα να πάς να την δείς την μηχανή μην κρίνεις απο φωτό. :)

Σίγουρα έχει όγκο απο μπροστά αλλά 5Χ ζούμ είναι αυτό.

Δεν ξέρω πως αξιολογής το τεράστιο αλλά μάλλον τα έχεις μπερδέψει θα σου συνιστούσα να πάς να την δείς την μηχανή μην κρίνεις απο φωτό. :)

Σίγουρα έχει όγκο απο μπροστά αλλά 5Χ ζούμ είναι αυτό.

τουλαχιστον δεν ειναι συμφωνα με τα δικα μου γουστα,αν ημουν paparazzi η τιποτα φωτογραφος τοτε θα ηξερα ποια να διαλεξω σε τετοιο μεγεθος :D

mporeite na me boithisete thelo na paro mia psifiaki pou na einai mikri se megethos kai na bgazei poli kales fotografies + video giro sta 350.

psaxnontas eida tin sony dsp-p200 kai mou kentrise to endiaferon kathos kai i casio z55 poli lepti me megali othoni kai 5mp.

ti lete gia tis epiloges mou thelo kai ti diki sas gnomi

thanks!

mporeite na me boithisete thelo na paro mia psifiaki pou na einai mikri se megethos kai na bgazei poli kales fotografies + video giro sta 350.

psaxnontas eida tin sony dsp-p200 kai mou kentrise to endiaferon kathos kai i casio z55 poli lepti me megali othoni kai 5mp.

ti lete gia tis epiloges mou thelo kai ti diki sas gnomi

thanks!

αν θες την γνωμη μου μακρια απο sony ειμαι πολυ ψειρας σε τετοια θεματα και τελικα εχω καταληξει στην canon και στη nikon.

δες την canon ixus-50,πολυ καλη ψηφιακη και με κορυφαιο μεγεθος ;)

h casio de leei?

κοιταξε αν θαηθελα μια ψηφιακη θα επαιρνα μονο απο ΟΝΟΜΑΤΑ που ειναι στο χωρο παρα πολλα χρονια,με λιγα λογια η nikon η canon ;)

η Ρ200 που εμφανιζεις οτι πουλας ειναι κορυφη :!: σταθερη αξια,ευκολο μενου,made in japan και φακο τεσαρ!!!!!!

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

η Ρ200 που εμφανιζεις οτι πουλας ειναι κορυφη :!: σταθερη αξια,ευκολο μενου,made in japan και φακο τεσαρ!!!!!!

ωραια αφου ειναι σταθερη αξια οπως λες παρε την,αστο ρε φιλε λες να μην ξερω καλυτερα απο τη στιγμη που διαθετω μια nikon-7900 την sony και την canon ixus-700?απογοητευση ειναι η sony

Και οι 3 μηχανές που έχεις,είναι αξιοπρεπέστατες για ερασιτέχνη σύμφωνα με τα περισσότερα review στο Ιnternet .Τα υπόλοιπα θέμα γούστου-Πάντα θα υπάρχουν "καλύτερες" και "χειρότερες" μηχανές σε πρακτικότητα-ποιότητα και σε σύγκριση.