shodanjr_gr Δημοσιεύτηκε May 1, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 1, 2005 Λοιπόν, ακούστε πως έχει το θέμα. Αποφάσισα να στήσω στο σπίτι μου (και κατά συνέπεια και γύρω από αυτό) ένα public wifi hot spot. Θέλω όμως το δίκτυο μου να έχει δύο τμήματα. Το "τοπικό" στο οποίο να έχουν πρόσβαση υπολογιστές μόνο αφού δώσουν τον κατάλληλο κωδικό (οπότε μιλάμε για WEP/WPA secured δίκτυο), και το public κομμάτι, στο οποίο θα μπορεί να συνδεθεί οποιοσδήποτε. Όσοι συνδέονται στο public κομμάτι θέλω να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο internet, όχι όμως με το πλήρες bandwidth της γραμμής μου, και επίσης να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόβαση στο τοπικό δίκτυο. Αυτή τη στιγμή διαθέτω το USR 9106 access point / wireless modem. Έχετε καμία ιδέα; Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doomya Δημ. May 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2005 θα στησεις σε ενα μηχανημα win2005 server και απαραιτητα isa server για την διαμηραση του bandwith Παράθεση ------------- -------------- αγαπημενα sites http://www.myphone.gr http://www.MyLaptop.gr http://www.Teachteac.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Alert Δημ. May 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2005 θα στησεις σε ενα μηχανημα win2005 server και απαραιτητα isa server για την διαμηραση του bandwith Χμμμ μαλλον win2003 θες να πεις... (αλλιως εαν εχουν βγει 2005, ποσο καιρο κιμωμουνα? :confused: ) Παράθεση Currently Using: Apple iPhone 6s 64GB, HTC One Silver Πέρασαν...: Nokia 3120, Siemens C55, Siemens SX1, Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson W800i, Qtek S200, HTC TyTN II, Nokia 2680, Nokia 6500 Slide (Silver), Nokia E72, Apple iPad 2 32GB WiFi, Apple iPhone 4S White 16GB, HTC Desire (R.I.P.), Samsung Galaxy S4 Black, Apple iPad 3 32GB Cellular, HTC Desire 310 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. May 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2005 Λοιπόν, ακούστε πως έχει το θέμα. Αποφάσισα να στήσω στο σπίτι μου (και κατά συνέπεια και γύρω από αυτό) ένα public wifi hot spot. Θέλω όμως το δίκτυο μου να έχει δύο τμήματα. Το "τοπικό" στο οποίο να έχουν πρόσβαση υπολογιστές μόνο αφού δώσουν τον κατάλληλο κωδικό (οπότε μιλάμε για WEP/WPA secured δίκτυο), και το public κομμάτι, στο οποίο θα μπορεί να συνδεθεί οποιοσδήποτε. Όσοι συνδέονται στο public κομμάτι θέλω να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο internet, όχι όμως με το πλήρες bandwidth της γραμμής μου, και επίσης να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόβαση στο τοπικό δίκτυο. Αυτή τη στιγμή διαθέτω το USR 9106 access point / wireless modem. Έχετε καμία ιδέα; O σωστός τρόπος να έχεις 2 διαφορετικά δύκτια είναι με ΑΡ που υποστηρίζει multiple ssid (βλέπε cisco, lancom, κλπ) Ο επόμενος τρόπος είναι να στήσεις ένα μηχανάκι με linux και να φορτώσεις squid για proxy server και να σηκώσεις iptables, ώστε να επιτρέπεις πρόσβαση στο εσωτερικό σου δίκτυο μόνο από το μηχανάκι σου. Απέφυγε τα win2K3 και τον Isa server, καθότι μπορεί να μπλέξεις με τις άδειες χρήσεις. Θεώρησε το σαν μια καλή ευκαιρία να μάθεις 2-3 πράγματα από Linux, ενώ ο squid κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα (πολύ μικρή για μηχάνημα της κατηγορίας του), το netgear να σηκώνει διαφορετικά subnets, οπότε να βάλεις στον adsl router σου 2 subnets (Πχ το 192.168.0.1-.255 για το Hot spot και το 192.168.9.1-.16 για το εσωτερικό σου δίκτυο). Το WEP δεν σου κάνει καθόλου, ενώ και με το wpa δεν θα κάνεις εύκολα την δουλειά σου, αφού και πάλι θα θες κάτι από πίσω να μαζεύει όσους περνάνε από το ανοιχτό wpa (αν και δεν έχω δοκιμάσει πως παίζουν και με wpa αλλά και χωρίς.....) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faganas Δημ. September 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2007 Ένας φίλος προσπαθεί να κάνει το παρακάτω project,εγώ αντέγραψα απο άλλο φόρουμ τις απορίες του και ζητώ την δική σας βοήθεια για να το στήσουμε το πράμα.Sorry για τη απότομη εισαγωγή. Θέλω να δημιουργήσω ένα hotspot για διαμοιρασμό ίντερνετ γύρω από το σπίτι μου,οταν δουλεύω έξω και λίγο μακρυά απο αυτό.Το καλο είναι ότι είμαι σε επαρχιακή πολη και δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια τριγύρω απ το σπίτι(άλλα σπίτια)+το γεγονός οτι η κεραία omnidirectional θα μοιράζει τοποθετημένη σε απο αρκετά μεγάλο ύψος.Αυτό που εμ ενδιαφέρει είναι να πετύχω 1-2 χιλιόμετρα πολυκατευθηντικής εμβέλειας.Εχω ένα περίσσιο access point,έχω εργαλεία και καλώδια,πρέπει να πάρω και μία omni.Ποια μου προτείνετε να αγοράσω και τι ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω στο ρουτερ για να παίζει αρκετά δυνατά σε dbi?Το ρουτεράκι είναι το wag54g της Linksys. Ευχαριστώ Παράθεση nobody belongs to nobody Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louigi_gr Δημ. December 4, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2007 Πάρε την D-link ΑΝΤ-1500. Για access point to D-link DWL-2100AP και ριξε το στην firmware 2.00. Κανε telnet στο access point και γραψε set overridetxpower xx (opou xx ta db) αποθηκευσε με tftp update και voila! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oresti Δημ. December 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2007 καλη ιδέα, αλλα πρώτων εχω την εντύπωση οτι αυτό δε παίρνει εξωτερική κεραία. Δεύτερον 1-2 χιλιόμετρα θα τους γεμίσει λιγο θόρυβο, και αν θελει να το πιάσει με laptop λιγο δυσκολο ετσι απλά. Ασε που μαλλον παρανομος θα εισαι Παράθεση Αγγελίες στο buy & sell μόνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sirhan23 Δημ. June 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 14, 2008 geia se oloys. ttha ithela apo opoion kserei na me voithisei ligo gia tin dimioyrgia enos wifi hotspot.exo kapoies gnoseis sxetika me ta diktya genikotera alla epeidi den exo ksanaasxolithi me kati tetoio opoiadipote voithia einai kalodexoymeni.ayto loipon poy thelo na ftiakso einai ena hotspot to opoio tha kaliptei mia apostasi 750 peripoy metron perimetrika toy simeioy poy tha vrisketai i adsl sindesi. tha ithela na moy proteinete kapoia i kapoies keraies omni (kalo tha itan na xrisimopoithei mia keraia) poy tha me voithouse na katafero na ftaso tin epithimiti asirmati kalipsi.epipleon tha ithela na moy proteinete kai ena logismiko prokeimenoy na ginete i xreosi tis ipiresias aytis. P.S: o xoros einai eksoterikos kai den iparxoyn empodia. signomi an egine ligo koyrastikos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
serfistas1 Δημ. June 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2008 Πολυ καλη πρωτοβουλία και απαιτεί αρκετά δουλειά, σε ότι αφορά την κεραία εξωτερικά του ασύρματου δικτύου θα πρέπει να έχεις μόνιμη αυτοτροφοδοσία και απαιτεί παρέμβαση όπως ο ενισχυτής που έχουμε στην κεραία τηλεόρασης.. Παράθεση http://phonegr.blogspot.com -Mobile news http://peloponnisoslive.blogspot.gr- F1 Kart for ever Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. June 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2008 Λοιπον δεν χρειαζετε ουτε σερβερ να στησεις ουτε τιποτα απολυτως...Τα πραματα ειναι ευκολα..Χρειαζεσαι ενα access point,μια κεραια αναλογως μεχρι που θες να φτανει το σημα,custom firmware(κατα προτιμηση το access point σου να ναι linksys).Δεν υπαρχει κατι καλυτερο μεχρι στιγμης για δημιουργια wifi hotspot απο αυτο εδω:http://www.hotspotsystem.com/operator/signup_op.php Ειναι το the best of the best...Μεχρι και τον λογαριασμο σου paypal μπορεις να συνδεσεις και να χρεωνεις αυτους που μπαινουν..και να κανεις δικα σου πακετα χρεωσεων και λοιπα...Μπορεις να ψαξεις και στο utube οδηγους για το στησιμο με τον τροπο που σου λεω...Ειναι οτι καλυτερο υπαρχει..Το χω ψαξει πολυ το θεμα για αυτο σου λεω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sirhan23 Δημ. June 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2008 σας ευχαριστω πολυ ολους αλλα θα ηθελα αν ειναι ευκολο να μου προτεινετε συγκεκριμενα μοντελα κεραιων και access point για να πετυχω την καλυψη των 750 μετρων που αναφερω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. June 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2008 σας ευχαριστω πολυ ολους αλλα θα ηθελα αν ειναι ευκολο να μου προτεινετε συγκεκριμενα μοντελα κεραιων και access point για να πετυχω την καλυψη των 750 μετρων που αναφερω. Access point:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615160 Antenna:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613489 Video: Video: Σου βαζω την πιο δυνατη κεραια..Δεν ξερω σε μετρα αυτη ποσο πιανει απλως σου εβαλα την μεγαλυτερη να σαι σιγουρος.Για να ναι 21dbi θα ξεσκιζει λογικα:D.Αν εχεις τα λεφτα και θες το hotspot για σοβαρο σκοπο..Παρε αυτην την κεραια...Λογικα το βυσμα ιδιο θα ναι του access point linksys με την κεραια d-link αλλα ψαξτο ή ρωτα πρωτου την παραγγειλεις....Δες και τα βιντεο που σου εβαλα απο πανω...:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sirhan23 Δημ. June 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2008 eisai megalos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. June 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2008 eisai megalos Βημα βημα ακολουθησε την εγκατασταση του custom firmware στο access point ετσι οπως τα δειχνει στα βιντεο...Περιμενουμε νεοτερα σου μολις το στησεις:D:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sirhan23 Δημ. June 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2008 ευχαριστω και παλι.μολις θα το εχω ετοιμο θα κανω ποστ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
islandero Δημ. June 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2008 Να ρωτησω και γω κατι, εχω ενα linksys wag200 ασυρματο ρουτερ με διασπωμενη κεραια. Θελω να αυξησω την εμβελεια στα 300-400 μετρα περιπου. Τι θα χρειαστω? Μια εξωτερικη κεραια μονο που θα την ενωσω στην υποδοχη του ρουτερ (και ποια???) ή και access point? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. June 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2008 Να ρωτησω και γω κατι, εχω ενα linksys wag200 ασυρματο ρουτερ με διασπωμενη κεραια. Θελω να αυξησω την εμβελεια στα 300-400 μετρα περιπου. Τι θα χρειαστω? Μια εξωτερικη κεραια μονο που θα την ενωσω στην υποδοχη του ρουτερ (και ποια???) ή και access point? Εφοσον ειναι αποσπωμενη η κεραια μονο κεραια θα χρειαστεις Μπορεις να κανεις και το αλλο...Να παρεις wireless bridge... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
islandero Δημ. June 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2008 Εχετε καποια να προτεινετε για το συγκεκριμενο router γιατι δεν εχω ιδεα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. June 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2008 Εχετε καποια να προτεινετε για το συγκεκριμενο router γιατι δεν εχω ιδεα! Αυτο εδω πρεπει να σε καλυπτει http://www.multirama.gr/multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=Antenna&cp_id=125107 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
furious_angel Δημ. August 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2008 ειπαν να μην ανοιξω νεο θεμα ελπιζωντας να μην βγω Off-topic...ο δημος μου προσφερει μεσω του προγραμματος hot-spot δωρεαν ασυρματο δικτυο στην κεντρικη πλατεια.το σπιτι μου απεχει περιπου σε ευθεια 300 μετρα,το σημα ομως φτανει μεχρι την μεση.γινεται με καποια κεραια να πιασουμε σημα(ολη η πολυκατοικια)?τι αλλο θα χρειαστουμε?κατα ποσο αν γινεται κ το κανουμε αυτο ειναι νομιμο? σας ευχαριστω για ολες τις απαντησεις! Παράθεση http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fontas Δημ. August 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Τσεκάρετε και το: http://www.fon.com/en/ Δεν είναι πλήρως public. Άλλα είναι πολύ ενδιαφέρον community και είναι πάρα πολύ εύκολο στην εγκατάσταση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts