Jump to content

Xiaomi Mi A1 VS Motorola G5 Plus: Τι προτείνετε;

kistos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Βρίσκομαι στη φάση μετάβασης από το LG G4 σε ένα νέο κινητό. Το μπάτζετ μου φτάνει μέχρι 250-260 ευρώ και έχω ξεχωρίσει σε αυτήν την κατηγορία τα Xiaomi Mi A1 και Motorola G5 Plus. Θέλω ένα κινητό με καλή κάμερα και γρήγορο, δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Μπορείτε να μου προτείνετε ένα από αυτά ή κάποιο άλλο;

..........Motorola G5 Plus. Θέλω ένα κινητό με καλή κάμερα και γρήγορο, δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια.

Αφου το βρηκες μονος σου! συμφωνα με αυτα που ζητας!;)

Σε τελική ποιότητα νυχτερινών φωτογραφιών σίγουρα moto g5 plus. Για φακό με ζουμ και portrait mode mi a1.

Σε ταχύτητα mi a1 αφού θα χει καλύτερο multitasking λόγω 4 gb ram.

Επιπλέον το mi a1 έχει 64 Gb αποθηκευτικό, έχει πολύ μικρότερα bezels (πολύ πιο μαζεμένο) και περισσότερα updates λόγω google. Από την άλλη το moto g5 plus έχει εγγύηση αντιπροσωπείας ακόμα και απο σκρουτζομάγαζο.

Το mia1 έχει καλό hardware στην κάμερα αλλά κάκιστο software. Εδώ και 3 μηνιαία updates δεν το έχει φτιάξει το πρόβλημα ενώ στο επερχόμενο update του Oreo, από τα σχόλια των beta users δεν φάνηκε κάποια διόρθωση.

Όταν λες κακό software? Στο bokeh πάντως τα πάει πολύ καλά. Εγώ το μόνο παράπονο που είχα ήταν το βίντεο που ρίχνει καρέ σε χαμηλό φωτισμό.

Πάντως αν ασχολείσαι με ρουτ, με google camera βελτιώνει αρκετά τις φωτογραφίες. Ενδεικτικά κάποια δείγματα μου εδώ Mi A1 . Όπου γράφω Hdr+ είναι με την google camera (τις ρυθμίσεις της τις ειχα χαμηλά... μπορούσε και καλύτερα αλλα δεν μου αρέσουν οι αργές λήψεις).

Edited by Antretng

Με βάση τα γραφόμενα ενός άλλου μέλους στο διπλανό φόρουμ, εβαλε με ρουτ την εφαρμογή που λες και η βελτίωση ήταν εκπληκτική. Αλλά δεν παίρνεις mi a1 για να χάσεις τα update με root.

Μπορείς να βάλεις την Google.Camera χωρίς root αλλά δεν θα σου δουλεύει το slow motion στο βίντεο....

Με βάση τα γραφόμενα ενός άλλου μέλους στο διπλανό φόρουμ, εβαλε με ρουτ την εφαρμογή που λες και η βελτίωση ήταν εκπληκτική. Αλλά δεν παίρνεις mi a1 για να χάσεις τα update με root.

Αν το κανεις σωστά δεν τα χάνεις. Έχω βάλει οδηγό στη πρώτη σελίδα του Mi a1. Θεωρητικά έτσι έχεις κανονικά Updates (λέω θεωρητικά γιατί δεν πρόλαβα να το τεσταρω). Αλλά μου φαίνεται λογική η διαδικασία... ;)

Μπορείς να βάλεις την Google.Camera χωρίς root αλλά δεν θα σου δουλεύει το slow motion στο βίντεο....

Αν δεν πειράξεις build.prop δεν δουλεύει καθόλου η κάμερα μιας και δεν έχει ενεργό api2. Φυσικά αμα ξέρεις το κάνεις και χωρίς root. Αλλά και πάλι για τα updates πρέπει να επαναφέρεις στην αρχική κατάσταση το build.prop για να το δεχτεί. Μιλάμε για μια σειρά τροποποίηση. ;)

Αν το κανεις σωστά δεν τα χάνεις. Έχω βάλει οδηγό στη πρώτη σελίδα του Mi a1. Θεωρητικά έτσι έχεις κανονικά Updates (λέω θεωρητικά γιατί δεν πρόλαβα να το τεσταρω). Αλλά μου φαίνεται λογική η διαδικασία... ;)

Αν δεν πειράξεις build.prop δεν δουλεύει καθόλου η κάμερα μιας και δεν έχει ενεργό api2. Φυσικά αμα ξέρεις το κάνεις και χωρίς root. Αλλά και πάλι για τα updates πρέπει να επαναφέρεις στην αρχική κατάσταση το build.prop για να το δεχτεί. Μιλάμε για μια σειρά τροποποίηση. ;)

Δεν ήξερα ότι στο MI A1 μόνο με root δουλεύει η κάμερα...Στο λέω γιατί στο 1+3Τ την έχω χωρίς root και μια χαρά δουλεύει,φυσικά δεν έχω το slow.motion ,αλλά μικρό το κακό...

Δεν ήξερα ότι στο MI A1 μόνο με root δουλεύει η κάμερα...Στο λέω γιατί στο 1+3Τ την έχω χωρίς root και μια χαρά δουλεύει,φυσικά δεν έχω το slow.motion ,αλλά μικρό το κακό...

Ναι γιατί δεν έχει ενεργό api2. Εσένα έχει. ;)

Βρήκα αυτήν την προσφορά για το Motorola Moto G5s plus στα 230 ευρώ. Πιστεύετε ότι αξίζει συνολικάι; Είναι αρκετά χαμηλότερη η τιμή από το Skroutz.

https://www.amazon.it/Lenovo-PA6V0027IT-Smartphone-Memoria-Interna/dp/B0744VXT1B/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1513852216&sr=8-2&keywords=motorola+moto+g5s+plus

Api2 είναι ένα πρωτόκολλο λειτουργίας της κάμερας. Το mi a1 δεν έχει ενεργό api2 που το απαιτεί η camera του pixel.

Για να λεω οτι ενεργοποιείται με μια απλή αλλαγή στο build.prop , δεν ειναι hardware. Ή μαλλον το hardware υποστηρίζει μεν αλλά δεν του το χουν ενεργοποιημένο.

Διάβασε εδώ και θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7377956#post7377956