Jump to content

Γιατί δεν πρέπει να βασίζεστε μόνο στην iCloud Photo Library


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/67613/icloud-photo-library-ipad-iphone-mac-100651991-large.jpg?today=1510821158

 

Η βιβλιοθήκη iCloud Photo, είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ καλός τρόπος να διαχειριστείς τις εικόνες και τα βίντεο. Μπορείς για παράδειγμα να προβείς στη λήψη ενός βίντεο με το iPhone σου και αυτόματα να συγχρονιστεί οπουδήποτε, κάνοντας ταυτόχρονα και ένα κεντρικό αντίγραφο στο iCloud. Πρόκειται για έναν πολύ καλό τρόπο να μην ανησυχείς για το πόσο χώρο σου έχει απομείνει σε οποιαδήποτε συσκευή. Και ναι, αν προσπαθήσεις να διαγράψεις μια φωτογραφία από μια συσκευή που συγχρονίζεται με το iCloud, διαγράφεται από παντού, η Apple άλλωστε σε προειδοποιεί για αυτό. Αλλά μπορείς να βασιστείς αποκλειστικά στο iCloud σαν το μοναδικό backup, ιδίως όταν πρόκειται για αρχεία που θέλεις να διατηρήσεις για πάντα; Η σύντομη απάντηση είναι όχι!

 

H iCloud Photo Library μπορεί να ρυθμιστεί κατά τέτοιον τρόπο σε iOS και macOS συσκευές, έτσι ώστε είτε να διατηρήσει τα αρχεία σας που δημιουργείτε ή κάνετε import σε αυτές τις συσκευές και να κάνετε download σε πλήρη ανάλυση, οποιοδήποτε αρχείο εικόνας ή video που κάνετε import από οποιαδήποτε συνδεδεμένο υπολογιστή, συσκευή ή tablet. Αλλά, η επιλογή «Optimized storage» φαίνεται να αποτελεί την ιδανική λύση για τους περισσότερους χρήστες, επειδή η βιβλιοθήκη φωτογραφιών πολλών χρηστών, είναι μεγαλύτερη από την χωρητικότητα του iPhone ή του iPad που αγοράζετε.

 

Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και στο Mac OS, Photos > Preferences > iCloud, αλλά αν το ενεργοποιήσετε σε όλα τα συνδεδεμένα Macs σας (είτε είναι ένα είτε πολλά), δεν θα έχετε πλέον ένα αντίγραφο πλήρης ανάλυσης των media αρχείων σας. Δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσετε, ποια αρχεία παραμένουν cached σε πλήρη ανάλυση. Πρόκειται δηλαδή για ένα μόνο backup στο iCloud. Βέβαια, η Apple είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη σε αυτόν τον τομέα, όπως και πολλοί άλλοι cloud providers, οι οποίοι αναφέρουν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διατηρήσουν τα αρχεία σας, αλλά πραγματικά μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι; Ως εκ τούτου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το macworld.com θα πρέπει να διατηρείτε τουλάχιστον τρία αντίγραφα αυτών που θέλετε να διατηρήσετε για πάντα.

 

Το configuration του αρθρογράφου του macworld.com είναι:

  • Η Photos Library σε ένα εξωτερικό drive.
  • Το drive να γίνεται back up συνεχώς σε έναν cloud based provider.
  • Η iCloud Photo Library ενεργοποιημένη με πλήρη ανάλυση στο Mac σας.

 

[via]

Edited by valadis.k
Link to comment
Share on other sites

επειδή η βιβλιοθήκη φωτογραφιών πολλών χρηστών, είναι μεγαλύτερη από την χωρητικότητα του iPhone ή του iPad που αγοράζετε
μα τι μεγαλύτερή; μόνο 5GB έχει. καλύτερα το google
Link to comment
Share on other sites

μα τι μεγαλύτερή; μόνο 5GB έχει. καλύτερα το google
Γυρίστε το στο Android καλύτερα. Εγώ έχω 16gb iPhone, 25gb photo, 50gb icloud και είναι όλα μέσα στο iPhone

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...