Jump to content

Θρησκευτικός Τουρισμός

vanirov
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

sinxoreste me gia ta greeklish....

kano mia ergasia gia to Agion Oros ke sigkekrimena gia ton thriskeftiko tourimo tou.

briskome distixos eksoteriko opote xriazome mia megali boithia apo olus esas pou kati kserete ke pou mporite na mou protinete gia na mou fani xrisimo.

thelo oti stixia statistika ikonomika mporoune na brethoune.... biblia. otidipote.... fantastite pos afti i ergasia to ligotera tha mou apri kana 7mino. sinolika prepi na ine oxi ligotero apo 130 selides.

ektos apo to Agio Oros pou ine to kirio thema mou... psaxno plirofories gia meteora... ke meta gennika gia thriskeftiko tourismo gia oli tin ellada.

oti mporite na kserete ine poli simantiko gia mena na mou to pite. basika ine ikonomikis morfis ergasias.. opote thelo ligi istorioula.....an ke auti tha ine poli xrisimi... opio link opio site brite tha sas imuna eugnomon na mou to postarete...

ean kapios op theli na mou to kani episimasmeno tha tou imouna eugnomon.

pragmatka psaxno oti stixio dinaton ke adinaton mpori na brethi.... signomi pou sas zalizo... ke euxaristo

se euxaristo power, idi ta ksero auta ta link.. auta ine genikis gnoseos ta kina diladi touristika sites. psaxno pio leptomeri pragmata san na douleues se ipourgio ke prepi na kanis mia touristiki ikona sto ti simeni AGIO OROS. me tin enia posa krebatia iparxoune... posa eksoda exoune... posi tiuristes pane... ean pane krouazieroplia. pos zoune... ti trone.,.... poso ksodeuoune..... genika ine diskolo na to eksigiso... psanxo genikos oti ikonomiko-statistiko stixio mporo na bro..... eksoda ellinikou kratous gia to OROS... sinolika eksoda touriston..... ta panta... to ksero oti ine ligo diskolo.... ala ean brethi kapios pou kseri tha me sosi!

P:S me endiaferoune ke se elliniko epipedo stixia ke oxi apoklistika gia agio oros.. genika oti nea exoume gia thrskfetiko tourismo...

• 4 years later...
  vanirov said:
sinxoreste me gia ta greeklish....

kano mia ergasia gia to Agion Oros ke sigkekrimena gia ton thriskeftiko tourimo tou.

briskome distixos eksoteriko opote xriazome mia megali boithia apo olus esas pou kati kserete ke pou mporite na mou protinete gia na mou fani xrisimo.

thelo oti stixia statistika ikonomika mporoune na brethoune.... biblia. otidipote.... fantastite pos afti i ergasia to ligotera tha mou apri kana 7mino. sinolika prepi na ine oxi ligotero apo 130 selides.

ektos apo to Agio Oros pou ine to kirio thema mou... psaxno plirofories gia meteora... ke meta gennika gia thriskeftiko tourismo gia oli tin ellada.

oti mporite na kserete ine poli simantiko gia mena na mou to pite. basika ine ikonomikis morfis ergasias.. opote thelo ligi istorioula.....an ke auti tha ine poli xrisimi... opio link opio site brite tha sas imuna eugnomon na mou to postarete...

ean kapios op theli na mou to kani episimasmeno tha tou imouna eugnomon.

pragmatka psaxno oti stixio dinaton ke adinaton mpori na brethi.... signomi pou sas zalizo... ke euxaristo

Φιλαρακι βρηκες τιποτα?Κανω εργασια με θεμα τον θρησκευτικο τουρισμο και εχω απελπιστει.Δεν βρισκω τιποτα.Θελω βασικα στατιστικα στοιχεια για την επισκεψιμοτητα των τουριστικων μνηειων πθ εχουν να κανουν με τον θρησκευτικο τουρισμο και ακομα αν εχεις τιποτα ποθ αφορα τον εγχωριο τουρισμο.

Θα σου ημουν υπερευγνομων!!!!!

Ναι μονο που κανεις ενα λαθος,στο αγιον ορος δεν πας για τουρισμο αλλα για να προσευχηθεις,πρεπει ομως να εχουμε διδαχτει καποια πραγματα πριν πουμε οτιδηποτε,ειναι ενα μερος ιερο και πρεπει να σεβομαστε τους προσκυνητες και τους ασκητες αυτου του τοπου.....

Άκου Θρησκευτικός Τουρισμός...Μέγα λάθος!!!Δεν πας στο Αγιον Όρος για τουρισμό.Παρακαλώ να αλλάξει η ονομασία του topic.
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Δεν έχουν όλοι τα ίδια πιστεύω με εσάς.

Αν εγώ έχω όρεξη να πάω να δω το Άγιο Όρος και απλά να

θαυμάσω το τοπίο και να δω τον τρόπο ζωής των μοναχών,

δε μου το απαγορεύει κανένας και έχω κάθε δικαίωμα.

(Αν ήμουν γυναίκα, θα είχαμε άλλη συζήτηση δυστυχώς)

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ασπάζομαι και τα χριστιανικά πιστεύω.

Και αυτό, κάνει αυτομάτως το ταξίδι μου εκεί ΤΟΥΡΙΣΜΟ, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.

Όπως ο καθένας έχει δικαίωμα να επισκεφτεί την Ιερουσαλήμ και να θαυμάσει την ιδιαιτερότητα του τόπου χωρίς απαραίτητα να ανήκει σε κάποια θρησκεία, όπως έχεις δικαίωμα να πας σαν τουρίστας στα μεγάλα Ισλαμικά κέντρα και να δεις τι έχουνε φτιάξει, έτσι μπορεί και ο άλλος να πάει στο Όρος.

Τουρισμός, περιήγηση...

Είχα διαβάσει ένα άρθρο στα ΝΕΑ πριν μερικά χρόνια που είχε κάποια στατιστικά.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4484413

Παναγια της Τηνου

Αγιος Γερασιμος Κεφαλονιας

Αγιος Ραφαηλ Μυτηληνης

Αγιος Δημητριος Θεσσ/νικης

Αγιος Διονυσιος εν Ολυμπο

Παναγια Σουμελα

Αυτα ειναι τα κυριοτερα και σημαντικοτερα!

Baator said:
Δεν έχουν όλοι τα ίδια πιστεύω με εσάς.

Αν εγώ έχω όρεξη να πάω να δω το Άγιο Όρος και απλά να

θαυμάσω το τοπίο και να δω τον τρόπο ζωής των μοναχών,

δε μου το απαγορεύει κανένας και έχω κάθε δικαίωμα.

(Αν ήμουν γυναίκα, θα είχαμε άλλη συζήτηση δυστυχώς)

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ασπάζομαι και τα χριστιανικά πιστεύω.

Και αυτό, κάνει αυτομάτως το ταξίδι μου εκεί ΤΟΥΡΙΣΜΟ, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.

Όπως ο καθένας έχει δικαίωμα να επισκεφτεί την Ιερουσαλήμ και να θαυμάσει την ιδιαιτερότητα του τόπου χωρίς απαραίτητα να ανήκει σε κάποια θρησκεία, όπως έχεις δικαίωμα να πας σαν τουρίστας στα μεγάλα Ισλαμικά κέντρα και να δεις τι έχουνε φτιάξει, έτσι μπορεί και ο άλλος να πάει στο Όρος.

μα καλα τι σχεση εχουν αυτα με το οτι δεν θα επρεπε να υπαρχει ο ορος θρησκευτικος τουρισμος??:blink:

οκ μπορεις να πας στο αγιον ορος χωρις να εισαι χριστιανος, σε ισλαμικο κεντρο χωρις να εισαι μουσουλμανος κοκ ομως ακομη και σε αυτη την περιπτωση ΔΕΝ λεγεται θρησκευτικος τουρισμος...λεγετε απλως τουρισμος...

[sIGPIC][/sIGPIC]

speed_fire08 said:
μα καλα τι σχεση εχουν αυτα με το οτι δεν θα επρεπε να υπαρχει ο ορος θρησκευτικος τουρισμος??:blink:

οκ μπορεις να πας στο αγιον ορος χωρις να εισαι χριστιανος, σε ισλαμικο κεντρο χωρις να εισαι μουσουλμανος κοκ ομως ακομη και σε αυτη την περιπτωση ΔΕΝ λεγεται θρησκευτικος τουρισμος...λεγετε απλως τουρισμος...

Όχι φίλε μου. Αν εγώ πάω στην Τήνο με σκοπό να κάνω διακοπές και να δω τις ομορφιές του νησιού, αυτό είναι τουρισμός.

Αν πάω συγκεκριμένα και μόνο να δω τα μοναστήρια, τις εκκλησίες, για προσκύνημα κτλ. και με αφήνει αδιάφορο το νησί σαν νησί, αυτό λέγεται θρησκευτικός τουρισμός.

Και λέγεται έτσι επειδή πάω για να δω κάτι το συγκεκριμένο, μια εκκλησία π.χ. που θα πήγαινα να την δω όπου και να ήταν, η τοποθεσία της με αφήνει αδιάφορο.

Αυτονόητα είναι αυτά, άλλο πράγμα ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ και η εικόνα που μας φέρνει στο μυαλό αυτή η λέξη, και άλλο πράγμα η γριά με το φακιόλι που πάει στην Τήνο και πέφτει στα γόνατα και σέρνεται μέχρι την εκκλησία. Δεν την λες τουρίστρια αυτή.

Εγώ απαντούσα στον χρήστη lefkaditis, που τον πείραξε ο όρος "τουρισμός", θεωρώντας ότι το Άγιον Όρος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάτι το ιερό που μόνο πιστοί θα 'πρεπε να πηγαίνουν και όχι τουρίστες, εκεί ήταν η διαφωνία μας, το ότι υπάρχει όρος "θρησκευτικός τουρισμός" είναι κάτι το αυταπόδεικτο, απλά ο lefkaditis θεωρεί ότι κακώς χρησιμοποιείται ο όρος αυτός ενώ εγώ διαφωνώ.