Jump to content

Πως να ξεκλειδώσεις τον bootloader του Xiaomi smartphone σου


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/66532/012759lgb4ddqzdjka3kdd-jpg-thumb.jpg?today=1506859252

 

Όλοι όσοι αγαπάτε τα Xiaomi smartphones θα έχετε σίγουρα αναρωτηθεί γιατί έρχονται με κλειδωμένο bootloader ή και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει. Το ξεκλείδωμα του bootloader των Xiaomi smartphones, επιτρέπει την εγκατάσταση custom ROMs και το πείραγμα των συσκευών μας. Στο νεοσύστατο subforum των Xiaomi smartphones στους οδηγούς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε βασικές απορίες χρηστών και προβλήματα με τις συσκευές μας.

 

Γιατί η Xiaomi κλειδώνει τον bootloader των Mi συσκευών;

 

Πράγματι, είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει αρκετούς. Όπως γνωρίζουμε, η Xiaomi αποτελεί ένα brand με διεθνή παρουσία, η οποία επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, με το πρώτο επίσημο Mi Store να έχει ξεκινήσει πρόσφατα τη λειτουργία του στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως αρκετές περιοχές, όπου δεν είναι διαθέσιμες οι συσκευές της Xiaomi επισήμως και πολλοί υποψήφιοι αγοραστές καταλήγουν να αγοράζουν fake Xiaomi smartphones ή smartphones με μη επίσημη ROM και γεμάτη bloatware. Επιπλέον, ένα άλλο πρόβλημα με το οποίο οι αγοραστές συχνά αντιμέτωποι, είναι η κλοπή. Εκείνος που θα πάρει την συσκευή θα προβεί στο φλασάρισμα μιας νέας ROM και θα καταστήσει έτσι σχεδόν απίθανο το να την ανακτήσει ο νόμιμος κάτοχός τους. Για αυτούς τους δυο λόγους, η Xiaomi αποφάσισε να κλειδώσει τον bootloader.

 

Τι συμβαίνει όταν ο bootloader είναι κλειδωμένος;

 

Καταρχάς με τον κλειδωμένο bootloader δεν επηρεάζονται τα OTA updates. Το root απενεργοποιείται αν το έχει ενεργοποιήσει προηγουμένως ο χρήστης. Για να το ενεργοποιήσετε θα πρέπει να ξεκλειδώσετε τον bootloader. Οι χρήστες θα πρέπει να ξεκλειδώσουν τον bootloader αν θέλουν να φλασάρουν Fastboot ROMs. Αν δεν γνωρίζετε πολλά από custom Roms, φλασάρισμα και τέτοιου είδους πράγματα σας συστήνουμε να μην προβείτε στο ξεκλείδωμα του bootloader.

 

Ποιες συσκευές έρχονται με κλειδωμένο bootloader;

 

Οι συσκευές που έρχονται με κλειδωμένο bootloader είναι οι Mi 4c, Redmi Note 3, Mi Note Pro, Redmi 3, Mi 4S, Mi 5 και όλες εκείνες που κυκλοφόρησαν από το 2016 και μετά.

 

Πως μπορώ να κάνω αίτηση για να ξεκλειδώσω τον bootloader;

 

Το ξεκλείδωμα του bootloader μπορεί να γίνει με αίτηση στο http://en.miui.com/unlock. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να αναφέρετε τους πραγματικούς λόγους που θα θέλατε να ξεκλειδώσετε τον bootloader στα Αγγλικά. Θα πρέπει να έχετε υπομονή για το ξεκλείδωμα του bootloader και θα πρέπει να μεταβαίνετε συνεχώς στη σελίδα που προαναφέραμε για να δείτε την κατάσταση της αίτησης και αν αυτή έχει εγκριθεί ή απορριφθεί.

 

Διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloader:

 

Στη συνέχεια αναφέρουμε τι θα πρέπει να κάνετε εφόσον έχετε λάβει το SMS έγκρισης. Πιο συγκεκριμένα:

1. Μεταβείτε στο Settings - About Phone - MIUI Version (Πιέστε εκεί αρκετές φορές για να ενεργοποιήσετε τα Developer Options).

2. Μεταβείτε στο Settings - Additional Settings - Developer Options και συνδέστε τον λογαριασμό Mi στο Mi Unlock Status. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, αγνοήστε το και απλά ξαναπροσπαθήστε λίγες ημέρες αργότερα.

3. Συνδεθείτε στο λογαριασμό Mi, ο οποίος έχει λάβει έγκριση για ξεκλείδωμα του bootloader.

4. Μόλις συνδεθείς στο Mi Unlock Tool, καλό είναι να ελέγξεις για ύπαρξη τυχόν ενημερώσεων στους drivers και στην ίδια την εφαρμογή.

5. Απενεργοποίησε τη συσκευή σου, πίεσε το πλήκτρο εκκίνησης και έντασης την ίδια στιγμή για να εισέλθετε σε bootloader mode.

6. Πραγματοποίησε είσοδο στο unlocking tool στο PC με το ίδιο Mi account. Σύνδεσε τη συσκευή σου στο PC χρησιμοποιώντας καλώδιο USB.

7. Πάτησε το Unlock. Η διαδικασία κρατά 10 δευτερόλεπτα περίπου.

 

Αντιμετώπιση προβλημάτων

 

Kedacom USB device

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα, είμαστε εδώ για να τα λύσουμε. Υπάρχει περίπτωση, ακόμη και όταν λάβετε έγκριση από την Xiaomi, η διαδικασία να κολλήσει. Η πιθανότερη αιτία είναι το kedacom USB ειδικά για όσους χρησιμοποιούν Windows 10, όπου το PC δεν μπορεί να αναγνωρίσει τη συσκευή σε fastboot mode. Κατεβάστε το Mi Flash από εδώ.

 

Backup link στο Mega.nz για το MiFlash tool: https://mega.nz/#!0joziCQI!98Jex4I350tZF-G8bm3jOhb0AocmOwswqt0LFw8OhXY

 

1. Κάντε boot σε fastboot mode (κρατήστε πατημένο το πλήκτρο μείωσης της έντασης και το πλήκτρο εκκίνησης, ένα εικονίδιο Μi θα εμφανιστεί. Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή.

2. Ανοίξτε την διαχείριση συσκευών και αναζητήστε για Kedacom USB Device, διπλό κλίκ στο Android Bootloader Interface, στη συνέχεια Unistall και επιλέξτε την διαγραφή του driver για αυτήν την συσκευή και πατήστε ok.

3. Αποσυνδέστε και επανασυνδέστε τη συσκευή.

Σε αυτή τη φάση θα δείτε τον driver να εγκαθίσταται ξανά. Η συσκευή θα αναγνωριστεί ως Android Bootloader Interface και μόλις η ενημέρωση ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στο Kedacom. Ο Kedacom driver δεν θα σου επιτρέπει να ξεκλειδώσεις και να επιτελέσεις οποιουδήποτε είδους fastboot commands. Για να το λύσεις αυτό

4. Κάνε διπλό κλικ στο Android Bootloader Interface, στο Driver tab επέλεξε το Roll Back Driver και πίεσε ok.

Από τη στιγμή που ο Driver είναι εντάξει πλέον, πήγαινε στο Mi Unlock Tool και θα μπορείς να ξεκλειδώσεις τον bootloader χωρίς προβλήματα.

 

Σημαντική σημείωση: Μπορείτε να ξεκλειδώσετε μόνο τη συσκευή που έχετε στην κατοχή σας και όχι κάποιου άλλου. Με άλλα λόγια, το unlock tool που έχετε κατεβάσει θα πρέπει να συνδεθεί με τον ίδιο λογαριασμό που έχετε στη συσκευή σας. Ένας λογαριασμός Mi, μπορεί να ξεκλειδώσει μόνο μια συσκευή ανά 30 ημέρες.

 

Με πληροφορίες από en.miui.com

Edited by valadis.k
Link to comment
Share on other sites

"Το Recovery Mode αλλάζει. Για αναβάθμιση μέσω Recovery θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Mi PC Suite. Οι συσκευές με κλειδωμένο bootloader δεν μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω του Miflash. Οι χρήστες θα πρέπει να ξεκλειδώσουν τον bootloader αν θέλουν να φλασάρουν Fastboot ROMs."

 

Με έχεις μπερδέψει πραγματικά με αυτές τις 2 γραμμές.

Link to comment
Share on other sites

"Το Recovery Mode αλλάζει. Για αναβάθμιση μέσω Recovery θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Mi PC Suite. Οι συσκευές με κλειδωμένο bootloader δεν μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω του Miflash. Οι χρήστες θα πρέπει να ξεκλειδώσουν τον bootloader αν θέλουν να φλασάρουν Fastboot ROMs."

 

Με έχεις μπερδέψει πραγματικά με αυτές τις 2 γραμμές.

 

ναι, ίσως έχεις δίκιο επειδή προσπάθησα να ακολουθήσω κατά γράμμα τον αρχικό οδηγό. απλοποιήθηκε το αρχικό post.

Edited by valadis.k
Link to comment
Share on other sites

Να είσαι καλά...

Το είπα γιατί..

Δεν βρίσκω λόγο να αλλάζει το recovery mode ( αν κατάλαβα καλα) .

Αυτό που αλλάζει ειναι το fastboot mode=bootloader.

Οι συσκευές μπορούν να αναβαθμιστούν με Miflash αρκεί να να μπορείς να τις γυρίσεις σε edl mode.

Πολλές συσκευές (ακόμη) γυρίζουν σε αυτο το Mode...

Οι υπόλοιπες θέλουν τον τρόπο τους.

Σε edl mode με λίγα λόγια φλασάρουμε fastboot roms ακόμη και με κλειδωμένο bootloader.

 

Μπράβο για το τόσο αναλυτικό post- οδηγό..

Edited by geoanto555
Link to comment
Share on other sites

Προβλημα

Παω να κανω αίτηση

Γράφει ότι δεν έβαλα σωστο ονομα.

Δοκιμασα τα παντα. Δε προχωράει. Καμια γνωμη?

 

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Επίσης έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Όταν λάβουμε το sms ότι πήραμε την άδεια για να ξεκλειδώσουμε, μας επιτρέπετε να κατεβάσουμε το Unlock tools. Όταν το τρέξουμε θα δούμε το μήνυμα ότι πρέπει να περιμένουμε 72 ώρες και μετά θα ξεκλειδώσουμε.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Όταν ξεκλειδώσουμε τον bootloader χάνουμε τα πάντα στη συσκευή μας; Επίσης είχα κάνει αίτηση και πήρα το οκ απ το καλοκαίρι αλλά τελικά δεν προχώρησα στο ξεκλείδωμα.Ισχύει η κάνω καινούργια;
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

δεν δουλευει το λινκ.............:happy::rolleyes:

 

Πρεπει να ειναι αυτο........ https://en.miui.com/unlock/download_en.html

 

αλλα λεει οτι οταν το ροοταρεςι χανεις πραγματα γιατι αραγε...;;

Edited by dukepapas
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...