zalaros Δημοσιεύτηκε April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 10, 2005 Αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα με μία φωτογραφική μηχανή (Olympus C765)που απέκτησα πριν λίγες μέρες. Ενώ η μηχανή υποστηρίζει το πρωτόκολλο usb2, όταν την συνδέω στο pc (έχω θύρες usb2 και λειτουργούν κανονικά σε pc με winxp και service pack 2) την βλέπει σαν usb1.1 και έτσι καθυστερεί πολύ στην μεταφορά των φωτογραφιών. Έχω δοκιμάσει τα πάντα (drivers κτλ) και δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζεται. Εγκατέστησα το πρόγραμμα usb info και σύμφωνα με αυτό η μηχανή αναγνωρίζεται ως συσκευή full usb2, αλλά την "αναλαμβάνει" ο controller usb1.1. Επειδή πλέον δεν έχω άλλες ιδέες για το τι μπορεί να φταίει σκέφτηκα να ρωτήσω μήπως κάποιος από εσάς αντιμετώπισε ποτέ το ίδιο πρόβλημα ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων για να βρω τι φταίει. Ευχαριστώ προκαταβολικά :) Παράθεση Απλώς... FAZER FZ6-S '04 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Εγώ κάποτε είχα παρόμοιο πρόβλημα και τελικά ήταν πρόβλημα καλωδίου! :wacko: Χρησιμοποιείς το καλώδιο της φωτογραφικής; Αν ναι, μάλλον δεν έχει πρόβλημα. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zalaros Δημ. April 10, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Εγώ κάποτε είχα παρόμοιο πρόβλημα και τελικά ήταν πρόβλημα καλωδίου! :wacko: Χρησιμοποιείς το καλώδιο της φωτογραφικής; Αν ναι, μάλλον δεν έχει πρόβλημα. Ναι χρησιμοποιώ το καλώδιο που είχε η συσκευασία της Olympus. Καλά μιλάμε έχω σπάσει το κεφάλι μου και άκρη δεν βγάζω... :wacko: Παράθεση Απλώς... FAZER FZ6-S '04 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Wishbone Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Ναι χρησιμοποιώ το καλώδιο που είχε η συσκευασία της Olympus. Καλά μιλάμε έχω σπάσει το κεφάλι μου και άκρη δεν βγάζω... :wacko: Κανε ενα κοπο και μπες στο ΒΙΟS, εκει πχ. το δικο μου εχει επιλογη που ενεργοποιεις τις USB2, αλλιως default ειναι στο παλιο 1.1 ... Το m/b μου ειναι της ΑSUS οποτε αν κι εσυ εχεις ASUS μαλλον ειναι αυτο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zalaros Δημ. April 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 Κανε ενα κοπο και μπες στο ΒΙΟS, εκει πχ. το δικο μου εχει επιλογη που ενεργοποιεις τις USB2, αλλιως default ειναι στο παλιο 1.1 ... Το m/b μου ειναι της ΑSUS οποτε αν κι εσυ εχεις ASUS μαλλον ειναι αυτο... Μα έχω USB2 και λειτουργούν κανονικά με τις υπόλοιπες συσκευές. Μόνο η Olympus αρνείται κατηγορηματικά να συνδεθεί σε USB2 :O :mad: Παράθεση Απλώς... FAZER FZ6-S '04 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Wishbone Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 Μα έχω USB2 και λειτουργούν κανονικά με τις υπόλοιπες συσκευές. Μόνο η Olympus αρνείται κατηγορηματικά να συνδεθεί σε USB2 :O :mad: btw εγω εχω την 750 :) Μια διευκρινιση, η συγκεκριμενη μηχανη παιζει usb2 σε αλλο pc η οχι? για να καταλαβουμε τι φταιει τελικα. Επισης φανταζομαι πως χρησιμοποιεις το καλωδιο της συσκευασιας μιας και ειδα το εξης στο site της olympus: " Do I need a special USB connection cord to connect to connect my camera to my computer? Yes, the CB-USB4 cable that comes packaged with the camera, is required for downloading images using the camera. The stock number for a replacement cable is (13592). It can be purchased through any Olympus dealer." Παντως δοκιμασε τη και σε ενα αλλο pc και πες μας... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 btw εγω εχω την 750 :) Μια διευκρινιση, η συγκεκριμενη μηχανη παιζει usb2 σε αλλο pc η οχι? για να καταλαβουμε τι φταιει τελικα. Επισης φανταζομαι πως χρησιμοποιεις το καλωδιο της συσκευασιας μιας και ειδα το εξης στο site της olympus: " Do I need a special USB connection cord to connect to connect my camera to my computer? Yes, the CB-USB4 cable that comes packaged with the camera, is required for downloading images using the camera. The stock number for a replacement cable is (13592). It can be purchased through any Olympus dealer." Παντως δοκιμασε τη και σε ενα αλλο pc και πες μας...Ναι, αυτό χρησιμοποιεί, τον είχα ρωτήσει και εγώ:Εγώ κάποτε είχα παρόμοιο πρόβλημα και τελικά ήταν πρόβλημα καλωδίου! :wacko: Χρησιμοποιείς το καλώδιο της φωτογραφικής; Αν ναι, μάλλον δεν έχει πρόβλημα.Ναι χρησιμοποιώ το καλώδιο που είχε η συσκευασία της Olympus. Καλά μιλάμε έχω σπάσει το κεφάλι μου και άκρη δεν βγάζω... :wacko:Το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις αυτό που λέει ο Wishbone, για να δούμε αν το πρόβλημα είναι στη μηχανή (ή το καλώδιο) ή στο PC σου. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Δεν παίρνεις το usb reader/writer της Olympus για xd κάρτες να βρεις την υγειά σου; :confused: Να μην παλεύεις με τα καλώδια και να μπορείς να το χρησιμοποιείς σε όποιον υπολογιστή θες;Δεν ξέρω εγώ το έχω βολευτεί πάρα πολύ.. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. April 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2005 Όντως, παίζει και σαν USB stick κιόλας αν χρειαστεί... :cool: Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts