Jump to content

Ad-aware & AntiSpy προγράμματα

supernet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όλοι σίγουρα θα έχετε, κάποια στιγμή, αντιμετωπίσει τις λεγόμενες SPY εφαρμογές . Αν όχι.... τότε απλά στρουθοκαμιλείζετε :p

- Ας συζητήσουμε εδώ, ποια προγράμματα χρησιμοποιείτε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

- Τι ιδιαίτερες ρυθμίσεις χρειάζονται και πόσο ευχαριστημένοι είστε?

Με αφορμή αυτήν εδώ τη συζήτηση, θα ήθελα τα "φώτα" σας :)

Χρησιμοποιούσα παλαιότερα το Ad-Aware . Αισίως έφτασε την 6η έκδοση. Παρατήρησα ότι κατά το scan ανιχνεύει και την Registry.

Είναι παρακινδυνευμένο να επιτρέψεις να σβήσει κάτι από εκεί μέσα. Κανένας χρήστης του AdAware 6, έχει να προτείνει κάτι??? :o

Don't criticize... what you can't understand...!

Ανεκαθεν εψαχνε την registry... Οσο για το αν ειναι ριψοκινδυνο πιστευω οτι δεν ειναι τυχαια ενα απο τα καλυτερα ad-aware προγραμματα...

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Από τότε που το AdAware έκανε ένα απαράδεκτο διάστημα να βγάλει updates (χρόνος ήταν;; παραπάνω ήταν;; έχασα το μέτρημα) στα favorites έχω το Spybot σαν πρώτη επιλογή και το AdAware πήγε στο Νο2.

Η registry πάντα ψάχνεται από αυτού του είδους τα προγράμματα και εννοείται ότι πρέπει να προσέχεις τι σκαλίζουν

Αρχικό Μήνυμα από τον trod

Ανεκαθεν εψαχνε την registry... Οσο για το αν ειναι ριψοκινδυνο πιστευω οτι δεν ειναι τυχαια ενα απο τα καλυτερα ad-aware προγραμματα...

Δηλαδή τι θες να πεις? :wacko: :worry: :confused:

Αρχικό Μήνυμα από τον supernet

Δηλαδή τι θες να πεις? :wacko: :worry: :confused:

Θελω να πω οτι για να ειναι απο τα καλυτερα προγραμματα στο ειδος του τοτε μαλλον κανει καλη δουλεια και δεν σου πειραζει πραγματα απο την registry που δεν θα επρεπε να πειραχτουν. Το καταλαβες τωρα;

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Παρ' όλα αυτά το Spybot κάνει καλύτερη δουλειά! Και ας μην έχει ελκυστικό user interface όπως το ad aware. Η ουσία όμως είναι στην αποτελεσματικότητα. :cool:

Αρχικό Μήνυμα από τον supernet

Είναι παρακινδυνευμένο να επιτρέψεις να σβήσει κάτι από εκεί μέσα. Κανένας χρήστης του AdAware 6, έχει να προτείνει κάτι??? :o

Ναι. Να κάνεις backup πριν σβήσεις οτιδήποτε. Αν δεις μετά ότι έχει πρόβλημα, το πρόγραμμα κρατάει με ημερομηνίες όλα τα backup που έχεις κάνει και τα επαναφέρει αν θέλεις

Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

Χρησιμποιώ το Ad-Αware εδώ και πάρα πολύ καιρό και ποτέ δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα όταν σβήνει spyware. Όσο για τα updates που αναφέρθηκε, από τότε που βγήκε η version 6 είναι αρκετά συχνά. Το spybot το δοκίμασα κάποια στιγμή, αλλά μου φάνηκε υπερβολικά μπερδεμένο γι'αυτό που κάνει.

Δουλεύω Ad-aware και SpyBot. Βρίσκω καλύτερο πλέον το SpyBot, αλλά χρησιμοποιώ και το Ad-aware για μεγαλύτερη σιγουριά :)
this signature is under heavy construction

Χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό το Ad-aware 6.0 proffesional και ομολογώ οτι είναι πολύ καλό. Αυτό που θέλω να σας πώ είναι οτι πρίν σβήσει οποιοδήποτε αρχείο απο αυτά που έχει βρεί, τα κάνει πρώτα guarantee, δηλ. τα φυλάει σε ενα συγκεκριμένο φάκελο. Αν μετά την διαγραφή αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα ή crach, κάνεις restore τα αρχεία απο τον φάκελο και το σύστημα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση!!!

Αρχικό Μήνυμα από τον JOHNOLE

Χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό το Ad-aware 6.0 proffesional και ομολογώ οτι είναι πολύ καλό. Αυτό που θέλω να σας πώ είναι οτι πρίν σβήσει οποιοδήποτε αρχείο απο αυτά που έχει βρεί, τα κάνει πρώτα guarantee, δηλ. τα φυλάει σε ενα συγκεκριμένο φάκελο. Αν μετά την διαγραφή αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα ή crach, κάνεις restore τα αρχεία απο τον φάκελο και το σύστημα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση!!!

Δεν το έχουν το Professional, σε trial ε? :(

Δεν το έχουν το Professional, σε trial ε?

Είναι κανονική έκδοση "αγορασμένη" απο το διαδύκτιο!!! ;) :lol:

Εγώ πάλι δε βρίσκω λόγο να εγκαταστήσει κάποιος την pro έκδοση.

Απ' όσο γνωρίζω (μπορεί να κάνω λάθος) το μόνο που προσφέρει είναι την τεχνική ad-watch δηλαδή να παρακολουθεί το σύστημα σου και να ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝ τα spyware-adware να μπουν στο σύστημα σου (κάτι σαν το auto-protect των antivirus).

Ε λοιπόν εγώ δε θεωρώ ότι είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο αντίθετα απλά τσάμπα κάνουμε το pc πιο αργό.... Έτσι κι αλλιώς σπάνια πλέον μπαίνουν spyware στον υπολογιστή μου.

Όπως και με τους ιούς έτσι και με τα spyware νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να προσέχουμε πρώτ' απ' όλα εμείς και μετά ο εξοπλισμός του pc με τέτοια προγράμματα.

Αλλά ακόμα κι αν μπει spyware στον υπολογιστή δε θα πάθουμε και καταστροφή όπως αν έμπαινε πχ ιός, άρα πιος ο λόγος να τρέχουμε΄το adwatch συνεχώς στο pc;

Αρχικό Μήνυμα από τον kostas@sl45i

Απ' όσο γνωρίζω (μπορεί να κάνω λάθος) το μόνο που προσφέρει είναι την τεχνική ad-watch δηλαδή να παρακολουθεί το σύστημα σου και να ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝ τα spyware-adware να μπουν στο σύστημα σου (κάτι σαν το auto-protect των antivirus).

Κι εγώ απ'όσο ξέρω, δεν έχουν άλλες διαφορές.

Το Spybot είναι αρκετά καλύτερο γιατί ανανεώνεται πιο συχνά, έχει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε spyware που βρίσκει έτσι ώστε να μαθαίνουμε και κάτι :) και είναι σαφώς πιο γρήγορο!

Μιχάλης :alien:

Αρχικό Μήνυμα από τον michpan

Το Spybot είναι αρκετά καλύτερο γιατί ανανεώνεται πιο συχνά , έχει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε spyware που βρίσκει έτσι ώστε να μαθαίνουμε και κάτι :) και είναι σαφώς πιο γρήγορο!

Το τελευταιο καιρο (6μηνο) το ad-aware ανανεωνεται σχεδον καθε 2 με 3 μερες. Ποσο πιο συχνα θες δηλαδη...

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Πάρα πολύ ψαγμένο και καλό είναι και το Hijackthis που με κάλυψε σε τουλάχιστον μία περίπτωση που το adaware δεν μπορούσε να βρει ένα spyware πρόγραμμα που μου προκαλούσε προβλήματα...

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Αρχικό Μήνυμα από τον trod

Το τελευταιο καιρο (6μηνο) το ad-aware ανανεωνεται σχεδον καθε 2 με 3 μερες. Ποσο πιο συχνα θες δηλαδη...

Δυστυχώς το adaware το εγκατέλειψα πριν μερικούς μήνες για το spybot γιατί δεν ήταν συχνά τα updates και γιατί οι τελευταίες εκδόσεις ήταν πολύ αργές. Χαίρομαι που άλλαξε αυτό τελευταία.

Ναι, αυτό λέγαμε πριν, ότι το ad-watch είναι η μοναδική διαφορά του απλού ad-aware από το pro.

kai ego paidia to adware xrisimopoio mou katharizei ta aplita tou pc mou!!

to mono problima pou mou parousiase itan oti esbine ena arxeiaki tou divx5 kai den mporousa na sibieso tainies!!!

i lisi itan na epanaegatastiso to divx!

kata ta alla poli kalo programma!

http://images.allposters.com/images/151/Reload2_a.jpg

Den mas dinetai kai kana link gia ta 2 en logo programmatakia na ta katebasoume ki emeis na mas prostateusoun????

Ragezer: Den mas dinetai kai kana link gia ta 2 en logo programmatakia na ta katebasoume ki emeis na mas prostateusoun????

Κοίτα εδώ: http://lavasoft.element5.com/support/download/ για το ad-aware

και εδώ για το spybot (μάλλον) http://www.safer-networking.org/index.php?lang=en&page=download

Φιλικά Δημήτρης