Dimitris79 Δημοσιεύτηκε April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 7, 2005 Φανταζομαι ακουσατε το νεο μετρο της κυβερνησης,που θα εφαρμοσθει απ'του χρονου...για οσους δεν ξερουν,http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=67863168,81979392,85405664). Εσεις συμφωνειτε?Προσωπικα το θεωρω απαραιτητο να υπαρχει καποια "βαση" για την εισαγωγη στα ΑΕΙ-ΤΕΙ,γιατι το κακο ειχε παραγινει...ατομα που εμεναν στην ιδια ταξη περναγανε σε σχολες :blink: :wacko: Βεβαια,ο αριθμος αυτων που θα μεινουν απ'εξω,οπως λεει & το αρθρο,ειναι μεγαλος:15.000 περιπου... :!: Αναγκαιο το μετρο,αλλα μηπως θα επρεπε να αυξηθουν οι θεσεις στις "καλες" σχολες,ωστε να αυξηθει & το επιπεδο της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης? :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Καλά έκαναν. Όποιος θέλει δικαίωμα στις σπουδές να κάτσει να διαβάσει. Εξάλλου, τις βασικές γνώσεις τις πήρε από το Λύκειο. Δε μπορεί να μπαίνουν στις σχολές οι 9άρηδες με τις μηδενικές γνώσεις, να μην περνάν τα μαθήματα, να προστίθενται και οι επόμενοι μετά και στο τέλος να μην έχουμε που να τους βάλουμε. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Kαι εγω συμφωνω με το μετρο! Οσο για τους 15.000 που μενουν απ εξω,εξαρταται αποκλειστικα απο το κεφαλι τους αν θα ανοιξουν κανα βιβλιο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Noμίζω πως η πλειοψηφία συμφωνεί με το νέο μέτρο, εμένα η απορία μου πάλι είναι η εξής: μιας και ήμουν εισακτέος του 2000 με την εφαρμογή του νέου συστήματος ξέρω ότι έπρεπε κάποιος να βγάλει προβιβάσιμο βαθμό (πάνω από 9,5/20) για να περάσει τη τάξη μιας και οι πανελλήνιες ήταν συνδεδεμένες με το το λύκειο άρα πως μπορεί κάποιος να μπει με 5 σε μια σχολή αφού θα έχει ήδη κοπεί στη τάξη; Με το παλιο σύστημα των Πανελλαδικών το καταλάβαινα αλλά με το νέο πως γίνεται;; Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
architect_duth Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Noμίζω πως η πλειοψηφία συμφωνεί με το νέο μέτρο, εμένα η απορία μου πάλι είναι η εξής: μιας και ήμουν εισακτέος του 2000 με την εφαρμογή του νέου συστήματος ξέρω ότι έπρεπε κάποιος να βγάλει προβιβάσιμο βαθμό (πάνω από 9,5/20) για να περάσει τη τάξη μιας και οι πανελλήνιες ήταν συνδεδεμένες με το το λύκειο άρα πως μπορεί κάποιος να μπει με 5 σε μια σχολή αφού θα έχει ήδη κοπεί στη τάξη; Με το παλιο σύστημα των Πανελλαδικών το καταλάβαινα αλλά με το νέο πως γίνεται;; Το 9,5 υπολογιζόταν σαν βαθμός απολυτηρίου, δηλαδή για την προαγωγή σου, και έβγαινε απ’ όλα τα μαθήματα. Το 5 (και ακόμα πιο χαμηλά!!!!) για τα ΑΕΙ, ΤΕΙ ήταν ο βαθμός πρόσβασης στη τριτοβάθμια και έβγαινε μόνοπ από τα 9 (ή 10) πανελλήνια μαθήματα, όπου δεν υπήρχε μέχρι τώρα βάση. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όμως από του χρόνου αυτό το σύστημα αλλάζει!!! :) :) Παράθεση ...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί... Regis Debray: Vie et Mort de l' Image Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ARMAGEDDON Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Και εγώ συμφωνώ με το μέτρο. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν σε ανώτερες σχολές παιδιά που δεν έπιασαν ούτε τη βάση! Για σκεφτείτε τα εξής : Τι επιστήμονες θα βγάλουμε; Που δεν μπόρεσαν να πιάσουν ούτε τη βάση στις εισαγωγικές εξετάσεις!!! Η κοινωνία δεν πάει έτσι μπροστά! Δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ψυχικά (αλλά και σωματικά) υγιείς εργαζόμενοι που να αγαπούν τη δουλειά τους και κατ΄απέκταση να αγαπούν την ίδια την κοινωνία μέσα στην οποία ζούν. Αλλά υπάρχει και άλλο πρόβλημα: Δημιουργείται και η σπουδαστική μόλυνση! Τι είναι αυτό; Δεν είναι άλλο από τους "αιώνιους" σπουδαστές! Αυτούς που περνάνε σε μια σχολή (ότι να ΄ναι, δεν τους πολυ-νοιάζει) και δεν παίρνουν ποτέ πτυχίο ή το παίρνουν μετά από 10-12 χρόνια και δεν έχει καμία άπολύτως αξία! Πιάνουν άδικα θέσεις παιδιών :mad: (της επόμενης χρονιάς) τα οποία μπορεί να ενδιαφέρονται πραγματικά να ασχοληθούν με το αντικείμενο! Τουλάχιστον τώρα , για να μπεί κάποιος σε μια σχολή , θα πρέπει να καταβάλλει μια προσπάθεια. Αν περάσει , θα σημαίνει ότι τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με κάποιο αντικείμενο! Όχι , ισα- ισα να μπούμε κάπου (όπου να ΄ναι), για να μην γκρινιάζουν οι γονείς... :mad: Παράθεση H επίσημη ιστοσελίδα του Σ.Φ. ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ULTRAS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. April 7, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Όχι , ισα- ισα να μπούμε κάπου (όπου να ΄ναι), για να μην γκρινιάζουν οι γονείς... :mad: Και ποιος φταιει γι'αυτο,σκεφτηκες?Μηπως οι ιδιοι οι γονεις & η κοινωνια,που προτιμουν να βλεπουν το παιδι τους "επιτυχοντα" ακομα & με 5,παρα να ξαναδωσει ή να κανει κατι αλλο... ;) Το αρνητικο αυτου του μετρου ειναι πως αρκετοι θα πανε στο εξωτερικο για να σπουδασουν... :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adompros Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Όλοι έχουν δικαίωμα στις σπουδές, φτάνει να πετυχαίνουν στις εξετάσεις! Καλό στα ΤΕΙ θα κάνουν αφήνοντας απέξω όσους δεν πιάνουν την βάση.. Παράθεση η δύναμη της βλακείας είναι ακατανίκητη... :confused: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
braindead1303 Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 κι εγώ συμφωνώ με το μέτρο.καιρός ήταν να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.σε κάτι φιλολογίες (γερμανικά,γαλλικά) η βάση δεν ήταν 3-4??και ήταν και ΑΕΙ κιόλας.απλά τώρα με το νέο μέτρο νομίζω οτι και τα θέματα που θα βάζουν θα είναι πιο βατά και εύκολα.δε θα βαθμολογούν το ίδιο αυστηρά όπως πρίν.αλλά πάλι,εγώ πέρασα στο πανεπιστήμιο με τις δέσμες και δε ξέρω πως είναι το σύστημα που ισχύει.φανταστείτε οτι όταν έδινα εγώ, η χαμηλότερη βάση για ΤΕΙ ήταν 10,5.και μετά ξεφτιλίστηκαν όλα εντελώς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 εγω διαφωνω καθετα.Καθε χρονο υπαρχουν χιλιαδες φοιτητες με κατω απο την βαση που μπαινουν σε διαφορες σχολες.Δηλαδη τι θελετε?Να εχουμε κενες θεσεις και αδιες αιθουσες και να κλεισουνε τα τμηματα? Και να πω και κατι αλλο για να ριξω λαδι στην φωτια?Τι να κανω τα ελληνικα αει οταν με 12-13 μπαινω σε τμηματα πρωτης ζητησης?Να πω και κατι πιο κουφο?Και με 10 μπαινω Αγγλια σε προπανεπιστημιακο τμημα απλα κανω εναν χρονο ακομα.να το χαιρεστε λοιπον κυριοι το τει της πλακας που θα πρεπει και καλα να βγαλω την βαση. Για μενα ειναι μεγα σφαλμα να προκαθοριζει το πλαφον.Ειναι κρατικος παρεμβατισμος κατι που εγω το θεωρω απαραδεκτο γιατι θα αναγκαστουν σε κλεισιμο τα ΤΕΙ λογω ελλειψεων φοιτητων.Καλυτερα να μπαινους καπου παρα να κανεις συρρικνωση των φοιτητων και να χρειαζεται η βαση για να μπω που?ζωικη παραγωγη?ιχθυοκαλλιεργιεςκτλ κτλ κτλ Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Michelle Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Και οι τόσες σχολές που θα μεινουν άδειες? Παράθεση http://www.e-steki.gr/banners/freshideas2.png Φρέσκιες ιδέες - Φρέσκο e-steki Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Michelle Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 ζωτικη παραγωγη? ζωτική???? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Μάλλον θα ήθελε να πει ζωική ο φίλος μας αλλά έτσι όπως το είδα ξεράθηκα στο γέλιο:lol: Παράθεση http://www.e-steki.gr/banners/freshideas2.png Φρέσκιες ιδέες - Φρέσκο e-steki Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adompros Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Και για να μην μείνουν άδειες πρέπει να υποβαθμίζονται απλά και μόνο για να λέμε ότι υπάρχουν? Παράθεση η δύναμη της βλακείας είναι ακατανίκητη... :confused: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 ζωτική???? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Μάλλον θα ήθελε να πει ζωική ο φίλος μας αλλά έτσι όπως το είδα ξεράθηκα στο γέλιο:lol: zoikh re si. Apla thelo na po oti tha ayksisoyme tin fititiki metanasteysi kai toys fitites ton kolegion an to kanoyme ayto.an etsi nomizete ego no problem.apla tha minoyn ekso aytoi poy den tha exoyn tin ikonomikh dinatotita ite gia agglia ite gia idiotiki tritobathmia ekpedeysi.oysiastika anigoyn oi koinonikes anisotites. Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. April 7, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Και να πω και κατι αλλο για να ριξω λαδι στην φωτια?Τι να κανω τα ελληνικα αει οταν με 12-13 μπαινω σε τμηματα πρωτης ζητησης?Να πω και κατι πιο κουφο?Και με 10 μπαινω Αγγλια σε προπανεπιστημιακο τμημα απλα κανω εναν χρονο ακομα.να το χαιρεστε λοιπον κυριοι το τει της πλακας που θα πρεπει και καλα να βγαλω την βαση. Σ'αυτο εχεις δικιο...λεμε γι'αυτα που ειναι κατω απ'τη βαση,ομως δε σημαινει πως οσοι περννε με 11-12-13(και ξερω πααααρα πολλους ;) )ειναι καλυτεροι...ας κοιταξουν εκει λοιπον στο Υπουργειο να παιρνουν τους καλυτερους στις καλυτερες σχολες & οχι τους μετριους... Επισης δεν πιστευω οτι οσοι περνανε με βαθμο κατω απ'τη βαση ειναι απαραιτητα φτωχοι ή δεν εχουν λεφτα για φροντιστηριο κλπ...σιγουρα υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις,αλλα οι περισσοτεροι πανε εκει επειδη δεν διαβασαν ή δεν ειχαν τις δυνατοτητες να περασουν καπου με υψηλοτερο βαθμο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Michelle Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Και για να μην μείνουν άδειες πρέπει να υποβαθμίζονται απλά και μόνο για να λέμε ότι υπάρχουν? Τότε να τις κλείσουν γιατι αν δεν το κάνουν φοβάμαι οτι θα βρεθουν να κανουν μάθημα με 10-15 φοιτητές σε καθε ετος Παράθεση http://www.e-steki.gr/banners/freshideas2.png Φρέσκιες ιδέες - Φρέσκο e-steki Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Νομίζω ότι η υπουργός παιδείας έχει εκ πρώτης όψεως κάθε λόγο να εξανίσταται με το φαινόμενο να εισάγονται στις σχολές φοιτητές που δεν πιάνουν καλά καλά τη βάση. Ωστόσο: Στις εξετάσεις αυτές εξόσων γνωρίζω συμμετέχουν μόνο κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου, το οποίο και σημαίνει ότι μέσα από τους θεσμούς του ίδιου υπουργείου κρίθηκαν άξιοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις αυτές. Από εκείνο το σημείο, η βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις μπορεί και πρέπει να έχει νόημα μόνο για την κατάταξη και την επιλογή μεταξύ των «ομοειδών» υποψηφίων, εκείνων δηλαδή που αξιώθηκαν το εθνικό απολυτήριο. Δεν αποτελεί δηλαδή αυτοτελή θεσμό αξιολόγησης αυτή η εξέταση αλλά μόνο βοηθητικό θεσμό επιλογής. Με αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε να τίθεται κανένας περιορισμός στην εισαγωγή των υποψηφίων, επιπλέον αυτού που τίθεται ήδη, της κατοχής δηλαδή απολυτηρίου. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεν μπορούμε να κλείσουμε το δρόμο έτσι αυτόματα σε αυτούς τους 15000 που εισάγονται κάθε χρόνο στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μας με βαθμούς κάτω από τη βάση. Καταρχήν πρέπει να δούμε τι απογίνονται ως τώρα όλοι αυτοί μετά την εγγραφή τους στο εκάστοτε ίδρυμα. Τα καταφέρνουν; Ή αποτυχαίνουν; Κατά δεύτερον θα έπρεπε να δοθεί λόγος στα ιδρύματα. Ίσως με την υποβολή αυτών των υποψηφίων σε εκ νέου δοκιμασία υπό την ευθύνη των ιδρυμάτων και πάνω στο γνωστικό τους αντικείμενο. Με αποφάσεις της στιγμής και της παρόρμησης πάντως νομίζω ότι δεν θα πάμε μπροστά ως χώρα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Να εχουμε κενες θεσεις και αδιες αιθουσες και να κλεισουνε τα τμηματα? Ναι να έχουμε κενές θέσεις. Να γίνονται τα μαθήματα ανθρώπινα κι όχι ο ένας πάνω στον άλλο (3 και 4 άτομα στο κάθε PC πχ). Όσες είναι πάλι να κλείσουν, ας το κάνουν. Ας μαζευτούν οι 15 - αμφιβόλου χρησιμότητας - σχολές φυτικής παραγωγής (τυχαίο παράδειγμα) που είναι διασκορπισμένες σε όλη την Ελλάδα σε 5-6, όπου θα γίνεται και καλύτερη δουλειά. Εξάλλου δεν υπάρχει μία για τα ΤΕΙ πλέον. Ας κλείσουν όσα δε χρειάζονται, μήπως μοιραστούν καλύτερα τα χρήματα και λειτουργήσουν σωστά τουλάχιστον. Και με 10 μπαινω Αγγλια σε προπανεπιστημιακο τμημα απλα κανω εναν χρονο ακομα.να το χαιρεστε λοιπον κυριοι το τει της πλακας που θα πρεπει και καλα να βγαλω την βαση. Μπορεί να μπεις. Θα τελειώσεις όμως ή θα πάρεις πόδι πριν της ώρας σου; Για 10άρηδες μιλάμε που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με το διάβασμα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Συμφωνώ με το μέτρο αυτό... να τονίσω βέβαια πως αυτό το μέτρο ισχύει ήδη για τις εξετάσεις των ΤΕΕ προς ΤΕΙ Δηλαδή αν έχεις κάτω απο 1000 μόρια (δηλαδή τη βάση, το ανώτερο είναι το 2000) δεν περνάς στη σχολή που θές ακόμα και αν η σχολή χρειάζεται άτομα για να καλύψει θέσεις... αρα να στρωθούμε να διαβάσουμε (αν κι εγω είμαι ήδη στο 70% έτοιμος για τις εξετάσεις) Σημ: Να θυμήσω σε αυτούς που είναι σε ΤΕΕ πως τις 11 ή 13 Απριλίου τελειώνει η κατάθεση των μηχανογραφικών ;) Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Απλα ηθελα να πω οτι μπορεις με 12-13 να μπεις σε ενα Αγγλικο πανεπιστημιο στο πρωτο ετος και πιθανον να μπορεις να μπεις με 10 σε προπανεπιστημαικο ετος.Δεν ειπα οτι αυτοι που εχουν χαμηλο βαθμο ηταν φτωχοι κτλ αλλα αν δεν μπουν καπου τοτε αναγκαστηκε η πρεπει να σπουδασουν εξω η να σπουδασουν σε κολεγια και ΙΕΚ εδω. Αυτα απαιτουν αρκετα χρηματα. Τωρα για τις κενες θεσεις και για οτι μπορει να κλειστουν τμηματα τοτε δεν θα συμφερει την πολιτεια να λειτουργει ενα ΤΕΙ με λιγους φοιτητες. Οσο για αν μπορω να μπω σε ενα Αγγλικο ΑΕΙ και αν μπορω να βγω εγω ειχα χαμηλο απολυτηριο μπηκα σε ενα κολεγιο,στην πορεια ειχα και καποιες αναποδιες και με την υγεια μου αλλα καταφερα να ειμαι δευτερο ετος σε τριετες προγραμμα και βλεπω του χρονου να τελιωνω.Και μην μου πεις οτι αργησα γιατι στα Ελληνικα ΑΕΙ κανουν τουλαχιστον 5,5-6 χρονια και εγω σε 5 χρονια συνολικα θα εχω πτυχιο Αγγλικου Πανεπιστημιου στην πληροφορικη και ας μην ειχα καλο απολυτηριο.Και αν θελω συνεχιζω και για Μαστερ.Υπαρχουν πανω απο 30000 πτυχιουχοι κολεγιων με σπουδες εδω που σιγουρα ειχαν χαμηλο απολυτηριο.Απλα απαντησα σε πρωτο ενικο γιατι ειπα την δικη μου περιπτωση.Αυτη την στιγμη π.χ. περασα ολα τα εξαμηνιαια μαθηματα στην σχολη και ας κριθηκα απο το ελληνικο σχολειο ως ακαλληλος για πανεπιστημιακες σπουδες.Και ναι πιστευω οτι μπορω να τα καταφερω. Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Απλα ηθελα να πω οτι μπορεις με 12-13 να μπεις σε ενα Αγγλικο πανεπιστημιο στο πρωτο ετος και πιθανον να μπορεις να μπεις με 10 σε προπανεπιστημαικο ετος.Δεν ειπα οτι αυτοι που εχουν χαμηλο βαθμο ηταν φτωχοι κτλ αλλα αν δεν μπουν καπου τοτε αναγκαστηκε η πρεπει να σπουδασουν εξω η να σπουδασουν σε κολεγια και ΙΕΚ εδω. Αυτα απαιτουν αρκετα χρηματα. Τωρα για τις κενες θεσεις και για οτι μπορει να κλειστουν τμηματα τοτε δεν θα συμφερει την πολιτεια να λειτουργει ενα ΤΕΙ με λιγους φοιτητες. Οσο για αν μπορω να μπω σε ενα Αγγλικο ΑΕΙ και αν μπορω να βγω εγω ειχα χαμηλο απολυτηριο μπηκα σε ενα κολεγιο,στην πορεια ειχα και καποιες αναποδιες και με την υγεια μου αλλα καταφερα να ειμαι δευτερο ετος σε τριετες προγραμμα και βλεπω του χρονου να τελιωνω.Και μην μου πεις οτι αργησα γιατι στα Ελληνικα ΑΕΙ κανουν τουλαχιστον 5,5-6 χρονια και εγω σε 5 χρονια συνολικα θα εχω πτυχιο Αγγλικου Πανεπιστημιου στην πληροφορικη και ας μην ειχα καλο απολυτηριο.Και αν θελω συνεχιζω και για Μαστερ.Υπαρχουν πανω απο 30000 πτυχιουχοι κολεγιων με σπουδες εδω που σιγουρα ειχαν χαμηλο απολυτηριο.Απλα απαντησα σε πρωτο ενικο γιατι ειπα την δικη μου περιπτωση.Αυτη την στιγμη π.χ. περασα ολα τα εξαμηνιαια μαθηματα στην σχολη και ας κριθηκα απο το ελληνικο σχολειο ως ακαλληλος για πανεπιστημιακες σπουδες.Και ναι πιστευω οτι μπορω να τα καταφερω. Εσύ μπορείς και τα καταφέρνεις. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των χαμηλόβαθμων δε θα αλλάξει νοοτροπία και θα συνεχίσει να γεμίζει τα ΤΕΙ με άχρηστους φοιτητές. Και στο κάτω κάτω όποιος νομίζει οτι είναι άξιος για περαιτέρω σπουδές και νομίζει αδικήθηκε από το σύστημα, ας κάνει οτι έκανες κι εσύ. Αν δεν έχει λεφτά πάλι, ας κάτσει να διαβάσει να ξαναδώσει. Από τη στιγμή που βλέπεις οτι έχει πρόβλημα το σύστημα προσαρμόσου σ' αυτό και κάτσε διάβασε να περάσεις κάπου. Όσο για το αν κάποιο ΤΕΙ έχει λίγους φοιτητές, πάει να πει οτι δεν έχει και λόγο ύπαρξης. Ας κλείσει λοιπόν, να μη σπαταλάται δραχμή για τη χρηματοδότησή του. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 (edited) please delete Edited January 26, 2022 by DENIOR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Αν και το μέτρο σε πρώτη άποψη ακούγεται σωστό, τελικά διαφωνώ κάθετα με την εφαρμογή του. Τι πάει να πει κύριοι "Είσαι αξιος απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου αλλα δεν δικαιούσαι προσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση";; Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσουν μερικά ΤΕΙ και να γεμίσουν κάποια Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών/Ιδιωτικά Πενεπιστήμια;; Δηλαδή σου δίνω απολυτήριο για να σε ξεφορτωθώ αλλα δεν έχεις δικαίωμα προσβασης σε ελευθερες θέσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ;;! Παρανοϊκο! Και στο κάτω κάτω, τη βάση στις εισαγωγικές εξετάσεις την καθορίζει η δυσκολία των θεμάτων και ο εσωτερικός ανταγωνισμός. Οι χειρότεροι ενος διαγωνισμού που όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το τυπικό προσόν του απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου δεν δικαιούνται τις ελευθερες θέσεις των Ελληνικών Πενεπιστήμίων;; Αν πάλι απλα θέλουμε να κλείσουμε μερικές σχολές, τότε αυτο μπορεί να γίνει πιο άμεσα και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Όχι όμως έτσι πλαγίως και αδίκως... Ωστόσο: Στις εξετάσεις αυτές εξόσων γνωρίζω συμμετέχουν μόνο κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου, το οποίο και σημαίνει ότι μέσα από τους θεσμούς του ίδιου υπουργείου κρίθηκαν άξιοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις αυτές. Από εκείνο το σημείο, η βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις μπορεί και πρέπει να έχει νόημα μόνο για την κατάταξη και την επιλογή μεταξύ των «ομοειδών» υποψηφίων, εκείνων δηλαδή που αξιώθηκαν το εθνικό απολυτήριο. Δεν αποτελεί δηλαδή αυτοτελή θεσμό αξιολόγησης αυτή η εξέταση αλλά μόνο βοηθητικό θεσμό επιλογής. Με αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε να τίθεται κανένας περιορισμός στην εισαγωγή των υποψηφίων, επιπλέον αυτού που τίθεται ήδη, της κατοχής δηλαδή απολυτηρίου. I couldn't agree more... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Απλα για οσους πιστευουν οτι αδικηθηκαν υπαρχουν οι ιδιωτικες σχολες και η λυση για εξω.Θελω να πω πως ετσι το συστημα σπρωχνει περισσοτερους σε αυτες τις λυσεις εφοσον δεν θα μπουν καπου και θελουν να σπουδασουν δεν εχουν αλλες επιλογες εκτος αν το να ξαναδωσεις. Οσο για μενα ειχα και εγω καποια προβληματα στην αρχη της φοιτησης μου,ειχα και καποιες αναποδιες αλλα το παλεψα και ειμαι πια στο δευτερο ετος και δεν νομιζω να κολλησω αν και για να παω στο τελευταιο ετος πρεπει να τα περασω ολα.θα το προσπαθησω ομως. Και πιστευω οτι δεν ειμαι ο μονος καθως καθε χρονο βγαινουν 3000 πτυχιουχοι απο κολεγια και οι περισσοτεροι μπορει να μην μπηκαν καπου.Αυτο σημαινει οτι το καλυτερο θα ηταν να υπηρχε ενα προπανεπιστημαικο ετος στα Ελληνικα ΑΕΙ ανα τμημα ωστε να δωθουν ευκαιριες σε οσους μπορει για διαφορους λογους να μην πηγαν καλα στις πανελλαδικες. Επισης θελω να πω οτι μπορει μια σχολικη χρονια να παει καλα και καποια κακα γραπτα να χαλασουν την εικονα ενος υποψηφιου. Θελω να θιξω οτι σε πολλες ελληνικες οικογενειες υπαρχει η νοοτροπια να μπει καπου το παιδι και σιγουρα αν μεινουν 15000 απεξω θα στεναχωρηθουν πολλοι και θα εχουμε λιγοτερους φοιτητες.Απλα λεω οτι εχει πολιτικο κοστος να δυσαρεστησεις καποιους που με το ζορι μπορει να μπηκαν καπου.Επι χρονια υπηρχαν οι σχολες με χαμηλες βασεις και ηταν μια απο τις βασικες αιτιες που ειχαμε περισσοτερους φοιτητες στην ελληνικη τριτοβαθμια εκπαιδευση.Οι περισσοτεροι καπου εμπαιναν.Αν συγκρινουμε το συστημα δεσμων π.χ. το 90-93 με το 2000 θα δουμε οτι ειχαμε αν θυμαμαι καλα καμμια 20.000 φοιτητες παραπανω. Τελος παντων για να μακρυλογω η ουσια ειναι οτι ενω καποιοι ευκολα μπορει να μπαινουν καπου φετος απο την αλλη χρονια θα ειναι πιο δυσκολο για τους χαμηλοβαθμους. Επισης θελω να ξεκαθαρισω και κατι ακομα.Καποιος μπορει να βγηκε χαμηλοβαθμος επειδη δεν πηγε καλα σε καποια μαθηματα που τον ανεβαζαν βαθμολογικα ενω στην χρονια να ειχε υψηλους βαθμους. Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 papajohn αυτο που λες μαλλον θα γινει.Θα κλεισουν ΑΕΙ και θα κανουν χρυσες δουλειες τα κολεγια.Εκτος αν υπαρξει μαζικη φυγη για σπουδες στο εξωτερικο. Σιγουρα αφου ειναι ελευθερα καποια τμηματα γιατι να μην εχουν φοιτητες? Η να πω και κατι αλλο.Με το Ενιαιο Λυκειο ολοι λεγανε πως αμα παρεις απολυτηριο εχεις εξασφαλισει μια θεση στην τριτοβαθμια εκπαιδευση.Τωρα αυτο καταρριπτεται. Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts