Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν έκανε φωτομέτρηση σε κάποιο καλά φωτισμένο σημείο λογικό είναι να βγουν σωστά τα hightlights και κάπως σκοτεινά τα shadows. Κι εγώ αυτό κάνω είτε με την κάμερα είτε με το κινητό. Απλά μετά διορθώνω τις σκιές. Αυτό θα έπρεπε να είχε κάνει το software της Samsung.

Αυτό που βλέπω στα highlights του note ειναι οτι δεν ειναι υψηλότερη η φωτεινότητα και οτι διαφέρουν μονο σε wb. Οπότε αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι οι σκιές δεν βγήκαν σκοτεινές επειδή φωτομέτρησε χαμηλότερα. Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι προτεραιότητα ειναι τα highlights καθώς μπορείς να σώσεις περισσότερο τα shadows. Αλλά στα κινητά έχει νόημα; Θέλω να πω πόσες φωτογραφίες θα κάτσεις τελικα να επεξεργαστείς;

Εν πάση περιπτώσει, απο τη στιγμή που δεν έχει καμμένα highlights το iphone, θεωρώ οτι τα πήγε καλύτερα με ένα ερωτηματικό βέβαια για την επεξεργασία, δηλαδή αν τελικά είχε μεγαλύτερη συμπίεση ή αν όντως το note προσφέρει υλικό με μεγαλύτερη δυνατότητα επεξεργασίας για άνοιγμα shadows. Βασικά αν δεν εχεις raw αρχεία ειναι δυσκολο να συγκρίνεις.

Edited by Antretng

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αυτό που βλέπω στα highlights του note ειναι οτι δεν ειναι υψηλότερη η φωτεινότητα και οτι διαφέρουν μονο σε wb. Οπότε αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι οι σκιές δεν βγήκαν σκοτεινές επειδή φωτομέτρησε χαμηλότερα. Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι προτεραιότητα ειναι τα highlights καθώς μπορείς να σώσεις περισσότερο τα shadows. Αλλά στα κινητά έχει νόημα; Θέλω να πω πόσες φωτογραφίες θα κάτσεις τελικα να επεξεργαστείς;

Εν πάση περιπτώσει, απο τη στιγμή που δεν έχει καμμένα highlights το iphone, θεωρώ οτι τα πήγε καλύτερα με ένα ερωτηματικό βέβαια για την επεξεργασία, δηλαδή αν τελικά είχε μεγαλύτερη συμπίεση ή αν όντως το note προσφέρει υλικό με μεγαλύτερη δυνατότητα επεξεργασίας για άνοιγμα shadows. Βασικά αν δεν εχεις raw αρχεία ειναι δυσκολο να συγκρίνεις.

Επεξεργάζομαι τις φωτό που θέλω να κρατήσω. Εκτός απ όταν μαθαίνω ένα καινούργιο φακό η ένα νέο κινητό, δεν τραβάω άπειρες φωτογραφίες χωρίς λόγο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί το Snapseed και δυο λεπτά για επεξεργασία.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Και πολύ καλά κάνεις. Και ακόμα πιο καλά έκανες που μπήκες στο κόπο να τις επεξεργαστείς και να το ανέφερες γιατί σίγουρα κάποιους τους ενδιαφέρει αλλα με μια μικρη όμως ένσταση από μένα στο ότι ενδεχομένως του iphone να ηταν συμπιεσμένη οπότε και μικρότερη η δυνατότητα να την πειράξεις.

Αυτό που έλεγα είναι οτι ο μέσος χρήστης θα κρατήσει ότι βγάλει η κάμερα ενώ οι πιο χομπίστες συνηθως τις πιο καλές τους φωτογραφίες θα τις τραβήξουν με την μηχανή τους και οχι με το κινητό. Άλλωστε οι jpeg εκ των πραγματων έχουν πολυ περιορισμένη δυνατότητα για επεξεργασία. Τέσπα, μεγάλη συζήτηση. :)

Παρεμπιπτόντως έχει βγει έκδοση στην gcam όπου εκτός από επιλογές για μείωση του shutter speed (πχ να κανει διπλάσια έκθεση), έχει και δυνατότητα αύξησής του (επιλογή reduce exposure) στο correction of autoexposure. Ιδιαιτερα χρήσιμο για λήψεις φωτογραφιών που έχουν κινήση. Ορίστε η εκδοση MGC_3.2.045_FINAL_3.4.apk

Στην επόμενη μου tango έξοδο θα τεστάρω αυτές τις επιλογές.

Edited by Antretng

Και πολύ καλά κάνεις. Και ακόμα πιο καλά έκανες που μπήκες στο κόπο να τις επεξεργαστείς και να το ανέφερες γιατί σίγουρα κάποιους τους ενδιαφέρει αλλα με μια μικρη όμως ένσταση από μένα στο ότι ενδεχομένως του iphone να ηταν συμπιεσμένη οπότε και μικρότερη η δυνατότητα να την πειράξεις.

Αυτό που έλεγα είναι οτι ο μέσος χρήστης θα κρατήσει ότι βγάλει η κάμερα ενώ οι πιο χομπίστες συνηθως τις πιο καλές τους φωτογραφίες θα τις τραβήξουν με την μηχανή τους και οχι με το κινητό. Άλλωστε οι jpeg εκ των πραγματων έχουν πολυ περιορισμένη δυνατότητα για επεξεργασία. Τέσπα, μεγάλη συζήτηση.

Παρεμπιπτόντως χει βγει έκδοση στην gcam όπου εκτός από επιλογές για μείωση του shutter speed (πχ να κανει διπλάσια έκθεση), έχει και δυνατότητα αύξησής του (επιλογή reduce exposure) στο correction of autoexposure. Ιδιαιτερα χρήσιμο για λήψεις φωτογραφιών που έχουν κινήση. Ορίστε η εκδοση MGC_3.2.045_FINAL_3.4.apk

Στην επόμενη μου tango έξοδο θα τεστάρω αυτές τις επιλογές.

Αντρεα αυτη η εκδοση ειναι για LG? εχω μεινει σε αυτη που ειχες προτεινει, να βαλω τη νεα λες ή να μεινω εκει?γενικα εγω δεν το πολυψαχνω με αλλες εφαρμογες αλλα αν αξιζει να τη ριξω.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

αυτό βρε παιδιά που κάνω 2-3 μέρες να μπω και βλέπω αποθεματικό 20 σελίδων με σεντόνια ξεπερνάει χαχαχα

αυτό που δεν καταλαβαίνω πραγματικά είναι γιατί τρώγεστε μεταξύ σας και σπαμάρετε δίχως αύριο για πράγματα που μικρή σημασία έχουν ως προς το αποτέλεσμα...

thread σε mobile forum σχολιάζουμε, δεν θα παρεξηγήσει κανείς φωτογράφος αν κάποιος το θάμπωμα το αποκαλέσει bokeh κτλ... Εξάλλου καλώς ή κακώς μαζί με τον ερχομό του feature αυτού στα κινητά ο συγκεκριμένος όρος "αγκάλιασε" όλου του είδους τα θαμπώματα και ο περισσότερος κόσμος που δεν πολυασχολείται έτσι το καταλαβαίνει πλέον (ή ως επιλεκτική εστίαση). Και η νουτέλα δεν είναι μερέντα, αλλά το 90% μερέντα τη λέει γιατί έχει συνδέσει την ονομασία με την εικόνα της κρέμας σοκολάτας. Από ένα σημείο και μετά είναι και θέμα συνήθειας.

Καλό είναι να υπάρξει αποσαφήνιση του όρου, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεστε μαλλιά κουβάρια :)

Το θέμα μας εδώ είναι το κατά πόσο καλό blur αποδίδει η κάμερα μιας συσκευής και όχι πως το ονομάζει

Και μιας και λέγαμε για εστίαση κτλ, εγώ ήμουν πάντα υπέρ του tap to focus με το ωραίο φυσικό blur και ακόμα και τώρα αυτό χρησιμοποιώ και όχι τα λογισμικά features που πολλές φορές παραμορφώνουν το αποτέλεσμα, ξεχνώντας σημεία του κάδρου...

Ας ξαναβάλω μια αγαπημένη μου φώτο που τραβήχτηκε με ένα απλό tap και χωρίς καμία ρύθμιση. Υπέροχο σταδιακό blur χωρίς λάθη κτλ

Κρίμα να μην είχα τότε την gcam μιας και από θέμα λεπτομέρειας θα ήταν επίπεδα πάνω :(

37115160251_b68defe067_z.jpg20170914_191607_HDR by Kostas Char, on Flickr

Άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να χανόμαστε με τα διάφορα features που δίνουν οι εταιρίες με τα πιο επιθετικά blur...

Τις περισσότερες φορές ένα απλό tap and shoot δίνει υπέροχα φυσικά αποτελέσματα

ΥΓ.

φίλε Antretng ευχαριστώ για τη συμβουλή με την μοντίφικα που έδωσες, απλά και πάλι θα προτιμήσω του cstark, μου φαίνεται προσωπικά πιο ωραία και πιο βολική, πες το και παραξενιά χαχαχα

Edited by kostakis77

Αντρεα αυτη η εκδοση ειναι για LG? εχω μεινει σε αυτη που ειχες προτεινει, να βαλω τη νεα λες ή να μεινω εκει?γενικα εγω δεν το πολυψαχνω με αλλες εφαρμογες αλλα αν αξιζει να τη ριξω.

Κοιτα αυτες που ειναι βασισμένες στην εκδοση που έβγαινε για mm έχουν μικρότερο noise reduction και πιο φυσικό contrast. Οπότε προτιμώ αυτές.

Για μένα πρεπει να τραβήξεις μια μέρα με του cstark που θεωρητικά ασχολείται με lg και μετα με αυτήν που βάζω (με το correction of autoexposure σε increase *2 ή *4 για να εκμεταλλευτεις το ois της συσκευής) και να αποφασίσεις ποια προτιμάς. Δεν νομίζω να αξίζει να ασχοληθείς με άλλες.

Το αν και κατα πόσο θα αυξησεις την έκθεση το αφήνω στη κρίση σου. Από την άλλη ομως, αν τραβήξεις παιδάκι που τρέχει, βάλε decrease *2 ή *4... λογικά θα χεις μικρότερο motion blur. Βέβαια το shutter lag δεν το γλυτώνεις.

Εδώ έχω τις ρυθμίσεις που συνηθως προτιμώ στο mi note 3 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7518708#post7518708 (αν και σε φωτογραφίες με κίνηση αφήνω το shutter στο πιο γρήγορο). Για αλλαγές του shutter δεν χρειάζεσαι επανεκκίνηση. Νομιζω το επόμενο που πρεπει να κανει ο bsg είναι να βάλει τις ρυθμίσεις μπροστά στο interface.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@kostakis πολυ ομορφη φωτογραφία. :up:

Οσον αφορά την gcam ειναι και καθαρα θέμα βολής και προτιμήσης. Εγώ απλά ως εναλλακτική στη προτεινα :)

Edited by Antretng

ΘΑ ανεβασω τη συγκριση αλλη φορα λογω συνωστισμου Edited by Nikos_Mpl

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

πάρτε και ένα συγκριτικό στοκ με gcam cstark 3.6 σε φωτεινές συνθήκες

από G6 πάντα

Πιο κοντά στα φυσικά χρώματα και πάλι η gcam, πιο θερμή η stock

στόκ HDR

40077002525_6f063e74fa_z.jpg20180323_163554_HDR by Kostas Char, on Flickr

google cam HDR+

40261451934_8883ca5aa7_z.jpgIMG_20180323_163251 by Kostas Char, on Flickr

πάρτε και ένα συγκριτικό στοκ με gcam cstark 3.6 σε φωτεινές συνθήκες

από G6 πάντα

Πιο κοντά στα φυσικά χρώματα και πάλι η gcam, πιο θερμή η stock

στόκ HDR

40077002525_6f063e74fa_z.jpg20180323_163554_HDR by Kostas Char, on Flickr

google cam HDR+

40261451934_8883ca5aa7_z.jpgIMG_20180323_163251 by Kostas Char, on Flickr

Δεν επρεπε να βαλεις hdr στη στοκ καμερα....επρεπε να βγαλεις με αυτοματο.

Το hdr εχει αλλους αλγοριθμους και συνηθως προσθετει saturation.

Σε καθα περιπτωση η δευτερη ειναι καλυτερη

Pixel XL Auto

40924976532_7ffece3dfd_c.jpgPIXEL XL (1) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

S9+

26095038547_31e0aab0c9_c.jpgS9+ (1) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

Πολυ σκοτεινες οι σκιες στο pixel και το χρωμα του ουρανου φευγει προς το μωβ.

Λεπτομερειες πανω κατω τα ιδια .Overall θα προτιμησω galaxy

iPhoneX auto

Το κινητό έχει by default auto HDR το οποιο σημαίνει ότι όταν κρίνει αυτό θα βγάζει HDR και δε θα εμφανίζει τη κανονική.

Τώρα ενεργοποίησα και τη δεύτερη επιλογή "διατήρηση κανονικής φωτό" που σημαίνει ότι θα έχει πάντα τη κανονική και όταν κρίνει αυτό θα κρατάει και την HDR.

Σε αυτή τη περίπτωση θα ανεβάσω και τις δυο να τις κρίνετε.

Σχεδόν όλες τις βγάζει χωρίς HDR...ούτε μια στις δέκα και πολυ είπα.

39162563590_4f889cdacf_z.jpgUntitled by Imperia V, on Flickr

40077877465_e539a68aa0_z.jpgUntitled by Imperia V, on Flickr

40971157641_c4e743b2b7_z.jpgUntitled by Imperia V, on Flickr

40929471442_f72c3b0c66_z.jpgUntitled by Imperia V, on

27100491718_0356f4b29b_z.jpgUntitled by Imperia V, on Flickr

26099961437_14a68bcba6_z.jpgUntitled by Imperia V, on Flickr

40929620992_39e7e4e0fc_z.jpgUntitled by Imperia V, on Flickr

26100137037_6f05207bca_z.jpgUntitled by Imperia V, on Flickr

Edited by Imperia

iPhoneX auto

Το κινητό έχει by default auto HDR το οποιο σημαίνει ότι όταν κρίνει αυτό θα βγάζει HDR και δε θα εμφανίζει τη κανονική.

Τώρα ενεργοποίησα και τη δεύτερη επιλογή "διατήρηση κανονικής φωτό" που σημαίνει ότι θα έχει πάντα τη κανονική και όταν κρίνει αυτό θα κρατάει και την HDR.

Σε αυτή τη περίπτωση θα ανεβάσω και τις δυο να τις κρίνετε.

Σχεδόν όλες τις βγάζει χωρίς HDR...ούτε μια στις δέκα και πολυ είπα.

Θα τις δω σε λίγο από υπολογιστή αλλά αυτό που λες με το Auto μου έκανε και εμένα εντύπωση.. Ενω χρειάζεται hdr δεν το ανοίγει ακόμα και με ταπ που έκανα. Μόνο αν το παράθυρο ή το κομμάτι τέλος πάντων με την αντίθεση είναι μεγάλο μέρος του πλάνου.

Θα τις δω σε λίγο από υπολογιστή αλλά αυτό που λες με το Auto μου έκανε και εμένα εντύπωση.. Ενω χρειάζεται hdr δεν το ανοίγει ακόμα και με ταπ που έκανα. Μόνο αν το παράθυρο ή το κομμάτι τέλος πάντων με την αντίθεση είναι μεγάλο μέρος του πλάνου.

Δεν έχω κάνει ούτε tap ούτε τίποτα ποτε,απλά φιλε βγάζω όταν έχω κέφια.

Για παράδειγμα τη πρώτη την έβγαλε με HDR και τη δεύτερη με τους μεζέδες χωρίς,αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

40263020364_fa6a3c1125_z.jpgUntitled by Imperia V, on Flickr

27101443908_137172e52e_z.jpgUntitled by Imperia V, on Flickr

ετσι έκρινε η κάμερα έτσι εκανε

Edited by Imperia

Δεν έχω κάνει ούτε tap ούτε τίποτα ποτε,απλά φιλε βγάζω όταν έχω κέφια.

Δε διαφωνώ αλλά σε αυτές που ανέβασα δες διαφορά το αυτόματο στο βάθος δεξιά σε σχέση με tap. Αν δεν θες ακαριαιο κλικ ένα ταπ δεν κοστίζει σε χρόνο όταν ξέρεις τι θες, πιστεύω. Κατά τα άλλα και εγώ είμαι υπέρ του αυτόματου γενικά

Δε διαφωνώ αλλά σε αυτές που ανέβασα δες διαφορά το αυτόματο στο βάθος δεξιά σε σχέση με tap. Αν δεν θες ακαριαιο κλικ ένα ταπ δεν κοστίζει σε χρόνο όταν ξέρεις τι θες, πιστεύω. Κατά τα άλλα και εγώ είμαι υπέρ του αυτόματου γενικά

Δε ξέρω αν είναι θέμα κάμερας και το κάνουν όλες αλλα στη τελευταία φωτό με τους μεζέδες μπορείς να διαβάσεις τη αγγελία της εφημερίδας πολύ καθαρά με zoom.

Edited by Imperia

Δε ξέρω αν είναι θέμα κάμερας και το κάνουν όλες αλλα στη τελευταία φωτό με τους μεζέδες μπορείς να διαβάσεις τη αγγελία της εφημερίδας πολύ καθαρά με zoom.

Δεν ανεφερα κατι για λεπτομερεια εδω. Αυτο που εχω πει ειναι οτι σε συγκριση με note που εκανα δεν ειδα να ειναι καλυτερο, αλλα με λιγα δειγματα, θελει κι αλλα να ειμαστε σιγουροι.

Τωρα για τις φωτογραφιες σου, ειναι διαφορετικες απο τις δικες μου. Εγω εχω ανεβασει με δυσκολια στο βαθος να μην την καψει και εκει εστιασα. ουσιαστικα στο dynamic range.

Δεν ανεφερα κατι για λεπτομερεια εδω. Αυτο που εχω πει ειναι οτι σε συγκριση με note που εκανα δεν ειδα να ειναι καλυτερο, αλλα με λιγα δειγματα, θελει κι αλλα να ειμαστε σιγουροι.

Τωρα για τις φωτογραφιες σου, ειναι διαφορετικες απο τις δικες μου. Εγω εχω ανεβασει με δυσκολια στο βαθος να μην την καψει και εκει εστιασα. ουσιαστικα στο dynamic range.

Δεν έχω καμια διαφωνία.

Ο Αντρέας μου είχε πει να τραβήξω μερικές βραδινές σε δρόμους με φωτισμό.

Αυτό θα κάνω σήμερα το βραδυ.

Προσπαθώ να βοηθήσω τη database όσο με παίρνει :)

μα για αυτό ανέβασα άσχετες φωτογραφίες.

Edited by Imperia

Galaxy S7, σε αυτό το σετ πιστεύω καλύτερη ξεκάθαρα η Gcam

Stock manual

39164495480_4214b28445_c.jpg

Stock by [/url] - Flickr2BBcode LITE

Gcam

27102507798_cc2ffba80d_c.jpg

HDR+ by - Flickr2BBcode LITE

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Δεν έχω καμια διαφωνία.

Ο Αντρέας μου είχε πει να τραβήξω μερικές βραδινές σε δρόμους με φωτισμό.

Αυτό θα κάνω σήμερα το βραδυ.

Προσπαθώ να βοηθήσω τη database όσο με παίρνει :)

μα για αυτό ανέβασα άσχετες φωτογραφίες.

Συμφωνούμε απόλυτα

Edited by Nikos_Mpl

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...