Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

αυτός δεν έφυγε αράχνια, πακετάρει, ετοιμάζεται να ... ταξιδέψει?:worry:

Ξέρεις κάτι που δεν γνωρίζω για λέγε?

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αν έχει κάποιος το HTC U Ultra, (κάπου είχα δει ένα δείγμα), αν μπορεί ας ποστάρει μερικά δείγματα.

Εχει μεγάλο σένσορα (ίδιο με του πρώτου Pixel και Xiaomi Mi5s) + OIS. Αν παίρνει δε και mod HDR+, στα χρήματά του, θα πρέπει να είναι πολύ καλή λύση....

(Ψάχνω για τη σύζυγο... με τα δικά μου κριτήρια βέβαια... :D)

Η αλήθεια ειναι οτι μου χει τραβήξει το ενδιαφέρον καιρό και το χω προτείνει σε κάποιο κόσμο. Αν σε νοιάζει μόνο camera, go for it. Από τα δείγματα που χω δει πρέπει να τα πηγαίνει καλύτερα από αρκετά ακριβότερα κινητά (μιλάω πάντα για stock camera). Αλλα βγαίνοντας λιγο offtopic έχε υπόψιν ότι λόγω δυνατού επεξεργαστή, 2K ανάλυσης οθόνης, δεύτερη οθόνη και μεγέθους μπαταρίας πρέπει να υστερεί αρκετά σε αυτονομία. (φυσικά για τους ίδιους λόγους ειναι και κινητάρα, δηλαδή ταχύτατο, ωραία οθόνη κλπ)

Μια οικονομικη πρόταση με καλή κάμερας (κατώτερη βέβαια από htc u ultra αλλά καλύτερη από πολλά άλλα των 300) είναι το Meizu m6 note που στο παζάρεψε το του κωτσόβουλου το βγάζει 159 ευρώ. Και βγαίνοντας πάλι offtopic να πω ότι έχει εξαιρετική αυτονομία λόγω snapdragon 625 και μεγάλης μπαταρίας.

Edited by Antretng

:lol:

Τώρα έχει ένα Samsung A5 16. Πολύ όμορφο για γυναίκα, αλλά η κάμερα δεν....

Στην τιμή που "παίζει" το Ultra τώρα νομίζω είναι πολύ καλά. Ιδια τιμή ουσιαστικά με το Xiaomi +2χρόνια εγγύση έναντι 1 του Mi5s...

Για τέτοιες πληροφορίες θα περιμένεις τον gtf ξέρει πολλά για κάμερες κινητών. Απλά πες του μέχρι ποιο ποσό μπορείς να διαθέσεις.

Δυστυχώς έχει καταντήσει παρωδία το θέμα αλλά θα σου πω τη γνώμη μου. Όλα ξεκινούν από το τι θες. Εγώ πχ θέλω ένα πλήρες τηλέφωνο γενικά που να είναι όσο καλύτερο γίνεται στην κάμερα, αλλιώς οκ πάρε το 950 και αντε πάρε και ένα smartphone μετά. Αλλά έτσι δεν έχει διαφορά από το να κουβαλάς την κάμερα σου.

Επίσης εμένα μου αρέσει να μην ψάχνω mods για να βγάλει καλύτερα ανά σκηνή κλπ. Θέλω να βγάζω το κινητό και να ρίχνω φώτο. Είτε να έχει ένα σωστό manual για ειδικές περιπτώσεις.

Όλα αυτά τα καλύπτει το 5Τ θεωρώ που ρώτησες αφού θες δικαρτο. Ίσως το mate 10 pro μα είναι καλύτερο στα σημεία αλλά με μενού για κλάματα. Το V30 δεν ξέρω αν υπάρχει δικαρτο σε αγγελίες αλλά επίσης δείχνει καλά σημάδια.

Το mi5s Μοιάζει επίσης καλή επιλογή αλλά θα θέλει ψάξιμο σε εφαρμογές κάμερας κλπ εγώ δε μπαίνω στην διαδικασία. Αν μπαίνεις μπορεί να αξίζει. Υπαρχει πολύ υλικό στις πίσω σελίδες

Τα είπες ολα Νίκο, σωστός μέχρι την τελευταία λέξη!!!

Για να συνοψίσω για τον φιλο που λέει μέχρι 550 αφού θέλει μονο δικαρτο.

5τ ή mate 10 pro και έχει εξαιρετικό πακέτο σε ολα χωρίς μοντιφικες και ψάξιμο ρυθμίσεων και πονοκεφάλους.

Από τα δείγματα που χω δει πρέπει να τα πηγαίνει καλύτερα από αρκετά ακριβότερα κινητά (μιλάω πάντα για stock camera). Αλλα βγαίνοντας λιγο offtopic έχε υπόψιν ότι λόγω δυνατού επεξεργαστή, 2K ανάλυσης οθόνης, δεύτερη οθόνη και μεγέθους μπαταρίας πρέπει να υστερεί αρκετά σε αυτονομία. (φυσικά για τους ίδιους λόγους ειναι και κινητάρα, δηλαδή ταχύτατο, ωραία οθόνη κλπ

Δεδομένου του σένσορα που φοράει, σίγουρα θα είναι (πολύ) καλό το αποτέλεσμα. Αλλά αφού κατάφεραν και έδωσαν το HDR+, εκεί θα ήθελα να δω αν κάνει τη διαφορά.

Μπαταρία, αν βγάζει διήμερο (με μικρή χρήση που ούτως ή άλλως κάνει, στο A5 16 της βγάζει σχεδόν 2 μέρες) είμαστε μια χαρά...

Για να συνοψίσω για τον φιλο που λέει μέχρι 550 αφού θέλει μονο δικαρτο.

5τ ή mate 10 pro και έχει εξαιρετικό πακέτο σε ολα χωρίς μοντιφικες και ψάξιμο ρυθμίσεων και πονοκεφάλους.

Το Mate (καινούριο) έχει πολύ παραπάνω από 550...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Δεδομένου του σένσορα που φοράει, σίγουρα θα είναι (πολύ) καλό το αποτέλεσμα. Αλλά αφού κατάφεραν και έδωσαν το HDR+, εκεί θα ήθελα να δω αν κάνει τη διαφορά.

Μπαταρία, αν βγάζει διήμερο (με μικρή χρήση που ούτως ή άλλως κάνει, στο A5 16 της βγάζει σχεδόν 2 μέρες) είμαστε μια χαρά...

Το hdr+ δεν θα δώσει πολύ. Έχει πολύ δυνατό ois που ριχνει το shutter σε 1/6 στα σκοτάδια. Μόνο μια τελεύταια έκδοση που ποσταρα όπου βάζει τη μισή ή το 1/4 απο τις κανονικές ταχύτητες της gcam ίσως δεις βελτίωση. Ειναι το τελευταίο μήνυμα στον οδηγό μου.

Αλλά γενικά δεν πιστεύω ότι θα αξίζει και τόσο να ασχοληθείς με gcam αφού θα έχει (λογικα) καλό software... όντας προσαρμοσμένο μάλιστα στο set up της κάμερας θα τα πηγαίνει (λογικα) καλύτερα η στοκ.

Το a5 2016 πρέπει να χει καλύτερη αυτονομία (αν δεν έχεις always on display). Από την άλλη θα χει και την φθορά της η μπαταρία.

Τεσπα, σταματάω γιατί βγαίνουμε offtopic. Αν θες στείλε pm. ;)

Φίλοι κατά τη βόλτα του Νοέλ στους δρόμους του Κεραμεικού...

V10 auto...

40669188851_773207aa52_b.jpgLEONIDAS by P. V, on Flickr

40627148862_eed819e81f_b.jpgLIZA & JUGY by P. V, on Flickr

38858938470_0bcc65d235_b.jpgSTREET CAT by P. V, on Flickr

Σε όλες κρατάω και τον σκύλο στο άλλο χέρι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, το γρήγορο on focus, είναι στα λίγα ελαττώματα του V10...

και μία από Nexus 6p.

25798755337_0cebb9cf3c_b.jpgleon by P. V, on Flickr.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Oneplus 5 Auto Χωρις HDR

38860444520_2dc3a96d2d_c.jpgIMG_20180307_120845 by John, on Flickr

39775700445_16eef235cf_c.jpgIMG_20180307_120828 by John, on Flickr

38860467740_bab2da7c24_c.jpgIMG_20180307_120803 by John, on Flickr

39775697895_dda5eb6edb_c.jpgIMG_20180307_123208 by John, on Flickr

39775708865_c2495ee3ec_c.jpgIMG_20180307_124511 by John, on Flickr

x2 Zoom

25800147737_e111d39972_c.jpgx2 Zoom by John, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Ευχαριστώ πολύ Μαριε. Έτσι νομίζω και εγώ ότι η υλοποίηση του 5 είναι καλύτερη χωρίς να έχω δει βέβαια το 5t.

Don't mess with oneplus 5

Ακριβώς Γιάννη έτσι είναι και σου μιλάω εγώ που έχω το 5Τ,οι διαφορές στις lowlight είναι αμελητέες για να πας από το 5 στο Τ αν και δεν χρησιμοποιώ ποτέ το zoom θεωρώ πιο σωστό το στήσιμο στο 5, βέβαια να ξέρεις το 5Τ έχει ανώτερο portrait και δεν ξέρω πώς το κατάφεραν

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακριβώς Γιάννη έτσι είναι και σου μιλάω εγώ που έχω το 5Τ,οι διαφορές στις lowlight είναι αμελητέες για να πας από το 5 στο Τ αν και δεν χρησιμοποιώ ποτέ το zoom θεωρώ πιο σωστό το στήσιμο στο 5, βέβαια να ξέρεις το 5Τ έχει ανώτερο portrait και δεν ξέρω πώς το κατάφεραν

Aνωτερο απο 5 που χρησιμοποιει τον τηλεφακο για bokeh κτλ?

Μα το 5 δεν έχει βαση το τηλεφακό στο portrait αλλά τον βασικό. Δεν βλέπω δηλαδη λόγο να υπερέχει εκεί το 5.

Μα το 5 δεν έχει βαση το τηλεφακό στο portrait αλλά τον βασικό. Δεν βλέπω δηλαδη λόγο να υπερέχει εκεί το 5.
Άρα αυτό το εξηγεί; γι'αυτό το είχα απορία πώς το κατάφεραν

Το σκέτο 5 έχω Κώστα όχι το Τ.

Ορίστε μια ακόμη!!

40670709861_4d3f8ed595_c.jpgIMG_20180307_124527 by John, on Flickr

Edited by johnnyman25

Αν έχει κάποιος το HTC U Ultra, (κάπου είχα δει ένα δείγμα), αν μπορεί ας ποστάρει μερικά δείγματα.

Εχει μεγάλο σένσορα (ίδιο με του πρώτου Pixel και Xiaomi Mi5s) + OIS. Αν παίρνει δε και mod HDR+, στα χρήματά του, θα πρέπει να είναι πολύ καλή λύση....

(Ψάχνω για τη σύζυγο... με τα δικά μου κριτήρια βέβαια... :D)

Υπαρχουν δειγματα στο νημα του ultra...και βραδυνα

Oneplus 5 Auto Χωρις HDR

39775700445_16eef235cf_c.jpgIMG_20180307_120828 by John, on Flickr

πολύ καλές Γιάννη.. εφτασες μεχρι εκεί και δεν ανεβηκες στο πάρκο πάνω απο το τούνελ να βγάλεις όλη την πόλη πιάτο;:)

38858938470_0bcc65d235_b.jpgSTREET CAT by P. V, on Flickr

.

όταν σου λέει η δικιά σου οτι έχετε επέτειο απόψε αλλά έχεις κανονίσει με τα κολλητάρια να δείτε τσου-λου..:rolleyes:

aka bill_thes

Ευχαριστώ Βασίλη. Δεν ανέβηκα όχι.. Την άλλη φορά! :)

Μια ακομη στο αυτοματο!!

39964756194_6f43beca94_c.jpgWatching the sky by John, on Flickr

Edited by johnnyman25

..

Ετσι οπως τα ειδα τα δειγματα απο το ultra...θα ελεγα οτι η καμερα ειναι εφαμιλλη με το U11.

ελαφρως λιγο πιο κατω...λιγο

Κάπου διάβασα αυτό.

"Low-light performance is also slightly disappointing. In dark conditions the camera lags, with a noticeable delay from when you press the on-screen shutter button and the photo actually being taken."

Αν όντως ισχύει αυτό για το HTC U Ultra τότε είναι πρόβλημα.

Finn (ή όποιος άλλος το έχει) στο U11 παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση στη λήψη σε low light?

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...