Jump to content

MiniDV σε DVD

haris_led
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω την βιντεοκάμερα Canon MV750i και θέλω να μεταφέρω τα βίντεο που έχω στις κασέτες MiniDV στον υπολογιστή, και εν συνεχεία να τα γράψω σε dvd δισκάκια!

Το πρόβλημα είναι ότι αν και έχω εγκαταστήσει το λογισμικό που υπήρχε στο cd της κάμερας, όταν την συνδέω με το usb καλώδιό της, δεν γίνεται τίποτα στον υπολογιστή μου!

Τι χρειάζομαι για να την συνδέσω, και να περάσω τα βίντεο στο pc?

Το pc μου έχει usb 1 θύρα, μήπως αυτό φταίει?

Παρήγγειλα από e-shop, και θα μου έρθουν αυρίο μια κάρτα για usb2 και firewire θύρες, καθώς και ένα καλώδιο firewire! Αν θέλετε πείτε μου πιο είναι καλύτερο (και πιο εύκολο) να χρησιμοποιήσω, το usb, ή το firewire?

Σε τι format θα γραφούν τα βίντεο στο pc? και μετά τι θα χρειαστώ για να τα γράψω σε dvd?

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. έκανα αναζήτηση και δεν βρήκα τίποτα! μην μου φωνάζετε :p

Υ.Γ.2 XP έχω

Καλησπέρα,

Έχω την βιντεοκάμερα Canon MV750i και θέλω να μεταφέρω τα βίντεο που έχω στις κασέτες MiniDV στον υπολογιστή, και εν συνεχεία να τα γράψω σε dvd δισκάκια!

Το πρόβλημα είναι ότι αν και έχω εγκαταστήσει το λογισμικό που υπήρχε στο cd της κάμερας, όταν την συνδέω με το usb καλώδιό της, δεν γίνεται τίποτα στον υπολογιστή μου!

Τι χρειάζομαι για να την συνδέσω, και να περάσω τα βίντεο στο pc?

Το pc μου έχει usb 1 θύρα, μήπως αυτό φταίει?

Παρήγγειλα από e-shop, και θα μου έρθουν αυρίο μια κάρτα για usb2 και firewire θύρες, καθώς και ένα καλώδιο firewire! Αν θέλετε πείτε μου πιο είναι καλύτερο (και πιο εύκολο) να χρησιμοποιήσω, το usb, ή το firewire?

Σε τι format θα γραφούν τα βίντεο στο pc? και μετά τι θα χρειαστώ για να τα γράψω σε dvd?

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. έκανα αναζήτηση και δεν βρήκα τίποτα! μην μου φωνάζετε :p

Υ.Γ.2 XP έχω

Exoume kai leme.

1) gia na peraseis thn tenia sto pc prepei na syndesei thn camera me firewire thira. to kalwdio den yparxei ara tha prepei na to agoraseis. einai firewire se mini firewire.

2) h usb sindesei einai gia pernas fotografies kai gia na thn exeis san web camera, den kanei metafora ths tainias.

3) prepei na exeis kapio logismiko, opws px pinacle studio sto cd an den kanw lathos den yparxei kapio prog, gia afth th doulia.

4) sto pc tha perastoun sa dvformat(avi an thimame) kai meta tha ta kaneis reformat me to programa pou tha xrisimopihshs gia to capture ths tainias.

afta loipon elpizw na voithisa.

gia opiadipote allh voithia edw eimaste.

Exoume kai leme.

1) gia na peraseis thn tenia sto pc prepei na syndesei thn camera me firewire thira. to kalwdio den yparxei ara tha prepei na to agoraseis. einai firewire se mini firewire.

2) h usb sindesei einai gia pernas fotografies kai gia na thn exeis san web camera, den kanei metafora ths tainias.

3) prepei na exeis kapio logismiko, opws px pinacle studio sto cd an den kanw lathos den:cry: yparxei kapio prog, gia afth th doulia.

4) sto pc tha perastoun sa dvformat(avi an thimame) kai meta tha ta kaneis reformat me to programa pou tha xrisimopihshs gia to capture ths tainias.

afta loipon elpizw na voithisa.

gia opiadipote allh voithia edw eimaste.

Είσαι Θεός:up:

1) Χρειάζονται τίποτα σπουδαίες ρυθμίσεις στο Pinnacle για να μεταφερθεί σε κανονική ποιότητα η ταινία από την κάμερα στο pc?

2) Αφού περαστούν οι ταινίες, το ξανα-φορμάρισμα, λογικά θα τους χαλάσει την ποιότητα, ε?

3) Μετά το ξανα-φορμάρισμα, θα χρησιμοποιήσω κατυθείαν το nero για να τις γράψω στο dvd, ή θα χρειαστώ και κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόγραμμα?

4) Πιθανώς να μοντάρω και τα βίντεο που θα τραβήξω, κάποια θα μετακινήσω/σβήσω. Σε ποιά φάση θα γίνει το μοντάρισμα, και με ποιό πρόγραμμα?

5) Αν όλα πάνε καλά, θέλω να φτιάξω και μενού στην αρχή του dvd, και να χωρίσω και chapters, μιας και είναι η ταινία της επταήμερης του σχολείου μου, και θέλω να είναι τέλεια:)

6) Έχω σαράβαλο pc, και θα κάνω όλη τη δουλειά στο pc του πατέρα μου, που είναι και αυτό λίγο παλιό, 1,8 ghz έχει και 256 mb μνήμης, πόσες ώρες λέτε να πάρει όλη η διαδικασία για 4 κασέτες minidv 60 λεπτών?

Είσαι Θεός:up:

1) Χρειάζονται τίποτα σπουδαίες ρυθμίσεις στο Pinnacle για να μεταφερθεί σε κανονική ποιότητα η ταινία από την κάμερα στο pc?

2) Αφού περαστούν οι ταινίες, το ξανα-φορμάρισμα, λογικά θα τους χαλάσει την ποιότητα, ε?

3) Μετά το ξανα-φορμάρισμα, θα χρησιμοποιήσω κατυθείαν το nero για να τις γράψω στο dvd, ή θα χρειαστώ και κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόγραμμα?

4) Πιθανώς να μοντάρω και τα βίντεο που θα τραβήξω, κάποια θα μετακινήσω/σβήσω. Σε ποιά φάση θα γίνει το μοντάρισμα, και με ποιό πρόγραμμα?

5) Αν όλα πάνε καλά, θέλω να φτιάξω και μενού στην αρχή του dvd, και να χωρίσω και chapters, μιας και είναι η ταινία της επταήμερης του σχολείου μου, και θέλω να είναι τέλεια:)

6) Έχω σαράβαλο pc, και θα κάνω όλη τη δουλειά στο pc του πατέρα μου, που είναι και αυτό λίγο παλιό, 1,8 ghz έχει και 256 mb μνήμης, πόσες ώρες λέτε να πάρει όλη η διαδικασία για 4 κασέτες minidv 60 λεπτών?

1) spoudees rithmishs den thelei. gia to perasma. perase tis omws se dv format kai meta kane to reformat.(elpizw na exeis kamia 30-40 GB xwro sto disko)

2) tha xasei elaxista oute pou to katalamveneis

3) to nero einai mia xara

4) an tha xrisimopihshs to pinacle eisai mia xara

5) to pinacle sou dinei th dinatotita gia menu kai chapters.

6) skoura ta vlepw ta pragmata apo mnhmh eisai polh xamila den xerw...... :X

H anafora mou sto pinacle den gineteme skopo th diafhmhsh apla einai to pio gnwsto kai to fernw san paradigma. Yparxoun kai alla logismika gia afth th doulia.

Εγω εχω την panasonic EX 21 και χρησιμοποιω και τα δυο (nero-pinnacle9) αλλα οταν γραφω σε DVD ΔΕΝ βλεπω την αναλογη ποιοτητα στην TV(440 γραμμες αναλυση) οπως βλεπω απο τα dvd των videoclub

ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :confused:

Kαι την κάμερά σου απ'ευθείας να συνδέσεις, πάλι δεν θα δείς τέτοια ποιότητα με αυτή απ'τα έργα του βίντεο κλάμπ. Μην τα συγκρίνεις, θα μας "δείρουν". :)

Kαι την κάμερά σου απ'ευθείας να συνδέσεις, πάλι δεν θα δείς τέτοια ποιότητα με αυτή απ'τα έργα του βίντεο κλάμπ. Μην τα συγκρίνεις, θα μας "δείρουν". :)

μοιαζει σαν να την εχω συνδεσει με RCA....

H ποιότητα εικόνας δεν έχει να κάνει οποσδίποτε με τον τρόπο σύνδεσης. Κυρίως, αλλα παίζουν ρόλο.

Έχει σπουδαίο ρόλο, αλλά όχι τόσο μεγάλο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τα RGB γιατί υπάρχουν? (με BNC) Το S-Video? Το RCA? Οι οπτικές ίνες? Βέβαια, δεν έχουμε τέτοια πράματα εδώ, αλλά μετράνε...

Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Wirelessly posted (Nokia7610/2.0 (4.0421.4) SymbianOS/7.0s Series60/2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0)

Na rotiso kati allo? Me windows movie maker den mporei na ginei h douleia? Diladi na metafero tin tainia?

Ημουν περαστικός κ είδα την ερώτηση σου κ σου παραθέτω τα πιο κάτω

που ΙΣΩΣ σου φανούν χρήσιμα.

Ενημερωτικά λοιπόν επειδή ερασιτεχνικά εχω φτιάξει μερικά

τοσο αρτιστικά όσο κ ψιλοερασιτεχνικά DVD's

1. Εάν η USB σου είναι v1.1 μή το κάνεις η ποιότητα είναι απλά απαράδεκτη

2. Eάν η USB σου είναι HighSpeed V2.x κάτι γίνεται

3. Εάν διαθέτεις FireWire a.k.a port 1394 ασυζητητή μεσω αυτού κάνε όλη τη δουλειά

προτεινόμενα προγράμματα

*ULEAD Video Studio 7 και 8 Απλοικότητα χρήσης, Τεράστιες δυνατότητες

Φτιάχνει Menu & Chapters και υποστηρίζει κ DirectBurn αφου η ταινία σου περάσει το στάδιο post-production (Προσωπικό βίωμα κ επιλογή)

-Pinnacle Παντοδύναμο, Όχι τοσο φιλικό κάποιες φορές (προσωπικό βιωμα)

-Adobe ..... ξέχνα το..... :p

-Windows Movie Maker ΔΕΝ νομίζω να φτιάχνει DVD's απο την άλλη εάν διαθέτεις τα Windows MCE 2005 έχουν υποστήριξη & DVD Wizzards αλλα όχι αυτό που αποζητάς

Μήν ξεχνάς πως το όλο στήσιμο του PeeCee σου είναι το Α&Ω

Τουλάχιστον 512MB

Δίσκους με 7200rpm με τουλάχιστον 6ΜΒ cache (προτιμώ τους 12άρηδες)

Επεξεργαστής 2GHz και άνω

USB V2 για Ικανοποιητικά αποτελέσματα

FireWire για 1:1 ποιοτική απεικόνιση WYSIWYG

κανόνας για ήχο MPeg III Bitrate 224KHz

κανόνας για Video Rate MPeG2 BitRate 7500 για γρήγορα κ ικανοποιητικά αποτελέσματα ο,τι πιο πάνω απο 7500 εώς 9200 συνηγορεί στην ποιότητα

εις βάρος της ταχύτητας rendering της ταινίας.

Ελπίζω να έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου sτο εγχείρημά σου.

καλά productions κυριε σκηνοθέτα!

ΥΓ

Τόσο για σύνδεση firewire όσο και για USB Ισως χρειαστείς το CD της κάμερας για Drivers, με μόνη διαφορά την FireWire thn οποία κ τα windows την υλοποιούν αφάνταστα εύκολα κ θα δείς στο MY Computer thn κάμερα ώς Imaging Device(!)

θα καταλάβεις τι ενοώ αφότου γίνει η σύνδεση!

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Wirelessly posted (Nokia7610/2.0 (4.0421.4) SymbianOS/7.0s Series60/2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0)

sugardad efxaristo gia to endiaferon! Mou vrike o pateras mou ena chip tou 2004, pou proteine to magix video deluxe! Ti kserete gi afto?Thanx :) Y.G. grafo me greeklish epeidi eimai apo to kinito! Forgive me!

Και εμένα με κάλυψε πλήρως ο sugardad με το ολοκληρωμένο ποστ του, αφού και εγώ θα σου πρότεινα το Ulead Video Studio 7, το οποίο είναι φιλικότατο!

Εγώ από την Sony κάνω capture και edit απ'ευθείας σε dvd format (mpg) μέσω της firewire. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι την προσοχή σου στα resources, εγώ με Ρ4 στα 2,6 και 768 ΜΒ μνήμη κλείνω όλα τα άλλα προγράμματα και παίζω κανονικά. Σπανίως βλέπω κάτι παγώματα, ιδίως όταν τα κλιπάκια είναι μεγάλα, πάνω από 25-30 λεπτά... Νομίζω οτι πρέπει οπωσδήποτε να αναβαθμίσεις μνήμη...

Καλή επιτυχία

Ola kala, ta perasa sto pc, alla mia kopelia pou tis egrapsa dvd (me to ulead) mou eipe oti den paizei o ixos! :( ti lete na simvenei?

Ola kala, ta perasa sto pc, alla mia kopelia pou tis egrapsa dvd (me to ulead) mou eipe oti den paizei o ixos! :( ti lete na simvenei?

Ola kala telika... Eixe ksexasei na valei to kalodio tou ixou! ... Gynaikes :p

Kserete pou mporo na vro dvd templates gia to ulead videostudio? Thx :)

diladi paidia ego an to pernao apo firewire kateythian se eksoteriko skliro meso usb 2 tha exo apoleia stin poiotita? giati einai laptop kai exo mono 40 skliro gia apeythias grapsimo kai apo ta opoia diathesima einai ta 25

diladi paidia ego an to pernao apo firewire kateythian se eksoteriko skliro meso usb 2 tha exo apoleia stin poiotita? giati einai laptop kai exo mono 40 skliro gia apeythias grapsimo kai apo ta opoia diathesima einai ta 25

Ma posa lepta tha grapseis? An kaneis capture polla lepta video mazemena, tha argei na grafei ton ixo, me apotelesma na vlepeis tous allous na milane, kai meta na akous ti lene! An grafeis mikra mikra kommatia, tha mporeis na ta apothikeveis ston eksoteriko disko!