Jump to content

Κάτοχος s7 edge ψάχνει κάτι αντίστοιχο αλλά Dual sim!


organus
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σε όλους!

 

Είμαι κάτοχος του s7 edge μόλις από το Φεβρουάριο 2017 αλλά για επαγγελματικούς κυρίως λόγους, χρειάζομαι dual sim κινητό πλέον.

 

Επειδή είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κινητό που έχω ήδη, το ιδανικό σενάριο για μένα θα ήταν να βρω ένα κινητό κοντά όσο γίνεται στα specs του s7 edge, αλλά με δύο sims.

 

Διαβάζοντας μερικά πράγματα για την τεχνολογία με δύο sim (δεν είχα ποτέ πριν dual sim κινητό), κατάλαβα ότι συνήθως τα κινητά με διπλή κάρτα δεν είναι αυτά της κατηγορίας high end. Ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για dual active και όχι για τα dual standby που είναι και τα περισσότερα. Με μια πρώτη ματιά, λοιπόν, στην αγορά, μάλλον θα πρέπει να βρω dual standby και όχι δυστυχώς dual active, αφού τα specs θα είναι lower than required.

 

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και χρήση, όπως προανέφερα, όσο πιο κοντά στο s7 edge θα ήταν το ιδανικό, αλλά από αυτά που είδα δε θα είναι εύκολο.

 

Συγκεκριμένα,

 

-android εννοείται

 

-όσο πιο bezeless, είναι σημαντικό κριτήριο για μένα

 

-οθόνη σαν όριο προς τα κάτω βάζω 5,2 ίντσες, dpi υψηλά όσο το δυνατόν-με ενδιαφέρει το density

 

-συν είναι και η μεγαλύτερη μπαταρία (και αποσπώμενη σαν δευτερευον)

 

-4g καλό (800άρα κλπ), τουλάχιστον στη main sim, καλό gps επίσης, και as lower sar as possible, θα το δουλεύω και με Bluetooth ακουστικό, οπότε και καλό Bluetooth επιθυμητό

 

-βαρύ gaming. Οπότε και το αντίστοιχο hardware level και το θέμα overheating είναι major κριτήριο. Από CPU δεν έχω εμπειρία πέρα από snap dragon, διαβάζω με επιφύλαξη για Kirin ότι είναι sub par σε σχέση με τα snap dragon, ίσως να έχω χάσει επεισόδια. Κάρτα γραφικών επίσης μόνο με adreno έχω εμπειρία.

 

-κάμερα, ήχος είναι ένα πεδίο που για μένα θα μπορούσα να κάνω εδώ μια έκπτωση/υποχώρηση, καθώς δεν έχω τις υψηλότερες απαιτήσεις-vlogs, social media usage, photo shooting etc, αλλά αν είναι δυνατόν θα ήθελα να είναι στο μέσο όρο και πάνω (με το σκεπτικό ότι τόσα χρήματα να ξοδέψω πιθανώς, ας έχω και μια αξιοπρεπή κάμερα. Με κακόμαθε ιδιαίτερα, το s7 edge αυτούς τους μήνες που το έχω.

 

- αγορά και από Κίνα, αν και θα προτιμούσα για τους προφανείς λόγους, αγορά από EU/Greece.

 

- επειδή δεν παρακολουθώ την αγορά κινητών στενά, να πω πως θα ήθελα να αγοράσω το κινητό μέχρι το Σεπτέμβριο το πολύ, οπότε αυτό είναι και το timeline μας για πιθανά νέα releases, λέω τώρα..

 

-κόστος προς το παρόν δε με ενδιαφέρει αν βρω όλα αυτά που θέλω αλλά σίγουρα δε θα πάω για 900 και χιλιάρικο.

Αν και ακόμα στην έρευνα είμαι, πιστεύω πως το s8 edge dual είναι η οροφή μου, το έσχατο. Μακάρι να υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε πιο φτηνό πακέτο. Νομίζω όμως ότι δεν εισάγουν στην Ευρώπη/Ελλάδα dual standby s8 edge.

Εννοείται ότι θα επιλέξω ότι πιο οικονομικό αν τα specs είναι πάνω κάτω ίδια μεταξύ δύο μοντέλων.

 

 

Αυτά σαν εκκίνηση, περιμένω brain storming, απόψεις, προτιμήσεις και να πω ότι θα κρατήσω active responses όσο πιο γρήγορα μπορώ ώστε να προχωρήσει το θέμα γοργά και να γίνει και η αγορά μέσα στο καλοκαίρι.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα το OnePlus 3T αλλά πλέον δεν παράγεται και πλέον θα πρέπει να κοιτάξεις το OnePlus 5 που είναι πιο ακριβό, επίσης το mate 9 είναι μια πολύ καλή επιλογή

 

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

χμμμ φλασιά/αυτοαναίρεση... μήπως με μια nano sim ολα γινονται πιο απλά?

 

αυτη τη στιγμη εχω την sim μου και μια 128gb sd card. αν βαλω δευτερη nano sim, βγαζοντας την sd card, ειμαι οκ στο θεμα dual sim? ειναι καποιος που το χρησιμοποιει ετσι? μετα με ενα otg, λυνω και το θεμα χωρος αν και οταν χρειαζεται...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πρότεινα να πουλήσεις το S7 και με τη διαφορά που θα έδινες να αγοράσεις τη Dual Sim έκδοση. Το να έχεις και τις 2 κάρτες σε μια συσκευή βολεύει πάρα πολύ.
Link to comment
Share on other sites

χμμμ φλασιά/αυτοαναίρεση... μήπως με μια nano sim ολα γινονται πιο απλά?

 

αυτη τη στιγμη εχω την sim μου και μια 128gb sd card. αν βαλω δευτερη nano sim, βγαζοντας την sd card, ειμαι οκ στο θεμα dual sim? ειναι καποιος που το χρησιμοποιει ετσι? μετα με ενα otg, λυνω και το θεμα χωρος αν και οταν χρειαζεται...

Πρέπει να έχεις S7e Dual SIM για να παίξει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Έβγαλα τα μάτια μου και ζαλίστηκα από το μεσημέρι ψάχνοντας info. Points following:

 

 

Νομίζω ότι το έχουν κάνει στο xda, πατέντα

 

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

Είδα ότι εμείς έχουμε το g935f που θεωρείται single sim, παρόλο που έχει tray που θα έπαιρνε δεύτερη σιμ, δε διαφέρει δηλαδή σαν μέγεθος ή slots. Το θέμα είναι πως στο g935f έχουν κλειδωμένο το δεύτερο imei, το οποίο μπορείς να ξεκλειδώσεις με root και software τύπου z3box, rewrite το cert και σου βλέπει έτσι μετά δύο σιμ. Διάβασα όμως πως άλλοι λένε ότι τα δύο μοντέλα g935f και g935fd έχουν και hardware διαφορά στο sim reader ενώ άλλοι λένε ότι είναι τα ίδια με κλειδωμένο το δεύτερο imei. Υπάρχουν σχόλια στο xda κάποιων που τα κατάφεραν άλλοι λένε βγάζει null imei και κάνει conflict. Έχει κανείς εμπειρία με κάτι τέτοιο; ξέρουμε κάνα μάστορα;

 

Όπως και να χει, χάνεις εγγύηση εννοείται με αυτήν την προσέγγιση..

 

Εγώ θα πρότεινα να πουλήσεις το S7 και με τη διαφορά που θα έδινες να αγοράσεις τη Dual Sim έκδοση. Το να έχεις και τις 2 κάρτες σε μια συσκευή βολεύει πάρα πολύ.

 

Είμαι προβληματισμένος για την επιλογή περισσότερο αφού άνοιξα το θέμα εδώ παρά πριν. Θεωρητικά το πιο οικονομικό και στα χρήματα και στην αίσθηση/συνήθεια (αφού δε θα αλλάξω καν κινητό και περιβάλλον χρήσης-εργασίας), θα ήταν αυτό καθώς έχω πάρει ήδη και θήκη Spigen και την atomic v2.0, με την τελευταία να κάνει γύρω στα ογδόντα ευρώ... Άψογη δε λέω, αλλά pricey. Έχουν όμως τις ίδιες διαστάσεις οπότε κομπλέ με τα περιφερειακά.

 

Το αρνητικό θα είναι ότι δε θα έχω sd card slot, οπότε θα πρέπει να βάλω κάτι παραπάνω να πάω στο g935fd με 64GB μαμίσια μνήμη ή απλά να έχω μαζί otg..

 

Και το ερώτημα που προκύπτει: Πόσο θα πιάσει το g935f που έχω τώρα, δεδομένου ότι είναι σε super mint condition, από το κουτί του μπήκε άμεσα σε μπρος και πίσω ζελατίνα screen knight και επιπλέον Spigen back case που κι αυτά είναι σαν αχρησιμοποίητα; Είμαι λίγο ψείρας με αυτά εξ ορισμού!

 

Υπάρχει κάποιο popular και valid place για αγγελίες αφού δεν έχουμε αγγελίες εδώ στο φόρουμ αυτό; οκ και στο μιλητό θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν έχω κάποιον στο μυαλό μου. Φοβάμαι μην πάω σε κάνα μαγαζί για κινητά που αγοράζει μεταχειρισμένα και το σκοτώσω για τη λάθος τιμή.

 

Αν ξέρετε κάποιον που μπορεί να ενδιαφέρεται στη Θεσσαλονίκη, πείτε ελεύθερα.

 

Α! Μόλις είδα τιμές skroutz/bestprice για το duos. 32GB στα 515€, 64gb στα 600€ και 128gb στα .. 581€! Γιατί είναι πιο φτηνό το 128αρι; δεν βρήκα διαφορά στα specs, μόνο στο χρώμα..wtf

 

Η ερώτηση είναι θα δίνατε τα ίδια και παραπάνω χρήματα για να ξαναπάρετε το ίδιο τηλέφωνο, επειδή έχετε έμμεση οικονομία από τα περιφερειακά και την αξία της εξοικείωσης; στα ίδια και λιγότερα λεφτά υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις όπως αυτές παραπάνω... Είμαι σούπερ ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα εμπειρία μου με το τωρινό μου g935f και ναι σε θεωρητικό επίπεδο θα το ξανά αγόραζα. Αλλά αν δεις το big picture συνολικά, θα είναι σαν να πληρώνω κοντά 200€ διαφορά για μια extra sim card slot, αν υποθέσουμε ότι το κινητό μου θα πουληθεί γύρω στα 380€..

 

Discuss!

 

 

Ναι spy, κάτι σαν αυτό! Αν δεν είχα τον παραπάνω προβληματισμό, και περισσότερα φράγκα, θα ήταν σίγουρα under serious consideration. Πειρασμός μαζί με το ZTE axon 7 που προτείνει ο Αλέξανδρος παρακάτω.

 

Έχω μια απορία, πόσο sot βγάζεις στο s7 edge με βαρύ gaming;

Εγώ θα προτείνω:

mate 9

Leeco le pro 3

Zte axon 7

 

Δεν έχω μετρήσει/τσεκάρει ακριβώς, θα δω και θα σου πω.

Link to comment
Share on other sites

HTC u11 dual με εγγύηση κλπ και άσε στην άκρη τις κινεζιες.

Κι εγώ s7 edge εχω και μάλλον θα πάω για u11 ακριβώς λόγω αυτού.

 

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο το u11 αλλά έχει πολύ μικρή μπαταρία νομίζω για τα υπόλοιπα που πρέπει να τροφοδοτεί στα 3000mah , βάλε και διπλή σιμ που ίσως καταναλώνει πιο πολύ στα switches (οκ δεν είναι dual full active) και είναι αρκετά πιο ακριβό. Από την άλλη επειδή είχα στο παρελθόν HTC κινητό, μόνο καλά έχω να πω, πλην (ξανά) της μπαταρίας.

 

Το one plus 5, έχει χειρότερη οθόνη με 400 dpi vs 534 dpi του edge και u11, αλλά μεγαλύτερη μπαταρία στα 3300mah και έτσι ο συνδυασμός λογικά του δίνει μεγαλύτερη αυτονομία.

 

Τελικά θα το ξανά αγοράζαμε το κινητό μας το s7 edge φέτος καλοκαίρι 2017 μόνο και μόνο για dual sim upgrade (να πάρουμε το g935fd στα 64gb τουλάχιστον δηλ. 580€ και πάνω) ή το πουλάμε και προσθέτουμε 200-300€ και αγοράζουμε νεότερο άλλο μοντέλο dual sim? Κι αν το δεύτερο, τότε ποιο μοντέλο αξίζει όλο αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Το δεύτερο εννοείται και συγκεκριμένα το mate 9.

Υγ. Ακόμα περιμένω να μου πεις το sot με gaming :p

Υγ2. Αλήθεια, πως αντέχεις το bloatware της samsung; Εγώ μια φορά έπιασα το s7 edge ενός φίλου μετά την αναβάθμιση σε nougat και μόλις κοίταξα στις ρυθμίσεις -> αποθηκ. χώρος και είδα το clean master τράβαγα τα μαλλιά μου :shock:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...