Jump to content

Saw Movies

DENIOR
 Κοινοποίηση

Ποια από τις ταινίες σας άρεσε περισσότερο;  

41 members have voted

1. 1. Ποια από τις ταινίες σας άρεσε περισσότερο;

• Saw (2004)
      33
    • Saw II (2005)
      3
    • Saw III (2006)
      4
    • Saw IV (2007)
      1
    • Saw V (2008)
      0
    • Saw VI (2009)
      0
    • Saw VII (2010)
      0

Recommended Posts

ΜΟΥΦΑ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΤΑΙΝΙΑ.....ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ.ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ........

Ti kalytero tha mporoyse na exei;

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

εγω τελικα δεν πηγα προχθες, θα παω αποψε και επειδη ειδα πολυ καλες κριτικες απο ολους σας εχω μεγαλυτερη περιεργεια τωρα ..

γενικα ειμαι φαν των θριλερ και εχω δει απιστευτα τρομακτικα εργα, ελπιζω να μην με απογοητευσει.

εγω τελικα δεν πηγα προχθες, θα παω αποψε και επειδη ειδα πολυ καλες κριτικες απο ολους σας εχω μεγαλυτερη περιεργεια τωρα ..

γενικα ειμαι φαν των θριλερ και εχω δει απιστευτα τρομακτικα εργα, ελπιζω να μην με απογοητευσει.

Aπίστευτα τρομακτικό δεν είναι πάντως. Είναι θρίλλερ-δράσης, δεν είναι τρόμου.

Το καλό με την ταινία είναι ότι ήρθε από το πουθενά και μας εξέπληξε ευχάριστα,

Αν εσείς που δεν τη έχετε δει αποκτήσετε μεγάλες προσδοκίες διαβάζοντας αυτό το θρεντ, πιθανόν να μην επαληθευτείτε, γιατί αν και πολύ καλή ταινία δεν μιλάμε και για κανένα αριστούργημα της 7ης τέχνης

Υγ: κάκιστη η ιδέα του sequel

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Τρομερή ταινία όντως! Άξιζε τα λεφτά της. Δεν τρόμαξα καθόλου (δυστυχώς), αλλά ήταν πολύ συναρπαστικό θρίλερ. Και το φινάλε πολύ ανατρεπτικό (πολλαπλά ανατρεπτικό μάλιστα, καθώς σε έκανε 2-3 φορές να πιστεύεις ότι η έκβαση της ιστορίας θα είναι διαφορετική). Πρωτότυπη κι απρόβλεπτη ταινία, με ευχάριστα "αρρωστημένη" ατμόσφαιρα, χωρίς πολλά από τα κλισέ που συναντούμε στα θρίλερ (για να μην πω σχεδόν κανένα). Τέτοιες ταινίες πρέπει να βγαίνουν!!! :cool:

Όσον αφορά το sequel, ή θα είναι ένα κακό αντίγραφο του πρώτου μέρους ή θα πρέπει να υποκλιθούμε όλοι στο σεναριογράφο. ;)

Το ειδα σημερα...τι να σας πω,ουτε τρομαξα,ουτε μου φανηκε τιποτα το φοβερο.Ισως φταινει οι μεγαλες απιτησεις που ειχα διαβαζοντας ολα αυτα τα θετικα σχολια,αλλα...γενικα η ταινια ουτε κατα διανοια δε φτανει αλλα θριλερ-σταθμους οπως το Σεβεν,Σιωπη των αμνων κλπ.Μηπως επειδη ειχαμε μπουχτησει απο Ring,Σκοτεινο Χωριο κλπ μας φανηκε κατι διαφορετικο?

Γιατι το σεναριο,αν & ενδιαφερον,εχει πολλες τρυπες,ακομα & στην πολυδιαφημισμενη ανατροπη του τελους.Η δε σκηνοθεσια,ενιοτε ειναι σκοτεινη & αρρωστημενη(οπως αρμοζει σε τετοια ταινια)-παραδειγμα η σκηνη οπου ο φωτογραφος προσπαθει να ξετρυπωσει το δολοφονο με τη χρηση μονο φλας στο απολυτο σκοταδι και ενιοτε κατανταει κουραστικη,αφου το βιντεοκλιπιστικο στυλ & οι γρηγοροι ρυθμοι δεν ταιριαζουν σ'αυτη την ταινια.

Οσο για τις ερμηνειες,ειναι μετριες στην καλυτερη περιπτωση...με εξαιρεση αυτη του γιατρου,που μαλλον κερδιζει χωρις συναγωνισμο το Χρυσο Βατομουρο 2006-απορω πως δε του το δωσανε φετος.Αιγουρα θα μπορουσαν να κανουν καλυτερο καστινγκ...

Γενικα μια μετρια ταινια και πολυ κακο για το τιποτα...να δουμε ποτε θα βγει ενα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλο θριλερ που θα θυμομαστε για χρονια... :( :worry:

Μόλις ήρθα και εγώ απο το Cine! Η ταινία μου φάνηκε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!! :rotfl: Επιτέλους, ένα αριστο thiller μετα τις αποραδεκτες φαρσοκομωδίες του τελευταίου καιρού...

Η δική μου πρόταση είναι να δείτε την ταινία απλα ως αλλο ένα thriller και αφήστε τη να σας καταπλήξει ευχάριστα. Επίσης δεν έχει και τόσο νόημα φαντάζομαι να υπεραναλύσετε τα γεγονότα καθως χάνεται η ουσία-

Αλήθεια, ο δολοφόνος πως τελικά γνώριζε για τον Άντυ; Αφού ο αστυνομικός τον είχε προσλάβει. Με όλους τους υπόλοιπους είχε κάποια σχέση. Μήπως τον βρήκε στο σημείο στο γκαραζ που παρακολουθούσε τον Lawrence; Είναι το μόνο που δεν μου πολυκολλάει. Τεσπα, δεν θέλει τρελή αναλυση!

Εμένα μου θύμησε σε πάρα πολύ το Reservoir Dogs, όχι στο τόσο cult αλλά στο κλίμα. Για μένα μια απο τις τρείς καλύτερες ταινίες τις season (μαζί με το Sideways και το Collateral)

YΓ. Αμετρητα THUMBS UP για το Cinemax Νανά στη Βουλιαγμένης! Συμπαθητική αίθουσα , πανεμορφη διακόσμιση, φοιτητικό εισητήριο(6€)! Δεν ξαναπατάω σε Village (αν βεβαια παίξει το Episode III! :))

Το ειδα σημερα...τι να σας πω,ουτε τρομαξα,ουτε μου φανηκε τιποτα το φοβερο.Ισως φταινει οι μεγαλες απιτησεις που ειχα διαβαζοντας ολα αυτα τα θετικα σχολια,αλλα...γενικα η ταινια ουτε κατα διανοια δε φτανει αλλα θριλερ-σταθμους οπως το Σεβεν,Σιωπη των αμνων κλπ.Μηπως επειδη ειχαμε μπουχτησει απο Ring,Σκοτεινο Χωριο κλπ μας φανηκε κατι διαφορετικο?

Γιατι το σεναριο,αν & ενδιαφερον,εχει πολλες τρυπες,ακομα & στην πολυδιαφημισμενη ανατροπη του τελους.Η δε σκηνοθεσια,ενιοτε ειναι σκοτεινη & αρρωστημενη(οπως αρμοζει σε τετοια ταινια)-παραδειγμα η σκηνη οπου ο φωτογραφος προσπαθει να ξετρυπωσει το δολοφονο με τη χρηση μονο φλας στο απολυτο σκοταδι και ενιοτε κατανταει κουραστικη,αφου το βιντεοκλιπιστικο στυλ & οι γρηγοροι ρυθμοι δεν ταιριαζουν σ'αυτη την ταινια.

Οσο για τις ερμηνειες,ειναι μετριες στην καλυτερη περιπτωση...με εξαιρεση αυτη του γιατρου,που μαλλον κερδιζει χωρις συναγωνισμο το Χρυσο Βατομουρο 2006-απορω πως δε του το δωσανε φετος.Αιγουρα θα μπορουσαν να κανουν καλυτερο καστινγκ...

Γενικα μια μετρια ταινια και πολυ κακο για το τιποτα...να δουμε ποτε θα βγει ενα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλο θριλερ που θα θυμομαστε για χρονια... :( :worry:

Με κάλυψες....

Πολύς ντόρος πάλι για το τίποτα. Οσοι έχουν δει πολλές ταινίες δε πρόκειται να ξαφνιαστούν με τίποτα και πουθενά , ακόμα και σε αυτό το "πολυακουσμένο" φινάλε που σιγά πια... Εντάξει. εξυπνο το γεγονός της "παρακολούθησης" αλλά τίποτα παραπάνω...

Το σενάριο μπάζει. Παντού. Και όλο και κάτι του λείπει. Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν έχει πολλές ανατροπές και ξέρεις ότι στάνταρ θα είναι κάποιος άλλος απο αυτός που θέλει η ταινία να σε κάνει να πιστέψεις ότι είναι - σαφείς επηροες απο το αξεπεραστο "Δεκα Μικροί ΝΕγροι" της αγκάθα...-

Σκηνοθεσία... ΜΤV για μια ταινία που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει SE7EN... Δε μπορεί όμως. γιατί το ευφυές του σεβεν και το φινάλε πως οι 5 φόνοι γίνονται 7, είναι Α Ξ Ε Π Ε Ρ Α Σ Τ Ο.

Ο δολοφόνος σκοτώνει χωρίς πειστικό λόγο.... Πόσο έξυπνος ήταν ο Wes Craven οταν στο Scream 1, έβαλε τους δολοφόνους του να σκοτώνουν λόγω του ότι... δεν είχαν κάποιο προφανή λόγο! Αφού δε σας βγαίνει κύριοι σεναριογράφοι , μη το κουράζετε... Δε μπορούμε όλοι να έχουμε τη σούπερ εμπνευση για τον δράστη... Και εγώ ας πούμε τις προάλλες, έπαθα δηλητηρίαση.... τι σημαίνει? Οτι πρεπει να σκοτώνω για να καταλάβουν πόσο επικίνδυνο είναι να φας κάτι χαλασμένο? :lol:

Οπως και να χει... Κακή δεν είναι. Αριστούργημα δεν είναι επίσης.

Και εγώ το λέω και το δηλώνω. Δε θα μαθαίνω τίποτα πριν πάω να δω ταινία , ούτε θα τρέφω μεγάλες προσδοκίες για καμιά. ελεος πια. Τόσες ταινίες μετά, μπορεί κάποια να με εντυπωσιάσει???

Υγ... Α ναι... ΦΡΙΚΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ. Ειδικά ο γιατρός δίνει ρεστα...

Απαπαπαπα.... :cry:

:X

Ειχα σκοπο να γραψω απλα:"Αψογο σεναριο,ικανοποιητικη εως καλη σκηνοθεσια,μετριες εως ψιλοκακες ερμηνειες.Αξιζει σιγουρα να τη δειτε!"...αλλα διαβαζοντας τα υπολοιπα σχολια μπηκα σε πειρασμο να γραψω περισσοτερα!

Νομιζω φιλε mplip^ οτι το "Τόσες ταινίες μετά, μπορεί κάποια να με εντυπωσιάσει???" τα λεει ολα!Οντως αν εχεις δει τοσες πολλες ταινιες που το Saw να μην σου κανει καμια εντυπωση...δυσκολο να σου κανει καποια αλλη!Οκ οντως ο γιατρος δεν ειχε καλη ερμηνεια (εμενα με χαλασε πιο πολυ στο τελος οπου κλαιει...not convincing my friend!Not at all !),και επισης η αληθεια ειναι οτι η σκηνοθεσια εχει καποια παρατραβηγμενα (οπως η συνεχης χρηση της γρηγορης εναλλαγης πλανων) αλλα δεν θα ελεγα οτι προδιδει το κλιμα που θελει να δημιουργησει το σεναριο.Ως προς το ετερο ελαττωμα που της προσαπτετε -το σεναριο -νομιζω οτι καπου χανετε τη μαγεια του σινεμα...Το ολο νοημα του κινηματογραφου (για μενα παντα ετσι;Δεν σημαινει οτι εχω και δικιο!) ειναι να ξεφευγεις απο την καθημερινοτητα σου,να βλεπεις κατι διαφορετικο,να βυθιζεσαι σε ενα κοσμο ο οποιος ξερεις πως δεν ειναι αληθινος αλλα θελεις να τον βιωσεις (ή στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν θελεις.. :p ) Το να την υπεραναλυεις,πχ

ο δολοφονος πως και δεν κουνιοταν τοσες ωρες; Ηλεκτροσοκ πως εκανε στον γιατρο,αφου δεν χειριζοταν αυτος το μηχανημα;

ή να λες οτι δεν ειχε σαφες κινητρο,ειναι...σαν να ψαχνεις να αποδειξεις οτι ενα παραμυθι ή ενας αρχαιος μυθος δεν ειναι 100% ρεαλιστικος!Δεν ειναι αυτος ο σκοπος του(παρεμπιπτοντως ,τι "λογο" να εχει ο δολοφονος;Υπαρχει πολλοι serial killers στην πραγματικοτητα -και ειδικα καποιος με τοσο νοσηρη φαντασια- που να εχουν σοβαρο λογο;;; :worry: Αν ειναι διαταραγμενος...)!

Προσωπικα εγω,αν και εχω δει παρα πολλες ταινιες και ειμαι λατρης των μυστηριων (τυπου Agatha Christie,Sir Arthur Conan Doyle) ειχα απλα προβλεψει

απο την πρωτη σκηνη που εμφανιζεται,οτι ο νοσοκομος θα ηταν ο δολοφονος.Και θα χαλιομουν αρκετα αν οντως ηταν ετσι

Πραγματικα, αν καποιος ειχε καταλαβει πραγματι ποιος ειναι ο ψυχοπαθης αρκετα νωρις στην ταινια...μου κανει εντυπωση! :O

Για να καταληξω,θεωρω οτι πολυ λιγες ταινιες τα τελευταια χρονια (στον τομεα τους παντα!Οχι οτι ειναι και το αριστουργημα της 7ης τεχνης!) θα εχανες αν δεν τις εβλεπες!Μια απο αυτες ειναι και το Saw ,παρα την ιδιαιτερη νοσηροτητα του (ισως το πιο σημαντικο μειονεκτημα του κατ εμε...Το οτι πρεπει να φτασει σε αυτον τον βαθμο "αηδιας" για να μας εντυπωσιασει)

Υ.Γ 1:Ενδιαφερων και ο τιτλος (saw=εβλεπα-ειδα & saw=πριονι) !

Υ.Γ 2: Καποιος νομιζω στο " Ταινίες : Προτάσεις - Κριτική" προτεινε στη menelia (=13 χρονων) να το δει...Ελπιζω να μην τον ακουσε! :worry:

Υ.Γ 3:Μαλλον τελικα επρεπε να γραψω το συντομο σχολιο μου!Σαν πολλα να ειναι αυτα! :p :stupid:

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Λίγη επιείκεια παιδιά με τον WAN. Πρώτη του σοβαρή σκηνοθετική δουλειά είναι, και πρώτο του σενάριο...

Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Aπό που και ως που δλδ συγκρίνουμε τον Fincher στο se7en με το WAN. Η σύγκριση είναι άτοπη και επιτρέπεται να γίνεται μόνο από άσχετους.

Η ΤΑΙΝΙA ΔΕΝ ΦΙΛΟΔΟΞΗΣΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΝΕΟ SE7EN, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ BUDGET, ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ SE7EN.

Mην κάνουμε άτοπες συγκρίσεις λοιπόν.

Φυσικά δεν είναι το κάτι άλλο ουτε το κάτι εντυπωσιακό. Αλλά είναι μια τιμια πρόταση και τουλάχιστον μια ενδιαφέρουσα ταινία.

Η σύγκριση είναι άτοπη και επιτρέπεται να γίνεται μόνο από άσχετους.

Συμφωνω,αλλα αυτη η συγκριση αρχισε απο φαν του Saw...οχι τοσο σ'αυτο το φορουμ οσο σε αλλα... ;)

ισως να μην εχει τα ονοματα που λετε παντως ειναι ταινιαρα και με μετρια ονοματα που σιγουρα εκαναν σκονη αλλες ακριβες παραγωγες και με ονοματα

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Όσον αφορά το κίνητρο του δολοφόνου:

O δολοφόνος είχε καρκίνο, δηλαδή δεν προλάβαινε να ζήσει την ζωή του όπως θα ήθελε. Έτσι έπιανε υγειή άτομα που δεν εκτιμούσαν και τόσο την ζωή που είχαν/μπορούσαν να έχουν και τους έπαιζε αυτό το παιχνίδι για να τα προβληματίσει.Όπως η κοπέλα που την γλίτωσε, που ήταν εξαρτημένη απο τα ναρκωτικά (θυμάστε που είπε πως χαιρεται που την διάλεξε ο δολοφόνος έτσι; Τα έκοψε μαχαίρι μετά). Πείτε το ζήλεια για το δικαίωμα στη ζωή που έχουν οι άλλοι και όχι αυτός. Ήθελε να δεί πού μπορεί να φτάσει το κάθε θύμα του για να μην το σκοτώσει... Στο κάτω κάτω τα θύματα μόνα τους σκοτώνονταν, θα κατηγορούνταν μόνο για απαγωγή, σωστά;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σωστός ο hostolis. Αυτό ακριβώς ήταν το κίνητρο του δολοφόνου, αρρωστημένο μεν, λογικό δε. Αλλά δεν κατάλαβα

γιατί το φωτογράφο τον άφησε να πεθάνει... :(

Πάντως τι απαράδεκτος ο μπάτσος!!!! Ήμαρτον ρε γμτ!!! Τι σημάδι ήταν αυτό;;; Ακούνητος στο πάτωμα ήταν ο άλλος.

Σωστός ο hostolis. Αυτό ακριβώς ήταν το κίνητρο του δολοφόνου, αρρωστημένο μεν, λογικό δε. Αλλά δεν κατάλαβα

Ούτε κι εγώ...

Γιατί δεν άξιζε την ζωή του αυτός;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αλλά δεν κατάλαβα

δεν τον αφησε ακριβως, αυτος εκανες την λαλακια και πεταξε το κλειδι

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Σωστά, στην αρχή της ταινίας το κλειδί του έπεσε στην μπανιέρα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το κλειδί δεν έφυγε καταλάθος από την μπανιέρα όταν άφησε την τάπα? Επομένως δεν ήταν μ*λ*κας αυτός! Δεν το είχε σκεφτεί ο σφαγιάς ότι μπορεί να έφευγε μαζί με το νερό το κλειδί?

Τελευταια 7-8 Posts= :D :w00t: :lol: :p (στην χρηση των spoiler tags αναφερομαι,οχι στο περιεχομενο!)

Οντως δεν εφταιγε ο φωτογραφος στο οτι εχασε το κλειδι,οπως επισης δεν ξερω αν γνωριζε ο "δολοφονος" οτι το ειχε χασει.Ετσι κι αλλιως ομως το να τον αφησει να πεθανει ειναι "λογικο" καθως οπως του ειχε πει τον θεωρουσε απαθη-αναισθητο απεναντι στην κοινωνια-εγκλημα προς τιμωρια για αυτον.

Σωστός ο hostolis. Αυτό ακριβώς ήταν το κίνητρο του δολοφόνου, αρρωστημένο μεν,λογικό δε

Λογικο το βρισκεις; :worry: Μμμμ καταλαβα ποιος θα ειναι στο Saw 2... :p Πλακα κανω,καταλαβαινω τι εννοεις και εχει δικιο ο hostolis για το κινητρο (εκτος του οτι δεν νομιζω να κατηγορουνταν μονο για απαγωγη...Ηθικη αυτουργια σε φονο τουλαχιστον ειναι αυτο)

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Opos vlepete to senario einai polypleyro kai syntheto.Einai pragmatika aristoyrghmatiko.

Prepei kaneis na analogistei gia pollh ora oles tis energeies,tis protheseis kai ta kinhtra ton protagoniston,oste na katalavei plhros thn tainia.

Na doyme tora posoi hthopoioi apo to SAW 1 tha lavoyn meros kai sto SAW 2....

Opos vlepete to senario einai polypleyro kai syntheto.Einai pragmatika aristoyrghmatiko.

Prepei kaneis na analogistei gia pollh ora oles tis energeies,tis protheseis kai ta kinhtra ton protagoniston,oste na katalavei plhros thn tainia.

Μηπως το παρακανουμε λιγακι?Οχι και αριστουργηματικο...! :wacko: :alien: Ισως σε σχεση με "Το Κρυφτο",το Ring & λοιπα "αριστουργηματα" να ειναι,αλλα γενικα ειναι ενα μετριοτατο θριλερ.

Και κατι αλλο...καλο σεναριο δεν ειναι αυτο που σε βαζει να σκεφτεσαι επι ωρες τι εγινε,πως εγινε & γιατι εγινε,αλλα αυτο που τα εξηγει ολα ικανοποιητικα & δεν βασιζεται σε τυχαιες ανατροπες,για να κανει απλα εντυπωση... ;)

Μηπως το παρακανουμε λιγακι?Οχι και αριστουργηματικο...! :wacko: :alien: Ισως σε σχεση με "Το Κρυφτο",το Ring & λοιπα "αριστουργηματα" να ειναι,αλλα γενικα ειναι ενα μετριοτατο θριλερ.

Και κατι αλλο...καλο σεναριο δεν ειναι αυτο που σε βαζει να σκεφτεσαι επι ωρες τι εγινε,πως εγινε & γιατι εγινε,αλλα αυτο που τα εξηγει ολα ικανοποιητικα & δεν βασιζεται σε τυχαιες ανατροπες,για να κανει απλα εντυπωση... ;)

Poy eides esy tis tyxaies anatropes;H tainia htan APSOGA skhnothethmenh.

Nomizo oti sto telos ths tainias epekshgoyntai polles kryfes ptuxes ths ypotheshs...Tis ypoloipes o theaths prepei na tis anakalypsei apo monos toy.

μα καλα αν καταλαβα καλα αυτη ηταν η πρωτη ταινια του σκηνοθετη?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.