Jump to content

Προτάσεις για νέο κινητό μέχρι 150€ περίπου

freenew
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας

Χρειάζομαι την βοήθεια και τις γνώσεις σας γιατί έχω μπερδευτεί απίστευτα με το τι υπάρχει.

Ψάχνω ένα καινούργιο κινητό και από μια σύντομη αναζήτηση ξεχώρισα τα παρακάτω

http://www.geekbuying.com/item/LeTV-LeEco-Le-2-X520-3G-32GB-Smartphone---Gray-379135.html

https://www.coolicool.com/sharp-a1-4gb-ram-32gb-rom-helio-x20-mtk6797-23ghz-deca-core-55-inch-fhd-screen-android-60-4g-lte-g-45292?utm_source=cm&utm_medium=email&utm_campaign=cm170516&currency=GBP

https://www.coolicool.com/leeco-le-2-x520-3gb-ram-32gb-rom-qualcomm-snapdragon-652-18ghz-octa-core-55-inch-in-cell-fhd-scree-g-45394?utm_source=cm&utm_medium=email&utm_campaign=cm170516&currency=GBP

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_621145.html?wid=21&utm_source=mail_api&utm_medium=mail&utm_campaign=regular.0516D&eo=zf2Vjaa7Ham3Fzbv&email=b2t8Y2FyZGlmZjIwMDRAaG90bWFpbC5jb218MTQ4NzA=

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_616000.html?wid=11&utm_source=mail_api&utm_medium=mail&utm_campaign=regular.0516B&eo=zf2Vjaa7Ham3Fzbv&email=b2t8Y2FyZGlmZjIwMDRAaG90bWFpbC5jb218MTQ4NzA=

Έχω μπερδευτεί πολύ και ειδικά με τις άπειρες εκδόσεις του LeEco. Ποια είναι η πρότασή σας; Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά;

Οι προτεραιότητές μου είναι, 2 σιμ, καλή φωτογραφική, μπαταρία, μνήμη, gps και NFC και φυσικά από εξωτερικό.

Ευχαριστώ

Edited by freenew

Το πρώτο και το τρίτο είναι η ίδια συσκευή. Εγώ προτείνω redmi note 4x.θα μείνεις ευχαριστημένος σε όλα

Στάλθηκε από το Coolpad 8675-W00 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πρώτο και το τρίτο είναι η ίδια συσκευή. Εγώ προτείνω redmi note 4x.θα μείνεις ευχαριστημένος σε όλα

θελει nfc. το redmi note δεν εχει.

αλλιως κι εγω θα προτεινα αυτο.

Edited by telefoneri

Από ότι κατάλαβα να μείνω μακριά από τα Leeco?

Από αυτά είναι κανένα που έχει χωριστή θέση για sd και sim?

Ευχαριστώ και πάλι

Edited by freenew

Sd καρτα δε παίρνει κανένα leeco. Εχω πάρει για φιλους 2 redmi note 4x κι είναι αριστες συσκευές. Περιμένω για τον αδερφο μου το leeco cool1 και μαλλον το ίδιο θα πάρω κι εγω σσ λιγες μερες αλλά την έκδοση με 4 ραμ. Το leeco υπερεχει σε επεξεργαστη και λίγο σε καμερα. Το redmi note 4x σε αυτονομία, εμφανιση νομιζω και λειτουργικό, το παίρνεις και δεν Ασχολείσαι με ρομ. Στο leeco μάλλον θα χρειαστεί να το κάνεις. Το le 2 που έχεις παραθεσει εσυ είναι υποδεέστερη συσκευή κι από τις 2.

Βασικα leeco καλυτερα να παρεις 64αρη. Το 32αρη ισως σε περιορισει (εστω ψυχολογικα). Βεβαια εν τελει το ιδιο ισχυει και για το redmi αφου θα το χρησιμοποιησεις ως δικαρτο οποτε και δεν θα χεις sd.

redmi note 4x: καλυτερη καμερα, σχεδον διπλασια αυτονομια, sd card (στη θεση της 2ης sim) και λειτουργικο που δουλευει out of the box με ελληνικα

le max 2: Ταχυτερος soc (σε βαρια παιχνιδια θα χεις διαφορα), πιο χορταστικη οθονη, εξτρα 1 GB Ram

Εχε υποψιν οτι κανενα απο οσα εβαλες δεν εχουν 800αρα μπαντα (αν εισαι επαρχια ισως καλυτερα να παρεις εκδοση με 800αρα). Βεβαια εφοσον θες nfc τσαμπα το συζηταμε.

Edited by Antretng

Βασικα leeco καλυτερα να παρεις 64αρη. Το 32αρη ισως σε περιορισει (εστω ψυχολογικα). Βεβαια εν τελει το ιδιο ισχυει και για το redmi αφου θα το χρησιμοποιησεις ως δικαρτο οποτε και δεν θα χεις sd.

redmi note 4x: καλυτερη καμερα, σχεδον διπλασια αυτονομια, sd card (στη θεση της 2ης sim) και λειτουργικο που δουλευει out of the box με ελληνικα

le max 2: Ταχυτερος soc (σε βαρια παιχνιδια θα χεις διαφορα), πιο χορταστικη οθονη, εξτρα 1 GB Ram

Εχε υποψιν οτι κανενα απο οσα εβαλες δεν εχουν 800αρα μπαντα (αν εισαι επαρχια ισως καλυτερα να παρεις εκδοση με 800αρα). Βεβαια εφοσον θες nfc τσαμπα το συζηταμε.

Έχεις δοκιμάσει αν με άλλη εφαρμογή κάμερας μπορείς να αλλάξεις χρόνο κλείστρου στο note 4x?

Ναι. Με bacon camera έχεις full manual mode. Δηλαδή wb, focus, iso, shutter. Ο πιο αργός χρόνος που μπορείς να βάλεις είναι 0.6 sec και ο πιο γρηγορος 1/167 (φυσικα στο auto ανεβαζει πολυ περισσοτερο).

Το καλο του ειναι οτι με την μεγαλη ταχυτητα σου δινει την δυνατοτητα να τραβας και κινουμενα κατι που σε ταχυτητες οπως 1/12 δεν θα ταν εφικτο. Επιπλον αν σε σχεστικα χαμηλο φωτισμο θελησεις να τραβηξεις κατι με γρηγορη ταχυτητ στο με auto iso θα ανεβασει iso αρκετα παραπανω απο το 3200 της στοκ οποτε και δεν θα βγει σκοτεινη. Φυσικα θα χεις πολυ παραπανω θορυβο αλλα σε τυχον μονοχρωμο βγαινει ωραια.

Η πιο αργη που ειναι 0.6 δευτερολεπτα μπορει να μην ειναι κατι τρομερο αλλα απο ολοτελα κατι ειναι και αυτο.

Αν θες με root τα ενεργοποιεις και στη στοκ καμερα

Edited by Antretng

Sd καρτα δε παίρνει κανένα leeco. Εχω πάρει για φιλους 2 redmi note 4x κι είναι αριστες συσκευές. Περιμένω για τον αδερφο μου το leeco cool1 και μαλλον το ίδιο θα πάρω κι εγω σσ λιγες μερες αλλά την έκδοση με 4 ραμ. Το leeco υπερεχει σε επεξεργαστη και λίγο σε καμερα. Το redmi note 4x σε αυτονομία, εμφανιση νομιζω και λειτουργικό, το παίρνεις και δεν Ασχολείσαι με ρομ. Στο leeco μάλλον θα χρειαστεί να το κάνεις. Το le 2 που έχεις παραθεσει εσυ είναι υποδεέστερη συσκευή κι από τις 2.

Σε ευχαριστώ nikos για την βοήθεια. Το cool1 που γράφεις είναι αυτό που υπερέχει σε σχέση με το Xiomi note 4x? Μπορείς να μου δώσεις ένα link για αυτό; Η τιμή του;

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες Antretng. Τα παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οπότε δεν είναι κριτήριο για μένα. Τι εννοείς με το πιο χορταστική οθόνη; Σε ποιότητα; Γιατί 1 GB Ram παραπάνω; Όλα 3 GB δεν έχουν;

Η 800αρα μπάντα δεν νομίζω να με απασχολεί αφού μένω στο εξωτερικό, NFC δεν έχει κανένα έτσι; Με ενδιαφέρει λόγω Android Pay αλλά μπορώ και χωρίς αυτό αν είναι καλό το κινητό.

Γενικά θα πρότεινες κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα ή και λίγο παραπάνω;

Λεγοντας πιο χορταστικη οθονη εννοω οτι ειναι λιγο μεγαλυτερη και με μεγαλυτερη αναλυση.

Αμα δεν σε ενδιαφερουν παιχνιδια ο snapdragon 625 του redmi note 4x ειναι υπεραρκετος. Αμα δεις συγκριτικα speed test θα δεις οτι ειναι αρκετα κοντα με τους δυνατοτερους επεξεργαστες. Απο την αλλη η αυτονομια που κερδιζεις ειναι εμφανεστατη. Οσον αφορα τη Ram, αν κοιταξεις καλυτερα το le max 2 εχει 4GB Ram και οχι 3. Τωρα το κατα ποσο θα καταλαβεις διαφορα ειναι αλλο θεμα. Στο Redmi Note 4X δυσκολα θα πεσεις κατω απο 1GB ελευθερη Ram.

Γιατι να μην σε απασχολει; Μπαντα που χρησιμοποειται στην Ευρωπη ειναι. Ολα τα ευρωπαικα μοντελα εχουν 800αρα μπαντα. Δεν ξερω σε ποια μερη θα χεις περισσοτερο προβλημα αλλα σιγουρα ειναι χρησιμη και η διαφορα στη τιμη πολυ μικρη για να πας πχ στο Redmi Note 4 Global Version (ιδιο κινητο με εξτρα τη b20) ή στο le max 2 x820.

Αν θες nfc θα χασεις σιγουρα σε επεξεργαστη και θα ανεβεις και τιμη. Μια καλη επιλογη ειναι το Honor 6X η εκδοση bln-l21 που εχει και nfc και b20. Προσοχη οι αλλες εκδοσεις οχι μονο δεν εχουν b20 αλλα τους λειπει και το nfc. Δες ποσο το βρισκεις και το συζηταμε. Εχει καλυτερη καμερα αλλα πιο αδυναμο επεξεργαστη και μικροτερη αυτονομια (καλυτερη βεβαια απο του le max 2)

Υ.Γ. Μολις συνειδητοποιησα οτι ειπες εξωτερικο και οχι απαραιτητα Ευρωπη. Αν τυχον εισαι εκτος Ευρωπης δεν ξερω τι παιζει.

Edited by Antretng

Σε ευχαριστώ Antretng. Χωρίς να καταχραστώ την βοήθειά σου θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιες ακόμα πληροφορίες;

Το 820 του επεξεργαστή αναφέρεται στην μπάντα που λειτουργεί;

Το Xiaomi Note 4 με το Note 4X τι διαφορές έχουν; Το παρακάτω πιστεύεις ότι αξίζει τα λεφτά του;

https://www.tinydeal.com/LeEco-Le-Max-2-X820-Snapdragon-820-Quad-core-5-7-WQHD-Screen-Android-6-0-4G-Phone-21MP-CAM-6GB-RAM-64GB-ROM-p-164371.html?currency=GBP&ship_to=UK&gclid=Cj0KEQjw9YTJBRD0vKClruOsuOwBEiQAGkQjP465Xmq3MtfagdxFVR8Y2yvsC-F2bH8TEk39PKKKszUaAgFZ8P8HAQ

Χοντρικά η αυτονομία των δύο κινητών που κυμαίνεται; Η χρήση που κάνω είναι ίντερνετ, φωτογραφίες και ομιλία.

Για το Cool1 που έγραψε ένα φίλος πιο πάνω ποιά η γνώμη σου;

Το Honor 6 που μου πρότεινες δεν μπορεσα να το βρώ πάντως.

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είσαι και τρελά εξοικείωμενος με τα Android γενικα, πήγαινε για redmi note 4x.Ειναι το πιο απροβλημάτιστο και μεσα στο budget σου. Δεν έχει βέβαια nfc. Τα άλλα θελουν λίγο δουλειά για να είναι πλήρως λειτουργικα...

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είσαι και τρελά εξοικείωμενος με τα Android γενικα, πήγαινε για redmi note 4x.Ειναι το πιο απροβλημάτιστο και μεσα στο budget σου. Δεν έχει βέβαια nfc. Τα άλλα θελουν λίγο δουλειά για να είναι πλήρως λειτουργικα...

Κανένα πρόβλημα, εκτιμώ την βοήθεια όλων σας και άλλωστε επειδή δεν είμαι γνώστης ρωτάω εσάς που το κατέχετε.

Το κινητό που έχω εδώ και δυο χρόνια είναι android και είχα ασχοληθεί στην αρχή με ρομ κτλ αλλά από ένα σημείο δεν ξανα ασχολήθηκα.

Αν το κινητό που θα πάρω είναι καλύτερο είμαι διατεθιμένος να αφιερώσω χρόνο για να το φέρω στα μέτρα μου.

Π.χ. το Leeco που έβαλα παραπάνω έχει 6GB Ram και 21MP κάμερα αν αξίζει θα ασχοληθώ για να περάσω μια ρομ ή κάποιες εφαρμογές.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.

Edited by freenew

Η έκδοση με τα 6 ραμ ξεφεύγει σε τιμη. Επίσης όπως είπα τα leeco δε δέχονται κάρτες μνημης. Γνώμη μου ή πας σε redmi note 4x για αυτονομία ή σε cool1 για λίγο καλύτερη κάμερα και με manual ρυθμίσεις.

Η έκδοση με τα 6 ραμ ξεφεύγει σε τιμη. Επίσης όπως είπα τα leeco δε δέχονται κάρτες μνημης. Γνώμη μου ή πας σε redmi note 4x για αυτονομία ή σε cool1 για λίγο καλύτερη κάμερα και με manual ρυθμίσεις.

Μεχρι ποσα seconds επιτρεπει εκθεση;

Αν ειναι μονο 1 δευτερολεπτο τοτε δεν διαφερουν και πολυ στο manual mode. Μεχρι 0.6 επιτρεπει με bacon camera στο redmi.

Η βασικοτερη διαφορα για μενα ειναι το artificial bokeh, το monochrome και η πιο wide selfie.

Edited by Antretng

Αν ειναι μονο 1 δευτερολεπτο τοτε δεν διαφερουν και πολυ στο manual mode. Μεχρι 0.6 επιτρεπει με bacon camera στο redmi.

Η βασικοτερη διαφορα για μενα ειναι το artificial bokeh, το monochrome και η πιο wide selfie.

Και το night mode όπου χρησιμοποιούνται και οι 2 κάμερες για περισσότερο φως σε σκοτεινή ληψη

Και το night mode όπου χρησιμοποιούνται και οι 2 κάμερες για περισσότερο φως σε σκοτεινή ληψη

Νομιζω οτι ουτως ή αλλος τις χρησιμοποιει τις 2 καμερες. Το night mode, αν δεν κανω λαθος, απλα κανει πιο μακρα εκθεση (οπως δηλαδη ισχυει και στα περισσοτερα κινητα). Ισα ισα που στα σκοταδια ο μονοχρωμος αισθητηρας πρεπει να ζοριζεται (πχ στο p9 δεν δουλευει και επιστρεφει απο iso6400 σε 3200).

Κατα τα αλλα σε χαμηλο φωτισμο οντως φαινεται να τα πηγαινει καλυτερα χωρις ομως να σημαινει οτι το redmi υστερει πολυ. Γενικα για καλη καμερα σε αυτη τη κατηγορια παιζει μπαλα μονο του το moto g4 plus και μετα ακολουθει αρκετα πιο πισω το honor 6x.

Edited by Antretng

Τις 2 κάμερες τις χρησιμοποιεί μόνο σ αυτή την επιλογή. Υπάρχουν πολλά βιντεακια οπου καλυπτουν το δεύτερο φακό με το χέρι και δεν αλλάζει κατι. Όσο για το honor 6x με βάση όσα έχω δει, δεν είναι καλύτερο από το leeco. Κι ειδικά η δεύτερη κάμερα δεν έχει χρησιμοτητα

Τις 2 κάμερες τις χρησιμοποιεί μόνο σ αυτή την επιλογή. Υπάρχουν πολλά βιντεακια οπου καλυπτουν το δεύτερο φακό με το χέρι και δεν αλλάζει κατι. Όσο για το honor 6x με βάση όσα έχω δει, δεν είναι καλύτερο από το leeco. Κι ειδικά η δεύτερη κάμερα δεν έχει χρησιμοτητα

Για το πρωτο δεν το γνωριζα αν και σε ενα βιντεο ελεγε οτι θελει λιγη προσοχη για να μη βγει κουνημμενη με το Night mode. Αρα υποθετω οτι αυξανει και exposure.

Για το δευτερο διαφωνω. Σε συγκριτικα που χω δει ειναι μακραν καλυτερο το honor 6x ειδικα σε χαμηλο φωτισμο. Οσον αφορα τη δευτερη καμερα του honor 6x, ποτε δεν ειπα κατι τετοιο. Η υπαρξη της ειναι απλα για artificial bokeh.

Γενικα ειναι λιγο gimmick η δευτερη καμερα και στο p9 με ειχε ξενερωσει. Στα σκοταδια η μονοχρωμη καμερα δεν μπορουσε να βοηθησει και σκεψου οτι ειχε και τις πλατες της leica.

Υ.Γ. Σορρυ για το offtopic. Νικο αν θες να το συνεχισουμε στειλε κανα pm καλυτερα μη χαλαμε το θεμα του παιδιου :)

Edited by Antretng

Μια που το αναφέρατε το Moto G4 Plus αξίζει τα λίγα παραπάνω λεφτά του; Από τα λεγόμενά σας πρέπει να έχει πολύ καλή κάμερα.

Το βρήκα στην Αγγλία στο παρακάτω site σε σχετικά κοντινή στα υπόλοιπα τιμή.

https://www.eglobalcentral.co.uk/motorola-moto-g4-plus-xt1642-32gb-dual-sim-4g-lte-sim-free-unlocked-white.html?gclid=Cj0KEQjwmIrJBRCRmJ_x7KDo-9oBEiQAuUPKMnNeTqi8BQaJpkOhzcvLOWbSMpZ_bsZKauW08hlpoWwaAqSV8P8HAQ

Το ξέρω ότι το Leeco με τα 6 GB ξεφεύγει στην τιμή αλλά τα αξίζει τα παραπάνω λεφτά;

Μια που το αναφέρατε το Moto G4 Plus αξίζει τα λίγα παραπάνω λεφτά του; Από τα λεγόμενά σας πρέπει να έχει πολύ καλή κάμερα.

https://www.eglobalcentral.co.uk/motorola-moto-g4-plus-xt1642-32gb-dual-sim-4g-lte-sim-free-unlocked-white.html?gclid=Cj0KEQjwmIrJBRCRmJ_x7KDo-9oBEiQAuUPKMnNeTqi8BQaJpkOhzcvLOWbSMpZ_bsZKauW08hlpoWwaAqSV8P8HAQ

Το ξέρω ότι το Leeco με τα 6 GB ξεφεύγει στην τιμή αλλά τα αξίζει τα παραπάνω λεφτά;

Ναι εχει πολυ καλη καμερα. Για να βρεις καλυτερη καμερα πας σε ναυαρχιδα. Βεβαια υστερει αρκετα σε επεξεργαστη και Ram αλλα το σωζει αρκετα το οτι εχει stock android. Αν δεν παιζεις βαρια παιχνιδια και εχεις προτεραιοτητα τη καμερα νομιζω θα σε καλυψει.

Στα θετικα του, αν δεν κανω λαθος, η δευτερη sim εχει χωριστη θεση απο την sd οποτε μπορεις να χεις 2 sim και sd μαζι.

Edited by Antretng

Αν θες τη γνώμη μου απέφυγε το λογω επεξεργαστη. Εχω 2,5 χρόνια με αυτον(περίπου 615-617) κι εχω μαρτυρησει. Υπερθερμαινεται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να τρώει κολλήματα και να πίνει τη μπαταρια. Δε παίζω ποτε παιχνίδια, μονο social, YouTube, σερφαρισμα. Τ0 2017 θα βρεις καλύτερους επεξεργαστες κι ας κανείς μια παραχώρηση στη καμερα. Αξίζει νομίζω