Jump to content

R.i.p ποιοτικές σελίδες τεχνολογίας;

PaulPx
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας!

Ασχολούμαι με την τεχνολογία από διάφορες οπτικές εδώ και πολλά χρόνια και θέλησα να μοιραστώ τον συγκεκριμένο προβληματισμό μαζί σας.

Παρατηρώ λοιπόν ότι όσο περνούν τα χρονια το φαινόμενο της αύξησης των ανούσιων άρθρων που αναφέρονται σε πιθανότητες, φήμες, στατιστικά ασήμαντα προβλήματα συσκευών κλπ έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας παντού.. Στο πρόβλημα προστίθεται η τοποθέτηση κραυγαλέων τίτλων που δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο των άρθρων σε πολλές περιπτώσεις. Αναφέρομαι φυσικά σε ελληνικές αλλά και ξένες σελίδες.

Έχει αλλάξει το κοινό που απευθύνονται πλέον οι ιστοσελίδες άραγε; που πήγαν οι παλιοί καλοί καιροί που διαβάζαμε ωραία πράγματα, guides, tips, αντικειμενικά reviews και χρήσιμα νέα;

Καταλαβαίνω ότι τα έσοδα, άρα τα κλικς, είναι απαραίτητα για την επιβίωση των ιστοσελίδων αλλά η κατάσταση έχει ξεπεράσει το μέτρο κατά την άποψή μου. Πολλά άρθρα φθάνουν στο σημείο να υποτιμούν την νοημοσύνη του αναγνώστη με στοιχειώδη κριτική ικανότητα..

Εμένα προσωπικά με ενοχλεί πολύ που για να βρω μια χρήσιμη είδηση-άρθρο κάπου πρέπει να σκρολάρω δεκάδες post.

Εσείς τι άποψη έχετε;

Ποιές ιστοσελίδες και fora γύρω από τη τεχνολογία διαβάζετε και θα προτείνατε, τα οποία είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτή τη τακτική;

Το myphone πάντως σίγουρα δεν είναι από τα sites που θα ήθελες (και εγώ μέσα) να διαβάσεις. Είναι τίγκα στις φήμες, την παραφιλολογία, και το κουτσομπολιό.

Δες τα πρώτα 2-3 θέματα που είναι ανεβασμένα τώρα στις "νεότερες ειδήσεις"...

Το πρώτο αφορά ένα update του λειτουργικού για διορθώσεις ασφαλείας (κάτι το οποίο κάνουν ως επί των πλείστον συνέχεια οι εταιρείες) - σιγά την είδηση, το δεύτερο αφορά μια φήμη για το Note 8 (η φήμη ως είδηση, θέλει και έξτρα κείμενο για την επιβεβαίωση ή μη της φήμης), το τρίτο αφορά "στατιστικά" όπως είπες κι εσύ.

Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Administrators

Καλησπέρα,

το θέμα μάλλον εμπίπτει περισσότερο στην κατηγορία Chat n Fun, εκτός αν αναφέρεται ευθέως στο myphone και υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες παρατηρήσεις/προτάσεις που θέλετε να κάνετε.

Το myphone είναι από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού ελληνικά sites τεχνολογίας αυτή τη στιγμή που έχει πρόσβαση σε όλα τα τελευταία smartphones της αγοράς, τα παρουσιάζει κατά κανόνα πρώτο και βρίσκεται στις μεγάλες εκθέσεις τεχνολογίας. Στο βαθμό του δυνατού, λοιπόν, παράγουμε και πρωτογενές περιεχόμενο. Φυσικά δε μπορούμε να αγνοήσουμε την ειδησεογραφία, έτσι αναπαράγουμε ειδήσεις εξωτερικού και εσωτερικού που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν, όπως και όλα τα υπόλοιπα sites.

Πιό συγκεκριμένα, και τα 3 θέματα που αναφέρατε είναι από τα σημαντικότερα της ημέρας.

Το iOS update, παρ'ότι τακτικό, είναι κάτι που πάντα ενδιαφέρει τους χρήστες της Apple για ευνόητους λόγους.

Οι διαρροές για το Note 8 (που ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι τόσο φήμες, όσο έγκυρες πληροφορίες, στη συσκεκριμένη περίπτωση), επίσης ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.

Τα "στατιστικά", όπως τα χαρακτηρίζετε, είναι επίσημα νούμερα της GfK για την ελληνική αγορά στα οποία ελάχιστα άτομα έχουν πρόσβαση και φυσικά είναι εξαιρετικά χρήσιμα, ενώ δε θα τα βρείτε αλλού.

0 στα 3

Εάν, λοιπόν, έχετε συγκεκριμένο σχόλιο για τη λειτουργία του myphone, feel free, αφού λάβετε υπ'όψιν και τα όσα προανέφερα. Σε άλλη περίπτωση, το θέμα θα μεταφερθεί σε άλλη κατηγορία, όπου μπορείτε να συζητήσετε ελεύθερα για το θέμα που σας απασχολεί.

Ευχαριστώ :)

Edited by myphone

Το αρχικό μου post δεν είχε σκοπό να θίξει τα θέματα του myphone συγκεκριμένα αλλά ολόκληρου του χώρου συνολικά και στα πλαίσια αυτού ο φίλος παραπάνω είπε την άποψή του για το myphone. Επίσης όποια άποψη και να έχω προσωπικά για το myphone δεν έχω να σχολιάσω-προτείνω κάτι συγκεκριμένο εδώ αφού δεν βρίσκω κάτι εκτεταμένο που να χαρακτήριζα "λάθος" ή αθέμιτο και καλώς ή κακώς η θεματολογία δεν μπορεί να καθοριστεί από τους λίγους αλλά από πλειοψηφία των χρηστών που απ'ο,τι φαίνεται είναι ευχαριστημένοι!

Πίστευα ότι ήταν οκ το θέμα να ενταχθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία "τεχνολογία", αφού μία γενική συζήτηση με απόψεις γύρω από τη δημοφιλή θεματολογία όλων των σελίδων τεχνολογίας μου ταίριαζε περισσότερο εδώ και όχι στο chat n fun για άσχετα θέματα. Προσωπική μου άποψη αυτή φυσικά, εσείς τη δουλειά σας κάνετε :). Για να είμαι δίκαιος, δεν βρήκα ακριβώς την κατάλληλη ενότητα για το θέμα και πίστευα ότι η συγκεκριμένη ήταν η πιο κοντινή σε αυτό. Ζητώ συγγνώμη αν έκανα λάθος.

Καλό βράδυ !

Edited by PaulPx
συμπλήρωση νοήματος

• Administrators

Τα κατανοώ όλα, την κατρακύλα στα μέσα ενημέρωσης τη βλέπουμε όλοι γύρω μας, δυστυχώς. Μεταφέρεται καθώς το φορουμ "Σχολιασμός" αφορά μόνο θέματα του myphone.gr

Ευχαριστώ και πάλι

Ειναι καποια sites που εμβαθυνουν λιγο περισσοτερο στα tests και ενιοτε αποκαλυπτουν προβληματα.

Για μεγαλυτερη εμβαθυνση μ αρεσουν τα anandtech κ notebookcheck.

To ρωσικο mobile-review.com πολλες φορες ειναι αρκετα κοντα σε εσωτερικη πληροφορηση και εχει τεραστια βαση δεδομενων και μεγαλη ιστορια στο χωρο.

Απο τα android sites εμπιστευομαι περισσοτερο το androidpolice,ειναι φειδωλο στις κρισεις του,καχυποπτο και δεν κανει reviews με τη σεσουλα.

Φίλε συμφωνω, οντως ξεχωριζουν καπως και τα 3 εκτος του Ρωσικου που δεν ήξερα και θα το κοιταξω.

Τσεκαρε επισης και arstechnica που αν και εχει καπως πιο γενικη θεματολογια το λες αρκετα αξιοπρεπες.

Εγώ πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα παιδείας (ή έλλειψης αυτής) που έχουν επιτρέψει σε "δημοσιογράφους" των οποίων η δουλειά είναι για τα σκουπίδια, να έχουν εργασία και το αποτέλεσμα αυτής είναι η κατάσταση που περιγράφετε.

Για να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ, θα σας πω τι μου είχε εκμυστηρευθεί άτομο που εργαζόταν ως "δημοσιογράφος" σε διάφορα "έντυπα" που ασχολούνται με αυτό που απλά θα κατονομάζαμε ως κουτσομπολιά. Όταν έπρεπε να γράψει κάποιο άρθρο για μια στήλη με νέα, ο "αρχισυντάκτης" της έλεγε να γράψει ότι γουστάρει για κάποιον διάσημο, που φυσικά θα το κατέβαζε από το μυαλό της, με μόνη προϋπόθεση να ξεκιναέι το άρθρο με τη φράση "οι φήμες λένε", έτσι ώστε να είναι κάπως νομικά κατοχυρωμένοι σε περίπτωση που το πρόσωπο στο οποίο αναφέονται θελήσει να τους κυνηγήσει.

Για μένα, τα συγκεκριμένα sites που αναφέρεστε είναι απλά η εξέλιξη τέτοιων "δημοσιογράφων" στην εποχή μας, όπου όλα είναι ψηφιακά και διαδικτυακά. Επειδή κάθε κλικ μετράει προφανώς, έχουν βρει την πατέντα να προσελκύουν κόσμο με παραπλανητικούς τίτλους. Του στυλ "Θρήνος και μεγάλη απώλεια για τον τάδε", για να πατήσεις και να διαπιστώσεις ότι εννοεί πως π.χ. απεβίωσε το σκυλάκι του μπατζανάκη του τάδε, το οποίο ο τελευταίος αγαπούσε και έπαιζε μαζί του πολύ όταν το επισκεπτόταν στο χωριό του.

Λύση δεν νομίζω να υπάρχει εύκολα. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να εξελιχτούμε και να βελτιωθούμε ως κοινωνία, και να φτάσουμε στο σημείο που δεν θα μας ενδιαφέρει τι κάνει στην ζωή του ο κάθε "και καλά" διάσημος. Φαντάζομαι είναι αρκετά δύσκολο. Προσωπικά έχω απλά επιλέξει να αγνοώ τέτοια άρθρα, όσο και εντυπωσιακός να είναι ο τίτλος, γιατί στο 99% των περιπτώσεων θα πρόκειται για clickbait. Για αυτό το 1% που θα πέσω έξω, αν είναι τόσο σημαντικό θα το μάθω από αλλού.

Τετοιου ειδους δημοσιογραφια δεν ειναι μονο η κουτσομπολιστικη,αλλα καθε ειδους,αθλητικη,πολιτικη κτλ. Καποτε υπηρχε μια δεοντολογια,αλλα σημερα με εξαιρεση καποιες περιπτωσεις που φυτοζωουν, η πολιτικη κ αθλητικη δημοσιογραφια ελεγχεται πληρως απο αντιστοιχα συμφεροντα.

Αν και το clickbait υπαρχει παντου στα tech sites, μπορει να βρει κανεις καποιες σταθερες.Ειτε επειδη η τεχνολογια δεν ειναι μονο χρημα,αλλα και μερακι,ειτε επειδη στα gadgets μπορουμε να βαλουμε χερι σχεδον ολοι και να διαμορφωσουμε δικη μας αποψη ,οχι σεβιρισμενη.

Επισης σε αυτό βοηθουν και forums σαν το myphone. Η αλληλεπιδραση εντος μιας τεραστιας κοινοτητας ειναι μεγαλη πηγη εμπειριας και τα ασημαντα νεα και η κοροϊδία αποδομουνται και εξευτελιζονται στο λεπτο.

• Administrators
Το anandtech κάποτε ήταν η "Βίβλος" μου, το πρώτο site που άνοιγα το πρωί και το τελευταίο που έκλεινα το βράδυ, μαζί με το "αδελφό" dailytech. Ωστόσο μετά ο Anand έπιασε δουλειά στην Intel (αν θυμάμαι καλά) και άρχισε να "πέφτει" το δημιούργημά του, αλλά πάντα θα το θυμάμαι με χαρά.

Eστω και ετσι ειναι αρκετα ποιοτικο site, έχει ανθρωπους αξιολογους που συνεχιζουν την καλη δουλεια.

Δυστυχως(για μενα) ειναι site προσανατολισμενο στο pc hardware,αλλα τα reviews κινητων ειναι ενδιαφεροντα αν και πολυ αραια.

Τελικά λίγο πολύ όλοι στα ίδια μπαίνουμε! επίσης εγώ απενεργοποιώ το adblock σε αυτά τα λίγα γιατί είναι κρίμα να μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι και να ευνοούνται τελικά μόνο αυτοί που υποστηρίζονται από άλλες πηγές..