Exposed_Bone Δημοσιεύτηκε May 6, 2017 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 6, 2017 (edited) Το thread αφορά μια απλή μου απορία μου αναφορικά με τις οθόνες LCD (π.χ. των laptops). To laptop μου αν και λίγο παλιό με υπερκαλύπτει, και δεν είμαι πρόθυμος να το αντικαταστήσω σύντομα. Είναι το Alienware m14x R2 με οθόνη ανάλυσης 1600x900. Νομίζω μοντέλο του 2012. Τις τελευταίες μέρες μου έχει κολλήσει η ιδέα ότι έχει μειωθεί το μέγιστο της φωτεινότητας. Δεν έχω γνώση πως ακριβώς λειτουργούν οι οθόνες και τι παθήσεις αναμένει κάνεις με το πέρασμα του χρόνου. Η ερώτηση μου είναι αν είναι όντως πιθανό η οθόνη να αρχίσει να χάνει την φωτεινότητα της; Αν ναι, συνήθως ποια είναι η τεχνική της αίτια ενός τέτοιο συμπτώματος; Edited May 6, 2017 by Exposed_Bone Διατύπωση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Amykles Δημ. May 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2017 Οι LCD οθόνες χρειάζονται οπίσθιο φωτισμό για να είναι ορατό αυτό που απεικονίζουν. Ο οπίσθιος αυτός φωτισμός βασίζεται σε σειρά λαμπών φθορισμού (παλιότερες) ή άσπρων LEDs (νεότερες). Με το πέρασμα του χρόνου, και τα δύο αυτά είδη παρουσιάζουν μείωση της έντασης της φωτεινότητας τους. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε υπαιτιότητα του inverter της LCD ή ακόμη και σε στη motherboard. Καλό θα ήταν να το πας σε κάποιον ειδικό να το κοιτάξει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. May 6, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2017 Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος (π.χ. software) να διαπιστώσω ότι έχω μείωση φωτεινότητας; Φαντάζομαι ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιον τεχνικό που θα ξέρει και θα αναλάβει ένα laptop εκτός εγγύησης. ως προς το ζήτημα της φωτεινότητας της οθόνης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Amykles Δημ. May 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2017 Απ' όσο ξέρω όχι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. May 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2017 Μονο με εργαλειο μετρησης (δε πρεπει να ειναι ακριβα αλλα εχουν καποιο κοστος) και συγκριση με επισημα specs Δυσκολο παντως να ειδες τοσο μεγαλη μειωση φωτεινοτητας που να το καταλαβες, εκτος αν υπαρχει σοβαρο θεμα οπως ειπε ο φιλος πιο πανω Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts