Jump to content

Windows XP: Να βάλω service pack ή όχι;

kostassl45i
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν μία εβομάδα έκανα format στο partition με τα xp για λόγους ανανέωσης.

Αφού πέρασα ξανά τα windows, τους drivers όλων των συσκευών και όλα μου τα προγράμματα, έκανα windows update και κατέβασα όλες τις κρίσιμες ενημερώσεις που χρειαζόμουν εκτός από το service pack.

Αυτή τη στιγμή είμαι σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να εγκαταστήσω ή όχι το service pack. Ξέρω ότι λύνει πολλά προβλήματα των windows κυρίως σε θέματα ασφαλείας αλλά κι ότι επίσης κάνει το σύστημα πολύ αργό και έχω ακούσει ότι έχει πρόβλημα με τη διαχείρηση της μνήμης.

Εσείς τι λέτε; Αξιζει τον κόπο; Δεδομένου ότι έχω ενεργοποιημένο firewall + antivirus (norton internet security) που τα ενημερώνω συχνά και ότι εγκαθιστώ όλα τα τα security pathes που βγάζει η microsoft πειράζει πολύ αν δε το βάλω; :whistle:

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας :) :)

Εγω ειμαι υπερ στο να το εγκαταστησεις. Βελτιωνει και διορθωνει αρκετα πραγματα.

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Πρεπει οπωσδηποτε αλλιως θα δημιουργηθουν προβληματα κατα την εγκατασταση λογισμικου, παντως συντομα θα κυκλοφορησει και το sp2.

Το καλυτερο ειναι να το βαλεις, διορθωνει πολλα.....

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

να ρωτήσω και εγώ κάτι παρεμφερές..??

πως γίνεται όλα τα updates των windows να τα αποθηκεύουμε κάπως ώστε σε περίπτωση επανεγκατάστασης να τα περνάμε κατευθείαν και να μην τα ξανακατεβάζουμε..??:o

ρωτάω γιατί το έπαθα πρόσφατα στην δουλειά με pstn σύνδεση και ταχύτητες της τάξης των 28kbps..:o μια εβδομάδα κατέβαζα αναβαθμίσεις των windows 98..

το ιδανικο ειναι να περασεις το sp κατευθειαν μετα το format, πριν τους drivers και τα υπολοιπα

Αρχικό Μήνυμα από τον Nikos_s3

πως γίνεται όλα τα updates των windows να τα αποθηκεύουμε κάπως ώστε σε περίπτωση επανεγκατάστασης να τα περνάμε κατευθείαν και να μην τα ξανακατεβάζουμε..??:o

ρωτάω γιατί το έπαθα πρόσφατα στην δουλειά με pstn σύνδεση και ταχύτητες της τάξης των 28kbps..:o μια εβδομάδα κατέβαζα αναβαθμίσεις των windows 98..

αν τα κατεβασεις ξεχωριστα (χωρισ δηλαδη να κανεις update) θα σου μενουν τα exe

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον Nikos_s3

Εδώ υπάρχει αυτό που ψάχνεις:

http://v4.windowsupdate.microsoft.com/en/default.asp?corporate=true

Συμβατό με όλες τις εκδόσεις των Windows. Αφού επιλέξεις λειτουργικό σύστημα και updates, σου εμφανίζει αριστερά ένα "Download basket" από όπου μπορείς να κατεβάσεις τα updates στο δίσκο σου για μόνιμη αποθήκευση :whistle: :)

this signature is under heavy construction

Αρχικό Μήνυμα από τον ng78

Συμβατό με όλες τις εκδόσεις των Windows. Αφού επιλέξεις λειτουργικό σύστημα και updates, σου εμφανίζει αριστερά ένα "Download basket" από όπου μπορείς να κατεβάσεις τα updates στο δίσκο σου για μόνιμη αποθήκευση :whistle: :)

Αρκετα χρησιμο, thanks

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Αρχικό Μήνυμα από τον 21century

Πρεπει οπωσδηποτε αλλιως θα δημιουργηθουν προβληματα κατα την εγκατασταση λογισμικου, παντως συντομα θα κυκλοφορησει και το sp2.

Συντομα..... η πρωτη beta τον Μαρτιο του 2004....

Host

Αρχικό Μήνυμα από τον fumantsu

Συντομα..... η πρωτη beta τον Μαρτιο του 2004....

AAAAA, τοσο συντομα!!!!!!!!!!!!!!!

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Για την ακρίβεια η πρώτη beta είναι μέχρι το τέλος του έτους, αλλά το service pack 2 θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2004.

Πάντως το service pack καλό είναι να περαστεί.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

το Service Pack είναι απαρέτητο όχι μόνο για την καλή λειτουργεία γιατί έχει περισσότερους και πιο καινούργιους drivers αλλά είναι και πιο ασφαλές γιατί καλύπτει μερικές τρύπες ασφαλείας

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Eγώ πάντως έβαλα το service pack 2 και έχω προσέξει κάτι χωρίς να ξέρω σίγουρα αν φταίει το pack...Λοιπόν όταν κάνω dial για να μπώ στο ιντερνετ μου βγάζει λάθος user και Pass και αναγκάζομαι να ξαναγράφω τον κωδικό παρόλο που το έχει ήδη γραμμένο και μετά το dial μπένει ιντερνετ κανονικά....τι φταίει άραγε ? Ξέρει κανένας ? :worry:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..

Αρχικό Μήνυμα από τον xraysr0x

Eγώ πάντως έβαλα το service pack 2 και έχω προσέξει κάτι χωρίς να ξέρω σίγουρα αν φταίει το pack...Λοιπόν όταν κάνω dial για να μπώ στο ιντερνετ μου βγάζει λάθος user και Pass και αναγκάζομαι να ξαναγράφω τον κωδικό παρόλο που το έχει ήδη γραμμένο και μετά το dial μπένει ιντερνετ κανονικά....τι φταίει άραγε ? Ξέρει κανένας ? :worry:

Που βρηκες sp2 για xp?

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση. :) :)

Απ' ό,τι φαίνεται δε το γλυτώνω το πέρασμα του service pack. :o

Πάντος στην προηγούμενη εγκατάσταση των windows μου είχε δημιτουργήσει πολύ λίγα προβλήματα σε σχέση με αυτά που έχουν πάθει άλλοι εξ αιτίας του.

Αρχικό Μήνυμα από τον babis

Που βρηκες sp2 για xp?

ftp://download.hirekmedia.hu/xpsp2-1224.exe (155 MB και μόνο για Αγγλικά XP) :happy:

Υπ' όψιν ότι μετά δεν θα δουλεύει το Windows Update αλλά και τυχόν patches που θα χρειαστεί να περάσεις θα σου λένε ότι υπάρχει ήδη ένα service pack στο pc σου και διάφορα άλλα τέτοια. Οπότε προορίζεται μόνο για δοκιμαστική χρήση-πειράματα αν θέλεις να ασχοληθείς :)

Το καλό είναι ότι διορθώνει τα προβλήματα με τη διαχείριση μνήμης κι έτσι το σύστημα δεν σέρνεται, όπως γινόταν με το SP1 ή χωρίς καθόλου service pack

this signature is under heavy construction

Το προβλημα της διαχειρισης μνημης το ελυσα με ενα update που βρηκα οχι επισημα καθως στο site της microsoft για να το κατεβασεις επρεπε να παρεις τηλεφωνο και να πεις οτι εχεις προβλημα.... Καλα κρασια...

Host

ftp://download.hirekmedia.hu/xpsp2-1224.exe (155 MB και μόνο για Αγγλικά XP) :happy:

Υπ' όψιν ότι μετά δεν θα δουλεύει το Windows Update αλλά και τυχόν patches που θα χρειαστεί να περάσεις θα σου λένε ότι υπάρχει ήδη ένα service pack στο pc σου και διάφορα άλλα τέτοια. Οπότε προορίζεται μόνο για δοκιμαστική χρήση-πειράματα αν θέλεις να ασχοληθείς :)

Το καλό είναι ότι διορθώνει τα προβλήματα με τη διαχείριση μνήμης κι έτσι το σύστημα δεν σέρνεται, όπως γινόταν με το SP1 ή χωρίς καθόλου service pack

Ok, το κατεβαζω αλλα μετα απο αυτα που ειπες δεν ξερω αν θα το εγκαταστησω. :o

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Wirelessly posted (Nokia 3650: Nokia5100/1.0 (3.02) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Ego leo na min to valeis giati pragmati kanei ton ipologisti pio argo.Efoson kaneis osa exeis pei firewall + antivuris.

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Αρχικό Μήνυμα από τον fumantsu

Το προβλημα της διαχειρισης μνημης το ελυσα με ενα update που βρηκα οχι επισημα καθως στο site της microsoft για να το κατεβασεις επρεπε να παρεις τηλεφωνο και να πεις οτι εχεις προβλημα.... Καλα κρασια...

Μήπως μπορείς να μας βοηθήσεις να βάλουμε και μεις το update αυτό;

Γιατί ειδικά μετά το service pack 1 το μηχάνημα σέρνεται :mad:

Παιδια να βρω ποιο ειναι (εχω τα original ονοματα[μαλακια]), να το ανεβασω σε δικο μου χωρο και μετα ειναι δικο σας.

Host

Αρχικό Μήνυμα από τον babis

Που βρηκες sp2 για xp?

του το έδωσα εγώ :)

Είναι αλήθεια, το SP1 ήταν πολύ καλό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όσο για το SP2 το "είχα " και εγώ, μέχρι πριν λίγα λεπτά αφού μου είχε διαλύσει την σύνδεση μου και τον explorer...

Άσε που με ανάγκασε να χρησιμοποιώ Netscape... :) (όπως και να 'χει είναι στις αρχές ακόμη για αυτό το δικαιολογώ)

thanks Nick... :)

την επόμενη φορά που θα χρειαστώ κάτι θα σου στέλνω κατευθείαν pm.. :o ;)

Τα service packs υπάρχουν κυρίως για να διορθώνουν προβλήματα ασφαλείας και να συμμαζεύουν όλα τα pacthes που βγάζει τακτικά η microsoft και είναι ΠΟΛΛΑ... Οπότε καλό θα ήταν να περιμένετε να βγαίνουν οι final για να τα κατεβάζετε. Βάζοντας beta versions απλά αυξάνετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε ένα ασταθές σύστημα.

Αρχικό Μήνυμα από τον UnReaL

του το έδωσα εγώ :)

Όχι δεν μου το έδωσες εσυ! :lol:

Άλλος φίλος μου μου το έδωσε...Όπως και ναχει μπορείς να το κατεβάσεις απο την σελίδα που έχει ήδη δοθεί...πάντως δεν βλέπω και καμιά σημαντική βελτίωση αλλά μέχρι τώρα προβλήματα δεν αντιμετωπίζω ! :rolleyes:

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..