Jump to content

Android στα 250€

enigma84
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ως τώρα έχω το nexus 5 και για να πω την αλήθεια είναι υπερικανοποιημενος για τα λεφτά που είχα δώσει.

Όμως αν και έχω αλλάξει πρόσφατα μπαταρία, η αυτονομία είναι ένα θέμα. Ναι μεν έχω usb καλώδιο συνέχεια για το pc αλλά σχεδόν δυο φορές την μέρα το φορτιζω για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξεμείνω στη μέρα.

Την συσκευή την έχω συνέχεια με δεδομένα και το τελευταίο διάστημα είμαι και σε χώρους με προβληματικό σχετικά σήμα (και ίσως εδώ φταίει και το nexus, εκτός από την vodafone).

Συνεπώς θέλω συσκευή με μεγάλη αυτονομία το κυριότερο και από εκεί και πέρα σίγουρα όχι χειρότερη κάμερα από το nexus με το hdr+ και καλογραμμένο sw.

Επειδή είναι και εργαλείο δουλειάς δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε διαδικασίες φλασαρίσματος και για αυτό θέλω σταθερό και αξιόπιστο sw. Αναβαθμίσεις ξέρω ότι δεν θα έχω αλλά θα εκτιμηθεί.

Υπάρχει κάτι εκτός από xiaomi redmi 4 & note 4;

Το μόνο που με προβληματίζει στο note 4 είναι η 800αρα που δεν ξέρω αν θα με επηρρεάσει μιας και τα κρατάω αρκετά τα κινητά.

Τα Xiaomi που αναφέρεις είναι μια χαρά επιλογές για τα λεφτά που θα δώσεις... Με Vodafone δε θα έχεις θέμα με την 800αρα τουλάχιστον τώρα... Σε 2-3 χρόνια, δεν ξέρω τι γίνεται... Από αυτονομία είσαι υπερκαλυμμένος και αναβαθμίσεις θα παίρνεις μια χαρά με global stable rom... H κάμερα όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά στα 250 τρομερά πράγματα σε αυτόν τον τομέα έτσι και αλλιώς δε θα βρεις και επίσης νομίζω ότι θα σε καλύψει αν δεν έχεις φοβερές απαιτήσεις...

Εναλλακτική επιλογή το εξαιρετικό P9 Lite (3gb ram) και γιατί οχι και το A5 2016... Σίγουρα υπάρχουν και άλλα, αλλά δε μου έρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή...

Καλά εννοείται δεν περιμένω κάτι τρομερό σε αυτά τα λεφτά σε κάμερα. Χειρότερο να μην είναι ;).

Σε συσκευή με 2ram δεν πάω μιας και ήδη το nexus έχει τόσο. Η εναλλακτική που έχω δει είναι το p8 lite 2017.

Κερδίζω ίσως στο σήμα αλλά χάνω σε μνημη και υποστήριξη.

Καλά εννοείται δεν περιμένω κάτι τρομερό σε αυτά τα λεφτά σε κάμερα. Χειρότερο να μην είναι ;).

Σε συσκευή με 2ram δεν πάω μιας και ήδη το nexus έχει τόσο. Η εναλλακτική που έχω δει είναι το p8 lite 2017.

Κερδίζω ίσως στο σήμα αλλά χάνω σε μνημη και υποστήριξη.

Nαι για αυτό είπα το P9 με τα 3gb ram και συμφωνώ ότι 2017 3gb ram είναι μίνιμουμ... ;) Ωραίο το P8 2017, δεν ήξερα ότι βγήκε καινούργιο...

To P9 lite μόλις το πήρα στη γυναίκα (με τα 2gb ram όμως λόγω εταιρικής επιδότησης στην cosmote) και το θεωρώ ισάξιο με το a5 2016 που επίσης παίζει στην στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Οπότε αν είναι θα δω redmi note 4, το 4 prime από ότι βλέπω υστερεί σε κάμερα έναντι του μεγάλου αδερφού και στο p8 lite 2017 που είναι ένα βελτιωμένο p9 lite.

Το p9 lite θα έχει σίγουρα καλύτερη κάμερα και 4g σε όλες τις μπάντες, το redmi note 4 θα έχει ακόμα καλύτερη αυτονομία, υποστήριξη σε βάθος χρόνου (αν και ο mtk είναι ερώτημα).

Νομίζω ότι σε αυτά τα λεφτά υπάρχει ακόμη το Vodafone 7 platinum.

Έχει snap 652,3gb ram και 2κ οθόνη.

Είναι ένα rebranded Alcatel 4s.

Στάλθηκε από το NEM-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω ότι σε αυτά τα λεφτά υπάρχει ακόμη το Vodafone 7 platinum.

Έχει snap 652,3gb ram και 2κ οθόνη.

Είναι ένα rebranded Alcatel 4s.

Δεν παίζει να πάω σε συσκευή vodafone. Από nexus να πάω σε συσκευή με 0 υποστήριξη δεν παίζει;)

Ψάξε λίγο reviews για το P8 lite 2017 γιατί σε κάνα δυο που έχω δει εγώ λένε ότι το EMUI για Nougat που φοράει δεν είναι optimised με αποτέλεσμα να έχει αρκετά stuters. Επίσης λέγεται είναι λίγο προβληματικό το coating της οθόνης και εμποδίζει στο scrolling. Το P9 lite 3GB πάντως είναι δοκιμασμένη λύση με σταθερό sw και αρκετά καλές επιδόσεις όπως ήδη θα ξέρεις.

Επίσης, επειδή λες ότι το χρησιμοποιείς ως εργαλείο δουλειάς, δεν ξέρω κατά πόσο θα προτιμούσα στη θέση σου συσκευή Κινέζου κατασκευαστή για τη χρήση αυτή. Μπορεί να πήγαινα σε κάτι με χαμηλότερα specs αλλά σταθερότερο sw (και η Huawei κινεζική είναι αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ. Και δεν εννοώ ότι τα Xiaomi δεν είναι σταθερά, αλλά θεωρώ ότι το λογισμικό τους θέλει ακόμα δουλειά)

Δεν παίζει να πάω σε συσκευή vodafone. Από nexus να πάω σε συσκευή με 0 υποστήριξη δεν παίζει;)

Πάντως το προηγούμενο της, το smart ultra 6 μια χαρά του δώσε update σε mm.

Εννοείται ότι εσύ επιλέγεις ότι θες.

Επειδή τελικώς έχω καταλήξει ως προς την εταιρία είμαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα:

redmi 4 & redmi note 4

Από όσο το έχω ψάξει κανένα από τα δυο αυτή τη στιγμή δεν έχει την 800άρα αλλά επειδή είναι δίκαρτα και με 32gb μνήμη σκέφτομαι να το προσπεράσω. Από τα συγκριτικά έχω καταλήξει στα εξής:

redmi 4

+πιο μαζεμένο

+καλύτερη αυτονομία

+ίσως καλύτερο gps

+ίσως καλύτερη υποστήριξη

redmi note 4

+μεγαλύτερη οθόνη

+πιο δυνατός επεξεργαστής

+καλύτερη κάμερα

Δεδομένου ότι η χρήση είναι browsing, email, viber, gps και τηλέφωνα πιο θα προτείνατε; H διαφορά στην κάμερα ανταποκρίνεται στην διαφορά τιμής ή είναι πολύ μικρή.

Τέλος σαν τηλέφωνα τα xiaomi είναι εντάξει ή γενικά δεν διακρίνονται στον τομέα αυτό;

Τσεκαρε το note 4x https://www.skroutz.gr/s/11069307/Xiaomi-Redmi-Note-4X-32GB.html?from=favorites_popup. Προσωπικα το θεωρω καλυτερο απο το note 4 καθοτι εχει πολυ ανωτερη αυτονομια, πιο optimized καμερα, θα παρει Nougat και παιρνει και custom roms. Θεωρητικα εχει πιο αργο επεξεργαστη αλλα σε συγκριτικα καθε αλλο παρα πιο αργο ειναι ;) Αν μαλιστα κανεις λιγο υπομονη, συντομα θα ερθει ελλαδα και εκδοση εμ 800αρα μπαντα.

Επισης αν μπορεις να ανεβεις κατα 15 ευρω, τσεκαρε και το huawei nova https://www.skroutz.gr/s/10844371/Huawei-Nova-32GB.html . Ειναι κοσμημα το κινητο, εξισου γρηγορο με το Note 4x (ιδια specs) και με πολυ καλη καμερα (καλυτερη και απο το note 4, p9 lite και p8 lite 2017).

Προσωπικα απο οσα κινητα ειπωθηκαν, το p9 lite / p8 lite 2017 τα εχω τελευταια σε προτιμηση.

Edited by Antretng