Φίλιππος Δημ. January 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2005 Αν και ο ίδιος είμαι μη καπνιστής και αντικαπνιστής, δεν συμφωνώ με την προσπάθεια να κόβεται το κάπνισμα με το ζόρι. Το κάπνισμα στα μαγαζιά στα καφέ και γενικά τους δημόσιους χώρους καλώς απαγορεύεται γιατί ενοχλέι τους μη καπνιστές, δημιουργεί μία άνιση και επικίνδυνη γι'αυτούς κατάσταση. Ωστόσο μέσα στα σπίτια τους ή στα αυτοκίνητά τους οι καπνιστές ας κάνουν ότι θέλουν. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ενήλικες σκεπτόμενους ανθρώπους που είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την υγεία τους και για τις αποφάσεις που λαμβάνουν. Όπως δεν μπορείς να τιμωρήσεις κάποιον που πχ αυτομαστιγώνεται, έτσι δεν μπορείς να επιβάλλεις ποινή και στον καπνιστή που συνειδητά βλάπτει την υγεία του (όταν βλάπτει μόνο τη δική του υγεία και όχι και των διπλανών του). Και αν η προτεινόμενη πολιτική όντως εφαρμοστεί και κατορθώσει να τους το κόψει, είτε επειδή τους το απαγορεύει είτε επειδή διαμορφώνει την τιμή του σε μεγάλο ύψος, τότε αναπόφευκτα θα δημιουργήσει και άλλη μία μεγάλη κατηγορία καταπιεσμένων ανθρώπων, πράγμα που δεν τιμά καμία πολιτισμένη κοινωνία. Αυτό που προτείνω κατά του καπνίσματος είναι η ενημέρωση από σχετικά μικρή ηλικία, αλλά και η ενημέρωση των ίδιων των καπνιστών. Σαφώς η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους ανεξαιρέτως τους δημόσιους χώρους, και βέβαια η απαγόρευση των διαφημίσεων καπνού, γιατί ναι μεν ως εμπορική πράξη είναι απολύτως θεμιτή, ειδικά όμως ως προς το κάπνισμα θίγει έμμεσα το δικαίωμα στην υγεία, στο μέτρο που δύναται να δημιουργήσει σε ανθρώπους επίπλαστες αυτοκαταστροφικές ανάγκες. Το δε κράτος πρέπει να βοηθάει εκείνους που θέλουν να το κόψουν αλλά είναι εθισμένοι. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι. Το αν οι καπνιστές και γενικά όσοι θέτουν συνειδητά και εκούσια σε κίνδυνο την υγεία τους πρέπει να πληρώνουν αυξημένες εισφορές υγείας ή ασφαλιστικές εισφορές στους κοινωνικοασφαλιστικούς φορείς, αυτό νομίζω ότι είναι άλλο θέμα, στο οποίο εγώ θα απαντούσα θετικά. Wraio post. Sth 8esh tou "kapnizw" vale "kanw malaka narkwtika" twra :p http://img163.exs.cx/img163/999/t6xo.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guru Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Τρία επεισόδια για το κάπνισμα, από το Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα. ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ (ή πώς το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την… αλήθεια) Η υπόθεση θυμίζει λίγο τους κινδύνους από την χρήση των κινητών τηλεφώνων, που αποκάλυψε πέρυσι η εκπομπή. Όταν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πολλοί επιστήμονες άρχισαν να προειδοποιούν την κοινή γνώμη για τη σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και τον καρκίνο, οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες χρησιμοποίησαν ένα αφοπλιστικό επιχείρημα: ισχυρίσθηκαν ότι δεν υπήρχαν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Η εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου παρουσιάζει τρία αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ του BBC για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του 20ού αιώνα: τη συστηματική παραπληροφόρηση και συγκάλυψη των βιομηχανιών καπνού που στο βωμό του κέρδους θυσίασαν τις ζωές εκατομμυρίων καπνιστών, πριν οι διάφοροι insider, οι επιστήμονες που δούλευαν για τις καπνοβιομηχανίες, αποκαλύψουν την αλήθεια παρά τις πιέσεις και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2005, στις 22:00, από την ΝΕΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΩΤΟ: «Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο» Το τσιγάρο, το πιο διαδεδομένο καταναλωτικό προϊόν του 20ού αιώνα, άνθησε στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι πρώτες μηχανές μαζικής παρασκευής τσιγάρων είχαν μόλις εφευρεθεί και έτσι τα εμπόλεμα στρατόπεδα χορηγούσαν τσιγάρα στους στρατιώτες για να ανεβάσουν το ηθικό τους. Ο Τζον Πέρσινγκ, διοικητής του αμερικανικού εκστρατευτικού σώματος στο εξωτερικό, έγραψε στο Γενικό Επιτελείο: «Με ρωτάτε τι χρειάζεται για να κερδίσουμε τον πόλεμο: σφαίρες και τσιγάρα». Στο μεσοπόλεμο, το κάπνισμά έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης. Οι καπνοβιομηχανίες το αποκάλεσαν «πυρσό ελευθερίας» και έφτιαξαν διαφημίσεις ειδικά για γυναίκες οι οποίες τόνιζαν ότι το κάπνισμα βοηθάει στο αδυνάτισμα. Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κάπνισμα γνώρισε πραγματική έκρηξη. Ένα βρετανικό μυστικό σχέδιο που είχε σχεδιασθεί από τον Ουίστον Τσόρτσιλ και το επιτελείο του, προέβλεπε ότι σε περίπτωση γερμανικής εισβολής στη Μ. Βρετανία, θα έπρεπε να δίνονται τροφή και 45 τσιγάρα την εβδομάδα σε κάθε πολίτη. Τις πρώτες δεκαετίες μετά το τέλος του πολέμου, οι γιατροί βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία επιδημία καρκίνων του πνεύμονος. Ορισμένοι επιστήμονες διέγνωσαν γρήγορα τη σχέση με το κάπνισμα, αλλά οι καπνοβιομηχανίες αντέδρασαν με την πιο μεγάλη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πλήρωσαν γιατρούς και πολιτικούς που υποστήριζαν ότι δεν υπήρχαν επιστημονικές αποδείξεις για της βλαβερές συνέπειες του καπνού. Έτσι, η ανθρωπότητα συνέχισε αμέριμνη να καπνίζει… Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2005, στις 22:00, από την ΝΕΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: «Το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την αλήθεια» Το 1974 δύο άνδρες πληρωμένοι από τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες ξεκίνησαν από τη Νέα Υόρκη: προορισμός τους είναι το σπίτι ενός επιστήμονα που ερευνούσε τις επιπτώσεις του καπνίσματος στα ζώα. Ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα ώστε να τον αναγκάζουν να απαλείψει τη λέξη «καρκίνος» από το επιστημονικό του πόρισμα. Το δεύτερο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της σειράς «ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ» ερευνά τις προσπάθειες των καπνοβιομηχανιών να αποκρύψουν την αλήθεια για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, η αμερικανική εταιρεία RJ Reynolds (παραγωγός των CAMEL), κάνει μυστικές έρευνες με πειραματόζωα. Όταν στο εργαστήριο που ονομάζεται συνθηματικά «ποντικόσπιτο» οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τις βλαβερές επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία, η εταιρεία ισοπεδώνει το εργαστήριο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κλείσει το στόμα των επιστημόνων. Απέναντι σε όσους επιμένουν να προειδοποιούν την κοινή γνώμη για τη σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και τον καρκίνο, οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες χρησιμοποιούν ένα αφοπλιστικό επιχείρημα: ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Χρηματοδοτώντας τα δύο μεγάλα αμερικανικά κόμματα, οι εταιρείες τσιγάρων έχουν εξασφαλίσει το απυρόβλητο από τους νόμους. Ο πρώτος πολιτικός που τολμάει να τα βάλει μαζί τους είναι ο Τζότζεφ Καλίφανο, υπουργός Υγείας επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ. Η ζωή του απειλείται και για να υποστηρίξουν την επανεκλογή Κάρτερ στις προεδρικές εκλογές του 1980, οι καπνοβιομηχανίες θέτουν έναν όρο: να φύγει ο Καλίφανο από την κυβέρνηση. Ο όρος θα ικανοποιηθεί σύντομα, η καπνοβιομηχανία έχει κερδίσει μία ακόμη μάχη στον πόλεμο του καπνού. Δευτέρα 7 Μαρτίου 2005, στις 22:00, από την ΝΕΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΡΙΤΟ: «Ένας, δύο, πολλοί insider» Ο Ντέηβιντ Γκέρλιτζ ανέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 να διαφημίζει τα τσιγάρα Winston. Ήταν ένας τύπος που έμοιαζε με τον Χάρισον Φορντ και γρήγορα έγινε το σύμβολο αυτής της μάρκας και της RJ Reynolds, της εταιρείας που τα κατασκεύαζε. Καπνιστής και ο ίδιος, ο Γκέρλιτζ άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά όταν συναντήθηκε με ένα στέλεχος της RJ Reynolds: «Καπνίζεις ακόμα;» τον ρώτησε ο αρμόδιος «Κανείς από εμάς δεν καπνίζει αυτό το σκ…… που πουλάμε. Το έχουμε μόνο για τους νέους, τους φτωχούς, τους μαύρους και τους ηλίθιους». Ο Γκέρλιτζ είναι ένας από τους insider, τους ανθρώπους που δούλευαν για τις εταιρείες καπνού πριν αποφασίσουν να ανοίξουν το στόμα τους, προειδοποιώντας για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της αποκαλυπτικής σειράς «ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ» παρουσιάζεται και η πραγματική ιστορία του Τζεφ Γουίγκαντ, του κεντρικού προσώπου της ταινίας «Insider» που προβλήθηκε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Ο ίδιος ο Γουίγκαντ, ο μεγαλύτερος αποστάτης στην ιστορία του καπνού, περιγράφει το περίφημο μυστικό σχέδιο Υ-1 που αποκάλυψε (ένα γενετικά μεταλλαγμένο είδος καπνού με διπλάσια νικοτίνη) καθώς και λυσσασμένες προσπάθειες των αντιπάλων του να του κλείσουν το στόμα, με όλα τα μέσα. Χάρις στις μαρτυρίες των insider, η καπνοβιομηχανία δέχθηκε μεγάλα οικονομικά πλήγματα από τα αμερικανικά δικαστήρια. Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε τώρα την «αστυνομία καπνού» που στη δυτική ακτή των Η.Π.Α. συλλαμβάνει αυτούς που καπνίζουν ακόμα και στην ύπαιθρο. Οι εταιρείες έχασαν τη μάχη αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, ιδίως στην Ευρώπη και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου… http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon11.gif http://rwf.gr/ [Σε κάποια άλλα θα απαντήσω εν καιρώ, δείτε τα ντοκιμαντέρ και τα λέμε.] http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg ● Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα) ● Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
killing_you2 Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Wirelessly posted (Nokia6630/1.0 (2.39.15) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1) Δεν θα χάσω επεισόδιο... Αξίζει:) The "unwired" revolution began... _http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Δεν εχω ποτέ καπνίσει, δεν καπνίζω παρα μόνο οταν οι ρατσιστές - αναίσθητοι που κάθονται σε κλειστό μέρος και καπνίζουν στα μούτρα σου του καλού καιρού, με αναγκάζουν και καπνίζω. Και φυσικά για το μέλλον, ούτε πρόκειται να ξεκινήσω μια τέτοια ανοησία - αυτοτιμωρία - αυτοεξεφτελισμό. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
killing_you2 Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Wirelessly posted (Nokia6630/1.0 (2.39.15) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1) Να ρωτήσω λίγο! Πόσες φορές σας έχει τύχει να σας σταματήσει κάποιος στο δρόμο και να σας ζητήσει τσιγάρο; εμένα μέσα σε ένα μήνα 3 φορές! Αν είναι δυνατόν τι κατάντια είναι αυτή;τι ξεπεσμός!! "Ζητιανιά θανατου!!":mad: The "unwired" revolution began... _http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrGus Δημ. February 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Δεν εχω ποτέ καπνίσει, δεν καπνίζω παρα μόνο οταν οι ρατσιστές - αναίσθητοι που κάθονται σε κλειστό μέρος και καπνίζουν στα μούτρα σου του καλού καιρού, με αναγκάζουν και καπνίζω. Και φυσικά για το μέλλον, ούτε πρόκειται να ξεκινήσω μια τέτοια ανοησία - αυτοτιμωρία - αυτοεξεφτελισμό. συμφωνω κ επαυξανω!! :nuke: "What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow ΚΩΣΤΑΣ Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jarjap Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Δυστυχώς ορισμένοι καπνιστές είναι πραγματικά γαϊδούρια και σε φλομώνουν με το καπνό τους σε κλειστούς χώρους με ανεπαρκή εξαερισμό. Δημιουργειται αποπνικτική ατμόσφαιρα, και αν τολμήσεις να τους πεις και καμιά κουβέντα, αρχίζουν τα γνωστά "είναι δικαίωμα μου" κλπ. Ε όχι ρε φίλε δεν δικαίωμα σου να φλομώνεις στον καρκίνο ανθρώπους που δεν σου φταίνε σε τίποτα... Open your Windows to Freedom! [sIGPIC][/sIGPIC] http://www.reactos.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mario_fit Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Συμφωνω και εγω με τον Sakis Player και μου αρεσε πολυ ο τροπος που εθεσε οτι (δεν ειναι τα ακριβη λογια) " "καπνιζω" μονο οταν καποιοι αναισθητοι καπνιζουν μεσα στα μουτρα μου." ;) Tρομερα πρεπει να ειναι και αυτα τα "ντοκυμαντερ" - επεισοδια αλλα εγω δυστυχως δενθα καταφερω να δω καποιο... :( Πολυ καλο το post σου guru... ;) z http://www.imageshack.gr/files/s1c78u27pdrzea87u6p2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guru Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Tρομερα πρεπει να ειναι και αυτα τα "ντοκυμαντερ" - επεισοδια αλλα εγω δυστυχως δενθα καταφερω να δω καποιο... :( Πολυ καλο το post σου guru... ;) z Οι εκπομπές του Στέλιου Κούλογλου είναι πάντα εξαιρετικές. Θα σου πρότεινα λοιπόν να βάλεις κάποιον να σου τις γράψει στο βίντεο. Πάντως ακόμα κι αν χάσετε κάποια, να ξέρετε ότι μετά την προβολή τους από την τηλεόραση, βάζουν στο site ( http://rwf.gr/ ) το σενάριο, συνεντεύξεις και συνδέσμους. http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg ● Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα) ● Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Wirelessly posted (Nokia6630/1.0 (2.39.15) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1) Να ρωτήσω λίγο! Πόσες φορές σας έχει τύχει να σας σταματήσει κάποιος στο δρόμο και να σας ζητήσει τσιγάρο; εμένα μέσα σε ένα μήνα 3 φορές! Αν είναι δυνατόν τι κατάντια είναι αυτή;τι ξεπεσμός!! "Ζητιανιά θανατου!!":mad: Εμένα μου ζητάνε φωτιά ;) Αλλά φυσικά δεν έχω :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 Οι εκπομπές του Στέλιου Κούλογλου είναι πάντα εξαιρετικές. Θα σου πρότεινα λοιπόν να βάλεις κάποιον να σου τις γράψει στο βίντεο. Πάντως ακόμα κι αν χάσετε κάποια, να ξέρετε ότι μετά την προβολή τους από την τηλεόραση, βάζουν στο site ( http://rwf.gr/ ) το σενάριο, συνεντεύξεις και συνδέσμους. Ευγε guru, είμαι κι εγώ πιστός οπαδός του Κούλογλου. Στο ίδιο site βέβαια μπορείτε να βρείτε αρκετές από τις εκπομπές του (για τις παλιότερες δεν έχει τα πλήρη σενάρια) για θέματα όπως τα τρόφιμα (όποιος είδε τότε πως φτιάχνονται οι τεχνητές μπριζόλες... ), τα εντομοκτόνα αλλά και το Ιράκ κλπ Για τους τύπους που ζητάνε τσιγάρα (το θέμα βέβαια δεν έχει να κάνει κατ'ανάγκη με το τσιγάρο άλλη φορά ζητάνε ψιλά και πάει λέγοντας) ξέρω μια περίπτωση με έναν που γύρισε και απάντησε "δεν έχω ρε φίλε" ο άλλος παρεξηγήθηκε (μαστουρωμένος ή μεθυσμένος) έβγαλε κυνηγητικό μαχαίρι και προσπάθησε να τον μαχαιρώσει πισώπλατα αλλά τον πήρε ξώφαλτσα και μετά το έβαλε στα πόδια... Από τότε που το έμαθα έχω το νου μου όταν περνάω δίπλα τους. KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 Η χτεσινη εκπομπη ηταν εξαιρετικη...ορισμενα πραγματα,οπως το "κοριτσι της lucky strike"που απ'το πολυ καπνισμα επαθε καρκινο του λαρυγγα & δεν μπορουσε να μιλησει καλα,ή τα ποντικια που παθαιναν καρκινο του πνευμονα,ηταν σοκαριστικα... :worry: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. March 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2005 Ξεθαβω αυτο το θεμα για να καταγγειλω την προκλητικη συμπεριφορα καπνιστων & υπευθυνων της καφετεριας Ολιμπικο,οπου ειχαν την ατυχια να βρεθω σημερα το απογευμα... Μιας λοιπον & δεν υπηρχε θεση εξω,εγω & οι φιλοι μου αναγκαστηκαμε να καθησουμε μεσα,σε θεσεις μη καπνιζοντων.Διπλα μας καθοταν μια παρεα 6 ατομων & σε καποια στιγμη καποιος αρχισε να καπνζει.Δεν εδωσα σημασια,αφου λεω δεν χαλασε ο κοσμος για ενα τσιγαρο...ομως μετα απο λιγο αρχισαν να καπνιζουν και οι 6! :mad: Ευγενικα ειπα σε μια κοπελα της παρεας "νομιζω πως εδω ειναι χωρος μη καπνιστων,οπως γραφουν & τα καρτελακια πανω στα τραπεζια".Μου απαντησε ενας αλλο απ'την παρεα "Πηγαινε πες & στους υπολοιπους στην καφετερια να το σβησουν" :blink: Δεν εδωσα περισσοτερη σημασια,μιας & για 2-3 λεπτα εσβησαν τα τσιγαρα τους.Ομως,μετα απο λιγο,οταν ξαναρχισαν να καπνιζουν,φωναξα εναν σερβιτορο για να του πω την κατασταση.Εκεινος,αφου μου ειπε πως δεν εχει καμια ευθυνη,ειπε οτι θα φωναξει εναν υπευθυνο.Ελα ομως που περιμενα γυρω στα 20 λπετα & υπευθυνο που ειδα!Ετσι λοιπον,πηγα & τον βρηκα εγω & ακολουθησε ο παρακατω διαλογος: -Ξερετε,υπαρχει αυτο το προβλημα,καποιοι καπνιζουν σε χωρο μη καπνιστων. -Κακως,πολυ κακως! -Ναι,εσεις θα κανετε κατι γι'αυτο? -Ξερετε,δε μπορουμε,γιατι εχουμε πολυ κοσμο σημερα & δεν ειναι δυνατον να τους ελεγξουμε... -Μα μονο 6 τραπεζακια ειναι μη καπνιστων απο ολοκληρη την καφετερια.. -... -Αν ειναι ετσι γιατι βαζετε τα καρτελακια?Για να κοροιδευετε τον κοσμο? -Και τι να κανουμε,δικαστηριο?Εκ μερους του μαγαζιου σας ζητω συγνωμη,εχετε δικιο,δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα...παντως,οταν ξαναρθετε(!)ελατε να με βρειτε να το τακτοποιησουμε το θεμα... Εφυγα νευριασμενος χωρις να πω τιποτα...και καλα οι καταστηματαρχες,το ξερουμε πως κοροιδευουν τον κοσμο & κοιτανε μονο το κερδος,οι αλλοι,οι "πελατες",γιατι δε σεβαστηκαν το ΝΟΜΙΜΟ δικαιωμα του αλλου να καθησει χωρις καπνο στη μουρη του & μας εγραψαν κανονικα? Να μου πεις,στην Ελλαδα ζεις,τι περιμενεις?Σ'αυτο το μπουρδελοκρατος οπου ο καθενας επιβαλλει το δικο του με το ετσι θελω,γραφει κανονικα τους νομους κι αμα του ζητησεις το λογο σε κοιταζει σαν εξωγηινο! :rolleyes: :mad: Δεν θα εκανα ολη αυτη τη φασαρια αν ειχα καθησει σε θεσεις καπνιστων...ομως,απο τη στιγμη που καθομουν σ'ενα απ'τα τραπεζακια μη καπνιστων,ΑΠΑΙΤΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να πιω τον καφε μου χωρις τσιγαρο διπλα μου...ειναι τοσο παραλογο αυτο? Θα ηθελα ν'ακουσω τις αποψεις σας,εισικα των καπνιστων,μιας & πολλοι εχετε υποστηριξει πως αν ζητησεις ευγενικα απ'τον αλλο να σβησει το τσιγαρο του επειδη σ'ενοχλει θα το κανει...εδω δε σεβονται τους νομους,θα ιδρωσει τ'αυτι τους για σενα? Το ειπα και το ξαναλεω...χειροτεροι ΦΑΣΙΣΤΕΣ απ'τους καπνιστες δεν υπαρχουν...κι ας αφησουν τα παραμυθια της "καταδιωξης" τους απ'τους μη καπνιστες,μιας ΚΑΙ με ευγενικο τροπο απευθυνθηκα ΚΑΙ ειχα καθε νομιμο δικαιωμα να το κανω. ;) Εννοειται πως στη συγκεκριμενη καφετερια δε θα ξαναπαω & την επομενη που θα μου τυχει αναλογη περιπτωση θα παω και στα...δικαστηρια,κι ας με θεωρησουν τρελο... :mad: Ζητω συγνωμη για το μεγαλο ποστ & το υφος του σε ορισμενα σημεια,αλλα η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο πλεον... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. March 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2005 Προσωπικα αν εμπαινα με την παρεα μου σε μια καφετερια και ειχε θεση μονο για μη καπνιζοντες, απλα θα πηγαινα σε μια αλλη καφετερια (γιατι θελω να πιω τον καφε μου και οχι να αρχισω διενεξη για το αν θα καπνισω η οχι. Με τον καφε μου καπνιζω και εξυπακουεται οτι θα καπνισω... αν δεν υπαρχει χωρος για καπνιστες θα παω παραδιπλα). Απο την αλλη ο μαγαζατορας, προκειμενου να μη με χασει απο πελατη βαζω στοιχημα οτι δε θα το ειχε σε τιποτα να βγαλει τα καρτελλακια απο κανα δυο τραπεζια "μη καπνιζοντων" και γιαυτο δε θα εφταιγα εγω βεβαια.... http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jane_butterfly Δημ. March 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2005 να σεβαστούν μη καπνίζοντα?? που ακούστηκε?! :w00t: :whistle: και ειδικά υπεύθυνοι σε καφετέριες !!! η καλύτερη περίοδος για τους μη καπνίζοντες νομίζω είναι το καλοκαίρι και αυτό επειδή κάθεσαι έξω ε και όσο να 'ναι γλυτώνεις λίγο από την "μπόχα" γιατί , δεν ειναι κοροϊδία να σε χωρίζει νοητά και μόνο ένα καρτελάκι από τους καπνίζοντες? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. March 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2005 Προσωπικα αν εμπαινα με την παρεα μου σε μια καφετερια και ειχε θεση μονο για μη καπνιζοντες, απλα θα πηγαινα σε μια αλλη καφετερια (γιατι θελω να πιω τον καφε μου και οχι να αρχισω διενεξη για το αν θα καπνισω η οχι. Με τον καφε μου καπνιζω και εξυπακουεται οτι θα καπνισω... αν δεν υπαρχει χωρος για καπνιστες θα παω παραδιπλα). Απο την αλλη ο μαγαζατορας, προκειμενου να μη με χασει απο πελατη βαζω στοιχημα οτι δε θα το ειχε σε τιποτα να βγαλει τα καρτελλακια απο κανα δυο τραπεζια "μη καπνιζοντων" και γιαυτο δε θα εφταιγα εγω βεβαια....Tα καρτελακια υπηρχαν κανονικοτατα στα τραπεζια αυτων που καπνιζαν... ;) οσο για τη δικη σου σταση,τη βρισκω πιο τιμια & σωστη & μακαρι να εκαναν ετσι ολοι οι καπνιστες... :( Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. March 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2005 κοιτα ειπα οτι παω να πιω τον καφε μου κι οχι να αναλυσω το θεμα οποτε θα το εκανα απλα γιατι δε βλεπω το λογο να μπω στην λογικη του πρεπει δεν πρεπει... Απο την αλλη, το να καθισω σε ενα τραπεζι που επιτρεπεται το καπνισμα και διπλα μου να ειναι τραπεζι μη καπνιζοντων το θεωρω πολυ μεγαλη κοροιδια για τους μη καπνιζοντες (μου εχει τυχει στα goodys το τραπεζι των μη καπνιζοντων να απεχει μισο μετρο απο το δικο μου). Με την ιδια λογικη και αυτος που δεν καπνιζει οταν δει οτι δεν υπαρχει ελευθερος χωρος για μη καπνιζοντες θα παει να πιει τον καφε του αλλου.... http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest lagoudakis Δημ. March 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2005 κατ"αρχας να πω οτι ειμαι καπνιστης,συμφωνω οτι δεν μπορεις να ριχνεις τον καπνο σου στα μουτρα του αλλου γιατι για διαφορους λογους μπορει να μην το αντεχει,στην διαμαχη αυτη πιστευω οτι πρεπει να τα βρουνε μεταξυ τους οι 2 πλευρες αν και δεν νομιζω να γινει ποτε αυτο, γιατι μονο αυτη ειναι η λυση,τα μαγαζια εχουν δυστυχως αθλιους εξαερισμους λογω κοστους με αποτελεσμα να την πληρωνουν οι ανθρωποι που δεν καπνιζουν,χωρια που τα μερη με τα ταμπελακια ειναι κοροιδια,εχω δει σε καφε να εχουν διπλα-διπλα καπνιζοντες και μη,στο 1 μετρο :wacko:και ενιωσα πολυ ασχημα γιατι διπλα μου βρισκοταν μια κοπελλα εγγυος :( φυσικα οταν το πηρα χαμπαρι σταματησα αμεσως να καπνιζω,θα μου πεις οτι κατι εγινε αφου στα 2 μετρα καπνιζαν ολοι με τρελλα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mario_fit Δημ. March 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2005 Δημητρη ας γινοταν αυτο Ιταλια και σου ελεγα εγω... Και στο λεω οχι με αερολογιες , αλλα προχτες συγκεκρμενα σε μαγαζι οπου απαγορευοταν το καπνισμα(αν και πλεον στην Ιταλια απαγορευεται ουσιαστικα παντου το καπνισμα σε κλειστο χωρο), καπνιζε μια παρεα 2ατομων και πριν καν μιλησει κανεις μας ειχε ερθει το γκαρσονι και του ειπε ευγενικα πως το καπνισμα απαγορευεται και ολα ελληξαν εκει.Ασε που εδω πεφτουν και "κλησεις"! Ανμ και εδω τους βλεπω πιο συνηδητοποιημενους και συμβιβασμενους απο'οτι στην Ελλαδα. Με λιγα λογια κατω πολες φορεςουτε που τους κεγεται καρφι αν απαγορευεται ή οχι το καπνισμα σε οριμενους χωρους... :mad: Ερωτηση:σε χωρο μη καπνιστων εχουν τασακια στην Ελλαδα τα τραπεζακια; Εδω παντως οχι... Παντως αυτη η κοροιδια του εδω απαγορευεται στο παραδιπλα τραπεζακι επιτρεπεται ειναι πραγματικα γελοιο! :mad: P.S.-Για να ειμαι δικαιος ομως υπαρχουν πραγματικα και καπνιστες οι οποιοι αν μη τι αλλο, συμπεριφερονται αψογα και πραγματικα ειναι πολυ ενταξει! http://www.imageshack.gr/files/s1c78u27pdrzea87u6p2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. March 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2005 Όπως έχω πει πριν καιρό και δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω... Την ημέρα που θα πάω για καφέ, θα καθίσω στους μη καπνίζοντες και επιστρέφοντας σπίτι τα ρούχα μου δεν θα είναι τίγκα στη μπόχα την τσιγαριλα, την ημέρα εκείνη θα σεβαστώ και εγώ τους καπνιστές. Υπερβολικός δεν είναι ο μη καπνιστής που απλά δεν καπνίζει και δεν θέλει τον καπνό. Υπερβολικός είναι ο καπνιστής που νομίζει ότι μπορεί να μολύνει τον αέρα μου επειδή έτσι γουστάρει. http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ilias1908 Δημ. March 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2005 Παιδια παντως κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να μην μπορω να αποφυγω τον καπνο απο το τσιγαρο καποιου... Εκεινη την ωρα τον σκοτωνω ανετα αυτον που καπνιζει :mad: :rtfm: Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη! http://www.progno.gr ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris79 Δημ. May 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2005 Αν και ο ίδιος είμαι μη καπνιστής και αντικαπνιστής, δεν συμφωνώ με την προσπάθεια να κόβεται το κάπνισμα με το ζόρι. Το κάπνισμα στα μαγαζιά στα καφέ και γενικά τους δημόσιους χώρους καλώς απαγορεύεται γιατί ενοχλέι τους μη καπνιστές, δημιουργεί μία άνιση και επικίνδυνη γι'αυτούς κατάσταση. Ωστόσο μέσα στα σπίτια τους ή στα αυτοκίνητά τους οι καπνιστές ας κάνουν ότι θέλουν. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ενήλικες σκεπτόμενους ανθρώπους που είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την υγεία τους και για τις αποφάσεις που λαμβάνουν. Όπως δεν μπορείς να τιμωρήσεις κάποιον που πχ αυτομαστιγώνεται, έτσι δεν μπορείς να επιβάλλεις ποινή και στον καπνιστή που συνειδητά βλάπτει την υγεία του (όταν βλάπτει μόνο τη δική του υγεία και όχι και των διπλανών του). Και αν η προτεινόμενη πολιτική όντως εφαρμοστεί και κατορθώσει να τους το κόψει, είτε επειδή τους το απαγορεύει είτε επειδή διαμορφώνει την τιμή του σε μεγάλο ύψος, τότε αναπόφευκτα θα δημιουργήσει και άλλη μία μεγάλη κατηγορία καταπιεσμένων ανθρώπων, πράγμα που δεν τιμά καμία πολιτισμένη κοινωνία. Αυτό που προτείνω κατά του καπνίσματος είναι η ενημέρωση από σχετικά μικρή ηλικία, αλλά και η ενημέρωση των ίδιων των καπνιστών. Σαφώς η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους ανεξαιρέτως τους δημόσιους χώρους, και βέβαια η απαγόρευση των διαφημίσεων καπνού, γιατί ναι μεν ως εμπορική πράξη είναι απολύτως θεμιτή, ειδικά όμως ως προς το κάπνισμα θίγει έμμεσα το δικαίωμα στην υγεία, στο μέτρο που δύναται να δημιουργήσει σε ανθρώπους επίπλαστες αυτοκαταστροφικές ανάγκες. Το δε κράτος πρέπει να βοηθάει εκείνους που θέλουν να το κόψουν αλλά είναι εθισμένοι. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι. Το αν οι καπνιστές και γενικά όσοι θέτουν συνειδητά και εκούσια σε κίνδυνο την υγεία τους πρέπει να πληρώνουν αυξημένες εισφορές υγείας ή ασφαλιστικές εισφορές στους κοινωνικοασφαλιστικούς φορείς, αυτό νομίζω ότι είναι άλλο θέμα, στο οποίο εγώ θα απαντούσα θετικά. Αυτα ειναι σωστα. Εγω δεν καπνιζω διοτι ειμουν απο τους τυχερους που 5-6 χρονων ειχα δει στη ΕΡΤ1 μια ερευνα που ειχε γινει και εδειχνε οτι οι νεκροι απο το τσιγαρο ειναι λιγοτεροι απο τους μη καπνιζοντες κι αυτο διοτι ο καπνιστης οταν τραβαει καπνο δεν τον κρατει μεσα του με αποτελεσμα ο,τι ειναι να παθει θα το παθει ο ιδιος, αλλα τον διωχνει τον καπνο με αποτελεσμα μεχρι αυτος να διαλυθει, ο καπνός, εχει περασει απο αλλα 100 ατομα τα οποια ορισμενα απο αυτα δεν καπνιζουν, οχι συνειδητα ή επειδη δεν το αντεχουν, αλλα επειδη ειναι και ανηλικοι και παιδια. Και ο καπνος μεταφερει ολη την βλαβερη ουσια που χρειαζετε ο οργανισμος για να δημιουργησει ογκο. Το αρρωστημενο απο ολα ειναι οτι η καπνιστες για να ικανοποιησουν την αναγκη τους για νικοτινη δεν το ενδιαφερει τιποτε αλλο εκτος απο αυτην καθεαυτην την αναγκη, με αποτελεσμα ο καπνος φυσικα να ακολουθησει την ως ανω διαδρομη. Εγω δεν καπνιζω συνηδειτα ή επειδη δεν μου αρεσει, πραγμα που αληθευει, αλλα δεν μπορω να αντεξω την αποπνιχτικη μυρωδια που βγαζει, οχι ο καπνος του τσιγαρου, αλλα ο καπνος του τσιγαροχαρτου. Ολοι θα εχετε μυρισει φυσικα και θα εχετε καταλαβει την διαφορα στο αρωμα ενος ********ιου ενος πουρου κι ενος τσιγαρου. Και τα τρια ειναι θανατος αλλα οι επιστημονες λενε οτι το τσιγαρο εχει 2000 καρκινογονες ουσιες οι 1000 εξ' αυτν στο τσιγαροχαρτο. Το ασχημο ειναι οτι κανενας δεν ξερει τις αλλες καρκινογονες ουσιες. Ξερουν μονο την πίσσα, την νικοτίνη, το βενζολιο και 2-3 ακομα στοιχεια όπου τα βαζουν ηδη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrGus Δημ. May 23, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2005 Παιδια παντως κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να μην μπορω να αποφυγω τον καπνο απο το τσιγαρο καποιου... Εκεινη την ωρα τον σκοτωνω ανετα αυτον που καπνιζει :mad: :rtfm: πραγματικα ειναι πολυ εκνευριστικο οταν ο καπνος ερχεται πανω σου κ δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο απο το να τον αναπνευσεις! ΥΓ: που το ξεθαψατε το θεμα παλι!?! :) "What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow ΚΩΣΤΑΣ Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. May 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2005 Εγω ειμαι μη καπνιστης αλλα εχω συνιθεισει τον καπνο. Καπνιζει ο πατερας μου και επισης οποτε παω στην θεια μου (συχνα) τρωω τον καπνο στον μουρι. Οποτε δεν εχω προβλημα εκτος και αν ειανι παραπολυ καπνος σε πολυ μικρο χωρο. Παντος δεν θα ηθελα να αρχισω ποτε το καπνισμα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sonymobby Δημ. May 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2005 Παιδια εγω ειμαι μη καπνιστης και μισω το καπνισμα. Εγω οταν ημουν 14 χρονων επαθα ασθμα λογο παθητικου καπνιστη. Ο πατερας μου συνεχεια καπνιζε και με αρρωστησε! Μακρια το τσιγαρο απο τα παιδια! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts