Jump to content

Ηχεία, τι να αγοράσω;

Exposed_Bone
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

δεν ειναι μεγαλο το μπασο σε σχεση με τα τα οποια ηχεια περιβαλλεται? αυτο που στην ουσια θελω, ειναι καλο μπασο, χωρις ταυτοχρονα να μου δημιουργει βουητο στο κεφαλι απο την ενταση;)

Πιστεψε με τα ηχεια ειναι υπεραρκετα σε ενταση.Ανετα κανεις παρτακυ :p

Παντως το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε ενα καταστημα που τα εχουν κ να τα ακουσεις live ;)

@ Nokia 3230 - Nokia 6131 - Nokia E51 - Nokia 5530XM - HTC Desire - Motorola Defy+ - Nexus 5 - Xiaomi Redmi Note 4X - Xiaomi Mi 9T @

Intel i7 4770k/\Gigabyte GA-Z87X-UD4H/\G.SKILL Sniper 2x8GB DDR3/\nVidia GTX 970/\SSD Samsung 850 EVO 250GB/\Enermax Triathlor FC 650W/\DELL U2713HM

• Απαντήσεις 393
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

θα επανελθω στο θεμα μετα τις πανελλαδικες:p

ευχαριστω πλ για τις απαντησεις σας!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ έχω αυτά εδώ και 2-3 χρόνια και έχω να πω ότι παίζουν δυνατά (90watt rms) και με απίστευτη ποιότητα ήχου (είναι και thx certified) ;)

http://www.techfuels.com/attachments/speaker/6190d1223111597-altec-lansing-mx5021-2-1-pc-speaker-altec-lansing-mx5021-2.1-pc-speaker.jpg

creative audigy εχω http://www.computertarget.com.au/oscom/catalog/images/creative_audigy-value.jpg

κυριως μουσικη θελω. EDM οποτε καταλαβαινετε πως το μπασο παιζει πλ σημαντικο ρολο..δινω μεχρι 150 βαρια 170 ευρω..

το θεμα με τα ηχεια π εχω τωρα ειναι το εξης. οταν τα εχω συνδεδεμενα στν καρτα ηχου, δουλευουν αρκετα ικανοποιητικα. οταν ομως τα συνδεω στον μικτη, το woofer αλλα και τα υπολοιπα ηχεια δινουν μαχες και ο ηχος δεν βγαινει σ ικανοποιητικη ποιοτητα κ ενταση..

καταρχας αμα θελεις κυριως μουσικη ξεχνα τον πολυκαναλο ηχο.2.1 ηχεια ειναι τα καλυτερα γι'αυτο τον σκοπο.

επισης η συγκεκριμενη καρτα ηχου που εχεις..οπως την :blink: δεν ειναι πολυκαναλη!! μια απλη καρτα ειναι,τωρα πως δουλευουν τα ηχεια σου..αυτο δεν το ξερω..

αμα θελεις να με ακουσεις,αλλαξε καρτα ηχου η να παρεις ηχεια 2.1.

[sIGPIC][/sIGPIC]

καταρχας αμα θελεις κυριως μουσικη ξεχνα τον πολυκαναλο ηχο.2.1 ηχεια ειναι τα καλυτερα γι'αυτο τον σκοπο.

επισης η συγκεκριμενη καρτα ηχου που εχεις..οπως την :blink: δεν ειναι πολυκαναλη!! μια απλη καρτα ειναι,τωρα πως δουλευουν τα ηχεια σου..αυτο δεν το ξερω..

αμα θελεις να με ακουσεις,αλλαξε καρτα ηχου η να παρεις ηχεια 2.1.

Μα η audigy ΕΙΝΑΙ πολυκαναλη.Υποστηριζει μεχρι κ 7.1 !!!

Ειχα συνδεσει 5.1 ηχεια στην δικια μου κ τα επεζε απροβληματιστα.

@ Nokia 3230 - Nokia 6131 - Nokia E51 - Nokia 5530XM - HTC Desire - Motorola Defy+ - Nexus 5 - Xiaomi Redmi Note 4X - Xiaomi Mi 9T @

Intel i7 4770k/\Gigabyte GA-Z87X-UD4H/\G.SKILL Sniper 2x8GB DDR3/\nVidia GTX 970/\SSD Samsung 850 EVO 250GB/\Enermax Triathlor FC 650W/\DELL U2713HM

Σφηνα mode/on

Ta 5.1 δεν ειναι καταλληλα για ακροαση μουσικης;;;

γιατι λετε οτι αποδισουν καλυτερα στην μουσικη τα 2,1;;

Σφηνα mode/off

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Σφηνα mode/on

Ta 5.1 δεν ειναι καταλληλα για ακροαση μουσικης;;;

γιατι λετε οτι αποδισουν καλυτερα στην μουσικη τα 2,1;;

Σφηνα mode/off

Συμφωνο απολυτα μαζι σου!Ειχα 5.1 και πηγα σε 2.1 γι αυτο το λογο ;)

Συμφωνο απολυτα μαζι σου!Ειχα 5.1 και πηγα σε 2.1 γι αυτο το λογο ;)

Μα στο παραπανω ποστ μου δεν εκφερω γνωμη:p

Ερωτηση κανω γιατι τα 5.1 δεν ειναι καταλληλα για ακροαση μουσικης...αν γνωριζει καποιος να μου εξηγησει

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Δική μου άποψη,με τα 5,1 μπορείς απλά να απολαμβάνεις τον ήχο από πολλά σημεία,με την διάταξη των πολλών ηχείων,όμως δεν έχεις και την καλύτερη απόδοση ακρόασης.Τα 2,1 είναι πιο ιδανική λύση.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Μα η audigy ΕΙΝΑΙ πολυκαναλη.Υποστηριζει μεχρι κ 7.1 !!!

Ειχα συνδεσει 5.1 ηχεια στην δικια μου κ τα επεζε απροβληματιστα.

Εγω πολυκαναλες καρτες ηχου ξερω οτι εχουν 5 θυρες!

καποια σετ ηχειων εχουν συνδεση με μονο θυληκο και αυτοτροφοδοτουνται απο την κεντρικη μοναδα του γουφερ,κατι σαν ενισχυτη.

εμενα η Sound Blaster εχει επιπλεον μια θυρα! βεβαια αχρησιμοποιητη την εχω :cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μα στο παραπανω ποστ μου δεν εκφερω γνωμη:p

Ερωτηση κανω γιατι τα 5.1 δεν ειναι καταλληλα για ακροαση μουσικης...αν γνωριζει καποιος να μου εξηγησει

Ουπς!Δεν προσεξα τα ερωτηματικα :p

Οπως τα λεει ο φιλος Nagata ειναι....Για μουσικη πας σε 2.1 και για ταινιες σε 5.1/7.1

Εγω πολυκαναλες καρτες ηχου ξερω οτι εχουν 5 θυρες!

καποια σετ ηχειων εχουν συνδεση με μονο θυληκο και αυτοτροφοδοτουνται απο την κεντρικη μοναδα του γουφερ,κατι σαν ενισχυτη.

εμενα η Sound Blaster εχει επιπλεον μια θυρα! βεβαια αχρησιμοποιητη την εχω :cool:

Κοιτα, τα ηχεια που ειναι για υπολογιστη (logitech,creative,altec) συνηθως συνδεονται πανω στο woofer και απο εκει φευγει ενα καλωδιο στην καρτα ηχου αν εχεις 2.1 κ τρια καλωδια αν εχεις 5.1.Για 7.1 μαλλον (δεν ειμαι σιγουρος) φευγουν 4.Αρα απο πλευρας συνδεσιμοτητας εισαι οκ.

Για αλλα ηχεια που δεν προοριζονται για pc και εχουν θυληκο δεν εχω ασχοληθει, αρα δεν ξερω τι γινεται :happy:

Παντως απο καρτα ηχου οτι ηχεια κ να παρει δεν θα εχει κανενα προβλημα.Απλα αν θελει κατι σε ποιο επαγγελματικο κ διαφορες αλλες εξοδους πας σε xonar ή xfi.

Ουπς!Δεν προσεξα τα ερωτηματικα :p

Οπως τα λεει ο φιλος Nagata ειναι....Για μουσικη πας σε 2.1 και για ταινιες σε 5.1/7.1

Ομως αν θες μουσικη και ταινιες τι κανεις;;;:p

αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν αποδιδουν τα 5.1 σε μουσικη...????????????????

φυσικα εννοειται οτι η συγκριση να ειναι ισαξια στην ποιοτητα,,πχ ενα 2,1 στα 100 ευρω ενα αντιστοιχο 5,1 εχει καπου στα 180 ευρω πχ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Ομως αν θες μουσικη και ταινιες τι κανεις;;;:p

αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν αποδιδουν τα 5.1 σε μουσικη...????????????????

φυσικα εννοειται οτι η συγκριση να ειναι ισαξια στην ποιοτητα,,πχ ενα 2,1 στα 100 ευρω ενα αντιστοιχο 5,1 εχει καπου στα 180 ευρω πχ...

Μια χαρα αποδιδουν τα (ακριβα) 5.1 στη μουσικη.Απλα σε συγκριση με τα 2.1 η "ακουστικη" τους δεν ειναι κ τοσο καλη.

Φαντασου τωρα να ακους το αγαπημενο σου τραγουδι απο 5 διαφορετικα σημεια!Ε δεν ακουγεται κ τοσο καλα απ οτι αν το ακουγες απο 2...

Αντιθετα σε μια ταινια οπου ακουγονται διαφοροι ηχοι (το περπατημα,το κελαηδισμα των πουλιων :lol: ) ειναι καλυτερα να τους ακους απο τα πισω ηχεια.

Ελπιζω να βοηθησα λιγο :)

Καταλαβα τι εννοεις,εχεις δικιο,,οποτε βρηκα τη λυση,,για μουσικη θα τα βαζω και τα πεντε ηχεια στη σειρα:grin:

:ooch:

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Καταλαβα τι εννοεις,εχεις δικιο,,οποτε βρηκα τη λυση,,για μουσικη θα τα βαζω και τα πεντε ηχεια στη σειρα:grin:

:ooch:

Ετσι ομως πανε χαμενα τα 5.1 :)

αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν αποδιδουν τα 5.1 σε μουσικη...
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με αυτό, αλλά έχε υπόψη σου ότι τα cd μουσικής είναι συνήθως στερεοφωνικά, δηλαδή έχουν 2 κανάλια ήχου. Το να προσπαθήσεις να τα αναπαράγεις σε σύστημα που έχει 5+1 κανάλια είναι λογικό ότι θα δημιουργήσει προβλήματα. Είτε δεν θα ακούγονται τα υπόλοιπα κανάλια, είτε θα γίνει upmix το οποίο δεν έχει πάντα καλά αποτελέσματα.

mcde θενκς για την διευκρινιση,,τωρα καταλαβα τι παιζει...:)

και γι αυτους που θελουν στο πισι τους αριστη ποιοτητα ηχου στη μουσικη αλλα και στις ταινιες τι κανουν? δεν υπαρχει λυση περα απο το να αγορασει 5,1 και 2,1 και να τα χρησιμοποιει απο την εκαστοτε περιπτωση??

στα 5,1 μπορω να επιλεξω εγω να λειτουργουν μονο τα 2 καναλια στη μουσικη;;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

• 3 weeks later...

Λοιπον, μια και καηκαν τα Creative που ειχα λεω να παρω καινουργια 5.1.

Τα οικονομικα ειναι περιορισμενα οποτε αναγκαστικα και οι επιλογες λιγες:

1) http://www.apothema.gr/Product/5-1-350-50270/Hercules/XPS_5_170_SILVER.html

2) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.580121

3) http://www.shoxx.com/product_info.php?products_id=8261&osCsid=ec4387518b92f607717b1ff12dd12086

Οπως καταλαβαινετε μπορω να διαθεσω το πολυ μεχρι 60-70ε.Ο χωρος που θα μπουνε ειναι μικρος (25τμ),

οποτε δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ η δυναμη.

Οσον αφορα τα ηχεια: Για τα Hercules δεν ξερω κατι, τα ειδα τυχαια και διαβασα εδω μεσα καλες κριτικες.

Για τα Easytouch μου εκανε εντυπωση το μεγαλο Bandwidth (20Ηz-20KHz θεωρητικα) και η χαμηλη τιμη τους.

Ακουω γνωμες........

Εφτασε και η στιγμη να εξοπλισω το λαπτοπακι msi u100...

θελω να παρω ηχεια σε τιμη περιπου 50 ευρω, κυριως θελω ν ακουω μουσικη και να βλεπω κανα σιριαλ....

δεν ξερω τι θα ηταν καλυτερο στην παραπανω τιμη απο αποψη ποιοτητας ηχου...5,1 ηχεια ή 2,1 ηχεια;;;

επισης στις ταινιες θα εχει διαφορα μεγαλη απο 5,1 σε 2,1 ;;;; (με δεδομενο οτι ειτε 2,1 παρω ειτε 5,1 θα ειναι κατηγοριας 50 ρικου)

για 2,1 ποιο απο τα 2 προτεινετε;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802652

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802646

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Τι θα λεγατε αν προσθετα και αυτα τα 2 στη λιστα;;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501607

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501619

:)

τα 2α θα εχουν αισθητη διαφορα απο τα χ230;;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

δε νομιζω..τα x230 ειναι δοκιμασμενα παρα πολυ καλα...και σκυλια!πιστευω δεν αξιζει να δωσεις 26€ παραπανω για αυτη τη διαφορα..δωσε 80€ και παρε τα z-2300 που δινει ενας συμφορουμιτης απο εδω..(δες στις αγγελιας) ..αυτα δε παιζονται..

δε νομιζω..τα x230 ειναι δοκιμασμενα παρα πολυ καλα...και σκυλια!πιστευω δεν αξιζει να δωσεις 26€ παραπανω για αυτη τη διαφορα..δωσε 80€ και παρε τα z-2300 που δινει ενας συμφορουμιτης απο εδω..(δες στις αγγελιας) ..αυτα δε παιζονται..

Πιστευω οτι για το λαπτοπ που τα θελω(u100) δεν αξιζουν τα z2300,του παραπεφτουν του u100:p

Οποτε παω για τα x230 μιας και τα συστεινουν πολλοι απ οτι διαβασα,,,αλλα ειναι 32watt...ενω τα trust που λεω πιο πανω ειναι 40watt:O θα εχει διαφορα για 8watt;;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Πλακα-πλακα και εγω για 60-80€ ελεγα να διαθεσω για ηχεια, μεχρι που ακουσα εναν φιλο ,και πηρα τα M-Audio Studiophile AV-40. (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1057766&catalog=19&category=69980729 ).

Αν τα ακουσετε θα δειτε οτι αξιζει καθε ευρω τους.

Πιστευω οτι για το λαπτοπ που τα θελω(u100) δεν αξιζουν τα z2300,του παραπεφτουν του u100:p

Οποτε παω για τα x230 μιας και τα συστεινουν πολλοι απ οτι διαβασα,,,αλλα ειναι 32watt...ενω τα trust που λεω πιο πανω ειναι 40watt:O θα εχει διαφορα για 8watt;;

ειναι logitech ....:)