Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θεωρείς τα tablet pcs mainstream κατηγορία προϊόντων. Δεν ήταν ποτέ και είναι δύσκολο να γίνουν στο μέλλον.

μάλλον είσαι τουλάχιστον 5 χρόνια πίσω και βλέπεις μόνο στην περιοχή της Ελλάδας. αλλά δεν θα μαλώσουμ εδώ αν κάποιοι είναι πορωμένοι με την Acer, ή με την Sony ή κλπ. αλλά απεχθάνομαι τα αβάσιμα επιχειρήματα. εγώ και λινκ έβαλα και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία κατέθεσα (που είναι ανεκτίμητη).

Καλημέρες, ας ξεφύγουμε λίγο από την Acer! :P

μάλιστα αγαπητέ ;)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλημέρες, ας ξεφύγουμε λίγο από την Acer! :P

Είμαι κάτοχος ενός Multirama Mobilo Z500-A170 (Centrino 1.7GHz, 1GB DDR Ram, 80GB HDD, Ati Mobility Radeon 9600) εδώ και ~2.5 χρόνια. Διάλεξα λάπτοπ με Centrino επεξεργαστή τότε γιατί η αυτονομία για εμένα έχει το μεγαλύτερο ρόλο.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο ρόδινα όσο τα περιμένα. Από την πρώτη μέρα αγοράς η μπαταρία δε μπορεί ν'αντέξει με τίποτα πάνω από 1h & 15min, κι αυτό χωρίς να τον ζωρίζω, σερφάροντας στο ίντερνετ και το office ανοιχτό.

Για να δω ταινία ούτε λόγος, είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί η ταινία γιατί θα έχει κλείσει το laptop λόγω της μπαταρίας.

Το μόνο που έχω "πειράξει" για να πεις ότι καταναλώνει μπαταρία είναι η φωτεινότητα της οθόνης την οποία την έχω ορίσει στο μέγιστο. Κι αυτό γιατί αν την χαμηλώσεις γίνεται μουντή η οθόνη και είναι δυσδιάκριτη.

Θα μου πείτε και καλά ρε φίλε, μετά από 2 χρόνια το θυμήθηκες; Η απάντηση είναι όχι, αλλά τόσο καιρό είχα συμβιβαστεί. Πλέον όμως δεν πάει άλλο..ένα μηχάνημα το οποίο το έχεις πληρώσει 1750? είναι κρίμα να μην μπορεί να κάνει αυτά που λέει.

Κι ερωτώ υπάρχει κάτι που δεν κάνω σωστά; Υπάρχουν τίποτα "hidden" options για την αυτονομία του Centrino; Έχω φάει ατέλειωτες ώρες ψαξίματος αλλά μάταια.

Κατιτίς τέλος πάντων για να βελτιωθεί η αυτονομία του!

ΤΙΑ :)

Με χρήση δύο διαφορετικών συνθέσεων MULTIRAMA, έναν πέρσι και ένα φέτος, κρατάνε minimum διάρκειας 2 και κάτι ωρών έκαστο... δεν μπορώ να ξέρω τι φταίει και έχεις τόσο χαμηλή αυτονομία, αλλά νομίζω ότι μια καλή κίνηση, με κόστος όμως, είναι αν μπορούσες να πάρεις μια καινούργια μπαταρία, ίσως και μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Πάντως, σε ένα τεστ στο PC WORLD που είχα διαβάσει και μιλούσαν για 3,5 ώρες για το ένα από τα δύο laptops, πήρα στα κεντρικά και τους ρώτησα διότι είχα μόνο 2-2,5 ώρες, οπότε μου είπαν ευθέως ότι για εμπορικούς λόγους είχαν βάλει μεγαλύτερη μπαταρία!!! :blink:

Παραθέτω και το σχετικό post διότι αν θυμάμαι καλά θέλει εγγραφή για να το διαβάσεις:

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / LAB TESTS

LAB TESTS

Hardware / Notebooks / All-in-One Notebooks

Συγκριτικό Τεστ - Centrino Notebooks

Multirama Mobilo SGM400-180

Γενική Βαθμολογία : 81.2

Δημοσίευση στο: Τεύχος 7 - Ιούλ/Αυγ. 2005

Αν και το case που χρησιμοποιεί το παρόν notebook συναντάται και σε άλλα μοντέλα της αγοράς, διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από τα υπόλοιπα. Τόσο λόγω χρώματος (λευκό, αντίστοιχο με των υπολογιστών της Apple) όσο και λόγω οθόνης, το notebook των Multirama ξεχωρίζει. Ειδικά η οθόνη του διαθέτει επίστρωση glare, χάρη στην οποία επιτυγχάνονται πολύ πιο ζωντανά χρώματα. Ακόμα ένα σημείο στο οποίο διαχωρίζεται το notebook είναι η κάρτα γραφικών του, η οποία είναι εφοδιασμένη με 256ΜΒ μνήμης. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύστημα επιτυγχάνει τις υψηλότερες επιδόσεις σε περιβάλλον 3D μεταξύ όσων είχαμε στη διάθεσή μας. Αν και κάποιος θα περίμενε να υπολείπεται σε επίπεδο αυτονομίας, συμβαίνει το αντίθετο, εκπλήσσοντας με τις τρεισήμισι ώρες που αντέχει χωρίς ρεύμα. Συνολικά, αποτελεί μια εξαιρετικά ισορροπημένη λύση.

Κατασκευαστής: Multirama

Διάθεση: Multirama, 801-11-15000

Εγγύηση: 2 χρόνια

Γενικά χαρακτηριστικά

Οθόνη : 15 ίντσες / 1.400x1.050pixels

Επεξεργαστής : Intel Pentium M, 1.866MHz

Μνήμη : 1024MB DDR 333MHz

Υποσύστημα Γραφικών : ATI Mobility Radeon X700 (256MB)

Σκληρός Δίσκος : 80GB, 5.400rpm

Οπτικό drive : DVD+R9:2,4x, DVD+RW:8x/4x, DVD-RW:8x/4x, DVD-ROM:8x, CD:24x/10x/24x

Ασύρματη Δικτύωση : Bluetooth, 802.11b/g, IrDA

Διαστάσεις : 329x275x37 χιλ.

Βάρος : 3.535 γραμμ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

nobleman ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Μιας κι είσαι κι εσύ χρήστης φορητών Η/Υ από τα Multirama μήπως έχεις κάποια πληροφορία εύκαιρη για το τί τύπου μπαταρία πρέπει να προμηθευθώ, τί χωρητικότητας, αν είναι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο κτλ.;

Υπάρχει πιθανότητα κάτι άλλο-δεν ξέρω τί-να επηρεάζει τη διάρκεια της μπαταρίας, μιας κι αυτό συμβαίνει από την πρώτη μέρα αγοράς του λάπτοπ;

Θενξ! :)

129026.png?1640591734

μάλλον είσαι τουλάχιστον 5 χρόνια πίσω και βλέπεις μόνο στην περιοχή της Ελλάδας.
Καμία σχέση. Αυτό που βλέπω είναι πόσo ασχολούνται όλοι οι κατασκευαστές φορητών με τα tablets. Οι περισσότεροι ένα μοντέλο κατασκευάζουν, στην καλύτερη περίπτωση. Αυτό, για μένα, τα λέει όλα.

Κοίτα, επηρεάζει σίγουρα το γνωστό και ως «καλιμπράρισμα» της μπαταρίας... κάτι που προσωπικά το κάνω σε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιώ και λειτουργούν με μπαταρία... μια φορά το μήνα, πλήρης αποφόρτιση, προσπάθεια επανεκκίνησης ώστε να αδειάσει τελείως, μερικές ώρες εκτός λειτουργίας και εν συνεχεία πλήρης φόρτιση... με τον τρόπο αυτό, το Μacbook Pro που έχω τώρα και από το οποίο σου γράφω, βγάζοντάς το σπάνια από το ρεύμα, δείχνει τώρα 90-95% χωρητικότητα μετά από 7 μήνες και 128 φορτίσεις...

Σχετικά με τον τύπο μπαταρίας, πάρε στα κεντρικά να τους ρωτήσεις... εγώ χρησιμοποίησα τότε το νούμερο του service (210-6242809) και βρήκα ανταπόκριση αλλά κυρίως καλή εξυπηρέτηση!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

nobleman ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Μιας κι είσαι κι εσύ χρήστης φορητών Η/Υ από τα Multirama μήπως έχεις κάποια πληροφορία εύκαιρη για το τί τύπου μπαταρία πρέπει να προμηθευθώ, τί χωρητικότητας, αν είναι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο κτλ.;

Υπάρχει πιθανότητα κάτι άλλο-δεν ξέρω τί-να επηρεάζει τη διάρκεια της μπαταρίας, μιας κι αυτό συμβαίνει από την πρώτη μέρα αγοράς του λάπτοπ;

Θενξ! :)

control panel>power options>power schemes>portable/laptop; αυτο δε βοηθαει καθολου; :)

Έχω 3 απορίες:

1) Πως συνδέουμε 2 pc μόνο για μεταφορά αρχείων εκτός από χρήση κάρτας δικτύου; (desktop k laptop)

2) Πως σε ένα ήδη υπάρχον δίκτυο ADSL σε desktop μπορώ να συνδεθώ ταυτόχρονα με το λάπτοπ χωρίς την μεσολάβηση του desktop; (η και με αυτή αν δεν γίνεται αλλιώς...) Γίνεται να βάλω διακλαδωτή στο μόντεμ; (δεν είναι ασύρματο). Η ταχύτητα downloading μειώνεται με την ταυτόχρονη χρήση τους;

3) Ενδιαφέρομαι να πουλήσω μνήμη ram, που ακριβώς πρέπει να το καταχωρήσω σε αυτό το site;

Όποιος γνωρίζει κάτι απ' τα παραπάνω ας μου πει :)

Άλλη μια ερώτηση... Όπου διαβάσω λέει πως το μοντέλο Toshiba Satellite A110-195 παίρνει RAM PC2-4200. Βάζοντας όμως το cpu-z μου εμφανίζει πως έχει RAM PC2-4300! (Δεν ξέρω από αυτά, αν είναι ίδια ας μου το πει κάποιος). Τι RAM πρέπει να βάλω εγώ τώρα; :worry:

Όλα δικά σου μάτια μου κι ο πόνος σου δικός μου

είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καμία σχέση. Αυτό που βλέπω είναι πόσo ασχολούνται όλοι οι κατασκευαστές φορητών με τα tablets. Οι περισσότεροι ένα μοντέλο κατασκευάζουν, στην καλύτερη περίπτωση. Αυτό, για μένα, τα λέει όλα.

υπάρχει μια λέξη... trend.

όσο για το 1 μοντέλο... δε νομίζω. αν δεις στα sites τους θα καταλάβεις.

ήδη από το 2007 λόγω Vista βγαίνουν τα πρώτα desktop pcs με οθόνη αφής (στην αγορά για οικιακή χρήση).

σκέψου ότι σχεδόν όλες οι εκδόσεις των Vista θα υποστηρίζουν wacom pen.

δεν έχω παρά να πιστέψω τον Bill Gates: "σε λίγα χρόνια όλα τα laptops θα είναι tablets, η οθόνη αφής θα κυριαρχήσει παντού"

(το ίδιο είπε και για τους 64bit cpu και ήδη από το 2007 τα περισσότερα μοντέλα της intel υποστηρίζουν 64bit)

αυτά για να κλείσει το θέμα ;)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Άλλη μια ερώτηση... Όπου διαβάσω λέει πως το μοντέλο Toshiba Satellite A110-195 παίρνει RAM PC2-4200. Βάζοντας όμως το cpu-z μου εμφανίζει πως έχει RAM PC2-4300! (Δεν ξέρω από αυτά, αν είναι ίδια ας μου το πει κάποιος). Τι RAM πρέπει να βάλω εγώ τώρα; :worry:

στειλε ενα mail αν θες να τους ρωτησεις για το μοντελο σου για να'σαι σιγουρη :)

service@ideal.gr

την επομενη εργασιμη απαντησαν σε μενα.

Θελω να παρω για δωρο ένα φορητο. Τι μπορω να βρω με 1000 περιπου ευρω που ναχει καλουτσικη καρτα γραφικων;

Eγω τελικα θα παρω τον Acer 5633WLMi 2GB 120GB 15.4'' με 1142€

και μαλλον εξτρα την επεκταση εγγυησης Advantage Plus ****dental Damage με 166€.

Το acer θα τον εχω μαλλον αυριο θα σας πω αν ειμαι απο τους ''τυχερους''που εχουν προβληματα!

Για την εγγυηση θελω να δω πρωτα τα ''ψιλα γραμματα'' αλλα ψαχνω κανεναν γνωστο να με κανει μεταφραση! (επειδη δεν ειμαι καλος στα αγγλικα) και αυτο το πακετο περιλαμβανει και σπασιμο οθονης αλλα δεν ξερω με τη προυποθεση!

τον πηρα τον φορητό και μαζι με δώσανε δωρεάν και μια Vodafone Mobile Connect 3G Broadband αξιας περιπου 300€ οχι οτι θα τι χρησιμοποιούμε πολύ αλλα δεν με χαλάει.

Κοιτουσα το hp pavilion 6139

Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής/Manufacturer : HP

Επεξεργαστής/CPU : Intel Core Duo T2250

Οθόνη/Screen (inches) : 15,4

Μνήμη/Memory (ΜΒ) : 1.024

Σκληρός δίσκος/Hard disk (GB) : 120

Κάρτα γραφικών/Graphics card : NVidia GeForce Go7400 128MB up to 256ΜΒ

Οπτικό μέσο : DVDR/W

Κάρτα δικτύου/Network card : 802.11b (WiFi), 10/100, Bluetooth

Λειτουργικό σύστημα/Operation System : Win XP Home Gr/Eng

Η καρτα του τι λέει;

a des auto to site mia !! fantazomai oti tha paizei games !!:) http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=39568 edo analuei ligo tis kartes !!kai leei pies einai klauteres gia games ktl !! a na pareis kai se mena ena doro !!?xxexe!!:)

uparxei kai autos o fothros http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_207&products_id=4234 pou sigoura exei kaluterh karta grafikon !! sta 1140 !! esu posa ton vrhkes ton hp?

Έχω 3 απορίες:

1) Πως συνδέουμε 2 pc μόνο για μεταφορά αρχείων εκτός από χρήση κάρτας δικτύου; (desktop k laptop)

2) Πως σε ένα ήδη υπάρχον δίκτυο ADSL σε desktop μπορώ να συνδεθώ ταυτόχρονα με το λάπτοπ χωρίς την μεσολάβηση του desktop; (η και με αυτή αν δεν γίνεται αλλιώς...) Γίνεται να βάλω διακλαδωτή στο μόντεμ; (δεν είναι ασύρματο). Η ταχύτητα downloading μειώνεται με την ταυτόχρονη χρήση τους;

3) Ενδιαφέρομαι να πουλήσω μνήμη ram, που ακριβώς πρέπει να το καταχωρήσω σε αυτό το site;

Όποιος γνωρίζει κάτι απ' τα παραπάνω ας μου πει :)

Έχω απαντήσει σε αυτά εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=158417

Για το πως θα πουλήσεις κάτι που θέλεις, διάβασε αυτό: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=55736

ή χρησιμοποίησε το emarket.

υπάρχει μια λέξη... trend.

όσο για το 1 μοντέλο... δε νομίζω. αν δεις στα sites τους θα καταλάβεις.

ήδη από το 2007 λόγω Vista βγαίνουν τα πρώτα desktop pcs με οθόνη αφής (στην αγορά για οικιακή χρήση).

σκέψου ότι σχεδόν όλες οι εκδόσεις των Vista θα υποστηρίζουν wacom pen.

δεν έχω παρά να πιστέψω τον Bill Gates: "σε λίγα χρόνια όλα τα laptops θα είναι tablets, η οθόνη αφής θα κυριαρχήσει παντού"

(το ίδιο είπε και για τους 64bit cpu και ήδη από το 2007 τα περισσότερα μοντέλα της intel υποστηρίζουν 64bit)

αυτά για να κλείσει το θέμα ;)

1. Δεν ξέρω ποιά sites βλέπεις εσύ που έχουν τόσα tablet pcs.

2. O Billακος έχει κάνει διάφορες δηλώσεις κατά καιρούς. Μερικές από αυτές με το πέρασμα του χρόνου φάνηκε ότι ήταν ατυχείς (να θυμήσω εκείνο για τα 640KB). Επίσης τη μετάβαση στα 64bit, την "παλεύουμε" και την ακούμε πολύ καιρό τώρα. H αγορά πάει προς τα εκεί, σίγουρα τα vista θα βοηθήσουν, δεν είναι κάτι που θα γίνει overnight και δεν περιμένω να γίνει επειδή το είπε ο Bill.

Δεν επιμένω άλλο, είναι προφανές ότι διαφωνώ με την άποψη σου.

Μερικές από αυτές με το πέρασμα του χρόνου φάνηκε ότι ήταν ατυχείς (να θυμήσω εκείνο για τα 640KB).

Ο Bill έχει αρνηθεί επανηλημένα αυτό το quote ;)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Είμαι ανάμεσα σε τρία Notebooks---->

1) Hewlett Packard Pavilion dv6187 ~ 1300 euro

2) Toshiba A100-906 ~1100 euro

3) SONY VAIO VGN-FE31M ~1520 euro

Ακούω τις γνώμες σας για τα παραπάνω μοντέλα,Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το VAIO αλλά η τιμή του είναι τσιμπημένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό,επίσης ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στο ΗΡ το HP QuickPlay για αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής με το άγγιγμα ενός κουμπιού, χωρίς εκκίνηση του PC(αλήθεια το έχουν και άλλα αυτή την δυνατότητα?).......

NO ONE LIVES FOREVER

http://briefcase.pathfinder.gr/download/pasxos/16349/209847/0/vba0de3e06e.gif

και ο toshiba πρεπει να παιζει χωρις την εκκινηση των windows, αν κρινω απο τον δικο μου της ιδιας σειρας(satellite).

παιδιά έχω ενα προβληματακι...εδω και λιγες ημερες δεν μου ανοιγει ο κάδος ανακύκλωσης, ανοιγει το παρθυρο και κλεινει αμεσως.τι εγινε;;;γιατι;

Habeo quem fugiam, quem sequar non habeo..

Cicero

Είμαι ανάμεσα σε τρία Notebooks---->

1) Hewlett Packard Pavilion dv6187 ~ 1300 euro

2) Toshiba A100-906 ~1100 euro

3) SONY VAIO VGN-FE31M ~1520 euro

Ακούω τις γνώμες σας για τα παραπάνω μοντέλα,Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το VAIO αλλά η τιμή του είναι τσιμπημένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό,επίσης ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στο ΗΡ το HP QuickPlay για αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής με το άγγιγμα ενός κουμπιού, χωρίς εκκίνηση του PC(αλήθεια το έχουν και άλλα αυτή την δυνατότητα?).......

giati den vlepeis kai auton http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=113079 ton exei enas kollhtos mou kai pragmatika to mhxanhma petaei !! :) einai pragmatika apsogos kai einai kai pio fthnos apo ton vaio !!

control panel>power options>power schemes>portable/laptop; αυτο δε βοηθαει καθολου; :)

Μα καθόλου όμως. :(

129026.png?1640591734

Έχετε υπόψη σας κάποια καλή back-pack (για την πλάτη) για μεταφορά λάπτοπ?

Κάπου είχα βρει ένα σάιτ που είχε κορυφαίες αλλά δεν το θυμάμαι :(

Μα καθόλου όμως. :(

Σίγουρα τα windows δεν προσφέρουν κάτι καλό στο θέμα αυτονομίας... ίσως το Notebook Hardware Control να σε βοηθήσει στον τομέα αυτό ελάχιστα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...