JuNiOr Δημ. July 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2005 ωραια, ελπιζω να μην αντιμετοπισω ουτε εγω :). ειχα ακουσει οτι οι acer εχουν αρκετα προβληματα, αληθεβει? Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. July 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2005 ωραια, ελπιζω να μην αντιμετοπισω ουτε εγω :). ειχα ακουσει οτι οι acer εχουν αρκετα προβληματα, αληθεβει? Ναι και εγώ το έχω ακούσει αυτό, αλλά το μόνο "κακό" που είχε το πισι ήταν ότι ο σκληρός ήταν φορμαρισμένος σε fat32 :p Τεσπά τι να κάνουμε:cool: Ως τώρα δεν έχω συναντήσει κάποιο άλλο πρόβλημα, αν και η acer δίνει και μια επέκταση εγγύησης για 3 χρόνια περίπου 150 ευρώ, την οποία μπορείς να αγοράσεις σε διάστημα 3 μηνών από την αγορά του laptop.. Εγώ θα την πάρω όταν μαζέψω τα λεφτά:p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. July 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2005 Ναι και εγώ το έχω ακούσει αυτό, αλλά το μόνο "κακό" που είχε το πισι ήταν ότι ο σκληρός ήταν φορμαρισμένος σε fat32 :p Τεσπά τι να κάνουμε:cool: Ως τώρα δεν έχω συναντήσει κάποιο άλλο πρόβλημα, αν και η acer δίνει και μια επέκταση εγγύησης για 3 χρόνια περίπου 150 ευρώ, την οποία μπορείς να αγοράσεις σε διάστημα 3 μηνών από την αγορά του laptop.. Εγώ θα την πάρω όταν μαζέψω τα λεφτά:p xmm, sta laptop kaneis kanonika format &cia etsi? Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. July 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2005 Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο, αν εγώ κάνω κανονικά φορματ στον σκληρό του λαπτοπ, και τον κάνω ntfs, και στη συνέχεια βάλω το backup cd που είχε μέσα, θα τον ξαναμετατρέψει σε fat32, ή θα τον αφήσει ntfs, και απλά θα περάσει από πάνω τα windows? JuNiOr γιατί να μην μπορείς? μπορείς να μπεις και στο bios και να αλλάξεις από που να τρέξει το σύστημα, όλα μπορείς να τα κάνεις (πιστεύω):) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. July 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2005 Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο, αν εγώ κάνω κανονικά φορματ στον σκληρό του λαπτοπ, και τον κάνω ntfs, και στη συνέχεια βάλω το backup cd που είχε μέσα, θα τον ξαναμετατρέψει σε fat32, ή θα τον αφήσει ntfs, και απλά θα περάσει από πάνω τα windows? JuNiOr γιατί να μην μπορείς? μπορείς να μπεις και στο bios και να αλλάξεις από που να τρέξει το σύστημα, όλα μπορείς να τα κάνεις (πιστεύω):) kanonika dld san na einai desktop etsi? ok.. apla epidi eixa kati anisixies.. :) Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
luke Δημ. July 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2005 http://www.edirect.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=45394 τι λέτε για το παραπάνω?αξίζει????? pocophone X3 NFC // huawei watch gt :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. July 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2005 http://www.edirect.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=45394 τι λέτε για το παραπάνω?αξίζει????? analoga me afta p thes na exei pano! ti thes? px kala grafika, taxitita, varos, battary.. ##TOSHIBA M40-185 vs Acer Aspire WLMi 1692 ## ti apo ta 2?!?!! peite!! Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
parapara Δημ. July 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2005 Το laptop ενός φίλου κάτι έπαθε πριν 2 μέρες και σκοτείνιασε αισθητά η οθόνη του. Από τότε δεν ξαναφωτίστηκε κανονικά. Τι μπορεί να φταίει; Τι να κάνει; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. July 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2005 paiia eho ena provlima mallon sovaro. eho ton acer 1522 kai sta kala kathoumena ehthes moy arhize na moy vgazei kati tetragona polyhrama kai kolise, ton kleino ton anoigo kai papala... molis pai na kskinisei arhizei stadiaka na hanete i na paramorfonete i othoni. kamia idea ti mporei na einai? an kano format kai egatastasi lete na lythei to provlima? filos moy eipe oti anevase thermokrasia i karta vga kai ta epekse... please ta fota sas. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phonekiller Δημ. July 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2005 paiia eho ena provlima mallon sovaro. eho ton acer 1522 kai sta kala kathoumena ehthes moy arhize na moy vgazei kati tetragona polyhrama kai kolise, ton kleino ton anoigo kai papala... molis pai na kskinisei arhizei stadiaka na hanete i na paramorfonete i othoni. kamia idea ti mporei na einai? an kano format kai egatastasi lete na lythei to provlima? filos moy eipe oti anevase thermokrasia i karta vga kai ta epekse... please ta fota sas. mallon dikio exei o filos sou sinithos tetia kolpa ta kanoun oi kartes grafikon :p afise ton ekei kamia ora na kriosei kai ama deis oti sinexizei ta kolpa mallon allakse karta grafikon. a kitakse akoma na deis mipos den douleuei kala kai i psiksh ths ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
riemann Δημ. July 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2005 Καλησπέρα.Έχω ένα acer aspire 1804 wsmi και ήθελα να μάθω αν υπάρχει καμμία βάση με έξτρα ανεμιστήρες ή τελοσπάντων κάποιο σύστημα ψύξης γιατί ανεβάζει αρκετά θερμοκρασία (P4 3.2GHz γαρ). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
riemann Δημ. July 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2005 Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο, αν εγώ κάνω κανονικά φορματ στον σκληρό του λαπτοπ, και τον κάνω ntfs, και στη συνέχεια βάλω το backup cd που είχε μέσα, θα τον ξαναμετατρέψει σε fat32, ή θα τον αφήσει ntfs, και απλά θα περάσει από πάνω τα windows? JuNiOr γιατί να μην μπορείς? μπορείς να μπεις και στο bios και να αλλάξεις από που να τρέξει το σύστημα, όλα μπορείς να τα κάνεις (πιστεύω):) Υπάρχει πιο απλός τρόπος για να αλλάξεις απο FAT32 σε NTFS. Απλά σε μία γραμμή εντολών γράψε help convert. Η εντολή convert αλλάζει μια partition απο FAT32 σε NTFS (δεν μπορεί να κάνει το ανάποδο). Στη συνέχεια χρησιμοποίησε την εντολή convert με τις παραμέτρους που θες. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. July 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2005 έχει το πλαίσιο μια βάση με ανεμιστήρα. δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσμάτικη. αυτή η εντόλη με το convert είναι ασφαλής για τα δεδομένα? μπορείς να το κάνεις και στο partition με το λειτουργικό? http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
riemann Δημ. July 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2005 Thanx. Εγω τη χρησιμοποίησα γιατι το acer ερχόταν με 2 partitions σε FAT32. Ναι όλα κανονικά. Δε μου έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα και διατηρήθηκε και μετά από επαναφορά συστήματος. Απλά αν θυμάμαι καλά το μόνο οτι για ν αλλάξει το partition με το λειτουργικό απαιτεί επανεκκίνηση ώστε να γίνει η αλλαγή. (θα στη ζητήσει ούτως ή άλλως). Επίσης μπορείς να πας στο κέντρο βοήθειας των Windows και να δώσεις convert, για να δεις πως χρησιμοποιείται, τί κάνει κλπ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. July 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2005 i aderfi mou pire afto to mixanimataki: http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=264854&Merchant_Id=1&sts_cid=3 kserete an afto to mixanima me tin ensomatomeni karta grafikwn pou exei mporei na paiksei to SIMS 1?i kai genikos paixnidia 3D? So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. July 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2005 i aderfi mou pire afto to mixanimataki: http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=264854&Merchant_Id=1&sts_cid=3 kserete an afto to mixanima me tin ensomatomeni karta grafikwn pou exei mporei na paiksei to SIMS 1?i kai genikos paixnidia 3D? Ότι μπορέι, μπορεί. Το μόνο πρόβλημα που θα χει είναι ότι θα υπερθερμένεται με την όποια λειτουργία του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. July 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2005 e logiko einai re, ola ta laptop 8ermenontai me tetia xrisi ;) apla egw den eixa idea gia tis dinatotites aftin tis kartas, egw exw minei se kati onboard pou den etrexan oute worms :p (pou leei o logos) basika nomiza oti den trexei ka8olou directX kai openGL . Ap'oso epsaksa, telika i karta grafikon exei to idio onoma me to chipset! etsi den einai??? exete brei kanena benchmark gia aftin tin karta? egw osa brika lene gia ylopiiseis se apla pc pou exoun afto to chipset, den exw brei kati pou na trexei se laptop So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xipol_stagathia Δημ. July 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2005 Καλησπέρα.Έχω ένα acer aspire 1804 wsmi και ήθελα να μάθω αν υπάρχει καμμία βάση με έξτρα ανεμιστήρες ή τελοσπάντων κάποιο σύστημα ψύξης γιατί ανεβάζει αρκετά θερμοκρασία (P4 3.2GHz γαρ). Να συμπληρώσω ότι το eshop πότε πότε (αυτή τη στιγμή όχι) φέρνει μία βάση για λάπτοπ με δύο ανεμιστηράκια που φαίνεται πιο... δροσερή. Εγώ πάντως έχω πάρει αυτή του πλαισίου που κάνει 20 ευρώ και είμαι ευχαριστημένος (ωστόσο έχω centrino που δεν ανεβάζει θερμοκρασία ιδιαίτερα) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. July 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2005 ##TOSHIBA M40-185 vs Acer Aspire WLMi 1692 ## :confused: Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kterz Δημ. July 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2005 Εγώ έχω το ACER 1692 και είμαι πολύ ευχαριστημένος (για την ώρα). Για το Toshiba φίλε δεν ξέρω απλά διαβάσα τα specs από εδώ Μια απλή σύγκριση είναι: 1) Το Acer είναι περίπου 300€ φθηνότερο 2) Το Acer έχει κάρτα γραφικών ATI RADEON X700 128MB (το δικό μου τουλάχιστον, υπάρχει και με 600) ενώ το Toshiba ATI RADEON X300 128MB (αυτό για το αν παίζεις παιχνίδια) 3) Κάποια μοντέλα Acer έχουν ενσωματωμένο BlueTooth (το δικό μου δεν είχε αλλά μπορώ να βάλω- έχει έτοιμο το configuration) 4) Το Toshiba είναι λίγο πιο ελαφρύ (2,78kg σε σχέση με ~3kg που είναι το Acer) 5) Διάβασες ήδη τα σχόλια για τον δίσκο από τον Haris_led. Εγώ απλά θα προσθέσω ότι ο δίσκος είναι 4200rpm (δηλαδή αργός) 6) Firewire το Acer έχει, που το είδες ότι δεν έχει; 7) Εγώ από το κατάστημα που το πήρα (RamShop) μου είπαν ότι έχει (με απόδειξη λιανικής) 2 χρόνια εγγύηση 8) Τα ηχεία παραδοσιακά στα Toshiba είναι πολύ καλά (σε αντίθεση με του Acer που είναι κάτω του μετρίου) 9) Γενικά το όνομα Toshiba σημαίνει καλύτερη ποιότητα κατασκευής 10) Κατά τα άλλα μοιάζουν πάρα πολύ είναι η αλήθεια Για την αξιοπιστία των notebook έχω να πω τα εξής: -Το 1997 πήρα ένα Toshiba Pentium 166Mhz (περίπου ένα εκατομμύριο δρχ. τότε από το Mulitirama) και στο τρίμηνο χτύπησε ο σκληρός. Μου το άλλαξαν μέσα στην εγγύηση, αλλά πήρε 1,5 μήνα περίπου (και τον χρειαζόμουν πάρα πολύ τον φορητό εκείνη την περίοδο...). -To 1998 είχα από τη δουλειά ένα Compaq Armada (150 Mhz) και τη δεύτερη βδομάδα που δούλευα με αυτό χάλασε το floppy και το monitor άρχισε να κάνει νούμερα. Τέλος πάντων ήταν της δουλειάς, αλλά το άγχος μην μου πούνε ότι εγώ έφταιγα ήταν πολύ μεγάλο. -Το 1999 πήρα ένα Fujitsu (ακόμη ήταν χωρίς την Siemens) 350Mhz περίπου 550.000δρχ και μετά από 1,5 χρόνο χτύπησε o δίσκος και ψιλοάρπαξε η motherboard (μάλλον από κάποιο spike της τάσης σε ένα χωριό στη Μυτιλήνη, ένα βράδυ που έριχνε πολλούς κεραυνούς). Ήταν εκτός εγγύησης και μου είπαν από την αντιπροσωπεία ότι θέλαν 450.000δρχ για να αλλάξουν motherboard+ δίσκο. Αυτό δεν ήταν option για εμένα και άρχισα να κλαίω τα λεφτά μου, μέχρι που βρήκα ένα φιλαράκι αλάνι ηλεκτρονικό και το ανοίξαμε μόνοι μας και αρχίσαμε να παίζουμε με κάτι connectors που ήθελες μεγεθυντικό φακό για να τους δείς. Τέσπα, κάναμε κάτι ηλεκτροκολλήσεις και διάφορες αλχημείες και τελικά τη γλύτωσα μόνο με το κόστος του δίσκου. Έκτοτε δουλεύει άψογα ακόμη και σήμερα.;) Από τότε ορκίστηκα ότι δεν ξαναστάζω φράγκο για notebook, δεν πα να είναι μάρκα ή οτιδήποτε. Από ότι βλέπεις τον όρκο μου τον πάτησα, γιατί οι ανάγκες προηγούνται:worry: Αποφάσισα λοιπόν να πάρω απλά το καλύτερο value for money (ότι πιο φθηνό δηλαδή για τη δουλειά που ήθελα να κάνει) και έτσι κατέληξα στον Acer. Έχω ακούσει και εγώ για άσχημο support κ.λ.π., πήρα λοιπόν και την επέκταση της εγγύσης (3 χρόνια+ μικροατυχήματα+ τζάμπα courier στο παίρνει από τη δουλειά το στέλνει Ιταλία και στο φέρνει πίσω) και τώρα έχω κάπως το κεφάλι μου πιο ήσυχο. Για μένα όλα (τα περισσότερα) notebook αργά ή γρήγορα θα βγάλουν κάποιο πρόβλημα. Το θέμα είναι αυτό να μη συνοδεύεται ούτε από υλικό (βλέπε πολλά λεφτά) αλλά κυρίως ούτε από συναισθηματικό κόστος (αυτό είναι το χειρότερο. Για αυτό backup- backup- backup-backup-backup-backup-backup-backup-backup:X ...) Α, μήπως ξέχασα να σου πω να κάνεις συχνά backup; ;) Πάρε και κανα φις που υποτίθεται ότι προστατεύει από τα καμώματα της ΔΕΗ. Άντε και καλές διακοπές και μακριά το notebook από την αμμουδιά:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JuNiOr Δημ. July 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2005 Εγώ έχω το ACER 1692 και είμαι πολύ ευχαριστημένος (για την ώρα). Για το Toshiba φίλε δεν ξέρω απλά διαβάσα τα specs από εδώ Μια απλή σύγκριση είναι: 1) Το Acer είναι περίπου 300€ φθηνότερο 2) Το Acer έχει κάρτα γραφικών ATI RADEON X700 128MB (το δικό μου τουλάχιστον, υπάρχει και με 600) ενώ το Toshiba ATI RADEON X300 128MB (αυτό για το αν παίζεις παιχνίδια) 3) Κάποια μοντέλα Acer έχουν ενσωματωμένο BlueTooth (το δικό μου δεν είχε αλλά μπορώ να βάλω- έχει έτοιμο το configuration) 4) Το Toshiba είναι λίγο πιο ελαφρύ (2,78kg σε σχέση με ~3kg που είναι το Acer) 5) Διάβασες ήδη τα σχόλια για τον δίσκο από τον Haris_led. Εγώ απλά θα προσθέσω ότι ο δίσκος είναι 4200rpm (δηλαδή αργός) 6) Firewire το Acer έχει, που το είδες ότι δεν έχει; 7) Εγώ από το κατάστημα που το πήρα (RamShop) μου είπαν ότι έχει (με απόδειξη λιανικής) 2 χρόνια εγγύηση 8) Τα ηχεία παραδοσιακά στα Toshiba είναι πολύ καλά (σε αντίθεση με του Acer που είναι κάτω του μετρίου) 9) Γενικά το όνομα Toshiba σημαίνει καλύτερη ποιότητα κατασκευής 10) Κατά τα άλλα μοιάζουν πάρα πολύ είναι η αλήθεια Για την αξιοπιστία των notebook έχω να πω τα εξής: -Το 1997 πήρα ένα Toshiba Pentium 166Mhz (περίπου ένα εκατομμύριο δρχ. τότε από το Mulitirama) και στο τρίμηνο χτύπησε ο σκληρός. Μου το άλλαξαν μέσα στην εγγύηση, αλλά πήρε 1,5 μήνα περίπου (και τον χρειαζόμουν πάρα πολύ τον φορητό εκείνη την περίοδο...). -To 1998 είχα από τη δουλειά ένα Compaq Armada (150 Mhz) και τη δεύτερη βδομάδα που δούλευα με αυτό χάλασε το floppy και το monitor άρχισε να κάνει νούμερα. Τέλος πάντων ήταν της δουλειάς, αλλά το άγχος μην μου πούνε ότι εγώ έφταιγα ήταν πολύ μεγάλο. -Το 1999 πήρα ένα Fujitsu (ακόμη ήταν χωρίς την Siemens) 350Mhz περίπου 550.000δρχ και μετά από 1,5 χρόνο χτύπησε o δίσκος και ψιλοάρπαξε η motherboard (μάλλον από κάποιο spike της τάσης σε ένα χωριό στη Μυτιλήνη, ένα βράδυ που έριχνε πολλούς κεραυνούς). Ήταν εκτός εγγύησης και μου είπαν από την αντιπροσωπεία ότι θέλαν 450.000δρχ για να αλλάξουν motherboard+ δίσκο. Αυτό δεν ήταν option για εμένα και άρχισα να κλαίω τα λεφτά μου, μέχρι που βρήκα ένα φιλαράκι αλάνι ηλεκτρονικό και το ανοίξαμε μόνοι μας και αρχίσαμε να παίζουμε με κάτι connectors που ήθελες μεγεθυντικό φακό για να τους δείς. Τέσπα, κάναμε κάτι ηλεκτροκολλήσεις και διάφορες αλχημείες και τελικά τη γλύτωσα μόνο με το κόστος του δίσκου. Έκτοτε δουλεύει άψογα ακόμη και σήμερα.;) Από τότε ορκίστηκα ότι δεν ξαναστάζω φράγκο για notebook, δεν πα να είναι μάρκα ή οτιδήποτε. Από ότι βλέπεις τον όρκο μου τον πάτησα, γιατί οι ανάγκες προηγούνται:worry: Αποφάσισα λοιπόν να πάρω απλά το καλύτερο value for money (ότι πιο φθηνό δηλαδή για τη δουλειά που ήθελα να κάνει) και έτσι κατέληξα στον Acer. Έχω ακούσει και εγώ για άσχημο support κ.λ.π., πήρα λοιπόν και την επέκταση της εγγύσης (3 χρόνια+ μικροατυχήματα+ τζάμπα courier στο παίρνει από τη δουλειά το στέλνει Ιταλία και στο φέρνει πίσω) και τώρα έχω κάπως το κεφάλι μου πιο ήσυχο. Για μένα όλα (τα περισσότερα) notebook αργά ή γρήγορα θα βγάλουν κάποιο πρόβλημα. Το θέμα είναι αυτό να μη συνοδεύεται ούτε από υλικό (βλέπε πολλά λεφτά) αλλά κυρίως ούτε από συναισθηματικό κόστος (αυτό είναι το χειρότερο. Για αυτό backup- backup- backup-backup-backup-backup-backup-backup-backup:X ...) Α, μήπως ξέχασα να σου πω να κάνεις συχνά backup; ;) Πάρε και κανα φις που υποτίθεται ότι προστατεύει από τα καμώματα της ΔΕΗ. Άντε και καλές διακοπές και μακριά το notebook από την αμμουδιά:) συχνα back up?? :confused: γιατι το λες αυτο?? αν ειναι να εχω καθε 3και λιγο προβληματα και να ανυσηχω αν εχω κανει back up η οχι, καλητερα να παρω ενα desktop. οντως υπαρχουν τοσα προβληματα στα laptop?!?!?!? Προϊόντα υγείας - Ιατρικός Εξοπλισμός | Medi-Shop.gr oLaLaLa# Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kterz Δημ. July 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2005 συχνα back up?? :confused: γιατι το λες αυτο?? αν ειναι να εχω καθε 3και λιγο προβληματα και να ανυσηχω αν εχω κανει back up η οχι, καλητερα να παρω ενα desktop. οντως υπαρχουν τοσα προβληματα στα laptop?!?!?!? Δεν ξέρω για ποιο λόγο χρειάζεσαι υπολογιστή, πάντως αν το χρησιμοποιήσεις για να αποθηκεύεις οποιασδήποτε μορφής έργο το οποίο έχεις παράγει και είναι σημαντικό για σένα (προγράμματα, εργασίες, home video κ.λ.π. ) , τότε πρέπει να κάνεις backup τουλάχιστον τα κρίσιμα σου αρχεία συχνά. Και αυτό ανεξαρτήτως αν έχεις desktop ή laptop. Φαντάσου να έχεις εργαστεί σε μια σημαντική εργασία στο Πανεπιστήμιο για 3 ή 4 χρόνια (διδακτορικό π.χ) και κάποιο ωραίο πρωί να χτυπήσει ο δίσκος. Δεν μπορείς να φανταστείς το συναίσθημα, είναι σαν να χάνεις έναν πολύ σημαντικό σου άνθρωπο. Ενώ, αν απλά έχεις φυλάξει backup θα είναι σαν να τον ανασταίνεις. Άσε, που το χειρότερο είναι ότι αισθάνεσαι τελείως μαλ... Για τα notebook τώρα, εγώ περιέγραψα τις δικιές μου εμπειρίες και ναι νομίζω ότι είναι αρκετά ευαίσθητα μηχανάκια. Απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση αυτό (ότι ξόδεψες πολλά λεφτά δηλαδή), αλλά ότι αξιοπιστία (με την έννοια ότι θα πάρεις μια Mercedes και θα κυκλοφορεί χωρίς πρόβλημα σε 15 χρόνια) δεν υπάρχει. Βέβαια, σε σχέση με 7-8 χρόνια πριν, τα πράγματα ίσως να έχουν αλλάξει και οι κατασκευαστές να έχουν γίνει πιο αξιόπιστοι (το εύχομαι), αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι το φορητό θα το βγάλεις έξω, θα το πας στο εξοχικό (αν έχεις), θα το ταρακουνάς με το αυτοκίνητο και γενικά οι περιβαλλοντικές επιδράσεις είναι πολύ πιο έντονες από ότι σε ένα desktop. Στην αρχή θα το προσέχεις σαν μωρό σου, αλλά σίγουρα σε κανένα χρόνο θα ξεψαρώσεις και (μόλις έχοντας βγει από τη εγγύηση:mad: ) θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα προβλήματα. Είναι σημαντικό αν μή τι άλλο, να ξέρεις τί να περιμένεις. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. July 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2005 Παιδια επειδη σκεφτομαι να παρω η ενα διπλοπυρηνο ντεσκοτπ η ενα δυνατο λαπτοπ θα ηθελα να ρωτησω pentium m vs pentium HT τι επεξεργαστη προτεινετε μεταξυ αυτων των δυο.εγω λεω για HT γιατι εχει περισσοτερο μελλον.Την πιο πολυ ωρα θα τον περιεργαζομαι σπιτι.Απλα για καποιες φορες μετακινησεις και επειδη χρονια θελω να παρω φορητο το σκεφτομαι.Τι προβληματα μπορει να παρουσιασει?Θα του κανω καλη χρηση. χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. July 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2005 an pareis laptop, min to sizitas, pare ton kainourio centrino! kana 2ari centrino (sonoma) kai ksexna tous HT(normal pentium) ase tous normal pentium gia ta desktop kai bale sto laptop sou enan centrino na sw8eis ;) So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kterz Δημ. July 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2005 Παιδια επειδη σκεφτομαι να παρω η ενα διπλοπυρηνο ντεσκοτπ η ενα δυνατο λαπτοπ θα ηθελα να ρωτησω pentium m vs pentium HT τι επεξεργαστη προτεινετε μεταξυ αυτων των δυο.εγω λεω για HT γιατι εχει περισσοτερο μελλον.Την πιο πολυ ωρα θα τον περιεργαζομαι σπιτι.Απλα για καποιες φορες μετακινησεις και επειδη χρονια θελω να παρω φορητο το σκεφτομαι.Τι προβληματα μπορει να παρουσιασει?Θα του κανω καλη χρηση. Αυτό που πρέπει κάποιος να ξεχωρίσει σήμερα αν θέλει να αγοράσει laptop είναι αν θέλει desktop replacement ή κάποιον πιο ...φορητό. Στην πρώτη περίπτωση παίρνει κανείς έναν κανονικό desktop επεξεργαστή (pentium 4, AMD ή ό,τι άλλο) ενώ στη δεύτερη περίπτωση δοκιμάζει για Centrino. Η τεχνολογία Centrino περιλαμβάνει έναν Pentium M επεξεργαστή και είναι βελτιστοποιημένη για την μειωμένη παραγωγή θερμότητας (οι Pentium 4 σε φορητό καίνε λίγο για να λέμε την αλήθεια), θορύβου (οι Pentium 4 έχουν συνεχώς το ανεμιστηράκι να δουλεύει) και κατανάλωση ενέργειας (δηλαδή πιο αυξημένη διάρκεια μπαταρίας- οι Pentium 4 σε κανονική χρήση ζήτημα να κρατήσουν 1,5 ώρα). Αν θέλεις να συνδυάσεις 64bit τεχνολογία και "φορητότητα" δες για AMD Turion (π.χ. Acer 5022 αν θυμάμαι καλά) και τα ξαναλέμε. Ωστόσο, η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή την περίοδο υπάρχει πολύ hype σε σχέση με την 64bit τεχνολογία, δηλαδή πολύ κακό για το τίποτε και η πιο ώριμη αυτή τη στιγμή επιλογή για laptop (και η δικιά μου επιλογή) είναι να πάρει κανείς Centrino, αλλά και πάλι αυτό εξαρτάται από το είδος των εφαρμογών που θα χρησιμοποιήσει κανείς. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts