Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να πάρω ένα notebook VAIO.

Ποιό μου προτείνετε από τα παρακάτω:

1. VGN-AR-21M

ή

2. VGN-FZ-11S

Επίσης ποιό άλλο VAIO μου προτείνετε μέχρι 1700€?

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Πρώτον, γιατί δεν ρωτάς στο κατάλληλο thread;

Δεύτερον, τα δύο Vaio που συγκρίνεις είναι αρκετά ανόμοια. Το ένα είναι 17" το άλλο 15.4" και έχουν και μεγάλη διαφορά στην τιμή. Τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις με το laptop σου;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ποιό είναι το καταλληλότερο thread (σε βλέπω στο μέλλον moderator)?

Τιμές Πλαισίου (αυτό το διάστημα)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=985694

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=975443

Δεν με ενδιαφέρει η διαφορά των 250€ αλλά να προτείνω σε έναν φίλο μου ποιόν υπολογιστή να αγοράσει. Office, θέαση ταινιών και φωτογραφιών, και κανένα παιχνίδι, όχι επεξεργασία video και λοιπές βαριές εφαρμογές. Ευχαριστώ!

kotetsi said:
Ο ιδανικός συνδυασμός θα ήταν το D630 με DVDRW και την FX 360M. Το βαρέθηκα το μεγάλο laptop με τη 17άρα (ούτως ή άλλως αυτό που έχω τώρα θα πάρει τη θέση του στο γραφείο σαν desktop), ενώ τα 15.4 τα θεωρώ λίγο κοροϊδία (αφού παίρνεις που παίρνεις 15άρι για CADing, πάρε 17άρι). Το 14άρι μου αρέσει γιατί θα μπορώ να το βάζω σε οποιαδήποτε τσάντα έχω μαζί με μόνο μειονέκτημα το ότι θα βγάζω τα μάτια μου για να εργαστώ εκτός σπιτιού/γραφείου...
Δεν πολυσυμφωνώ. Για τη δουλειά που θέλεις (κι επειδή κι εγώ ήθελα φορητό για graphics/CAD και τέτοια... ταλαίπωρα όπου το κάθε pixel είναι λογαριασμός) και για να είναι πραγματικά φορητό, πιστεύω ότι μια οθόνη 15.4 με WSXGA+ ανάλυση είναι ο καλύτερος συμβιβασμός. Αν δεν σε ενοχλούν τα μικρά γράμματα, πάρε ένα Dell με WUXGA οθόνη. Αύριο θα έχω στα χέρια μου ένα D830 σαν αυτό που περιγράφεις, οπότε θα μπορώ να γράψω εντυπώσεις. Πάντως, ξαναλέω ότι οι τιμές της Dell (τουλάχιστον στο ελληνικό site) είναι κατά πολύ ακριβότερες από αυτές που δίνουν με προσφορά από το τηλέφωνο.

kotetsi said:
Τα Vista αφενός δεν είναι 100% συμβατά με τα προγράμματα που δουλεύω και αφετέρου καταναλώνουν περισσότερους πόρους συστήματος ενώ η υποστήριξή τους είναι ακόμη μικρή. ;) :(
Αν έχεις τέτοιους περιορισμούς (συμβατότητας) και γενικά αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου, μείνε μακριά από τα Vista.

kotetsi said:
Edit: Στην κουβέντα θα ήθελα να μπουν και τα κάτωθι:

- Lenovo ThinkPad T61p (15άρι, Santarosa CPU, Quadro FX 570M)

Το Τ61 (όχι το p) το έψαξα κι εγώ εδώ στην Ελλάδα, αλλά η αντιπροσωπεία, απ'ότι έχω δει ως τώρα είναι τόσο βραδυκίνητη που στο τέλος παίρνεις κάτι άλλο. Φέρνουν ελάχιστα Τ61 και όλα με την 14άρα οθόνη, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα φέρουν κάτι καλύτερο. Εννοείται ότι το Τ61p είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις βέβαια. Όμως και πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου έψαχνα για το Τ60 και έκαναν τα ίδια, δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ ξανά μαζί τους, γιατί αν είναι να περιμένεις να παλιώσει ένα μοντέλο για να το φέρουν, τότε να το βράσω...

Μπορούσατε να το αφήσετε 2-3 ημέρες να μου απαντήσουν τα παιδιά και μετά να κλειδωθεί ή να ενσωματωθεί. Τώρα δυστυχώς θα χαθεί εδώ μέσα :(

mcde said:
Δεν πολυσυμφωνώ. Για τη δουλειά που θέλεις (κι επειδή κι εγώ ήθελα φορητό για graphics/CAD και τέτοια... ταλαίπωρα όπου το κάθε pixel είναι λογαριασμός) και για να είναι πραγματικά φορητό, πιστεύω ότι μια οθόνη 15.4 με WSXGA+ ανάλυση είναι ο καλύτερος συμβιβασμός. Αν δεν σε ενοχλούν τα μικρά γράμματα, πάρε ένα Dell με WUXGA οθόνη.

Ίσως έχεις δίκιο, απλά γλυκοκοιτούσα κάτι υποφορητά στο τρένο όταν ανέβηκα Milano και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο ένα μικρό δυνατό σύστημα... :(

mcde said:
Αύριο θα έχω στα χέρια μου ένα D830 σαν αυτό που περιγράφεις, οπότε θα μπορώ να γράψω εντυπώσεις. Πάντως, ξαναλέω ότι οι τιμές της Dell (τουλάχιστον στο ελληνικό site) είναι κατά πολύ ακριβότερες από αυτές που δίνουν με προσφορά από το τηλέφωνο.

Please do! Μένω υπόχρεος! :)

mcde said:
Το Τ61 (όχι το p) το έψαξα κι εγώ εδώ στην Ελλάδα, αλλά η αντιπροσωπεία, απ'ότι έχω δει ως τώρα είναι τόσο βραδυκίνητη που στο τέλος παίρνεις κάτι άλλο. Φέρνουν ελάχιστα Τ61 και όλα με την 14άρα οθόνη, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα φέρουν κάτι καλύτερο. Εννοείται ότι το Τ61p είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις βέβαια. Όμως και πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου έψαχνα για το Τ60 και έκαναν τα ίδια, δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ ξανά μαζί τους, γιατί αν είναι να περιμένεις να παλιώσει ένα μοντέλο για να το φέρουν, τότε να το βράσω...

Δε θα το πάρω απαραίτητα από Ελλάδα, μπορεί να το αγοράσω από Ιταλία ή από Γερμανία. Πάντως από ό,τι είδα το T61p ανταγωνίζεται καθαρά το 8510w της HP (link στα ιταλικά), ενώ το αντίστοιχο 17άρι (8710w) έχει ακόμα καλύτερη κ/γ (1600M).

Αν προσανατολιστώ σε 17άρι (ξανά) πάντως, προβλέπω σαφή νίκη του 8710w αν μέχρι να το αγοράσω δεν έχει παρουσιάσει η Dell αντίστοιχο 17άρι με την 1600M.

:shifty:

niknik said:
Μπορούσατε να το αφήσετε 2-3 ημέρες να μου απαντήσουν τα παιδιά και μετά να κλειδωθεί ή να ενσωματωθεί. Τώρα δυστυχώς θα χαθεί εδώ μέσα :(

μιας και δεν ξερεις ακριβως για ο8ονη για κοιτα και αυτον(http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_111&products_id=7274&zenid=vauq74m41q8ip0tjnnh3kvhj51)

..ναι γερνικα παιζει ενα χασιμο με τις ερωτησεις ρωταμε και εμεις ενω αλλοι δεν εχουν παρει απαντηση και ετσι χανονται οι ερωτησεις!!:(

niknik said:
Θέλω να πάρω ένα notebook VAIO.

Ποιό μου προτείνετε από τα παρακάτω:

1. VGN-AR-21M

ή

2. VGN-FZ-11S

Επίσης ποιό άλλο VAIO μου προτείνετε μέχρι 1700€?

To AR21M το δούλευα την περασμένη εβδομάδα. Στο AutoCAD 2008 τα πήγαινε καλά, στο Rhinoceros μου τα χάλαγε λίγο (λόγω κ/γ αλλά νομίζω ότι ήταν η 7400 και όχι η 7600 - in any case πολύ χειρότερο από την 6800 του δικού μου). Αρνητικές εντυπώσεις μου άφησε το βάρος του και το ότι το χρώμα της γραμματοσειράς των πλήκτρων είναι γκρι σκούρο καθιστώντας δύσκολη την ανάγνωσή τους για κάποιον που δε γνωρίζει τυφλό σύστημα. Overall, μια καλή επιλογή για normal χρήση, αν και λίγο bulky.

Ιταλικά ξέρεις; Αν ναι, πάρε ένα review του FZ11S.

kotetsi said:
Δε θα το πάρω απαραίτητα από Ελλάδα, μπορεί να το αγοράσω από Ιταλία ή από Γερμανία. Πάντως από ό,τι είδα το T61p ανταγωνίζεται καθαρά το 8510w της HP (link στα ιταλικά), ενώ το αντίστοιχο 17άρι (8710w) έχει ακόμα καλύτερη κ/γ (1600M).
Το θεωρώ λάθος να συγκρίνεις Thinkpad με HP. Τεράστια η διαφορά σε ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία γενικά.

kotetsi said:
Αν προσανατολιστώ σε 17άρι (ξανά) πάντως, προβλέπω σαφή νίκη του 8710w αν μέχρι να το αγοράσω δεν έχει παρουσιάσει η Dell αντίστοιχο 17άρι με την 1600M.
Τι να σου πω, 17αρι δεν θα έπαιρνα και να μου το χάριζαν (εφόσον ήθελα στοιχειώδη φορητότητα).

kotetsi said:
To AR21M το δούλευα την περασμένη εβδομάδα. Στο AutoCAD 2008 τα πήγαινε καλά, στο Rhinoceros μου τα χάλαγε λίγο (λόγω κ/γ αλλά νομίζω ότι ήταν η 7400 και όχι η 7600 - in any case πολύ χειρότερο από την 6800 του δικού μου).
Αυτές οι κάρτες πάντως δεν επιταχύνουν προγράμματα 3D. Πρέπει να έχεις κάποια Quadro (nvidia) ή FireGL (ati) για να έχεις τέτοια δυνατότητα. Μάλλον σε κάτι άλλο οφείλεται η διαφορά που είδες στις επιδόσεις.

Ναι αλλά η 6800 στο δικό μου είναι dedicated 256MB ενώ οι 7400 και 7600 είναι shared. Όσα μηχανήματα είδα στη σχολή (τα περισσότερα VAIO μάλιστα) είχαν αυτές τις κάρτες και δεινοπαθούσαν οι συμφοιτητές μου να βγάλουν ένα render στο 3dmax ενώ εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα (that is... όποτε έκανα δουλειά :whistle: ).

Σχετικά με τη σύγκριση HP με IBM, δε συνέκρινα αξιοπιστία (την οποία ούτως ή άλλως δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων, κακά τα ψέμματα) αλλά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι ακριβώς τα ίδια. Συνεπώς, αν τελικά προσανατολιστώ σε 15άρι το παιχνίδι θα είναι ανάμεσα στα δύο (α ρε Dell με τις επιλογές σου) και θα κριθεί από την τιμή, από τη διαθεσιμότητα και το customisation (θα προτιμήσω πχ Ιταλικά XP από Γερμανικά, με πρώτη επιλογή φυσικά τα Αγγλικά).

Ρε παιδιά μια ερώτηση. Αγόρασα σχετικά πρόσφατα ένα laptop fujitsu siemens, πολύ απλό celeron με on board κάρτα γραφικών..το θέμα είναι ότι 2-3 φορές που το δοκιμάσα με μπαταρία κρατάει πολύ λίγο...λιγότερο από 1 ώρα δλδ ακόμα και με κλειστό το wifi και με ρύθμιση για κατανάλωση λιγότερης ενέργειας...είναι φυσιολογικό ή φταίει κάτι? Μήπως θέλει "στρώσιμο" η μπαταρία όπως τα κινητά?? thanks
..κάτι μαγικό!

Alexkass said:
thinkpad με compaq ίσως αλλά με hp η σύγκριση είναι 100% άτοπη.

Μα για HP Compaq μιλάμε. :confused: ;)

Απ' ό,τι βλέπω, η HP Greece τους έχει διαθέσιμους στο site αλλά το δίκτυο μεταπωλητών είναι... ανύπαρκτο! Ανύπαρκτη είναι επίσης η επιλογή διαμόρφωσης του laptop όπως ακριβώς επιθυμώ (αν και έχει επιλογές που καλύπτουν piu' o meno τα γούστα όλων).

Μου φαίνεται θα λάβουν κι αυτοί ένα email...

zio10 said:
Ρε παιδιά μια ερώτηση. Αγόρασα σχετικά πρόσφατα ένα laptop fujitsu siemens, πολύ απλό celeron με on board κάρτα γραφικών..το θέμα είναι ότι 2-3 φορές που το δοκιμάσα με μπαταρία κρατάει πολύ λίγο...λιγότερο από 1 ώρα δλδ ακόμα και με κλειστό το wifi και με ρύθμιση για κατανάλωση λιγότερης ενέργειας...είναι φυσιολογικό ή φταίει κάτι? Μήπως θέλει "στρώσιμο" η μπαταρία όπως τα κινητά?? thanks

μία ώρα είναι υπερβολικά λίγο. τι οθόνη έχει?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

σημερα η αυριο θα παω το pavillion 9016 που εχω στην login για να το δουν και αν μπορεσω να το περασω μεσα στην εγγυηση!

ειχε πεσει κατω αλλα ηταν μεσα σε θηκη και δεν εχει σημαδια.

εχει προβλημα στην αριστερη γωνια.τηλεφωνικα τους ειπα οτι εσωτερικα ο μηχανισμος και τα πλαστικα δεν συμβαδιζουν!

μπορουν να καταλαβουν αν εχει πεσει εφοσον δεν εξωτερικα σημαδια ?

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

nikos2004dj said:
σημερα η αυριο θα παω το pavillion 9016 που εχω στην login για να το δουν και αν μπορεσω να το περασω μεσα στην εγγυηση!

ειχε πεσει κατω αλλα ηταν μεσα σε θηκη και δεν εχει σημαδια.

εχει προβλημα στην αριστερη γωνια.τηλεφωνικα τους ειπα οτι εσωτερικα ο μηχανισμος και τα πλαστικα δεν συμβαδιζουν!

μπορουν να καταλαβουν αν εχει πεσει εφοσον δεν εξωτερικα σημαδια ?

ανάλογα. δεν παίρνω και όρκο αλλά λογικά θα στο φτιάξουν. δεν έχουν όρεξη να μαλώνουν με τον κάθε πελάτη.

αν ήταν ζημιά ακριβή (δλδ είχε διαλυθεί όλο το case και είχε σπάσει και μητρική) θα το κοίταζαν περισσότερο.

Alex = the best!

Παρήγγειλα τελικά το Dell M1330 που έλεγα, την προηγούμενη βδομάδα. Ο πωλητής μου είπε ότι με τους νέους santa rosa επεξεργαστές έχουν μια καθυστέρηση άλλες 15 μέρες από το κανονικό... Δυστυχώς από ότι κατάλαβα θα αργήσει αρκετά το laptop να έρθει...

mcde said:
Αύριο θα έχω στα χέρια μου ένα D830 σαν αυτό που περιγράφεις, οπότε θα μπορώ να γράψω εντυπώσεις.
Μετά από λίγες ώρες που έχω το μηχάνημα μπορώ να πω ότι όντως η ποιότητα κατασκευής του είναι καταπληκτική, δεν υπάρχουν στρεβλώσεις και τριξίματα, όσο κι αν το πιέσεις. Δεν έρχεται με τη συνηθισμένη σαβούρα που έχουν τα περισσότερα φορητά (αν και άλλαξα λειτουργικό, κάτι που γίνεται πανεύκολα, σε αντίθεση με άλλα μηχανήματα). Μου άρεσε πολύ η ένδειξη πάνω στην μπαταρία. Πραγματικά χρήσιμο να ξέρεις πόσο έχει ακόμα, με κλειστό το μηχάνημα. Υπάρχουν διάφορα άλλα που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα βέβαια. Η εξυπηρέτηση πελατών πολύ καλή (τις 2 φορές που έχω τηλεφωνήσει να ρωτήσω κάτι). Γενικά πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι είναι ένα μηχάνημα που το συνθέτει κανείς όπως ακριβώς θέλει και ότι έχει σαφώς καλύτερη υποστήριξη από οτιδήποτε άλλο στην αγορά.

Alexkass said:
το πήρες πιστεύω με την led screen ε?

Ναι, επέλεξα να βάλω την led οθόνη! Ελπίζω να άξιζε τα 100€ παραπάνω που κάνει, κυρίως γιατί επέλεξα να βάλω την καλύτερη οθόνη και οχι την nvidia μιας και είχαν την ίδια τιμή και έπρεπε να επιλέξω ένα απο τα 2

mcde said:
Μετά από λίγες ώρες που έχω το μηχάνημα μπορώ να πω ότι όντως η ποιότητα κατασκευής του είναι καταπληκτική, δεν υπάρχουν στρεβλώσεις και τριξίματα, όσο κι αν το πιέσεις. Δεν έρχεται με τη συνηθισμένη σαβούρα που έχουν τα περισσότερα φορητά (αν και άλλαξα λειτουργικό, κάτι που γίνεται πανεύκολα, σε αντίθεση με άλλα μηχανήματα). Μου άρεσε πολύ η ένδειξη πάνω στην μπαταρία. Πραγματικά χρήσιμο να ξέρεις πόσο έχει ακόμα, με κλειστό το μηχάνημα. Υπάρχουν διάφορα άλλα που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα βέβαια. Η εξυπηρέτηση πελατών πολύ καλή (τις 2 φορές που έχω τηλεφωνήσει να ρωτήσω κάτι). Γενικά πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι είναι ένα μηχάνημα που το συνθέτει κανείς όπως ακριβώς θέλει και ότι έχει σαφώς καλύτερη υποστήριξη από οτιδήποτε άλλο στην αγορά.

πληκτρολόγιο? μιας και έχεις δοκιμάσει ibm, το d830 είναι πολύ κατώτερο? πάνω ή κάτω από το μέσο όρο?

Υ.Γ. την ένδειξη για την μπαταρία την έχουν εδώ και 2 χρόνια τα ακριβά μοντέλα της compaq στάνταρ.

@deyan: φυσικά και αξίζει: πιο όμορφη, πολύ πιο ελαφριά, αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

το μόνο "κακό" είναι το flex (χωρίς όμως να αλλοιώνει την ποιότητα εικόνας) αλλά σε εμένα μου αρέσει λίγο ;)

Alex = the best!

Μια χαρά είναι το πληκτρολόγιο του. Περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης μάλλον, ίσως μερικοί να ήθελαν μεγαλύτερη διαδρομή στα πλήκτρα. Εμένα μου φαίνεται πολύ καλό πάντως.

έγραψες ότι πέρασες άλλο λειτουργικό.

σε σχέση με το προεγκατεστημένο, το bloatware ήταν εμφανές? (πέρα από το καταραμένο norton)

ξέρω ότι η dell έχει κάνει άριστη δουλειά (ίσως την καλύτερη) για να περιορίσει το φαινόμενο αυτό.

Alex = the best!

Έγραψα στο προηγούμενο post ότι η σαβούρα ήταν ελάχιστη. Απ'όσο θυμάμαι υπήρχε μόνο ένα πρόγραμμα της Roxio για εγγραφή cd/dvd. Βασικά δεν είχε καθόλου άχρηστο software (norton δεν υπήρχε σίγουρα πάντως).

προτεινα σε ενα φιλο μου αυτο http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=130032 δεν τον ενδιαφερουν τα games αλλα γραφει αρκετα στο word και internet !! εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο σε αυτην την τιμη?

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...