Jump to content

Αριστερόχειρας - ερώτηση

m4gma
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας! πρόσφατα έγινα μέλος της οικογένειας των pocketπισάδων :D

Ένας φίλος μου έφερε δώρο το rz1710. Το πρόβλημα (ή τουλάχιστον μικρή ενόχληση) είναι οτι είμαι αριστερόχειρας και η μπάρα κύλισης είναι στα δεξιά, οπότε όποτε την χρησιμοποιώ, κρύβω με το χέρι μου (που δεν είναι ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτο) την οθόνη. Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν έχω βρει, ή κάποιο πρόγραμμα που να την πηγαίνει αριστερά? :confused:

Μόνο σε ένα πρόγραμμα (δεν θυμάμαι σε ποιο) είχα βρεί τέτοια επιλογή αλλά το απεγκατέστησα γιατί δεν μου έκανε (κουκου ;)).

Επίσης (τώρα που σας βρήκα (??)). Πήρα μια Kingston Elite Pro 256 MB SD, η οποία δεν έχει έρθει ακόμα βέβαια. Είναι όμως λέει πιο γρήγορη από τις απλές SD. Ισχύει αυτό στο δίκο μου ππσι? Γιατί είναι τελείως Low end. Επιπλέον τι ίστορια είναι αυτή με τα bluetooth SD που κάνουν 150 ευρώ ενώ τα wifi ~ 80??

Και τέλος, τώρα που θα έρθει η κάρτα , να βγάλω όλα τα προγράμματα από την κύρια μνήμη και να τα ξαναεγκαταστήσω στην κάρτα, για να ελευθερώσω μνήμη, και αν ναι στο slider για την κατανομή της μνήμης τι να δώσω? πιο πολύ στο storage ή στο programs?

Ουφ! τελείωσα (προς το παρόν μάλλον)! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (προκαταβολικά :D)

magma

-------

iPhone 4GB - FW 2.1 - QuickPwned :D

Φίλε μου και εγώ αυτό το πρόβλημα έχω!!!! Τι να κάνουμε (εμείς οι αριστερόχειρες).

Δες αν σε βολεύει να το βάλεις landscape για αριστερόχειρα. Εμένα δεν με βολεύει έτσι!!!

Γιώργος

To βάζω αλλά σε πολύ λίγα προγράμματα. Για συνηθισμένη χρήση δεν με βολεύει ούτε εμένα το landscape. :-(

Μα δεν υπάρχει τπτ?

magma

-------

Επίσης (τώρα που σας βρήκα (??)). Πήρα μια Kingston Elite Pro 256 MB SD, η οποία δεν έχει έρθει ακόμα βέβαια. Είναι όμως λέει πιο γρήγορη από τις απλές SD. Ισχύει αυτό στο δίκο μου ππσι? Γιατί είναι τελείως Low end. Επιπλέον τι ίστορια είναι αυτή με τα bluetooth SD που κάνουν 150 ευρώ ενώ τα wifi ~ 80??

Λογικά θα έχει διαφορά η Elite από την απλή. Γιατί η ταχύτητα 1Χ είναι 150ΚΒ/S μία κάρτα 45Χ -->6.750ΚΒ/S ή 6,7ΜΒ/S. Για το BT-WiFi εξαρτάται από την δουλειά που το θέλεις. Αν θες να συνδέεσαι μέσω του κινητού στο internet θα πάρεις το ΒΤ. Αν έχεις σπίτι ADSL και θες να μπαίνεις internet από το PC σου θα πάρεις την WiFi γιατί είναι πιο γρήγορη από το BT. Πληροφοριακά BT (723Κbps υπο φυσιολογικές συνθήκες-ανοιχτός χώρος) και WiFi (11Μbps ή 54Mbps υπο φυσιολογικές συνθήκες). Οι ταχύτητες αυτές είναι για PC, οι SDIO δεν ξέρω τι ταχύτητα θα έχουν.

Γιώργος

:D Ξέρω τη διαφορά BT-WiFi, απλά πχ για το ντεσκτοπ μου το bluetooth usb που έχω πάρει έκανε 30ευρώ ενώ η wifi κάρτα 70ευρώ. Και αντίστοιχα φαντάζομαι το BT θα έχει μικρότερη κατανάλωση και πιο έυκολη υλοποίηση για να το έχει και το κουτσό κινητό σήμερα!

Απλά πιστεύω οτι εκμεταλλεύονται οτι οι περισσότεροι (και λογικά) θα θέλουν ΒΤ για το πιπισι τους για να συνδέονταιμέσω GPRS. :(

Είχα βρει και μια καρτούλα 256+Wifi-b της SanDisk στο expansys αλλά πρώτον έκανε 115 ευρώ και κλασσικά άλλα 20(!) για μεταφορά. και εξείχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από το πιπισι. ξενέρα να έχεις το μαρκούτσι όλη την ώρα ακόμα και όταν χρησιμοποιείς μόνο τη μνήμη.

magma

-------

για μια ακομη φορα: θα βαλεις τα προγραμματα shell <plugins etc> στη ραμ και τα αλλα που τα χρησιμοποιεις ολη την ωρα στην εσωτερικη καρτα. και αν μεινουν αλλα στην καρτα. γιατι αχρηστευονται κατω απο το 10%

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

στην εσωτερικη καρτα

εννοείς το iPAQ File Store?

γιατι αχρηστευονται κατω απο το 10%

δεν το κατάλαβα αυτό...:)

magma

-------

Θα ρωτήσω και θα επανέλθω...

Μάλλον προς το παρόν η μόνη βολική λύση είναι συσκευή με jog dial που είναι και στα αριστερά (σχεδόν πάντα).

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

ακριβως. κατω απο το 5 η 10% σταματαει η παροχη ρευματος στην καρτα για οικονομια ενεργειας.

Alex = the best!

Aααα! εννοείς αν πέσει η μπαταρία στο 5-10%!

Ελπίζω να μη μου τύχει. το φορτίζω συνέχεια όταν είμαι σπίτι. δεν υπάρχει πρόβλημα εε?

είναι li-ion η μπαταρία.

magma

-------

δε χρειαζεται. και στο 0 να παει αντεχει ακομα (αναλογα τις ρυθμισεις του) απο μερικες ωρες μεχρι μερες.

μην το φορτιζεις ολη την ωρα. θα παθει τιποτα :)

Alex = the best!

Ωραία, ευχαριστώ για την απάντηση, για να μην το καρφώνω στο φορτιστή κάθε φορά που μπαίνω σπίτι! Κάτι τελευταίο ελπίζω. Καμιά φορά το έχω στο USB, και το κλείνω, όταν γυρνάω όμως το βρίσκω ανοιχτό, να ζητάει τον κωδικό. Γιατί ανοίγει μόνο του?

magma

-------

απλα να ξετσεκαρεις την επιλογη για mobile sync στο ΑΣ στο ππσι.

Alex = the best!