Jump to content

Meizu Pro 6 Plus

giannhsdimitriou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

να κανετε την αναβαθμιση σε flyme 7 συμφωνα με τον οδηγο της υπογραφης μου κ δεν θα εχετε υπερθερμανση κ drain μπαταριας,το εχουμε γραψει 100 φορες
Μόνο και μόνο που θα πρέπει να κανω όλη αυτή τη διαδικασία για να λύσω ένα πρόβλημα που είχα από τη πρώτη μέρα που πήρα το κινητό το θεωρώ χαζό. Η υπερθέρμανση δεν έχει να κάνει με software αλλά με hardware. Λύσεις τύπου σβήνω 4 πυρήνες για να μη ζεστενεται είναι χαζές επίσης. Πάω και αγοράζω τετραπυρηνο με 70 ευρώ.

Ο μόνος λόγος που ίσως το δοκιμάσω ειναι για το δαχτυλικο αποτύπωμα που χρειάζεται για τραπεζικές συναλλαγές κτλ ή PayPal συναλλαγές ώστε να γλιτώνεις από pin, password κτλ. Εμένα δε δουλευει καν όπως έχω γράψει. Και έγινε μετά την αναβάθμιση...

Μόνο που σκέφτομαι ότι έχω σεταρει ένα σωρό εφαρμογές και πρέπει να το ξανακάνω από την αρχή, προτιμώ να το κάνω όταν αλλάξω κινητό. Και όπως το βλέπω όπως πάει με τη μπαταρία του... Θα γίνει σύντομα

Σε δύο μήνες δεν έχει black Friday ;

Edited by aplerix

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν χρειάζεται να σεταρεις καμιά εφαρμογή τις παίρνεις όλες backup με την ενσωματωμένη εφαρμογή και μετά restore και όλες είναι έτοιμες όπως τις άφησες ακόμα και τα wifi password.

Μα καθαρή εγκατάσταση μια χαρά δουλεύει το τηλέφωνο.

Στάλθηκε από το PRO 6 Plus (flyme 7 GLOBAL) μου μέσω Tapatalk

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

Πολύ λυπάμαι φίλε που έχεις τέτοια θέματα.. Προσωπικά δεν το πείραξα καθόλου παρά μόνο ένα factory reset σε κάποια φάση το καλοκαίρι. Είμαι με την 5αρα πολλές εφαρμογές όλα δουλεύουν υποδειγματικα μπαταρία όλη μέρα περίπου 5 με 6 ώρες. Το backup που έκανα επανέφερε τα πάντα όπως ήταν και δεν χρειάστηκε να ξαναπατήσω τίποτα. Δοκίμασε το.

Μιας και το αποτύπωμα όπως έγραψα είναι χρήσιμο αποφάσισα πριν λίγο να μπω στη διαδικασία να ξαναβάλω από την αρχή την 7 με τη μέθοδο του restore.

Εκανα back up τα πάντα στο κινητό και έκανα τη διαδικασία. Το αποτύπωμα πλέον δουλεύει όπως φαίνεται ( ήμουν σίγουρος πως δεν ήταν θέμα Hardware αφού το πρόβλημα εμφανίστηκε αμέσως μετά την αναβάθμιση από την 6).

Το πρόβλημα είναι άλλο (αυτό που εντόπισα προς το παρόν.) . Δυστυχώς το back up restore κάνει restore ελάχιστες εφαρμογές και στη σελίδα του back up δεξιά εμφανίζει ένα θαυμαστικό σε ένα κόκκινο κύκλο. :(

Δοκίμασα restart κτλ τπτ. Πρέπει να τις σετάρω από την αρχή αλλά δε ξέρω αν έχει γίνει και κάνα μπέρδεμα γενικώς . Φωτογραφίες , επαφές κτλ υπάρχουν .

Θα δοκιμάσω μήπως φταίει το εξής : Πριν κάνω restore θα σετάρω τα google services και μετά θα κάνω restore. Προφανώς θα τα κάνω όλα από την αρχή . Δηλαδή εγκατάσταση 7άρας από το μηδέν ξανα...

Edited by aplerix

Και εγώ που είχα δοκιμάσει για λίγο την 7 στο M1 Metal η εφαρμογή backup μου εμφάνιζε πρόβλημα. Αλλά νομίζω είτε είχε κάνει update η εφαρμογή και έστρωσε είτε μετά από κάμποσες φορές δούλευε. Πάντως στην αρχή ήταν προβληματική.

@john

Και εγώ πλέον έβαλα χθες την 5αρα και θα το αφήσω ως έχει. Αυτό που πρόσεξα μέσω της εφαρμογής CPU-Z είναι ότι κάνει διαφορετική διαχείριση του επεξεργαστή σε ό,τι αφορά τις εναλλαγές στη συχνότητα του, κάτι που επηρεάζει την θερμοκρασία αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του κινητού.

Δηλαδή σου δουλεύει καλά με την 5; θα ήθελα να την δοκιμάσω αλλά είναι πισωγύρισμα, όσες φορές δούλεψα το backup ποτέ δεν μου έβγαλε πρόβλημα, όσες εφαρμογές είχα κάνει backup τις πέρασε μετά με όλα τα δεδομένα τους. Εννοείται ότι δεν κάνεις backup τις εφαρμογές του τηλεφώνου μόνο τις δικές σου.

Στο restore μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να το χρησιμοποιήσεις επιλέγοντας τις εφαρμογές μία μία ή δύο δύο κλπ και όχι όλες μαζι. Κολλάει κυρίως όταν τις κάνεις όλες μαζί νομίζω.

Δυστυχώς το δοκίμασα και αυτό. Τώρα μου κρασαρει συνεχώς το sygic και δε με αφήνει να κάνω login για να επαναφέρει τη πληρωμένη έκδοση που έχω. Το ίδιο κάνει και το racechrono . Μου εγκατέστησε την έκδοση που είναι δωρεάν

Έφτιαξα το fingerprint .Χαλασαν δυο πληρωμένες εφαρμογές. Λογικά θα τη βγάλω την άκρη κάποια στιγμή

Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk

Με τις εφαρμογές θα τη βγάλω την άκρη αργά ή γρήγορα. Το θέμα είναι οτι έφτιαξε το δαχτυλικό αποτύπωμα και το mback. ( κυρίως το 1ο με ενδιαφέρει , αλλά και το 2ο γιατί είμαι συνηθισμένος από IOS λόγω εταιρικού Iphone).

Μου έκανε εντύπωση πάντως μετά την αναβάθμιση από τη 6 στην 7. Ειδικά το mback δούλευε μια φορά και τέλος. Το ίδιο γινόταν και με το εργαλείο για το καρδιακό ρυθμό. Αναγνώριζε το δάχτυλο ότι ήταν επάνω αλλα μόνο τη 1η φορά που το ακουμπούσες επάνω :wacko: . Για να το ξανακανει θα έπρεπε να κλειδώσει το κινητό και να το ανοίξεις είτε με pin , είτε με αναγνώριση προσώπου αλλά χωρίς να κλικάρεις το home button.

Μου έκανε μέχρι πριν λίγο κάτι κόλπα ο browser του flyme . Κάτι έκανα και έστρωσε ( δε θυμάμαι τι ) . πχ ήσουν σε μια εφαρμογή στο support. Κλίκαρες και αυτό άνοιγε κάποιο Link με το browser του flyme .Ενώ στη γραμμή εμφάνιζε κανονικά τη διεύθυνση έμενε λευκή λες και δεν είχες σύνδεση στο ιντερνετ πχ. Τελικά έστρωσε και αυτό .

Με τις εφαρμογές θα τη βγάλω την άκρη αργά ή γρήγορα. Το θέμα είναι οτι έφτιαξε το δαχτυλικό αποτύπωμα και το mback. ( κυρίως το 1ο με ενδιαφέρει , αλλά και το 2ο γιατί είμαι συνηθισμένος από IOS λόγω εταιρικού Iphone).

Μου έκανε εντύπωση πάντως μετά την αναβάθμιση από τη 6 στην 7. Ειδικά το mback δούλευε μια φορά και τέλος. Το ίδιο γινόταν και με το εργαλείο για το καρδιακό ρυθμό. Αναγνώριζε το δάχτυλο ότι ήταν επάνω αλλα μόνο τη 1η φορά που το ακουμπούσες επάνω :wacko: . Για να το ξανακανει θα έπρεπε να κλειδώσει το κινητό και να το ανοίξεις είτε με pin , είτε με αναγνώριση προσώπου αλλά χωρίς να κλικάρεις το home button.

Μου έκανε μέχρι πριν λίγο κάτι κόλπα ο browser του flyme . Κάτι έκανα και έστρωσε ( δε θυμάμαι τι ) . πχ ήσουν σε μια εφαρμογή στο support. Κλίκαρες και αυτό άνοιγε κάποιο Link με το browser του flyme .Ενώ στη γραμμή εμφάνιζε κανονικά τη διεύθυνση έμενε λευκή λες και δεν είχες σύνδεση στο ιντερνετ πχ. Τελικά έστρωσε και αυτό .

τελος καλο ολα καλα ,αιντε να χαρει το τηλεφωνακι φιλε γιατι αξιζει πολυ

η γρηγορη φορτιση πρεπει να ειναι ενεργη οτι κ να ρυθμισεις ,εγω το φορτιζω παντα σε υπολογιστη για να μην χαλασω την μπαταρια γιατι στα προηγουμενα μου τηλεφωνα επεφτε η χωρητικοτητα της γρηγορα

Edited by Redshift
Settings > Wi-Fi & Internet > Private DNS > dns.adguard.com

Εδω και 2-3 ώρες πάντως το σετάρω. Το back up το έσβησα εντελώς . Δε δουλεύει το restore . Ίσως να μην έγινε σωστά το restore. Οπότε καλό θα είναι να μη το πολυεμπιστεύστε. Δοκίμασα και restore μια μια τις εφαρμογές , αλλά τίποτα. Δυστυχώς.

Δε βαριέσαι μια μια .

Το sygic ήδη το έφτιαξα. Το racechrono λογικά αν δε βγάλω άκρη θα με βοηθήσει το support.

Αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα με τις κλησεις Κ βιντεοκλησεις του Messenger και Viber? Δεν μπορώ να ακούσω τον συνομιλητή μου, ενώ αυτός με ακούει

*τα περισσοτερα ισχυουν γενικα για ολες τις εκδοσεις flyme k ολα τα meizu τηλεφωνα

Eγκατασταση rom flyme 7 κ βασικο σεταρισμα

(προφανως τα παρακατω ειναι προσωπικες προτιμησεις κ δεν χρειαζεται να ακολουθηθουν ολα στην σειρα ,επισης δεν φερω καμια ευθυνη για οποιαδηποτε δυσλειτουργια προκυψει απο λαθος χειρισμους σας)

Κατεβαζουμε την rom που θελουμε απο το επισημο site της Meizu

http://www.flymeos.com/firmwarelist?modelId=46&type=1

την φλασαρουμε μεσω recovery με αυτον τον τροπο αφου τσεκαρουμε οπωσδηποτε και τις 2 επιλογες (φροντιζουμε πρωτα να εχουμε παρει απο το κινητο φωτογραφιες,βιντεο κ οτιδηποτε αλλο χρησιμο εχουμε αποθηκευσει)

αφου μπουταρει το τηλεφωνο κ κανουμε τις πρωτες εισαγωγικες ρυθμισεις (προσωπικα δεν ενεργοποιω καμια επιλογη για cloud backup κλπ στην meizu γιατι ετσι κ αλλιως κραταει backup η google που ειναι κ πιο universal)

--------------------------------------------------------------------------

ενεργοποιουμε το μενου developer options

το βρισκουμε στο settings -> accesibility -> τερμα κατω

εκει μπορουμε να ενεργοποιησουμε το usb debugging που χρειαζονται διαφορα root εργαλεια η για να χρησιμοποιησουμε adb εντολες,

επισης μπορουμε να μειωσουμε την διαρκεια των animations (3 επιλογες ειναι κ προσωπικα το κανω 0,5x),

τελος μπορουμε να δουμε ποιες διεργασιες κ εφαρμογες τρεχουν κλπ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ

εγκαθιστουμε υπηρεσιες google k play store

http://forum.flymeos.com/thread-43469-1-1.html

κανουμε root το τηλεφωνο με αυτο τον τροπο

http://forum.flymeos.com/thread-46186-1-1.html

εγκαθιστουμε λογισμικο αποκρυψης διαφημισεων

αν ειμαστε root το adaway

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2190753

αν δεν ειμαστε root με αυτο

https://android.gadgethacks.com/how-to/block-ads-all-your-android-apps-without-root-extra-battery-drain-0174614/

ρυθμιζουμε τις ειδοποιησεις , τις εφαρμογες που εκκινουν με το boot καθως κ ποιες παραμενουν στην μνημη με το κλεισιμο της οθονης (o οδηγος ειναι παλιος αλλα θα καταλαβετε πως δουλευει)

https://austinmarton.wordpress.com/2017/01/08/meizu-flyme-notifications-fix/

εναλλακτικος opensource k με περισσοτερες δυνατοτητες pixel launcher, υπαρχει δε κ ελαφρια εκδοση για android go

https://github.com/amirzaidi/launcher3/releases

προσεχως θα ακολουθησει οδηγος για παγωμα εφαρμογων κ services

Νομίζω οτι αυτός ο πολύ καλός οδηγός θα έπρεπε να μπει στο 1ο ποστ :)

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

καλησπερα,,,μου εβγαλε ενα μνμ το πλειστορ,να ρυθμισω τα δικαιωματα για την ομαλη λειτουργια του,,ποια πρεπει να ειναι τσεκαρισμενα ;και σε τι χρησιμευει ο flyme λογαριασμος;ειναι απαραιτητο να γινει; εχω κι εγω την 7αρα

@ keras thanks man

οσοι ειστε στην 7αρα flyme τι σκορ antutu εχετε?

σε μη ιδανικες συνθηκες ,το τηλεφωνο στην φορτιση στο pc,χωρις να ειναι καθαρο απο επανεκκινηση ,wifi ,bluetooth ανοιχτα

κ ενω ετρεχα διαφορες εφαρμογες πριν

οχι πολυ ζεστο αλλα ουτε κ κρυο ,τελη αυγουστου με αρκετη ζεστουλα 30+c

με mi fit ,viber ,play store k google play services να τρεχουν μονιμως παρασκηνιο

ειδα 133.000 κ κατι ψιλα, νομιζω ειναι καλα, καποια περιστασιακα λαγκακια υπαρχουν ομως που δεν θα επρεπε με αυτα τα specs

αυτο που βλεπω βεβαια ειναι οτι ενω εχω κανει freeze πολυ πραγμα (το δοκιμαζω ακομα για αυτο δεν γραφω οδηγο) με bluetooth μονιμως ανοιχτο χανει καμποση μπαταρια ,ενα 1% καθε 2ωρο αδρανειας νομιζω ,το xiaomi mi4c που ειχα πριν κραταγε σιγουρα περισσοτερο με σχεδον ιδιο setup

Edited by Redshift

Για μένα είναι λάθος να φορτίζει στο PC, τα λίγα αμπέρ δεν κάνουν καλό στην υγεία της μπαταρίας.

Για μένα είναι λάθος να φορτίζει στο PC, τα λίγα αμπέρ δεν κάνουν καλό στην υγεία της μπαταρίας.

απο ενα γρηγορα ψαξιμο που εκανα ,οσο πιο αργη η φορτιση τοσο το καλυτερο λενε

επισης δεν πρεπει η μπαταρια να πεφτει κατω απο 40% κ να μην το φορτιζεις πανω απο 80% παρα μονο περιπου μια φορα τον μηνα στο 100% για να καλιμπραρεται

εχεις βρει καποιο αρθρο για αυτο που λες;

απο ενα γρηγορα ψαξιμο που εκανα ,οσο πιο αργη η φορτιση τοσο το καλυτερο λενε

επισης δεν πρεπει η μπαταρια να πεφτει κατω απο 40% κ να μην το φορτιζεις πανω απο 80% παρα μονο περιπου μια φορα τον μηνα στο 100% για να καλιμπραρεται

εχεις βρει καποιο αρθρο για αυτο που λες;

Θα πω σε γενικές γραμμές τι χαλάει την μπαταρία

1. Το συμαντικοτερο και το παν ΔΕΝ φορτίζουμε το κινιτο και το κάνουμε χρήση καθος ανεβαίνει θερμοκρασία της μπαταρίας και κυριολεκτικά την σκοτώνει (έτσι όσο φορτίζει άστο ήσυχο)

2. Δεν αφήνουμε συσκευή να κλίσει τελείως (εστο ένα 3 4 % να έχει πριν μπει στην πρήζα)

3. Αποφεύγουμε χρήση συσκευής σε ζεστά μεροι οπός παραλία κλπ (βλ λόγος 1)

4. Ανάλογα με το ποιο σύστημα Γρηγόρης φόρτισης έχετε να μην το κάνετε τόσο συχνά (αυτό που έχει huawei, one plus, oppo, vivo κλπ τα οποία σπρώχνουν μεγάλου ποσότητα ρεύματος είναι ποιο ακίνδυνα για την μπαταρία καθος δεν ανεβάζει θερμοκρασία έτσι η χρήση της είναι οκ από την άλλη το quick charge της Qualcomm ανεβάζει την τάση έτσι η συσκευή βράζει με αυτόν τον τρόπο ξεσκιζει την μπαταρία)

Με απλά ελληνικά δε θέλουμε να ζεστάνετε όλα τα άλλα πάνε δεύτερα μην σας πω τρίτα και τέταρτα

• The title was changed to Meizu Pro 6 Plus